Pracuje się tu śmiesznie, bo każdy myśli, że będzie fajnie, bo przecież znana firma i w ogóle branża rozrywkowa. A tu mocne zderzenie z cegłówką. Dosłownie! Kadra zarządzająca rodem z warszawskiego podwórka robotniczej dzielnicy - (usunięte przez administratora) brak kultury i przede wszystkim brak kompetencji menadżerskich. Zarządzanie przez (usunięte przez administratora) zwalanie winy i otaczanie się kolesiami. Ludzie liczą się najmniej, mają dowozić 3 etaty za (usunięte przez administratora) Zero benefitow, zero wypłacania nadgodz. Wygrywa ten, który zwali winę na innego. (usunięte przez administratora)
Jeśli jest tak jak piszesz że nie płacą za nadgodziny to po co zostawać dłużej w robocie?
O co do kadry no to jak jest tu z atmosferą?? Znaczy co robią sztuczne problemy i są jakieś kwasy? Jak rodem z podwórka to sobie najgorsze wyobrażam.
Piszesz o 3 etatach... jak to możliwe? Az taki jest kult nadgodzin? :O W mojej poprzedniej pracy też tak było, a nawet nie płacili żadnych dodatkow za nadgodziny I nie chciałabym tak pracowac ponownie
Dokładnie tak to tutaj wygląda, zwalanie winy na innych… Dodatkowo zmniejszanie etatów i nakładanie większej ilości pracy. Ogółem mam wrażenie, że w tej firmie nikt nic nie wie, po prostu tragedia.
Piszesz tragedia bo dokładanie pracy i zmniejszanie etatów. To dlaczego są jeszcze tacy co w tej "tragedii" chcą jeszcze występować? Czy okręt od dawna nie byłby już opuszczony gdy nie było nic dla czego warto zostać?
To jest ten brak benefitów? coś się tu nie spina z twoją opinią (skopiowane z ich ogłoszenia i jako obecny pracownik wiem że to wszystko rzeczywiście jest) -pakiet świadczeń: prywatna opieka medyczna, ubezpieczenie na życie i NNW, platforma kafeteryjna MyBenefit, dofinansowanie do karty sportowej, fundusz świadczeń socjalnych, programy emerytalne, program poleceń pracowniczych, -darmowy dostęp do platformy Max, -inicjatywy na rzecz równowagi między życiem zawodowym a prywatnym: platforma wellbeingowa, joga, masaże, webinaria edukacyjne, Program Wsparcia Pracowników, organizowane przez pracowników pokazy filmowe w biurowej sali kinowej, -szkolenia i rozwój: platforma szkoleniowa, dofinansowanie lekcji języka angielskiego, Employee Resource Groups, Engagement Club - możliwość rozwijania swoich zainteresowań w tematycznych grupach pracowniczych, spotkania online z ekspertami, -działania CSR: akcje wolontaryjne, inicjatywy ekologiczne i społeczne Co do kompetencji managerskich i nadgodzin to tak jak w każdej firmie. Są działy, gdzie jest dramat, są działy gdzie jest super
To była najgorsza rozmowa rekrutacyjna, jaką odbyłam w swojej 10-letniej karierze. Nie wiem, czy rekruterce się nie chciało, bo był piątek po południu, czy po prostu duża wada wymowy wpłynęła na to, że nie byłam w stanie zrozumieć co osoba po drugiej stronie słuchawki do mnie mówi. Cała rozmowa trwała 6 minut, podczas których rekruterka zadała 3 podstawowe pytania (doświadczenie, oczekiwania finansowe, dyspozycyjność - to co już mogła wyczytać z formularza rekrutacyjnego), a następnie ucięła rozmowę nie dając mi przestrzeni na jakiekolwiek pytania oraz nie opowiadając NIC o stanowisku. Czy tak powinna wyglądać rozmowa ? Nie, zwłaszcza rekrutując do działu HR. Oczywiście informacja zwrotna miała nastąpić w ciągu tygodnia, mija już 2 miesiąc i nadal 0 feedbacku. Spodziewałam się wyższych standardów w takiej firmie.
u mnie może rozmowa była ok, ale jak się dopytałem o feedback to dostałem info e-mailem, że projekt trwa - a 2 minuty później automatyczny mail, że zostałem odrzucony. nie polecam
Jak wyglądają menedżerowie finansowi w zespole? Czy to dobre miejsce do pracy? Jakie są widełki płacowe?
