Nie polecam pracy jako zootechnik, praca w godzinach nocnych, wczesno -porannych, płaca za etat - najniższa krajowa. Masa obowiązków. Dyrekcja (RO północ) stosuje (usunięte przez administratora)względem niewygodnych pracowników. Trzymać się z dala od tej firmy.
Nikt Ci nie powie w jakich godzinach będziesz pracować. Codziennie inne godziny rozpoczęcia i zakończenia, no i też oczywiście ilość godzin w pracy czasami 6 a czasami 12, ważne że wykonujesz swoją prace, pobierasz próbki i za dużo nie myślisz.
Potwierdzam, nie raz zaczynasz o 4 - 5 rano, kończysz 10? Wieczorem czasem 20 a czasem 22 jest koniec. Dojazd do 35 km. Praca dobra dla kawalerów, jak na ????
Ja tez nie polecam tam pracy. Dyrekcja RoO Północ to (usunięte przez administratora) Wykorzystują, poniżają i bronią swoich wygodnych stołków. Stosują (usunięte przez administratora) wobec pracowników.
Tutaj nie ma nadgodzin. Możesz pracować 300 godzin w miesiącu a mieć mniej wypłaty niż ci którzy uwineli się w 100 godzin. Ważne jakie się ma obory i ile zajmuje dojazd na nie. Od firmy dostaniesz tableta, próbki, skrzynki i inne a z jedzenia co najwyżej niestrawność
Ile sztuk na etat i ile na etacie zarobię? To prawda, że zarobki są rzędu 3 tys?
Nie jest źle, zarobki wzrosły. Praca nie dla każdego ze względu na ramy czasowe. Trzeba się napracować, ale można dobrze zarobić. Piszę z perspektywy zootechnika oceny.
Dobre pytanie też mi się czerwona lampka zapala… jak ludzie chwalą a nikt nie pokazuje konkretów? Skoro jest tak dobrze to przecież po co ukrywać. Chyba że wcale nie ma co chwalić?
Zdradzicie w końcu jak wychodzi ta kwota? Ta sugerowana „czerwona lampka” zmartwiła a niektórzy właśnie zastanawiają się nad aplikowaniem.
Wiecie czy Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
Nie ma takiego czegoś jak praca zdalna pracujesz u hodowcy wypełniasz dokumentację i na smartfonie odnotowujesz kg mleka i zdarzenia w aplikacji
Tak praca na akord. Jeśli chcesz pożądanie zarobić musisz mieć jak najwięcej sztuk. Poza tym wszystko zależy od Inspektora pod kogo opieka jesteś. Trzeba naprawdę lubić pracę z ludźmi i mieć dystans, najlepsza metoda robić to co należy do Twoich obowiązków, wszystko zależy jak duże stada masz pod opieką albo masz duże i spędzasz tam dużo czasu albo masz mniejsze i robisz więcej w krótszym czasie. Ja uwielbiam tą pracę pomimo porannych wstawań, właśnie mam czas dla siebie do wieczornego doju. Premiowania aktualnie nie ma, ale za różne dokonania bywają wyróżnienia w regionach.
Tu nie ma pracy zdalnej pracujesz w terenie z ludźmi. Jak byś został Inspektorem masz laptop i pełne wyposażenie zootechnik posiada tablet do rozliczeń i telefon do pracy
@Aga ma rację musisz mieć jak najwięcej sztuk. Nie obór jak było w moim przypadku bo obór prawie 30 a ledwo na etat starczało. Warto jeszcze wspomnieć że sztuki żywe a przeliczeniowe to 2 różne rzeczy. No i przede wszystkim najważniejsze jest mieć znajomości wtedy naprawdę można godnie zarobić w tej pracy
To jak jest praca na akord, to pewnie trzeba pracować 7 dni w tygodniu i w każdy piątek, świątek i niedzielę. Fakt ja kończyłam studia o kierunku zootechnika kilkanaście lat temu i złożyłam teraz aplikacjęi mam teraz obawy czy aby warto będzie.
