Opinie o "Norlys" sp. z o.o. w Nowy sącz

2.9/5
Na podstawie 33 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o firmie "Norlys" sp. z o.o.. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do pracy w "Norlys" sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Wyposażenie domu - sprzedaż oświetlenia

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o "Norlys" sp. z o.o. w Nowy sącz

Podwyżki kiedy?

Kiedy będą podwyżki dla całego zakładu oprócz biurowców? Śmiem twierdzić że w takich trudnych, toksycznych warunkach zarabiamy prawie najniższą krajową. Bardzo dużo zamówień, co miesiąc firma dysponuje takim dochodem że aż trudno w to uwierzyć, lepiej sobie kieszenie zapychać niż rozdzielić to dla pracowników dzięki którym to wszystko persperuje! Podobno z Odlewni część pracowników się zwalnia a część zamierza w najbliższym czasie, zarząd zamiast zrobić wszystko aby zatrzymać takich pracowników znających się na rzeczy woli przenieść ludzi, innych działów na ten aby nadrabiali. Tylko pytanie co nadrobią skoro goście od początku będą musieli się wszystkiego uczyć a w tydzień tego nie ogarną. Najważniejsze że słupki w exelu się liczą :)

Co
@Podwyżki kiedy?

CO?!xD przecież mamy się cieszyć że jest pełny etat znowu a nie o podwyżkach myśleć. Nie po to zarząd przy każdej okazji płacze jak jest źle i że sprzedaży nie ma, nie po to zamykają co chwilę działy różne i przenoszą pracowników na inne albo na urlopy wysyłają żebyśmy o podwyżki pytali. Przecież to na pokaz jest żebyśmy myśleli że przecież "nie ma z czego" bo tak jest tragicznie. A pracowników żeby chcieć zatrzymać to trzeba by im właśnie podwyżki proponować, a tak to wolą nowego zatrudnić i najniższą dać. Dokładnie ważne żeby słupki się zgadzały :)

Wojciech

Czy pracownicy firmy Norlys na wszystkich działach są zatrudnieni nadal na 3/4 etatu ? Jeśli tak to kiedy będzie zmiana na pełny etat ?

maniek
@Wojciech

Nic nie zapowiada ze wrocimy na pelny etat. My tyramy na 3/4 a do biura szukaja programisty ze stawka 8000zl i to pewnie na caly etat! Taka to sprawidliwosc!

Paulina
@maniek

Wszyscy są na niepełny etat zatrudnieni? Dlaczego tak to wygląda? Faktycznie pracujecie mniej, czy to tylko taki zabieg ze strony księgowości jest?

Witam Muszę przyznać że odkąd nie ma (usunięte przez administratora), to na odlewni zagościła fajna atmosfera i normalność .... Przynajmniej mi osobiście, jakoś lżej się idzie do pracy i mam nadzieję że nie tylko ja mam takie odczucia.... Dzięki temu, że go nie ma brygadziści rozwinęli skrzydła i pokazali swoje możliwości. Zburzyli przy okazji mit, który (usunięte przez administratora)tworzył przez lata, że tylko on potrafi ustawiać maszyny odlewnicze, a firma bez niego sobie nie poradzi. Odkąd brygadziści zaczęli wprowadzać swoje ustawienia, diametralnie spadła brakowość. Mam nadzieję że firma Norlys wyciągnie z tego odpowiednie wnioski i pozbędzie się tego gościa, który tylko drenował firmę z kasy, siał zamieszanie, psuł atmosferę i naciągał firmę na dodatkowe koszty. (Koszty związane z topieniem braków, czy szybszym zużywaniem się form i ich regeneracją.) Firma naprawdę zrobi dobrze jeśli się go pozbędzie a kasę, którą zarabia da ludziom w ramach podwyżki. Dzięki temu ludzie będą mieli lepszą motywację do pracy, tym bardziej, że pracują w trudnych warunkach. Pozdrawiam

3/4 Etatu

3/4 Etetu ktoś tu chyba chory jest, na reke 1500zł? Aneks od 1 listopada z zakończenie bezterminowe? Ludzie otrząśnijcie się i nie podpisujcie tego!!!!

BoBo
@3/4 Etatu

Czy 3/4 etatu dotyczy to wszystkich osób zatrudnionych w firmie Norlys, czy tylko wybranych działów? Czyżby kryzys?

@BoBo

Podpinam się pod pytanie

Bobo
@BoBo

Nie wszystkich, syn prezesa nie ma 3/4 etatu pomimo tego że pracuje jakby był na 3/4, są inni kierownicy dyrektorzy a jak się ostatnio okazało niektóre działy np. dziewczyny od odbierania telefonów i wystawiania paragonów też są na całym etacie Jesteśmy rąbanie tylko dlatego że jesteśmy robotnikami

@Bobo

Zacznę od tego podpisałem się kim jestem kto mnie ma znać to zna @BoBo nie wiem kim jesteś ale chętnie zapraszam na kilka dni do mnie na dział i zobaczysz jak to jest być „ dziewczyny od odbierania telefonów i wystawiania paragonów” pewnie poleje się ty fala śmiechu i dziwnych epitetów ale nie wiem czy Ty/Wy wiecie jakie zadanie ma dział sprzedaży bo te wszystkie zamówienia spływają same od siebie same sie obrabiają ?? . To My utrzymujemy kontak z klientami abyś mógł jeszcze a pracować w tej firmie i nie rozliczaj nas z czasu pracy bo to nie jest Twoje zadanie.

Mario
@Zawadziak

Właśnie widać waszą "ciężką pracę". Słabo wam idzie z tymi zamówieniami dla klientów

Zawadziak

Mario to jak przyjdziesz wypić kawę i poleżeć jakie lubisz ciasto to wezmę ?????

@Bobo

A czy dział magazynu i pras tez dostał aneksy na 3/4 etatu ?

Rozmowa kwalifikacyjna to zwykle stresujące wydarzenie. Czy ta w "Norlys" sp. z o.o. się do takich zaliczała? A może wręcz przeciwnie? Czekamy na Twoją opinię.
Kiełbaska

Ten mały pasztet uważa się za królowom plonta sie po całym zakładzie a nawet nie potrafi wymienić póstego pojemnika na pelne mydlo, podlogi usyfinione, kosze zapelnione a to sa chyba obowiązki a kafke dobrze sie pije

ABC

Nie rozumiem tego,czytając wasze wpisy mam wrażenie,że odrabiacie pańszczyznę i to jeszcze wbrew waszej woli.Prawda jest taka że w tej firmie są mili ludzie z którymi bardzo dobrze się pracuje.Jezeli komuś się źle pracuje zawsze ma wyjście poszukać innej pracy .

Nikt
@ABC

Miłą atmosferą rachunków nie zapłacimy. Jak się dobrze wsłuchasz to wyłapiesz szepty pracowników, którzy mówią już o zwalnianiu się i szukaniu innej roboty

@ABC

ABC jesteś trolem który działa na szkodę firmy. Chciałeś zabłysnąć, to zabłysłeś głupotą. Twoja metoda nie rozwiąże problemów. Wiesz kto skorzysta pierwszy z twojej podpowiedzi? Ci najlepsi, którzy mają wiedzę i umiejętności. Oni znają swoją wartość i nie dadzą sobą pomiatać i odejdą jako pierwsi. Co wtedy zrobi firma? Zatrudni nowych pracowników. Nie wiem czy wiesz, ale nowi potrafią detale uszkodzić przy obijaniu. To co dopiero będzie gdy się ich postawi przy maszynie odlewniczej? Jeżeli pracownicy dają sygnały że jest ktoś, kto psuje atmosferę i mobbinguje wykorzystując swoje stanowisko. To firma powinna dokładnie zbadać sprawę i takiego człowieka usunąć lub skorygować. Jest do tego zobowiązana, ponieważ ma zapewnić odpowiednie warunki pracy. Takie działania przyniosą korzyść firmie i pracownikom. Mnie nie dziwi, że ktoś kto został źle potraktowany zamieszcza swój komentarz. Może to robi nieudolnie, pod wpływem emocji. Ale niech to robi, ponieważ jest to wyraźny sygnał dla firmy by działać i taki nowotwór wyciąć. Pozdrawiam.

Weronika
@Pracownik

Dobrze mówisz, trzeba pracodawcę uświadomić bo czasami nie wie że w firmie się coś psuje. Dobry pracownik to dzisiaj na wagę złota. Ale skoro firma takie ma wyniki sprzedażowe to ciekawe dlaczego ludzi na 3/4 etatu trzymają? To jakaś polityka firmy czy ludzie na forum źle piszą?

Dofinansowania
@Weronika

Mając 3/4 etatu firma Norlys oszczędza bardzo duże pieniądze kosztem przyszłości pracowników, mniejszych wypłat, mniejszych składek oraz mogą starać się o dofinansowanie "przez sztucznie utworzony kryzys". Oto cała filozofia Firmy NoRlYS

Witam. Czy ktoś mi powie, co się dzieje z firmą Norlys i dlaczego mój komentarz jest natychmiast usuwany? Sprzedaż na tą chwilę idzie całą parą. Magazyny wyprzedane. Detale jeszcze nie wystygną a już są wysyłane do klientów. Schodzą jak świeże bułeczki. Inwestycja za inwestycją. (hala, panele fotowoltaiczne) A o pracownikach nikt nie pamięta? Czy w końcu zaczniemy w tej firmie godziwie zarabiać ?` Ludzie, na tą chwilę mają wręcz śmieszne stawki godzinowe.( niewiele brakuje do najniższej krajowej) Nie wspomnę o premiach które wahają się między 30-150 złotych. Należy tu wspomnieć o trudnych warunkach pracy. Hałas, okropne zanieczyszczenie powietrza a w lato temperatura waha się między 40-45 stopni na odlewni. Po ośmiu godzinach pracy mam wrażenie jakbym wypalił 2-3 paczki papierosów. Oczywiście ktoś powie, że nie mam obowiązku pracować w tej firmie. To jest prawda i pewnie jak się nic nie zmieni skorzystam z tej możliwości. Pewnie w innej sądeckiej firmie zarobię takie same kiepskie pieniądze ale przynajmniej nie będę musiał wdychał tych wszystkich zanieczyszczeń. Firma powinna docenić że ma doświadczonych i ogarniętych ludzi. Jeśli oni odejdą a w ich miejsce przyjdą nowi, to maszyny będą zaliczać więcej postojów, awarii, a produkcja spadnie o 50% a może nawet więcej. Czy to tak trudno zrozumieć? (usunięte przez administratora)

@Pracownik

Żartujesz, ta firma to titanic, a górą lodową okazali się nowi właściciele. Dla nich najważniejsze są słupki w excelu. Prezes jest jak kapitan, pewnie chce dobrze, ale nie dość że za chwile, będzie na emeryturze i będzie żył z zysków, to ci właściciele chcą żeby ten statek pędził pełną parą i on go rozpędza, szkoda że obiera kurs kolizyjny. Niestety wszyscy wiemy jak skończył titanic, oby tylko nie pociągną za sobą reszty na dno. Radzę już ubierać kamizelki i szykować sie do szalup.

Człowieku
@Pracownik

Człowieku czy ty widzisz jak się cały czas firma rozwija?!? Jeśli nie to ściągnij z siebie kolorowe okularki i przejrzyj na oczy lub przeczytaj wcześniejsze komentarze jak inni komentują jak rozwija się firma! Norlys dostał nagrodę za najlepsze wyniki sprzedażowe w POLSCE! NOWA HALA W BARDZO KRÓTKIM CZASIE, KURSY, NOWE SPRZĘTY. Pieniądze trzeba było na to wyłożyć więc ludzie zamiast konkretnych premii dostają grosze na każdym dziale, 3/4 etatu dla każdego pracownika oprócz tych ,"wyżej postawionych" więc już się pieniążki na to wszystko znalazły. Dziękuję i mam nadzieję że ten cyrk w najbliższym czasie się skończy lub pracownicy znający się na rzeczy będą się zwalniać masowo i upadnie ta firma. Chyba nikt nie docenia pracowników produkcyjnych a to od ich wiedzy/starania/umiejętności zależy czy ts firma dalej będzie presperować a w biurach martwią się żeby zimnej kawki nie wypili. Pozdrawiam

@Człowieku

Czy na dziale pras tez pracują na 3/4 etatu czy zostawili im cały etat ? Do kiedy to ma trwać ?