Ktoś wie jak jest w dziale FP&A? Warto aplikować?
@Kacp Nie warto! Te komentarze o kulturze osobistej kadry zarządzającej, że rodem z praskiego podwórka to jest niestety prawda. Traktują ludzi jak osobistych asystentów. Dużo nadgodzin, złe zarządzanie informacją i wydzielanie jej poszczególnym pracownikom. Pilnujcie też, żeby w umowie było to samo co w ofercie pracy, bo różnie z tym bywało.
Absolutnie unikać dział FP&A, ogromna niekompetencja menedżerska i toksyczna atmosfera, kolesiostwo - tak można podsumować to miejsce
Mam pytanie do firmy. Czy wy prowadzicie w ten sposób rekrutację czy ktoś podszywa się pod wasza firmę. Wczoraj napisał do mnie na what's upp człowiek z Indii o imieniu Steven. Że wysłałam CV do Warner Bross i że mają dla mnie pracę przy lajkowaniu nagrań na YT. Bardzo mi się nie podobała cała korespondencja więc zablokowałam. Czy wy handlujecie kontaktami z naszego CV ? Czy ktoś się pod was podszywa. Żądam wyjaśnień i to sprawa do wyjaśnienia.
Serio? Może warto się w tej sprawie skontaktować z firmą np telefonicznie? Albo ktoś z pracowników niech się wypowie i da znać czy szukają teraz kogoś do pracy
Piszą ze nakładają na was większa liczbę zadań. Przyjmujecie to na klate bo sa z tego podwyżki, tak?
Firma ma teraz jakieś większe problemy finansowe? wcześniej ktoś pisał ze na rozmowie jego stawka miała przekraczać budżet… jest szansa na poprawę?
Pomimo braku większych wymagań w rekrutacji na stanowisko usilnie odrzucają aplikację bez nawet jakiegokolwiek kontaktu. Smutne.
Jak to z tym parkingiem jest, trzeba go rezerwować? Tak coś czytam w ofercie Employee Connection Specialist with French or German na którą chcę aplikować i się zdziwiłam, że napisali coś w ten deseń. Szkoda, że nie ma 100% zdalnej pracy, może z czasem?
Tak, jest aplikacja do rezerwacji parkingu jak i biurek. Praca 100% zdalna niestety wykluczona, było wiele dyskusji na ten temat, chyba że w wyjątkowych przypadkach i na konkretnych stanowiskach.
Ktoś wie może jakie są widełki na stanowisku FP&A Analyst?
ogólnie rozmowę przeprowadzał(usunięte przez administratora) żadnego konkretnego pytania tylko "co jest moją motywacją" może to żeby nie umrzeć z głodu boże co za gość XD oprócz niego była jeszcze potencjalana managerka która się słowem nie odezwała praktycznie ani razu. Może już mieli kogoś nagranego a rozmowę ze mną musieli przeprowadzić ale nie oceniam jej wysoko, wręcz przeciwnie, jedna z gorszych jakie miałem
Przeszłam 2 etapy rekrutacji, było bardzo sympatycznie, natomiast nie otrzymałam feedbacku od rekrutera. Napisałam e-mail z prośbą o informację jaki jest status rekrutacji, ale nikt nie odpowiedział. Rozczarowanie…
No ja w zwalanie winy na kogoś bawić sie nie będę a tu ktoś sugeruje ze tylko tacy wygrywają. Mam tu w ogóle szanse trafić na normalnych ludzi gdzie nie będzie sie żadnych pomyj wylewac czy jednak serio tak słabo z tym?
Niestety dwa razy aplikowałam do tej firmy. Za każdym razem miałam conajmniej 2 etapy rozmów - a potem cisza. Pytając o feedback czy jakąkolwiek informację nie dostałam nawet odpowiedzi na swoje maile. Nie jest to profesjonalne zachowanie.
Hej czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda hierarchia stanowisk w HR? Specialist, coordinator? Kto jest wyżej? Plus na jakie widełki płacowe można liczyć w dziale People&Culture operstions? Jako specialist lub koordynator?
Często wyświetla mi się ogłoszenie o pracę na stanowisku Senior Internal Auditor. Mam odczucie, że pojawia się cyklicznie od kilku miesięcy i znika, aby się znowu pojawić. Czy wynika to z otwierania kolejnych, tożsamych stanowisk / kłopotów ze znalezieniem odpowiedniego kandydata / rotacji? Będę wdzięczny za podpowiedź.
Jakie są widełki brutto na stanowisku Senior Revenue accountant?
Widzę, że co niektórzy dodają opinię w ogóle niepowiązaną z pracą w tej firmie czy też etapem rekrutacji, a z ich usługami jak Player. Od tego przecież jest strona Playera, by takie rzeczy zgłaszać. A co do mojej opinii nt. firmy, to ceniony jest elastyczny czas pracy. Nikt Cię nie kontroluje i nie rozlicza co do minuty, a to na plus. Od pewnego czasu przyjęty tzw. model hybrydowy pracy z 1-3 dni pracy z biura w zależności od specyfiki pracy i zespołu. Mają tu też naprawdę dobry socjal - co roku każdy ma szansę otrzymać w marcu dość dobry bonusy, co wprawdzie daje w sumie prawie dodatkową pensję. Firma również poza benefitami takimi jak Multicafeteria czy Multisport, daje też tzw. personal days, czyli kilka dodatkowych dni urlopu (płatnych przez pracodawcę) w okresie bożonarodzeniowym, oraz zniżki na jedzenie. Zatem na tle wielu firm, naprawdę jest dobrze. A i nikt mi nie zapłacił za wystawienie tej opinii, spokojnie :)
Pracę można zacząć między 8 a 10 i obowiązuje system 8 godzin pracy (o ile tak wskazuję umowa). Chyba że zaszła wyjątkowa (z przyczyn osobistych) sytuacja danego dnia, to zawsze idzie się dogadać o nadrobieniu tego czasu w innym terminie. Co do biura, zwykle czynne już przed 8 i otwarte do bodajże 20, ale zwykle po 18 już pustki w biurze
Co do pracy w weekendy to już kwestia dogadania się z przełożonym. Zresztą to też może zależeć od warunków w umowie czy specyfiki zespołu. Dlatego zachęcałbym poruszyć takie kwestie już na samym początku tak, aby rozwiać wszystkie wątpliwości :) Aczkolwiek, zapewniam, że zwykle w tej kwestii można się dogadać i problemów nie powinno być.
Szkoda, że nikt ci nie mówi, że duża część zespołów pracuje poza Polską (UK/US) i nagle okazuje się, że pomimo tego że zacząłeś pracę o 8, musisz siedzieć do 19 bo nagle ktoś z góry organizuje call'a z team'em US. Dodam tylko że ty o 19 już ledwo dodajesz dwa do dwóch, a team US dopiero wstał i zaczyna omawiać skomplikowane techniczne problemy..
polecam się zastanowić, zanim zaaplikujecie do tej firmy. dostałam ofertę pracy, natomiast miesiąc później DOSŁOWNIE dwa dni przed rozpoczęciem pracy odezwali offer, tłumacząc że tak im kazał dział prawny. podkreślam, że minął dosłownie miesiąc od złożenia mi oferty, sprawdzili już wszystkie moje dok-ty i dali znać, że wszystko jest w porządku – przez co nie szukałam żadnej innej pracy i byłam pewna że niedługo rozpoczynam w Warner Bros. straciłam mnóstwo czasu i możliwości przez brak kompetencji pracowników działu HR tej korporacji. odradzam jeżeli szanujecie siebie i swój czas.
Fajnie, ze dają feedback po rozmowie rekrutacyjnej. A nie.. czekaj.. głuchy telefon ;) bardzo na minus. Tym bardziej, że w trakcie rozmowy chwała się tym, ze ten kontakt będzie. Żałosne.
Jakie zarobki i atmosfera w zespole FP&A? Jestem w trakcie rekrutacji - można liczyć na ok. 20k brutto na seniorze?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Discovery Polska. Sp. z o.o. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Discovery Polska. Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Discovery Polska. Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Discovery Polska. Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 21.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Discovery Polska. Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 1 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Bielańska 12
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |