Jest jeszcze jeden motyw jaki robia nowym. Kaza opowiadac historie "czemu juz cie nie ma w bylej firmie" trzeba opowiedziec historie przez telefon tylko ze nawet nie wiesz z kim rozmawiasz, ten ktos sprytnie specjalnie zle rozumujac zapisuje twoja historie jako wydarzenie z Mostostalu wpisuje tutaj na portalu, ty jako opowiadacz masz przerabane bo nawijasz na firme od pierwszego dnia pracy a dyro ktory nic nie wie na temat zdobywania informacji w/w dostaje nagranie z twojego opowiadania i widzi co sie dzieje tutaj na portalu, i masz juz wtedy przerabane na calego skoro ty nawijasz zle na Mostostal to Mostostal na ciebie, po za tym jestes spalony w innych firmach bo jest podkladka ze ty innym (usunięte przez administratora) obrabiaasz za plecami opowiadajac przez telefon niewiadomo komu, ten ktos jest bardzo empatyczny i pomocny wiec od razu zdobywa twoje zaufanie a ty wylewasz swoje zale hehe ja sie nie dalem sila mnie zmuszali i tak tutaj wypisuja historie, wydzwaniaja do mnie ze to ja itd. strasza. Wypytywanie jest zawsze po pytaniach dlaczego przyjechales do Warszawy ?itd jak w innych postach ludzie pisza. Mnie przepytywal inzynier podajac sie za nowego pracownika. Krotko piszac zostajesz wmanewrowany w obrabianie (usunięte przez administratora) innym za ich plecami do tego mow isz nie prawde bo po drugiej stronie telefonu jest kilku swiatkow ktorzy poswiadczaja ze klamiesz itd...
Przepraszam, ale nie jestem w stanie zrozumieć o czym piszesz. Czy możesz tę wypowiedź napisać bardziej zrozumiale? Jestem ciekaw o co tak naprawdę chodzi, ale niestety czytam 4 raz i nie da sie tych zdań zrozumieć....
Trudna współpraca z oddziałem firmy z terenu Rzeszowa. Chodzi o sposób zachowania i działania pani "zajmującej się" zakupami, który pozostawia wiele wątpliwości. Wykorzystywanie stanowiska, funkcji i znajomości. W(usunięte przez administratora)
Cała S19 to (usunięte przez administratora) śmiechu!Skarpy się obsuwają, piasku więcej jak w piaskownicy....Sztuka na maksa.
Rozmowa na stanowisko inżyniera budowy odbyła się online przez teamsa w której uczestniczyła Pani z HR oraz przyszły przełożony. Rozmowa przyjemna, natomiast brak jakiegokolwiek odzewu z MW. Tak/nie/:* siewd.. Było powiedziane o 10h/d. Podałem średnia stawkę wynoszącą 5,5netto i tyle było kontaktu. Życzę zdrowia
,,Wspomnienia mgr budowlanego,, Pierwsze dni w pracy to pytania dlaczego przyszedłeś do Mostostalu . co cię tu sprowadziło ? Odpowiadałem a ciebie kto tu sprowadził ? Drugie pytania , U ciebie w mieście nie ma pracy że pracujesz w Warszawie ? Odpowiedź : Podoba mi się Warszawa dlatego tu jestem już kilkanaście lat. Ludzie bardzo zawistni , o dwulicowości. Uwaga pracują małżeństwa i pracują po kilka lat z tego co się dowiedziałem. Są zazdrośni o pracę. Był taki ,, Rudobrody,, bardzo dwulicowy. Z biegiem dni dowiadywałem się że w trakcie budowy już zmieniło się wielu na moim etacie, jakieś stare ogłoszenia bhp jeszcze były podbite przez byłych. Przydzielili mi robotę do ogarnięcia , dużo tam było poprawek niestety. Kierowniczek warknął parę razy żebym od jego klatek trzymał się z daleka. Główny go ,,chwalił,, że to skarbnica mądrości i on jest od początku budowy. Tylko że ściany odchodziły od pionu. Wysterował mnie na odbiór zbrojenia stropu z inspektorkiem - jego koleżką. Ja tego stropu nie nadzorowałem ale mnie wysterował. Inspektorek przyszedł po godzinach pracy , musiałem czekać, na odbiorze wydzierał gębę na mnie że trzeba lepiej powiązać itp szczegóły w atmosferze poniżającej. Chcialem przyspieszyć inne prace i zaprosiłem przedstawiciela od podwykonawcy za co zostałem wezwany na wysłuchiwanie upomnienia krzyk ,wrzask że ośmieliłem się sam decydować . Okropna atmosfera. To tylko krótkie streszczenie. Ps. Na alko. mnie zapraszali niby że są tacy ,,ludzccy,, ale ja odmówiłem bo z takimi nie .