Praca raczej nie jest za ciekawa zarobki akord z tego co nam zootechnik mówił atmosfera w firmie też różna. Kiedy nasz zootechnik odszedł to co próbę przyjeżdżał ktoś inny czyli oznacza to brak chętnych do pracy ..
Niestety ale nauczenie nowego pracownika zasad pracy w PFHB nie jest krótkim procesem trwa on do 3 moesoecy jest wiele ważnych spraw aby Hodowca mógł być zadowolony z swojego zootechnika wszystko zależy od osoby przekazującej wiedzę, dlatego często są zastępstwa a nie nowy zootechnik bez wiedzy. Inaczej wygląda sytuacja kiedy pracownik przechodzi na emeryturę bo w tedy mamy czas na przygotowanie nowego pracownika
Nie prawda, jakoś ja jeździłem ponad 4 miesiące robiłem sztuki i obory na innych zootechnikow. Pracowałem po 12-15 godzin nabijając innym kase samemu dostając najniższą. Potem dostałem swoje obory których inni zootechnicy nie chcieli. Bo albo były daleko, albo hodowcy konfliktowi, albo doili bardzo długo. A i jeszcze bajki że za przyjęcie nowych obór dostaje się premie. Sam przyjąłem kilka i nawet (usunięte przez administratora) dziękuję nie usłyszałem, za to doradcy się wpychali hodowcom na gospodarstwo. Potem tylko zootechnik zbiera skargi bo nie każdy życzy sobie takie wizyty
na aktualnej stronie nie widzę żeby wyświetlały sie oferty. można więc założyć brak rotacji? a czy planowany będzie rozwój?
Rotacja ogromna od 3 lat.... Oferty pracy najczęściej można znaleźć w urzędach pracy, profilach kierowników na FB lub na OLX.
Pracownicy sami odchodzą? Mam nadzieję, że temat rotacji zostanie rozwinięty. Ciekawe czy firma działa coś, żeby ją ograniczyć. 3 lata to sporo czasu, żeby zauważyć, że są jakieś problemy.
Ktoś określił pracę, jako nie dla każdego, z powodu czasu pracy. Udało mi się znaleźć ogłoszenie dla laboranta w firmie, gdzie godziny pracy określono jako od 7:00 do 15:00, oferta sama w sobie ma już 3 lata. Obecnie tacy laboranci dalej pracują w tych samych godzinach, czy czas pracy uległ zmianie od tamtej pory?
Nie odpowiadacie na ostatnie zapytania o rozwój i podwyżki. Jeśli są z nimi większe problemy to chociaż na samym początku jest szansa na wynegocjowanie lepszej stawki?
Cześć. U was już były może podwyżki? wiele firm je przyznawalo a nie widzę żeby ktokolwiek je chwalił
Ta opinia jest:
To oczywiste że w oborze pośród krówek nie będzie pachnieć kwiatkami:) praca nie jest zła i pieniądze też, ale wiadomo nie dla każdego bo nie każdy lubi ''zapach obory'' a i w kopę też zdarza się wdepnąć ale dlatego robi się w kaloszach i brzydkim firmowym fartuchu i czapce, ale taka praca, trzeba to lubieć.
Dokładnie. Nie narzekam mimo specyficznych zapachów. Jako zootechnik samemu się ustala plan pracy na każdy miesiąc i można w razie potrzeby robić korekty pod siebie (np. jak wypadnie jakaś wizyta u lekarza czy jakieś wieczorne wyjście). Czasem się zdarzają kontrole, ale ogólnie jest się szefem dla siebie. Bywają różni hodowcy - zarówno ci łatwi z którymi można się dogadać bez problemu, ale są i ci drudzy trudniejsi ;) Ogólnie polecam pracę, jeżeli ktoś dobrze czuje się w towarzystwie krówek :D
W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka?
Z tego co zauważyliśmy po ludziach którzy przyjeżdżali do nas na próbę to w firmie Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka chyba mają totalnie gdzieś umiejętności kandydatów. Kiedyś jeździł do nas pan co był po studiach, znał się na rzeczy, dużo nam doradził sam z siebie, pomógł nam podnieść jakość i wydajność. Ale po tym jak się zwolnił to przez naszą oborę przez ostatnie lata przewinęło się kilku zootechników i co jeden to gorszy. Ten ostatni wiecznie się spóźnia, zajmuje się ciągle swoim telefonem, jak mieliśmy jakieś pytania to powiedział że on nie jest od tego i mamy sobie dzwonić do doradcy( a pan doradzca to już chyba w ogóle człowiek nie na miejscu, wyśmiał nasze krowy i powiedział że mamy kilka sprzedać bo kto takie krowy doi, że on ma pod swoimi skrzydłami takie obory gdzie mają 3 razy taką wydajność jak my i jak to on nam super pomoże. Serdecznie dziękujemy PFHBIPM za takie doradztwo i pomoc). To że ktoś ma małą wydajność to nie znaczy że można go lekceważyć
A tego to już nie wiem, bo skoro ludzi po studiach wymieniają na chłopaczków co ledwo szkoły pokończyli to trochę zastanawiające. Co do spóźnień to chyba te całe szefostwo ma to w miejscu gdzie słońce nie dochodzi, dziś jest tak że to pan zootechnik ustala sobie na którą przyjedzie i to jeszcze z wielką łaską, bo jak mi nie pasuje to nie będzie próby w tym miesiącu. Pan doradca to chyba jest zoobligowany do wciskania sola, to na pewno. Za pozostałe rady to serdecznie dziękujemy, szkoda mojego czasu. Myślałem że to będzie niezależny doradca ( bo w końcu nie jest z żadnej firmy paszowej), rzetelny i znający się na rzeczy a na pewno bardziej niż ja sam...
Jeśli chodzi o pracowników, to ludzie po studiach chcą zarobić więcej, a praca w Federacji nie koniecznie to zapewnia. Chyba, że ktoś dyla i nie wgl swojego życia osobistego. Więc ludzie po studiach uciekają gdzie indziej, a że nie ma chętnych do pracy to się bierze różne osoby, oczywiście nie ubliżając nikomu
Jak długo trwa proces awansu w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka?
Jeśli masz wujka lub ciocie albo kogoś innego na wyższym stanowisku to bardzo szybko.....
Tu nikt nie patrzy na Twoje umiejętności. Możesz solidnie wykonywać swoją pracy, mieć porządek w papierach, wszystko zrobione na 100% i myślisz sobie że ktoś cie w końcu doceni, po tych parunastu latach pracy. Ale nic bardziej mylnego. Wszyscy mają wszystko gdzieś, a rozumiesz to dopiero gdy jedziesz na zastępstwo i widzisz jaki inni mają bałagan w papierach. A dopiero co zaczęli prace a i tak mają już lepsze wypłaty. I to jest to docenianie. Inspektor obiecuje złote góry ale i umiejętnie olewa twoje prośby
Nie ważne w tej firmie jest co umiesz, potrafisz jakie masz kwalifikacje... ważne jest kogo znasz..
Chuj wie! tam nikt nie odbiera nikt nic nie wie lepiej sie nie pogrążac w takie tematy.
Niestety muszę się zgodzić. Ciągłe straszenia kontrolą, ale nie sprawdzają tych, których powinni. w papierach na zastępstwach faktycznie widać kto dobrze pracuje, a kto ma bałagan. a jak ci się poszczęści i dostaniesz tą oborę "w nagrodę" na stałe to musisz nadgonić lata zaległości (tak, lata). A ten który tam jeździł dostaje inny teren bliżej domu i się cieszy. Bolączką tej firmy jest to,że nie docenia dobrych pracowników. jak jest wypłacana nagroda to wszyscy dostają, nie ma premii motywacyjnej za dobrą pracę. Obojętnie czy coś robisz i jesteś aktywny czy wręcz przeciwnie - olewasz wszystko to wypłata się nie zmienia.
Jakie są zarobki i przy ilu sztukach? Czy są wypłacane premie lub dodatki w ciągu roku? Czy są świąteczne premie?
Witam Chciałbym zapytać o warunki pracy na stanowisku zootechnik, który pobiera próby (Wynagrodzenie czas pracy itp) Jak to wygląda Duży nawał pracy??, że najlepiej w dwóch miejscach być naraz )
Najniższa krajowa przez 3 miesiące a później akord ale nie wyjdziesz lepiej niz do 3 tys . Bardzo dużo obowiązków praca po nocach i wieczorach . Nie masz na nic czasu i się nie utrzymasz z tej pensj . Nie polecam
Godziny 40 h tygodniowo na papierze..... W rzeczywistości 60-70 h tyogniowo(nie licząc sobót w które też się pracuje).
Proszę pana, nje ma takiego czegoś że na papierku inaczej a rzeczywistość inaczej. Do czasu pracy nawet dolicza się czas dojazdu do pracy. Po drugie w soboty owszem zootechnicy pracują ale to nie jest obowiązek. Ale pracujac w soboty (czasem tylko 2-3godziny) to i tak mają dodatkowo dzień wolny za to do odebrania. Proszę nie wprowadzać w błąd.
Ja kiedyś liczyłam czas pracy i wyszło mi ok 6-7h dziennie już z dojazdem (dojazd i powrót często zajmował nawet ok 3h w sumie). Zarobki przy sztukach przeliczeniowych ok 2tys sztuk to ok 5tys. Uważam,że jak na ten czas pracy to dobra stawka. Mam wielu znajomych,którzy przy pracy po 12h dziennie na kierowniczych stanowiskach mają po 5 tys. Ważne,żeby pilnować tego, co się robi. Jeśli sumiennie wykonuje się pracę to w papierach, które wypełniamy nie ma braków i można sobie spokojnie uzupełniać i wypić z hodowcą kawę :-) tak naprawdę wszystko zależy od terenu. Jeśli ma się blisko obory i dużo sztuk dookoła to praca jest ok. Rano 3-4h i wieczorem to samo. W ciągu dnia robisz sobie swoje rzeczy.dla mnie to znacznie lepszy układ niż praca na zmiany i chodzenie na 8h na nocki do jakiegoś zakładu. plan pracy układam sobie pod siebie, jak mam wyjazd to planuję dzień wolny lub rano robię małą oborę :-) dla mnie najgorsze w tej pracy jest to,że jesteśmy na 1 linii frontu w każdym sporze hodowca-firma. Nierzadko musimy się tłumaczyć za błędy naszej firmy, a hodowcy nie przebierają w słowach... Zdarzają się wariaci, którzy mają problem ze swoimi emocjami i potrafią zbluzgać zootechnika :-) wtedy niestety trzeba zachować zimną krew i nie dać się wciągnąć w kłótnię. zdarzają się też alkoholicy, z którymi trzeba sobie podczas udoju radzić. Praca dla osób zdecydowanych, które wiedzą,że poradzą sobie podczas samodzielnej pracy w terenie. do pomocy i wsparcia mamy inspektorów, zależy na kogo się trafi. Większość bardzo pomocna :-) jeśli chodzi o rozliczenia na koniec miesiąca to jak w każdej pracy - nie płacimy za paliwo,ale musimy okazać się kartą drogową i tym gdzie byliśmy cały miesiąc. Aktualnie czasy się zmieniają, hodowcy się rozwijają i większość terenu to naprawdę rozsądni ludzie, dla których np ważne jest żeby praca szła sprawnie przez co mają nowoczesne obory, hale udojowe co dla nas oznacza też krótszą pracę. Zdarzają się wyjątki oczywiście. Podsumowanie: najlepiej dowiedzieć się gdzie potencjalnie będzie się miało teren i wtedy przemyśleć, czy np na dojazd dziennie nie będziemy tracić 5h. Początki są zawsze trudne,ale jak już się pozna swoich hodowców to naprawdę można przewidzieć (poza wyjątkowymi sytuacjami) o której będzie się zaczynac, a o której kończyć. Ważne też, żeby lubić zwierzęta i pracę w oborowych warunkach. W terenie są oczywiście krowy, nierzadko trzeba między nimi chodzić.
A to 2000 szt przeliczeniowych to jest 1 etat czy więcej? I proszę z hodowców nie robić alkoholików..... Trochę szacunku dla tych ludzi za ich ciężką pracę - bez której i Ty byś nie miała pracy....
W kwestii dojazdu to bardzo zróżnicowana sprawa. Znam zootechników którzy przez 5 lat robili takie kilometrówki co inni w 2 czy 3 lata. Dla jednych 15 km na obore to jest daleko i oddają takie obory a inni do najbliższej mają 40km i pracują. Kwestia na jaki rejon trafisz. Bo możesz trafić dobrze i nie pracować nawet 130 godzin w miesiącu, mieć duże obory, gdzie szybko doją, gospodarstwa są blisko a wypłaty 5tys i więcej. A możesz trafić tam gdzie minimum robisz 50 km dziennie, bywają takie dni że nawet 300 i więcej, masz małe gospodarstwa gdzie nie szanują Twojego czasu, robisz 30 albo i więcej obór w miesiącu, a sztuk przeliczeniowych nie masz 1200 więc wypłata 3 tys, a przepracowanych godzin w miesiącu 220 albo i więcej. A co do inspektorów to zależy na kogo się trafi, są tacy którzy staną za Tobą i zawsze można na nich liczyć i tacy co sprzedali by człowieka za litr mleka, nic nie potrafią załatwić, ważne dla nich byle by tylko im się wszystko zgadzało. Bywa tak że ktoś pracuje już parę dobrych lat i nie ma takiej wypłaty co jakiś nowy pracownik zaczynający dopiero karierę w PFHBIPM
Proszę czytać ze zrozumieniem "zdarzają się też alkoholicy, z którymi trzeba sobie podczas udoju radzić". Nigdzie nie piszę,że wszyscy hodowcy są tacy sami i że nie pracują ciężko! Jak najbardziej ich szanuję, odwalają kawał dobrej roboty :-) większość to naprawdę super ludzie, cieszę się z każdego ich sukcesu i przeżywam każdą porażkę, bo nierzadko żyjemy jak rodzina. Niestety - taki charakter pracy,że zdarzają się ludzie,którzy mają problem z alkoholem - zdarzało się,że stałam o 3 w nocy pod oborą a nikt nie otwierał, bo nie był w stanie lub wychodził w majtkach i mówił,że mam przyjechać na następny dzień. Zdarzało się,że na próbnym udoju gospodarz był w takim stanie,że nie potrafił podłączyć krowy i się przewracał w obornik. Zdarzało się,że na próbnym udoju gospodarz pił wódkę z sąsiadami i nie zwracając uwagi na zootechnika. Zdarzało się,że po pijaku wsiadł do samochodu i chciał kogoś rozjechać jak próbowal mu wziąć kluczyki. Zdarzało się,że krowy wręcz pływały w oborniku, bo gospodarz leżał wygięty od tygodnia. Wychudzone, głodne, obdarte, masa krów z zapaleniami, zaniedbane. Zdarzały się obory, w których próbny udoj się nie odbył, bo nie było z kim doić. Zdarzało się jeździć do hodowcy z błękitną kartą, który groził żonie siekierą. A to wszystko w ciągu kilku lat mojej pracy praktycznie na tym samym terenie. Ludzie są różni i niestety trzeba mieć to na uwadze wybierając tę pracę. Szanuję hodowców, ale są wyjątki. Były momenty,że myślałam,żeby zostawić wszystko i uciekać. Jeśli ktoś nie szanuje mnie, mojego czasu i sam nie szanuje siebie oraz swojej pracy no to trudno...
W tej firmie płacą za sztuki przeliczeniowe nie ma znaczenia czy dojeżdżasz godzinę czy dwie do hodowcy.. zapłacone masz za sztuki człowieku, Nie jest tak kolorowo jak mówią!!
Dzień dobry, czy mógł by mi ktoś opowiedzieć o pracy w PFHBiPM na terenie pomorza, powiat kwidzyński, sztumski. Z wykształcenia jestem zootechnikiem i mam w planach zmianę pracy w niedalekiej przyszłości. Warto zainteresować się federają ? Coś o atmosferze, zarobkach, czasie pracy, obowiązkach?
Praca bardzo specyficzna, zarobki słabe. Od 10 lat praktycznie bez zmian. Coraz więcej kierowników i dyrektorów. Coraz bardziej odrzuca ta praca niż zachęca. Ciągle tylko nowe obowiązki, coraz więcej na głowie a podwyżki jak nie było tak nie ma.
ZGADZAM SIĘ CORAZ WIECEJ KRAWACIAŻY DLATEGO ODESZŁEM SZKODA KASY NA TEN ZWIOZEK PRYWATNY I CWANIAKÓW W GARNIAKACH :)
Najlepsze było 3/4 etatu w czasie pandemi, a pracy były tyle samo albo i więcej. Ale najważniejsze dla firmy że stawki i przeliczniki były mniejsze. Albo przed końcem roku czy w lutym cisną żeby wszystkie obory zrobić. Inspektor każe, faktury niezapłacone przez rolników próba zrobiona na polecenie przełożony, a tu nagle na koncie wypłaty mniej, bo nie rolnik miał niezapłacone. Liczyć to w firmie umią ale sobie, jak się nie ma pleców i znajomość to jeździ się od rana do wieczora, robiąc w miesiącu 2-3 tys km za 3 na rękę.
Idzie przeżyć tylko trzeba chcieć, a ciężko to się pisze smsy na hali podczas doju raczej :) Oczywiście że były podwyżki, i nie ktoś tylko wszyscy dostali. Nowe przeliczniki są teraz super. Kilometry do pracy i czas dojazdu nikogo nie interesują, ważne by nie jechać za szybko i nie w niedziele bo za to bardzo chętnie uszczypuje się wypłate. I najważniejsze wypłata nie wzrasta równomiernie z zastępstwami i dodatkowymi sztukami.
Ja się wypowiem jako Rolnik który miał styczność z tą firmą. Pierwsza styczność miała miejsce w powiecie Opatowskim woj Świętokrzyskie gdzie kupiłem kilka jałowek wysokocielnych od rolnika który miał stado pod ocena. Wszystko ok póki nie zaczęły się porody..... same byki. To nic o firmie nie świadczy ale postanowiłem to napisać. Druga stycznosc(lub jej brak) to zadzwoniłem do zywieniowca żeby mi pomógł w ustaleniu dawki pokarmowej i wgl z jej zbilansowaniem. Zadzwoniłem początkiem grudnia 2021 na dział doradcy żywieniowego który działa na terenie woj świętokrzyskiego. Ładnie pięknie pogadaliśmy co i jak, pan mi kazał oddać pasze do badania, to mówię że mam stacje badawcza w Kielcach ale wyniki byłyby po miesiącu, na co Pan, nie za długo by czekać, proszę wysłać do naszego laboratorium wyniki będę w kilka dni. Tak zrobiłem, chyba po 2 dniach od dostarczenia próbek były wyniki. Dodzwoniłem że mam wyniki na co Pan mi odpowiedział to dobrze, pytam się kiedy przyjedzie do zrobienia planu żywnościowego to mi odpowiada że po świętach. Ręce mi opadły, miesiąc czekania to mu powiedziałem że mogłem to na własnej stacji przebadac i wyniki by były za miesiąc ale bym tyle nie stracił bo u mnie badania kosztowałyby 80zl a u nich za badania plus wysyłkę zapłaciłem 150. No i tak dzi jest 3 luty 2022, grubo po świętach, pana zywieniowca dalej nie ma. Zostałem z wynikami badań i czekam...... Może miał na myśli święta wielkanocne.... Chciałem iść pod ocenę do nich ale mam teraz mieszane uczucia.
Pan Łukasz dotarł do mnie, doradzil, pierwsze efekty już zaczyna być widać. Zna się na rzeczy, wie o czym mówi, ogólnie jestem na plus. Pozdrawiam i liczę na dalszą współpracę. ????
Praca ogólnie bardzo teraz ciężka...5 lata temu było spoko - 1 etat się robiło i czasem jakieś zastępstwo....Teraz to istny horror przez ciągłe zastępstwa (nawet prawie cały teren za innego można dostać w prezencie). Płaca ok 4 z premią na rękę jak się 2 etaty wyrobi....ale 2500 brutto w podstawie w umowie na stałe blokuje wzięcie jakiegokolwiek kredytu obecnie :( Zdrowie rozwalone totalnie przez nieregularne wstawienie nawet o 1 czy 2 w nocy i powroty nawet koło północy! O macierzyństwie dla pań i potem powrocie do pracy nie mowy, bo ani niani nie można zatrudnić na godziny ani komuś podrzucić skoro nie wiadomo o której się wróci z terenu. Dołożyli jeszcze teraz do obowiązków windykację niezapłaconych faktur, więc jeszcze więcej czasu w terenie trzeba jeździć, bo przeważnie hodowcy nie odbierają telefonów.... Praca na chwile teraz tak naprawdę i znalezienie czegoś lepszego. Plusy: auto służbowe, smartfon, tablet, branie urlopu w razie potrzeby i ustalanie samemu sobie grafiku.
Czy w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka możliwa jest wypłata wynagrodzenia w częściach, częściej niż raz w miesiącu?
Region oceny poznań Praca jest ciezka często nawet powyżej 12 godzin w umowie tzw zadaniowy czas pracy Auto służbowe Skoda Citigo z limitem km prywatnych. Ciągła kontrola rozliczenia na koniec miesiąca mnóstwo zastępstw ogólnie za mało ludzi w terenie a większość ciągnie 2 etaty. Przez cały 2020 premie były tragiczne dopiero na koniec roku dostaliśmy na otarcie łez wyższa premie. Co jeszcze można dodać rozlegulowany system nerwowy kłopoty ze snem przez nieregularne godziny wstawania raz 3.00 raz 5.00. Często praca w trybie nocnym. Sporo osób odchodzi. Kierownictwo któremu się wydaje że robią nam łaskę ze pracujemy. Organizatorzy zależy jak masz pecha to trafisz na niezłego wariata lub wariatkę. Mnie się udało i organizator chociaż jest ok.
Praca ciężka za mało płacą chyba że ciągniesz dwa etaty.Odpowiadasz za wszystko nie zapłacone faktury, sprzedaż kolczyków, przyjęcia obór, badania na cielność,wiecznie coś.Nie polecam chyba że niema się wyjścia. Omijać z daleka.
Witam na etat 1100 sztuk musisz wydoić to koło 2300 na rękę.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Podziel się wiedzą o zarobkach w firmie Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka.
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka?
Zobacz opinie na temat firmy Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 0 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Żurawia 22
- OLX.pl 2 427 246
Rolnictwo, hodowla i uprawa - pozostała działalność - Warszawa
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |