Mam pytanie. Dlaczego w tej firmie nie moze byc takich zmian roboczych jak bylo to kiedys za prawdziwej kolei albo tak jak jest to do dzis praktykowane w SKM. Chodzi mi o to żeby zmiany robocze rozpoczynaly sie i konczyły w taki sposob aby pracownicy mieli czym dojechac do domu lub przyjechac do pracy bez koniecznosci przyjechania na noc do roboty po to tylko żeby prace rozpoczac dopiero rano. Chodzi mi przedewszystkim o prace druzyn trakcyjnych i konduktorskich. Zaznaczam że Kodeks Pracy zabrania organizowania pracy w ten sposób.
Za dawnej kolei służba trwała 20, 25 a nawet 30 godzin. Gdybyś tyle teraz musiał robić to byście narobili w majtki bo was przeraż służba 12 godzinna.
Słóżba trwała 30 godzin. Jeszcze mi powiedz że na dobe. I jeszcze mi powiedz że ty tak pracowałes? Sytuacja jak filmie Bareji. Czemu twierdzisz że tu sie boi zmian roboczych po 12 godzin? W SKM wszystkie zmiany są po 12 godzin. Czy widziałes jakiegos obs...............ego maszyniste?
Pisałem o drużynach konduktorskich, zaczynałem np. 1 o 22 a kończyłem 3 o 8
Dlaczego wiec zmiany nie mogą być teraz takie jak są obecnie w SKM?
Nie zauważyłeś , że ta firma jest tylko po to aby gnoić ludzi i obsadzać stołki rolnikami bez odpowiedniego wykształcenia ? Przykład ? - Nalczenik dróżyn z Tłuszcza z Pasiek - technik maszyn rolniczych , on nie ma pojęcia o kolei i o kodeksie pracy . Tak samo większość naczelników , bez wykształcenia wyższego , nie wiem czego oni jeszcze szukają , może tego co ten słynny z Ostrołęki ?
Bo to nie pociągi tylko tramwaje.. Chociaż KM to też tramwaje podmiejskie... Heee heee
Opisz tą sprawe na nasz adres mazowieckie@poczta.fm zbadamy to i napiszemy gdzie trzeba.
Za dawnych lat to trzy czyste koszule do pracy. A w zimę worek węgla do kozy. Czy za takimi czasami tęsknisz. A może jak na WPT się podkłady podkładało pod bydlęce żeby je rozpracelować o akumulatorach z dużych fiatów nie wspomnę albo alkoholu ściąganym z cysterny. A w dawnych czasach to jeździłeś pół miesiąca na podmiejskich a pół za pomocnika na kurierach. To zaczym tak tęsknisz za tym jak się mieszkało w wagonach kolejowych? Albo na czystym na Ukrainki się chodziło na wagony. Jak pijani z elektrowozów wypadali. Kto pamięta te czasy proszę o komentarz o czym zapomniałem. Dzieciaku o czym ty mówisz. Zejdź na ziemię i powiedz konkretnie który numer służby ci nie pasuje i z jakiego planu.
No proszę chłopczyk się rozsierdził . Nikt i nic tego nie zmieni że tak było większość zaczynało na WPT albo Odolanach. Widać że jesteś dzieciak życia nie znasz, tak było to za taką koleją tęsknisz bo ja tak . A jak nie dajesz wiary to popytaj starszych co za starej kolei jeździli. W KM jest jeszczę albo odchodzi na dniach co na parowaozach jeździł . To możesz sobię porozmawiać z nim i o strajkach ci opowie .
No tak lekarz przyjmuje tylko przez telefon to są efekty. Ja mowie o czasach zanim ta zielona zaraza tu przyszla a nie Marszałka . Moze doprecyzuje pytanie. Czy tutaj nie może byc tak jak jest w SKM?
ta firma ma tylko w nazwie koleje, a tak naprawde, to tramwajarze. Jeżdżą od pętli do pętli.. i tak wkoło cały dzień. Jakie to koleje... Popatrzcie na siebie, zielone ubranie robocze..
Odezwał się pracownik z wykształceniem piszący drużyny przez ó. Najpierw spójrz na siebie.
Bzdura. Jeżeli praca jest w Ostrołęce a ktoś mieszka w Pułtusku to jest jego indywidualna sprawa czy chce tam pracować czy nie. Przecież może sobie pracę znaleźć w Pułtusku. Po co dojeżdżać do Ostrołęki?
a co jest praktykowane w SKM??coś bliżej?? bo jak wiem kiedyś mieli służby 12 h ale rozpoczynały się w Otwocku,Legionowie na lotnisku czy coś się zmieniło,jak to teraz wygląda???
Mają dalej i nie koniecznie zaczynaja sie w legionowie czy na lotnisku. A nawet jak by tak było nie słyszałem żeby jakas zmiana robocza zaczynała sie o godzinie 1 lub 3 w nocy. A w kolejach Mazowieckich w jakich godzinach zaczynają sie zmiany robocze?
Wszyscy Naczelnicy w KM posiadają wyższe wykształcenie. A już na 100% każdy z nich ma wielką wiedzę o taborze i zarządzaniu zespołem.
Zmiany robocze to masz w fabryce. Na kolei masz służby zgodnie z rozporządzeniem ministra. Do roboty to są konie i traktory. Jeżeli kodeks pracy zabrania to dlaczego tak jest. Na każdym kroku udowadniasz że masz mizerną wiedzę i tak pozostanie nie rozwijasz się. Moim zdaniem zaczoleś się cofać w rozwoju. Gdzie jest odpowiedź z sanepidu???
Służby to sa w wojsku, policji, w km jest zmiana robocza, bo to fabryka, takie kolejowe korpo... Tak jak widac mali zapie.... laja, wladza zgania hajs. Proste.. Kolei juz nie ma...
Nie wolno organizowac pracy w sposob niebezpieczny. Tak mowi kodeks pracy. Przemeczona obsluga pociągowa to twoim zdaniem sytuacha bezpieczna? Które rozporzadzenie Ministra okresla nazwę służba. I konieczność urzywania takiej nazwy. Służby to były kiedyś na starej dobrej i prawdziwej kolei.
Ludzie na służbie mają swoje prawa, i są chronieni, a w KM najlepiej wychodzi propaganda ale tylko The Bille Ją łykają
Miejscowym pasuje, a od kiedy pod przyjezdnych będzie układuany plan pracy. Jak nie pasuje dojazd to szukać pracy bliżej domu logiczne. Pomogłem???
Nie wiem od kiedy i czy w ogóle pracujesz na kolei ale nie przypominam sobie żeby zmiany robocze były kiedykolwiek ustawiane pod pracownika. Jeżeli pracujesz np. w Wawie to nikogo nie interesuje to gdzie Ty mieszkasz i skąd dojeżdżasz. Mieszkaj tam gdzie pracujesz. A jeśli chodzi o Kodeks Pracy to nie kojarzę takiego zapisu także nie rób ludziom wody z mózgu.
Widocznie jestes za młody że nie pamietasz. To były jeszcze czasy jak kolej nie miała problemu ze znalezieniem kandydatów mna maszynistów. To było zanim powstały Koleje Mazowieckie
(usunięte przez administratora) Ścież zarządzają. Zabrać Chłopku 30% premii chłopek iść na zwolnienie i dać innym służby po tym Chłopku jako dodatki za300zl każda. Tak się rządzi nie swoimi pieniędzmi. Czy zarząd o tej patologii wie.
Pracuję na kolei dłużej niż istnieją KM i nigdy tak nie było.
Napisałeś "Zaznaczam że Kodeks Pracy zabrania organizowania pracy w ten sposób." I tego nie ma w KP
Jest zapis o tym ze praca musi byc organizowa a w sposob bezpieczny. Czy to nie wystarczy. Czy przemeczona obsada pociagu to jest rozwiazanie bezpieczne twoim zdaniem?
Dobrze wiesz że praca organizowana jest w sposób bezpieczny. Czy to wina pracodawcy że pracownik nie mieszka tam gdzie znajduje się jego praca?
A kto wrecza wypowiedzenia zzmieniajace zmieniajac znacząco miejsce pracy. No kto?
Tak napewno. Pruby hamulca sa wykonywane sposob bezpieczny?
