Opinie o Dolby w Wrocław

3.7/5
Na podstawie 28 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych i byłych pracowników o pracodawcy Dolby. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do pracy w firmie Dolby o rekrutacji.

Branże: Badania naukowe w dziedzinie nauk przyrodniczych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Dolby w Wrocław

TDK

Witam, czy firma ma system poleceń? Szukam pracy jako tester. Obecnie pracuję jako tester i mam niecałe 2 lata doświadczenie. Chciałbym zmienić pracodawcę i przygotować się na rozmowę do Dolby i wiedzieć więcej o warunkach zatrudnienia(np. finansowych :D ).

Karl
@TDK

hey TDK nic nadzwyczajnego praca taka sobie, trzeba ciezko pracowac i tyle jesli chodzi o zarobki to srednio, bez rewelacji

andrzej
@TDK

Firma ma system poleceń.

Piotr

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutację i na jakie stanowisko?

Piotr

Słyszałem, że firma to bardzo dobry pracodawca i mam zamiar aplikować. Podpowiedzcie coś

pcm
@Piotr

Aplikuj!

Julita

@trtykniestety takie warunki zdarzają się często w korporacjach przez openspacy. Warto jednak porozmawiać o tym z pracodawcą, aby rozwiązać ten problem poprzez wstawienie np. ścianek oddzielających. Czy komuś jeszcze przeszkadza hałas na openspace w firmie Dolby?

anonymous
@Julita

Oczywiście, pracodawca (w liczbie kilu osób) pokiwał głową ze zroumieniem. Tym bardziej, że kilku innym osobom również przeszkadzał hałas. No i zostało zrobione dokładnie NIC.

pcm
@anonymous

No cóż, anonimowy krytyk-trtyk ma mocno nieaktualne informacje. Widać przestał pracować w Dolby bardzo dawno temu ;) Firma przeprowadziła się do nowej siedziby w której są akustyczne przepierzenia redukujące znacznie hałas w open space, pokoje do rozmów telefonicznych, pokoje do relaksu i gimnastyki, zaułki do rozmów poza open space, podnoszone automatycznie biurka do pracy na stojąco a nawet rowery stacjonarne do pedałowania w trakcie czytania maili. Więc ja nie wiem czy to takie nic, jak napisał anonim. Może myślał, że takie rzeczy załatwia się błyskawicznie jak kupno gazety w kiosku. Nie jestem weteranem ale przed Dolby zaliczyłem 2 duże korporacje, i widząc takiego trtyka piszącego że Dolby to takie "tam korpo", mam pewność, że on nie wie o czym pisze. Być może to było jego pierwsze doświadczenie tuż po studiach - nie wiem, mniejsza o to. Życzę żeby trtyk znalazł sobie takie miejsce do pracy które zadowoli go w 100%. Do tego takie, w którym będą również czytali swoim pracownikom w myślach ;)

Rozmowa kwalifikacyjna nie musi być stresująca. Czy ta w Dolby spełniła Twoje oczekiwania? Które pytania podobały Ci się najbardziej? Twoje doświadczenia mogą pomóc innym!
Marta

Czy poprawiło się coś w firmie? Taka cisza wskazuje na poprawę?

trtyk

Socjal w miarę - kupony do empika i kilku innych sklepów, owoce, kawa, soki. Raz w miesiącu przysługuje 10 minut masażu. Warunki, a właściwie kultura pracy fatalne. Openspace, hałas niczym w świetlicy w gimnazjum. Głośne rozmowy, rozmowy przez komórkę to norma. Nikt się nie przejmuje tym, że kto inny pracuje. Koleś odbijający piłką o ścianę to norma. W projektach generalnie jest się pozostawiony samemu sobie. Kolegów z zespołu najbardziej ucieszy to, że znajdą tobie buga. Generalnie to każdy sobie rzepkę skrobie. Sensownych szkoleń brak. Co najwyżej jakieś z komunikacji, czy sztuki robienia kariery (tak, to prawda). Generalnie takie tam korpo.Jśli jesteś dobry z technologii informatycznych, to raczej nie nauczysz się niczego nowego.

Rg

A nie wiadomo czy można tutaj w firmie liczyć na jakieś szkolenia? Chociażby takie wdrożeniowe? Uważam ze to ważne jest ponieważ zawsze wtedy można się najważniejszych rzeczy nauczyć prawda? Teraz widzę ze szukają kilku pracowników do zatrudnienia. .

pozytywnaneutralnanegatywna

Czyli Waldek nie dostałeś się? /Podzieli się ktoś wrażeniami z pracy? tzn . czas pracy (sa nadgodziny?) , benefity, atmosfera, ciezko jest/latwo ogarnac tematke, bardzo korporacyjnie jest, są jakieś integracje itp.? Ogólnie to dobre miejsce do pracy por. inne korporacje we Wroclawiu?

Waldek Wlazł

Mają dosyć długą rekrutację. Moja trwała w sumie około 10h + 1h rozmowy po pozytywnym przejściu tego procesu. Generalnie wygląda to tak jakby każdy chciał Cie poznać :), USA, Australia, Niemcy no i oczywiście Wrocławscy inżynierowie. Rozmowy są dosyć trudne (pojęcie względne) jednak prowadzone w bardzo miłej atmosferze. Wspominam miło. P.S. nie była to moja pierwsza rozmowa, troche tego przerabiałem w Polsce i za granicą ;).

pozytywnaneutralnanegatywna

Podzieli się ktoś wrażeniami z pracy w Dolby? Szczególnie jako test engineer?

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Dolby - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Dolby?

Zobacz opinie na temat firmy Dolby tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Dolby?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy