Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego ,,WSK-PZL;; Kalisz S.A poszukuje osoby na stanowisko Członek Zarządu w Kalisz. Jeżeli dysponujesz informacjami dotyczącymi procesu rekrutacji, napisz jak on wyglądał. Takie informacje mogą okazać się cenne dla osób rozważających pracę w firmie.
Mam pytanie czy szkoła ogrodnicza w Opatówku wystarczy żeby zostać członkiem zarządu ?
Panie Marku wydaje mi się że w zupełności wystarczy bo jak produkcja lotnicza stanie w tym zakładzie jak takie rząd tam będzie jak jest, to hale spokojnie można by wykorzystać do produkcji pomidora i ogórka.
Raczej się z Tobą zgadzam, ale zw związku z tym że się pogubiłeś ,,jak takie rząd tam będzie jak jest" sugeruje żebyś odwiedził salon meblowy IKEA który reklamują jako ,,świat rzeczy poukładanych", niech to będzie inspiracją do Twoich dalszych dedukcji.
Produkcja mebli w tym zakladzie odpada bo jak deszcz pada i woda kapie z dachu to meble mogłyby dostać wilgoci, ale do nawadniania pomidorów i ogórków spokojnie można by to wykorzystać.
Może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem na temat pracy na stanowisku Kontroler jakości w firmie Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego ,,WSK-PZL;; Kalisz S.A?
To jest chyba najgorszy dział w całym zakładzie WSK, głównie przez zasługę szefa kontroli jakości który sprawuje tam władze, ja to ciesze się naprawde że po iluś latach się stamtąd zwolniłem i za żadne skarby świata nie chciałbym tam spowrotem wrócić.
Przede wszystkich szef kontroli i niskie zarobki w tej placówce są głównym powodem dla którego ludzie stamtąd odchodzą, wytrzymałem tam ileś lat głównie przez zasiedzenie, trafiłem tam zaraz po szkole i tak siedziałem tam bo sama robota i czas pracy mi odpowiadał. Wracając do szefa kontroli, próbuje wprowadzać tam swoje zasady, dzięki którym praca niestety nie jest dobra w tej kontroli, jakby ktoś taki kawałek dalej czyli za płotem, odnosił się w taki sposób ludzi jak się odnosi i wprowadzał swoje dziwne zasady to nie przepracował by tam nawet jednego tygodnia.
Pytanie: "Co należy zrobić, gdy firma przechodzi kryzys?". Odpowiedź Właściciela brzmi następująco: "Zwiększyć obsadę kadrową Rady Nadzorczej". Koszty: sześć razy ok. 5 tysięcy PLN równa się 30 tysięcy na miesiąc. Efekty? Firma przechodzi krysys.
Chłopok nie róbta se jaj, 30 tys jakby mieli to jeszcze ok., za 5 tys to nawet 2 ton węgla na zime nie kupi.
Informacja z tablicy ogłoszeń: Na pytania pracowników skąd wzięły się podwyżki 6,3% w roku 2021, informujemy że wchodzi w to 80 zł regulacji oraz 160 kart (usunięte przez administratora) Czyli w roku 2021 370-ciu pracowników dostało 80 zł podwyżki a 160-ciu "zasłużonych" pracowników otrzymało 780 zł podwyżki.
Haha dobre , sugerował bym że to niestety zasłużeni pilnowacze kiełbasek ????
Pan Marcin tak chojnie wynagradzał swoich przyjaciół że w grudniu mu zabrakło na fundusz pracowniczy i był zmuszony 3/4 załogi wygonić na przymusowe urlopy
Już niedługo zobaczymy jak pilnowacze kiełbasek będą się dwoić i troić przed nadchodzącymi wyborami
Ile teraz średnio wychodzi się na produkcji po podwyżkach 4000 netto czy więcej ?
Firma produkuje części do samolotów, to wydaje mi się że bez problemu powinni dać takie pieniądze. Po 3000 to teraz ludzie we folii u ogrodnika zarabiają.
A czy ktoś rozliczył Pana M.B. z wyrzucenia pieniędzy w błoto w związku ze zleceniem remontu "domku" dla ochrony, w którym podobno nigdy nikt nie będzie pracować?
człowieku, trzy na rekę to nawet niektórzy w biurach inżynierowie nie mają, nie ma takiej dużej kasy na produkcji, jak 3000 na rękę....
To co wy tam jeszcze robicie ? Przy tych podwyżkach teraz jak ktoś nie ma przynajmniej 3 tys netto na ręke to już bieda totalna.
Tak, kwota przez ciebie podana czyli 4000 zł netto jest jak najbardziej możliwa do osiągnięcia, otrzymuje ją jakieś 3/4 pracowników całego zakładu. Jedynie muszę dodać, że te 4000 zł netto są ZA DWA miesiące twojej pracy, czyli jakieś 2000 na miesiąc..
możesz se dorobić w godzinach pracy ;), bo roboty zakładowej i tak nie ma dużo, zapraszamy
Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego ,,WSK-PZL;; Kalisz S.A poszukuje osoby na stanowisko Metalurg w Kalisz. Jeżeli dysponujesz informacjami dotyczącymi procesu rekrutacji, napisz jak on wyglądał. Takie informacje mogą okazać się cenne dla osób rozważających pracę w firmie.
Mam pytanie czy dla byłych pracowników, którzy sumiennie pracowali i awansowali i pracują teraz w PWK, przewidziane są jakieś nagrody z okazji 70-lecia firmy ?
Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego ,,WSK-PZL;; Kalisz S.A?
Podejście jest bardzo słabe, szczególnie szefostwa w kontroli jakości, też przez to tak duża rotacja tam jest. Szkoda że obecny Prezes tego nie widzi bo przydałoby się naprawde zrobić tam porządki.
Na plus tego zakładu na pewno atmosfera, na minus to system premiowania czyli zdawanie godzin na danym stanowisku, są stanowiska gdzie możesz zasuwać na maxa i zdasz 30 godzin na miesiąc, a są stanowiska gdzie możesz się obijać na maxa i zdasz 200 godzin miesięcznie ,Podwyżki co roczne to są jakieś grosze a związki się cieszą jakby Bóg wie ile wywalczyli, ewentualnie można liczyć na podwyżkę indywidualną ale to musisz być sam na stanowisku i rzucić im wypowiedzenie postawieni pod ścianą coś tam zaproponują Podsumowując wszystko zależy gdzie się trafi tak jak wszędzie nie zachęcam i nie zniechęcam chodź może moja opinia bardziej zniechęca ale jest szczera Pozdrawiam ????
Widzie że cały czas ta kontrola na tapecie czas na zmiany?
Zmienić to należałoby myślenie w tym zakładzie bo to co ci na stołkach wymyślają to żenada i brak fachowości w zarządzaniu chodzi o pion kierowniczy i dyrekcję dumni mało znający się ludzie powołani przez kolesia który też myśli że pojadl wszystkie rozumy wprawdzie wybrany z załogi ale dbający o swoją prywatę
Pojawiło się ogłoszenie na audytora wewnętrznego - co wiecie o tym stanowisku?
Witam, czy spotkaliście się w innych firmach/zakładach pracy z zabieraniem premii z powodu honorowego oddawania krwi, tak jak to bywa w WSK. W mojej opinii to bardzo słaba zagrywka ze strony kierownictwa.
To grubo nigdy nie słyszałem oby kierownictwu nigdy ta krew nie była potrzebna za to słyszałem że gdzieś w zakładzie (usunięte przez administratora) ludzi ze szkodliwego...
Czyli nic się tam się nie zmieniło, jeśli mowa o kontroli wg. powyższego wpisu, pracowałem tak kilka dobrych lat i często premia była zabierana za nic, kawałek dalej za płotem nie spotkałem się jeszcze żeby komuś zabrali premię za oddawanie krwi.
Widać że kontrola to podwórko którym rządzi szef ale efekt marny nie potrafi zarządzać prezes powinien coś z tym zrobić jeśli nic nie zmieni to kontroli brak bo ludzie odchodzą jeśli tak dalej będzie to czarno to wygląda niestety szef jest niereformowalny to trzeba wyciąć ten wrzód
Żenujące jak nepotyzm kwitnie w tym zakładzie,zarządzania brak jak i merytorycznego podejścia do problemu ,technicznie (usunięte przez administratora) na stanowisku chłopczyk bez pojęcia pajac jak wielu w tej firmie ,szkoda że nikt tego nie widzi ,związki to twór nie istniejący brak jakiejkolwiek formy zażegnania upadku tego zakładu brak kompetencji zarządzających by poprawić los ludzi tam zatrudnionych szkoda że nie rozumieją prostych rzeczy żenada raz jeszcze
Czekam na rozpatrzenie wniosku o podwyżkę już bardzo długo i nic a mam tyle na godzinę że aż się wstyd przyznać także się pożegnamy w najbliższym czasie, nie planujcie nawet składać CV do tego zakładu bo szkoda waszego czasu, większy wyzysk nic w prywatnych firmach
Fajnie że w obliczu zagrożenia ze strony Rosji jesteśmy w grupie PGZ która nijak się ma do poprawy bezpieczństwa/obronności naszego kraju. Piszę tu wyłącznie o WSK Kalisz. Przykro o tym pisać ale doprowadzić taki zakład do ruiny to nawet sowieci by nie pozwolili. Wstyd dla zarządu uprawiającego politykę razem ze związkami zawodowymi dbającymi tylko o własne posady.
Nie polecam pracy w kontroli,!!!
Wiecie co mnie dziwi? Że ludzie którzy nigdy wcześniej nigdzie nie pracowali narzekają na pracę w WSK. Mówię tutaj o ogóle a nie tylko o kontroli. Każdy musi sobie zapracować na szacunek współpracowników oraz szefów i tak jest w każdej firmie. Dodatkowo młode pokolenie chciałoby od razu pracować na stanowisku kierowniczym i dostawać na łapę 4 tys. Zero pokory, zero doświadczenia ale wymagania na poziomie przynajmniej MBA. Szanujcie swoją pracę , wykonujcie ją sumiennie a każdy to doceni.
Na pewno wszyscy docenią jak będziecie trzymać z kadrą wspólne grille potem awansy. Zakład was wyśle na studia i da samochód jak niektórym.Przecież nieliczne osoby zarabiają A wy musicie zaczekać. Pokora to się należy tej osobie która to napisała gdyż widać awans złe wpłynął na nią. Szkoda że zdolni ludzie muszą odchodzić przez brak szacunku że strony kadry.
Anno, jeśli rzeczywiście jesteś tą Anną z kontroli to wiesz, miałam Cię za przyzwoitego człowieka... przyjmij do wiadomości, że 4000 netto to nie są jakieś wygórowane pieniądze, a kierownik winien zarabiać więcej. Przyjmij także Anno do wiadomości fakt, że niektórym osobom płaci się nawet 4000 x 3 netto w tej firmie przy zerowej niemal wiedzy na zajmowanym stanowisku. W WSK nie sposób zapracować sobie na szacunek, ponieważ szacunek idzie tu wyłącznie w parze ze znajomościami. Sumienne wykonywanie pracy przyjmowane jest jako coś oczywistego, wszak maluczcy mają (usunięte przez administratora) a nie dyskutować czy oczekiwać szacunku, ani tym bardziej godnego wynagrodzenia, mają zrobić za siebie i za szefa niedojdę a w podzięce mogą najwyżej dostać pogardę. Mam nadzieję Anno, że doznasz tego. Z poważaniem.
Nie wiem o kim mówisz ale nie, nie jestem Anią z kontroli. Ale chyba nie wypada mierzyć przyzwoitości człowieka jego opinią nt pracy. Ile tu jest jadu, ile niedowartościowania. Szkoda. Jestem pewna, że w innej firmie od razu na start dostaniecie 4 tys na łapę i nie będziecie musieli (usunięte przez administratora)jak piszesz. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Ja niestety ale muszę się zgodzić z Maciejem bo pracowałem w tej firmie w kontroli kilka dobrych lat i sam się sobie dziwie, że aż tyle lat tam wytrzymałem. Praca w kontroli ogólnie nie jest zła, ale niskie zarobki, niewiele powyżej minimalną krajową i szefostwo które zarządza kontrolą naprawde zniechęca ludzi do pracy, nie dziwie się wcale że tyle ludzi stamtąd uciekło do PWK, tam jest zupełnie inny poziom pracy w kontroli niż we WSK.
Niestety nepotyzm w firmie był i jest myślę że obecny prezes ma coś do powiedzenia i zrobi z tym porządek na stanowiskach ludzie niekompetentni a weryfikacji należy dokonać by załoga mogła wydajniej pracować brak planowania i idąc dalej realizacji planu są za to odpowiedzialni lecz nie nadający się na te stanowiska ludzie szkoda tylko że nikt z tym nie zrobi nic i tak się toczy dalej byle jak
Zgadzam się..kolesiostwo na calego a i kólka wzajemnej adoracji jak były tak i są , a co niektórzy na stanowiskach to tak obleźli w piorka że nawet maja problem z przywitaniem się...zobaczymy co sie zmieni, oby na lepsze
Tym pseudo fachowcom wydaje się że potrafią zarządzać a efekt taki że ludzie odchodzą jeśli nowy prezes tego nie widzi to przepadł szkoda tylko ludzi a czy i jak będzie to czas pokaże wyglada że należy weryfikować kompetencje co niektórych bo nie nadają się na te stanowiska
Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego ,,WSK-PZL;; Kalisz S.A? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
Co do puszczania niezgodnych wymiarów części z rysunkiem technicznym który posiada dana firma to w wielu zakładach się tak robi i to dużo większych niż WSK, istnieje takie coś jak karta odchyleń która jest wysyłana bezpośrednio do klienta, często rysunki techniczne w firmach produkujących części mają zacieśnione wymiary niż te rysunki które posiada klient, także następnym razem zastanów się troche nad tym co piszesz jak nie masz odpowiedniej wiedzy w tym temacie.
No już tam nie pracuję, ale dałam łapkę w górę, ach te wspomnienia :) Ten tekst jest tak bardzo w punkt..! A co u Was? Nadal taki teatrzyk kukiełkowy? Pajacyk skacze po pokojach technicznych i wiecznie się uczy, jak nasz pan prezydent??
Tylko prezesów zmieniają co pół roku, a podwyżek jak nie było tak nie ma! W lutym pewnie dostaniemy znowu po 50 gr Brutto. Porażka jak jest traktowany pracownik
Dziwi mnie ze na tyle opini nikt nie reaguje to widocznie temu Panu wolno wszystko widocznie zostanie sam na tym okrecie
Zwolnić bo coś się stanie
Jak się pracuje w Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego Pzl-Kalisz S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego Pzl-Kalisz S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 38.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego Pzl-Kalisz S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 32, z czego 2 to opinie pozytywne, 17 to opinie negatywne, a 13 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego Pzl-Kalisz S.A.?
Kandydaci do pracy w Wytwórnia Sprzętu Komunikacyjnego Pzl-Kalisz S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.