Weż bo osiądę ze śmiechu. gdzie ty widzisz bezpieczeństwo. Przyjęcie taboru przez maszynistę często wynosi 1 minuta. ( jedna minuta) Czy to jest twoim zdaniem bezpieczne?????
Jakie rolnicze ? Marketing i zarządzanie ? Czy jak pewien kordynator po Akademii obrony narodowej xD
Podobno nawet 10 tysięcy w FPL Podobno 8 tysięcy w Orlen. Ale to mówie co słyszałem.
Co Ty nie powiesz jaka była kiedyś praca a jaka jest teraz ,teraz to już nie jest kolei tylko prywata i bardzo chętnie bym się cofnoł do tych lat co kiedyś
Dla mnie możesz, pracować jak kiedyś wystarczy ze przeniesiesz się to PKP Cargo tam dalej wszystko funkcjonuje jak 40 lat temu, nawet lokomotywy są takie same. Jak ja lubie zwrot „kolej jak kiedyś”
I potem taki maszynista po 20 godzinach służby przestawał kontaktować i przewalał semafor, całe szczęście jak bez następstw. Jak czytam takie komentarze to gotuje mi się krew, pracuję w 12 godzinnych zmianach już 25 lat i już teraz mam dość bo organizmu nie da się oszukać że "dawnej kolei służba trwała 20, 25 a nawet 30 godzin"
W tej firmie nie ma darmowych przejazdów. W SKM dostają pracownicy karte miejską. W Metrze Warszawskim też. Potrącają tylko podatek. W tej firmie nie ma darmowych przejazdów
SKM jak i metro nie są zrzeszone w Związku pracodawców Kolejowych i jako takie nie są firmami kolejowymi
Jak to nie są. Kto ci takich rzeczy naopowiadał? Poza tym nawet jeśli nie są to co to wnosi.
Pożądna i Kompetenta firma. Bardzo dobre warunki pracy i benefity dla pracowników.Pozdrawiam Dariusz Grajda
Może Pan odpowiedzieć czy już pracownicy mają mniejsze zaległości urlopowe. Pracując w tej firmie miałem zaległy urlop siegający trzech lat.
Czy może Pan powiedzieć na jakim Pan stanowisku pracuje?
Czy może Pan powiedziec na jakim stanowisku Pan pracuje?
Pracując w tej firmie tak miałem. Tyle zaległosci urlopowych. Dlatego pytam czy nadal występują zaległości urlopowe?
A wie pan co dzieje się na ochocie(prywatny folwark)?jakie dobre warunki?
nie znoszę tej firmy. same ukłądy rodzinne (usunięte przez administratora) karanie za nic.
Żadnych praw kolejowych czyli nie maszynistów tylko motorniczych. ZUZP też nie mają
To może mi powiesz ilu maszynistów którzy z KM odeszli do SKM, powróciło? A związki zawodowe. Wez przestań z tą farsą. Przeciez nic nie robią w świetle łamania praw pracowniczych. Szczegulnie u was w tej zielonej koleji. Teraz przypuszczam że z twojej strony zapadnie cisza.
Ty jakie to są prawa kolejowe, co to wogole jest? Tak dla uzupełnienia to w km tez sa tramwajarze. To raz 2 czekam na sprecyzowanie co to sa prawa klejowe? Nasłuchałem się w tłukowe głupot i teraz powtarzasz. Związki zawodowe w zielonej (usunięte przez administratora) już dawno sprzedało za damski chooj urlop techniczny, 12 dni dodatkowego płatnego urlopu, co tam jeszcze za przywileje 160 zł za węgiel miesięcznie, co to jest? Zniżka na bilety hmmm, wolę jeździć własnym autem niż tym zielonym złomem. Wczasy pod gruszą, opieka medyczna jest wszędzie… No i niestety w km pracownicy są d.y.m.a.n.i na każdą złotówkę przez zz i sama firmę…
Wszędzie frustracji którym nikt nie dogodzi, robię prawie 40 lat i dla mnie jest ok, a komu nie pasuje to w Biedronce są etaty na kadie
No jak zawsze. Patrze i obserwuje. Zawsze to samo jak ktos napisze troche prawdy to zaraz jak wam nie pasuje. Juz ten dialog był przerabiany. Dlugi Piotr tak opowiadał a potem to az musieli liczbę nadgodzin podnieść bezprawnie żeby plan domknąć.
Czy wiesz , że jesli w trakcie obowiązywania harmonogramu pracy następuje jego zmiana, to praca ,która jest wykonywana poza poprzednio ustalonym harmonogramem powinna być traktowana jako praca w nadgodzinach. Nawet jeśli jest zachowana miesięczna norma godzin?
Emerytura od 60 roku, przelicznik 1 rok jazdy = 14 miesięcy do emerytury, deputat węglowy na emeryturze rewolaryzowany co rok w styczniu,
Jesteś pewien , że można przejść w tej firmie na emeryturę w wieku 60 lat. Czemu kłamiesz. Takie uprawnienia przysługują tylko pracownikom , którzy przepracowali w warunkach szczególnych przed 1999 rokiem. Nie dotyczy to osób którzy podjęli pracę później. Co do deputatu, weź ochłoń. Jest to jeden z wielu dodatków jakie funkcjonują w tej firmie. Powiedz szczerze, ile wynosiła by pensja maszynisty lub kierownika pociągu gdyby odjąć te dodatki. Konstrukcja uposażenia jest w tej firmie szkodliwa dla pracownika. Podstawa bardzo niska i dodatki, które mogą zniknąć w każdej chwili . Wystarczy , że dobrodzieje związkowi znowu podpiszą coś co im PREZESUNIO podetknie pod nosek. Jak już coś piszesz to pisz dokładnie a nie wprowadzasz ludzi w błąd. Jak nie znasz przepisów to nie wypisuj bzdur.
Każdy, który ma szkodliwe warunki pracy ma liczone za 12 mies, 14… każdy maszynista ma emeryturę od 60 roku życia… deputat węglowy hmmm. Jak się zarabia 12k+, to na (usunięte przez administratora) mi ten deputat.. pewnie za 50zl do grupy zabiorą wam dodatek na węgiel, podobnie jak było z urlopem dodatkowym TT. Kwestia czasu. Ja wole więcej zarabiać niż pracować w tym (usunięte przez administratora). A co do emerytury zobaczymy czy dostaniesz wyższa niż 3k, bo zarobki mizerne i składki mizerne…
Nie, nie kazdy. 14 miesiecy przyslugiwaly tylko tym, ktorzy lapali sie na tzw. "kolejowa" emeryture. Promocje jak w sklepie - nie lacza sie - totez tego przelicznika nie mozna laczyc z wczesniejsza enerytura ze wzgledu na prace o szczegolnym charakterze. Poczytaj wyroki sadow.
Uprawnienia do emerytury w wieku 60 lat . To uprawnienie to nie są prawa kolejowe tylko wynika to z Ustawy o emeryturach pomostowych i nie występuje tylko na koleji.
S47YŁ4 SM13C na pogrzeb tragicznie zmarłego kolegi maszynisty nie przyjechał, nie dał delegacji a nawet sztandaru gdzie kolejarze z całej Polski się zjechali i tak dużo sztandarów było. Piękna uroczystość i pożegnanie. ALE WIADOMO DO ZWIĄZKU JUZ SIĘ NIE ZAPISZE WIĘC PO CO JECHAĆ. SW1N14
bo niższy szczebel mają gdzieś, zupelnie ich nie interesujemy. Liczy sie tylko klepanie godzin i nic wiecej, tyle dla nich właśnie znaczymy!
Bezczelny konduktor kazał mi „przestać się drzeć” gdy tylko powiedziałam, że rozjaśniłam ekran telefonu do skasowania biletu. Byłam w takim szoku jak to powiedział, że aż ja sama nie wiedziałam jak na to odpowiedzieć, po prostu mnie zamurowało. W kolejach dolnośląskich nigdy nie miałam nieprzyjemnych spotkań z konduktorami a tu w KM od razu
Na jakie zarobki może liczyć początkujący maszynista i taki z doświadczeniem?
Pytanie o zarobki dla początkującego maszynisty wisi już z ponad miesiąc bez odzewu. :( Ułatwicie kandydatom podjęcie decyzji o wysłaniu CV i napiszecie ile na rękę będzie?
Zarobki w tamtym roku od ponad 4200 brutto - do wyrównania najniższej krajowej. Ale wiadomo były podwyżki w podajże maju i lipcu/ sierpniu po 500zl na czysto. Myślę że teraz to 5700 brutto ale to też zależy od służb nocnych i uczeniu praktykantów.
Szanowni forumowicze. Nie wiem czy pytanie jest związane merytorycznie z tematyką forum. Czy ktos z szanownych forumowiczow zna postać Pana Ryszarda Filichowskiego który na swojej stronie wskazuje że jest Przewodniczącym Rady Krajowej Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Pracowników Transportu. Czy ktoś moze cos powiedzieć o tym Panu. Czy związek który ten Pan reprezentuje jest warty polecenia. Czy może ktoś należy do tego związku. Prosze o jakies informacje
Cały czas opoźnienia po 10 minut ogólnie nie polecam lepiej wybrać PKP icc
Zadzwoniono do mnie. Przedstawiono wszystko w kolorowych barwach. Zaproponowano II opcję, wg nich lepszą, dzieki czemu straciłem możliwość szybkiego zdobywania kolejnych kwalifikacji. Czyli wprowadzono mnie swiadomie w błąd. Naobiecywano, że szkolenie trwać bedzie max rok, trwało 2 lata... A sama rozmowa była nieprzyjemna, bo osoba decyzyjna miała uprzedzenia i non stop po mnie jechała jak po burym psie. Niestety się dostałem... Odradzam....
Znając moje wykształcenie z CV, a nie bylo ono elektryczne, pan dyrektor zadawał mi pytania z tym zwiazane. Odpowiedziałem, że w tej chwili nie jestem w stanie odpowiedzieć na część z tych pytań, ale wydaje mi się, że skoro jest szkolenie, to jest po to, żeby dowiedzieć się tego, czego nie wie się przed szkoleniem. Dowiedzialem się, że nie są im poterzebni tacy ludzie jak ja, bo jest ich na pęczki. Jednak i tak mnie przyjęli. Byłem jednym z lepszych pracownikow, pod wzgledem prowadzenia i obslugi sprzetu.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Witam zaoraszam do naszej firmy warunki i atmosfera super pozdrawiam.
Każdy inaczej ocenia warunki, bo mamy różne priorytety i oczekiwania :). Napisz co według Ciebie jest super. Konkrety są mile widziane :).
Dzień dobry proszę o informacje czy nadal pracownicy szczegulnie obslugi piciągowej sa tak często i za byle co karani finansowo?
Dość długo nikt nie odpowiedział na ten komentarz. Myślę, że większość kandydatów też jest ciekawa czy obowiązują jakieś kary finansowe. Za co np. można je dostać?
Na starych setkach to niech sami sobie jeżdżą pan Łukasz i pan naczelnik. Myślą że, gdy dadzą tyle służb to się będziemy martwić? Jest krew do oddania i zwolnienia. Co innego gdyby była połowa służb na 100-kach, a połowę Nasielskich gdyby by dali to jeszcze do przyjęcia.
Najgorszy przewoźnik, wieczne problemy pociąg linii R3 zamiast jechać do docelowej stacji stanął w połowie trasy i zmienił bieg do Ostrołęki bez jakiegokolwiek sygnału lub informacji, gdybym miał możliwość wybrania innego przewoźnika na pewno bym to zrobił. Jednym słowem jak to określić "chore"
Bzdura. Nie ma możliwości, żeby taka sytuacja miała miejsce. Proszę podać numer pociągu( lub godzinę odjazdu z danej lokalizacji) i dzień w którym rzekomo miało to miejsce.