Najgorsza firma budowlana w polsce. Utrudniaja prace innym firmom. Panie z nadzoru mimo ze nieprzydatne w ogole to jeszcze chamskie co idzie w parze rowniez z wygladem. Nie pozdrawiam
Jako były pracownik z 3 letnim stażem osobiście odradzam pracę w MW. Praca raczej na przeczekanie lub wpisanie do CV. Zarobki mega słabe. Specjalistka średnio ok 3-4 tys na rękę max. Brak nadgodzin płatnych a premie jedynie uznaniowe z czego otrzymują głównie (usunięte przez administratora) lub osoby, które siedzą od kilku lub kilkunastu lat przy korycie. Premia raz do roku od 100 zł nawet do kilku tys. w zależności od znajomości :). To samo tyczy się podwyżek, które odbywają się raz do roku. Większość i tak nie dostaje z uwagi na trudną sytuację finansową spółki. Z czego tak naprawdę lepiej i tak nie będzie bo zadłużeni są po uszy poprzez niewypłacanie należności podwykonawcom, przegrane sprawy sądowe o realizowane inwestycje czy zadłużenie wobec głównego akcjonariusza. Jedyny plus to benefity, które faktycznie były m.in. zwrot kasy za wydarzenia kulturalne, wczasy pod gruszą czy opieka medyczna. Ludzie jak wszędzie w zależności na kogo trafisz.
Pracowałam w Mostostalu jako specjalista ds. Ekonomiczno-finansowych. Co do ludzi to zależy który dział, ale większość bardzo dobrze wspominam. Można dużo się nauczyć i zyskać dobre doświadczenie zawodowe. Jedyny mankament to płaca, dlatego też postanowiłam zmienić pracę.
Przyjeżdżają ze wsi do Warszawy z różnych części Polski ale przeważnie dominują ze wsi. Wynajmują mieszkanie albo spłacają kredyt na 35 lat i niestety robią wioche w firmie . Takim trzeba powiedzieć stop chamstwu , stop hejterstwu.
Tak przyjeżdżamy ze wsi żeby udzielić niezbędnego wsparcia oczadziałym, w Warszawie już nikogo nie ma wszystkich już przegonili, więc biorą takich jak to nazwał MEN wieśniaków z pod Warszawy i nie tylko. Nawet na forum hejtują. Rozumiem aluzje nie jesteś z Warszawy w firmie nie masz czego szukać.,....
Spod czy z pod obie formy poprawne (druga do 1936r) Prawda jest taka że jest problem z brakiem atmosfery w biurze budowy.
Do wszystkich nowicjuszy. Jeśli kierownictwo ,,niby w pośpiechu,, będzie wam podsuwało do podpisu protokoły przerobowe podwykonawców to nie róbcie tego. Niech kierownik sam podpisuje. W razie nacisków informujcie dyrektora albo zarząd.
Jaka umowa obowiązuje w Mostostal Warszawa S.A. podczas okresu próbnego?
Jak oceniacie tam pracowników ? Wszyscy ze sobą dobrze współpracują ?
Witam. To widać warunki jak wszędzie, trzeba mieć oczy w koło głowy, ryj na kłódkę, uszy zatkane, nie z pouchwalać się z kierownictwem, (usunięte przez administratora).... A ja z płatnościami, nadgodziny, 50%, 100%, weekendy?
Pełno tam apsztyfikantów i iluzjonistów radze uważać na siebie jak tam pracujesz.
@Pracownik to pewnie między kierowniku a pracownikami nie za kolorowo?
Nikt się nadaję oprócz nieomylnego kierownika który błędów narobił i już ma plan jak zwalić na młodego pracownika, od tego tam będziesz.
Nie polecam , lepsze to na jakiś chwilowy przestój w pracy więcej plusów nie widzę.
Witam. Czy warto się starać o pracę przy budowie dróg w tej firmie, bo lokalnie wypytywałem i wszyscy odradzają ????
Zatrudniają operatorow czy wszystko lecą podwykonawcami?
Zapytaj proszę kierownika który odpowiada za zatrudnienie z poniższych opinii wynika że na pewno odpowie.
Jako IB możesz zawsze liczyć na wsparcie KR wspomoże zawsze swoim doświadczeniem i czasem bynajmniej ja tak miałem, obiad ciepłą miłą rodzinną atmosferę. Pani po psychologi społecznej wdroży i poprowadzi na piątkę tak że zawsze będziesz na czasie wszystko wiedział,zasady pracy są jasne nie ma nadgodzin pracuje się po 8 godzin, Pan dyrektor przyjdzie i zapyta się co chcesz na obiad nawet. Jestem byłym pracownikiem, atmosfera jest wzorowa i prawie nic do roboty nie ma. Polecam zwłaszcza sekcje nr 2 w Ełku na 61 wspaniali ludzie wszyscy uśmiechnięci są i życzliwi. Zrezygnowałem ponieważ nie spełniałem oczekiwań w moim odczuciu, sprzęt który dostałem wszystko sprawnie jak nowe Polecam tą robotę. I pieniądze nie przeciętne
UWAGA: Do mnie dzwoniła rekruterka z Mostostalu , młoda pani po psychologi społecznej czyli bez zawodu. Bardzo nieprzyjemna w rozmowie , pretensjonalna i roszczeniowa. Bardzo nieprzyjemnie prawie krzycząc pytała mnie : Dlaczego pan zmienia pracę , a ile chce pan zarabiać ?? Ja jej odpowiadam że 6500 brutto bo tyle inżynierowi się należy na okresie próbnym . Ona zapowietrzyła się . To ja się jej pytam : Dlaczego Pani szuka ludzi do pracy ? Często szukacie ludzi do pracy , dlaczego nie macie stałych pracowników ?? Znowu się zapowietrzyła dziewczyna, nie wiedziała co odpowiedzieć i zakończyła rozmowę tym , że rekrutacja dalej trwa . Hi Hi Hi Hi !! UWAGA na rekruterke po psychologii społecznej !!
Ciekawe dlaczego takie firmy korporacyjne nie wprowadzą systemu zarządzania w oparciu o przyjazne warunki pracy. Ludzie przestaliby odchodzić, rotacja zmniejszyłaby się. Mniej obciążenia dla działu kadr i finansów. Dlaczego firmy nie dbają w większym stopniu o pracowników , szczególnie te korporacyjne???
Dziwna sprawa, bo ja miałem taką samą rozmowę, i nie widziałem nic pretensjonalnego w pytaniach... To była twoja 1 rozmowa o pracę? Bo skoro jesteś roszczeniowy już na atepie kwalifikacji to nie wróżę szybkiego zatrudnienia
Ty sobie szukaj bezroszczeniowego najlepiej za pół darmo i takiego co będzie pracował po 10.godzin a zarabiał za 8 , o to chodzi ?? Taniego pracownika szukamy którego możemy nie szanować? Tego szukamy ? Szukaj dalej , najlepiej po psychologii .
Jak się pracuje w Mostostal Warszawa S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Mostostal Warszawa S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 37.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Mostostal Warszawa S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 30, z czego 4 to opinie pozytywne, 21 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!