Hahah
@Kandydat

Troszkę śmieszne pytanie. Wystarczy poczytać wcześniejsze komentarze że za wszystkie inwestycje mają (usunięte przez administratora) pracownicy więc wszyscy mają 3/4

@Hahah

To faktycznie nie jest wesoło . Nie dość że wszystko takie drogie , życie , opłaty to jeszcze 3/4 etatu ,

Ada

Bardzo fajna firma. Mila atmosfera fajnie ludzie . Pozdrawiam cala zaloge. Szczegolnie dzieczyny z biura❤️

Odlewnik

Premię równe dla każdego pracownika z różnych działów a nie jednen dział 500zl na osobę a odlewnia 100-150

Haha
@Odlewnik

500zł premii?! Chyba świątecznej. Nie spotkałem się żeby ktos mial tak wysoka premie

foreman123
@Haha

Widocznie nie dostajesz w ocenianiu nawet 3, a co dopiero 5 jak niektórzy , ha ha . Jak ktoś ma wyżej to myślisz że Ci powie ? Po co ? Żebyś był zazdrosny ?

Majran

No jest ciężko na 3/4 etatu związać koniec z końcem ale wolelibyście żeby z 280 rodzin których głowy tu pracują zostało zwolnione 60 z dnia na dzień? Z dnia na dzień bez kasy czy obniżenie kasy żeby przeczekać spadek zamówień?

Spadek?
@Majran

Człowieku czy ty się słyszysz??? Wszystko jest po to by góra dostała dofinansowanie. Hala nowa stoi wybudowa w bardzo krótkim czasie, szkolenia, wypady na narty myślisz że za co to wszystko jest? Gość nie podpisał aneksu to go zastraszyli że go zwolnią i go zwolnili

@Majran

@Marjan a dlaczego wszyscy maja płacić za te 60 osób ?

Dr
@Kandydat

Reasumując Twoje wypowiedzi dochodzę do konkluzji iż Twój ewenement polega na braku odpowiedniej ilości połączeń neuronalnych aby wytworzyć zjawisko empatii.

Dzikuska
@Dr

Reasumować to można złozoną wypowiedz do prostszej. Ewenement to sytuacja a nie określenie czyjegoś przypadku. I nie ma czegoś takiego jak połączenia neuronalne co to za słowo? Są połączenia neuronowe a nie neuronalne no i nie ma tez zjawiska empatii bo empatia to stan tylko zdolność do jakiś uczuć

Dr
@Dzikuska

Osiagnelas poziom wyszukiwania definicji w pseudo nakuowych stonach google. To juz cos! Mozesz sobie przybic highfive z moja 6letinia corka. Moze nawet spotkacie sie na zajeciach w liceum. Empatie musisz zgoglowac jeszcze raz i moze zlapiesz sens wypowiedzi.

61-szy
@Dzikuska

Reasumujac złozonośc tych wcześniejszych komentarzy nasuwa się wniosek, że @ Kandydat inaczej by śpiewał, gdyby to on był w gronie tych 60-ęciu

@Dr

Widzisz ,,odpowiedniej ilości połączeń neuronalnych,, nie mam bo takowe nie istnieją :D Chciałeś zabłysnąć i się nie udało hahahaha. Empatia ? A takie coś istnieje w firmie Norlys ?? :D

@61-szy

Na szczęście juz tam od kilku lat nie pracuje i tak na prawdę to szczerze wam współczuje :)

Eliza

Czy w firmie Norlys można liczyć na bony świąteczne lub dodatkowe jednorazowe świadczenia pieniężne ?

Krecik

Kret od kilku miesięcy się zwalnia, są jakieś postępy w tej sprawie?

@Krecik

Idzie w dobrym kierunku hahaha

Zrobiony w jajo

Robią nas bez mydła. 3/4 etatu a roboty jak na pełny i się bawią i śmieją z nas. Prezes na zebraniu przyaktorzyl że niby się rozkleił i kupił tym niektórych. Zatrudnili finansowego który wagony w newagu liczył i teraz rozpieprza te firmę. Teraz go jeszcze prezes w nagrodę wziął na narty za to że nas tak robią w jajo. Nowa Hala Stoi ? Stoi ! A za co ? Za nasze 3/4 ! I tak to będzie dalej ...jak tylko będzie im trzeba większych pieniędzy to będą wmawiać ludziom że kryzys i trzeba etaty redukować. Cyrk !

@Zrobiony w jajo

O! I to jest bardzo dobrze opisana sytuacja w tej firmie, w samo sedno! Tak wykorzystać ufność pracowników nie każdy potrafi. Niestety, nie pierwszy i nie ostatni raz takie jaja są. A nagrody i wyróżnienia za ogromne przychody Norlys dostaje. Brawo!

Pan Nikt!!
@Zrobiony w jajo

Byłem Widzialem Słyszałem Panie Kordek pora wracać 1/1 a nie żerować na Ludziach bez Pozdrowień Firma Najlepsza Sprzedaż 2022 ogłaszają Się a Ludzi na 3/4 trzymają Kpina

Maja
@Zrobiony w jajo

Czyli co? Po prostu jest taki nawal pracy, że trzeba się wyrobić w te 3/4 etatu, i jest mega cięzko, czy firma wymaga od was zostania po godzinach i robienia nadgodzin?

Hehe soboty
@Zrobiony w jajo

Wiśnią na torcie jest to że każda firma docenia swojego pracownika gdy chodzi dodatkowo w soboty. Nie dość że tutaj były przymusy to jak ktoś chętnie chodził to mu premie ucinali żeby za dużo nie miał na kwitku haha ????

Witek
@Zrobiony w jajo

Czy wszyscy pracownicy w firmie są zatrudnieni teraz na 3/4 etatu czy tylko kilka działów?

Oficer ss

Powiedzcie mi ludzie gdzie ta mała sprzątaczka ela się uchowała wredna osoba.powinna robić przy gnoju.Roztrzepywać po polu.Myśli że jest atrakcyjna i piękna,a to zwykły bazyl i wiedźma

xX.x

2023

Najlepsza sprzedaż w 2022r więc, 3/4etatu żeby było z kieszeń pracowników na nową halę itp itp. Najniższa Krajowa od stycznia prawie 3zł do góry więc ciekawe czy minimum nasze stawki godzinowe tyle pójdą do góry równocześnie z minimalną?

Gość

W pracy nikt sie nie odezwie a tutaj kazdy madry Tak tak.. Tutaj mozna wyrazac swoje opinie ale nikt nie ma na tyle odwagi aby powiedziec komus wprost tylko sieje ferment tutaj. Ha ha ha

Daniel
@Gość

@Gość to sie przedstaw jak jesteś taki odważny :)

Opinia pana Odlewnika

Nowy dyrektor robi bardzo dobrą robotę, oby dalej szło w tym kierunku:) Jeśli byłby lepsze premie to każdy byłby zadowolony i przykładałby się odpowiednio do swoich obowiązków ( a nie że premie uznaje sie niższą bo "ktoś tych pracowników nie lubi" a wyższe dla tych "pupili")

Ewelina
@Opinia pana Odlewnika

I myślisz, że wyższe premie mogą stać sie rzeczywistością? Gadaliście już o tym z szefostwem?

powiedzcie czy zmieniają umowy na 3/4 etatu tylko na odlewni ? czy na innych działach tez ?

Xxxx

Odlewnia fałszywi ludzie unikać unikać i jeszcze raz unikać

Zostaw merytoryczną opinię o "Norlys" sp. z o.o. - Nowy sącz

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w "Norlys" sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy "Norlys" sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 61.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w "Norlys" sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 55, z czego 6 to opinie pozytywne, 34 to opinie negatywne, a 15 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

"Norlys" sp. z o.o.
  • Zawiszy Czarnego 7
    33-300 Nowy sącz
  • NIP: 7340019367 KRS: 0000014122
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)