Z(usunięte przez administratora) W pociagu w październiku temp. Na zewnątrz 8 stopni konduktor wlaczyl klimatyzacje na 16 stopni. Wieczne opóźnienia. Czas przejazdu po remontach zwiekszony o 10 min, a remonty trwaja juz 17 lat przy czym stacje pruszkow udalo sie remontowac 3 razy ze względu na zle wykonanie. Drogie bilety. Bezczelny personel plus pociagi nie dostosowane do ilosci pasażerów w wybranych godzinach. Tak jakby nie wiedzieli w jakich porach jest wzmożony ruch. Ludzie jezdza na sobie jak sardynki. Moze dobrze, że znow (usunięte przez administratora) rządzi to skoro już wszystko wyprzedaje to moze jak to sprzeda to bedzie jakas poprawa w obsludze klienta. Jedyne co mozna pochwalić to infolinie
Czy może Pan powiedzieć na jakim Pan stanowisku pracuje?
Czy może Pan powiedziec na jakim stanowisku Pan pracuje?
A wie pan co dzieje się na ochocie(prywatny folwark)?jakie dobre warunki?
Nikt ostatnio nie oceniał atmosfery. Opowiecie jakiej teraz można się spodziewać? Robią coś konkretnego, żeby zawsze była dobra?
Jestem niepełnosprawna i chciałabym pracować jako specjalistka do biura rzecznika prasowego. Firma dba o to by miejsce pracy było dostosowane dla takich osób?
Z racji tego, że ta strona to bardziej forum pracownicze, niż strona z opiniami o pracodawcy, zadam pytanie, może ktoś zna odpowiedź. Czy nasz pracodawca zobowiązał się do jakiejś gratyfikacji finansowej z okazji 20-to lecia spółki? Pamiętam, że na 15-to lecie były jakieś pieniądze.
Jaka możliwość rozwoju zawodowego ma Specjalista ds. podróży służbowych? Wspominają o niej w ogłoszeniu ale bez szczegółów
Potwierdzicie ze na umowach mogą znaleźć sie kary finansowe? na ofercie dla obsługi klienta raczej takiej informacji nie znajdę a nie dawno ktoś to zasugerował
Jest dobre zaplecze socjalne w firmie dla specjalisty ds. podróży służbowych? Pytam w kontekście miejsca żeby coś zjeść, odpocząć czy skorzystać z łazienki...
Specjalista do spraw służbowych ma zaoferowaną umowę o zastępstwo, na jaki to okres?
W najnowszej rekrutacji na młodszego specjalistę ds. płac pisali o kursie specjalisty ds.płac. A jak jest się ambitnym to nie sfinansowaliby takiego kursu?
Nie mam wykształcenia wyższego a średnie i chcę się zatrudnić jako specjalista ds. podróży służbowych. Przyjmują też osoby bez wykształcenia?
O takie sprawy musisz zapytać kierownictwo spółki . Tutaj na tym forum nie widziałem aby sie wypowiadali.
Ile wynosi zniżka na krajowe i międzynarodowe podróże pociągiem dla młodszego specjalisty ds. płac?
Z tego co widzę, to w wakacie na stanowisku właśnie młodszego specjalisty ds. płac jest wspomniane o ,,zniżkę na krajowe i międzynarodowe podróże koleją,, to jak chyba występuję?
Nigdy o takiej zniżce nie słyszałem. Jak widzisz nikt nie odpowiedział wiec nie wiem czy to prawda. Z tego co wiem to jest zniżka na przejazdy krajowe ale i tak trzeba kupować bilety. Mysle ze większe znaczenie powinna mieć wysokość wyplaty a nie zniżka i bonus. Pracujesz za bonusy czy pieniądze?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 352.
Jakie są opinie pracowników o pracy w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 310, z czego 57 to opinie pozytywne, 161 to opinie negatywne, a 92 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w „Koleje Mazowieckie - KM" sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Warszawa
- NIP: 1132520369
(real users)
- GoWork.pl 3 103 758
- LinkedIn.com 2 913 894
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Firmy w mieście
- Park Wysokiej Księgowości Sp. z o.o.
- Geo i Eko KRW Konrad Rola-Wawrzecki
- Import-Export Agnieszka Kania
- Sangres Sp. z o.o.
- Beata Leszczyńska Specjalistyczna Opieka Lekarska
- Karol Olichwier Ratownik Medyczny
- Invest 4 All Sp. z o.o.
- Kapibar Sp. z o.o.
- Związek Pracodawców Przemysłu Urządzeń Pomiarowych
- Katarzyna Makówka Beauty Salon
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |