Czy będzie jeszcze w tym roku rekrutacja na stewardessę ?
Nie, nigdy nie pracowałam jako stewardessa Wysłałam CV ale cisza, chyba nic z tego nie będzie
Ja wysyłałam swoje CV w sierpniu i w ubiegłym tygodniu dostałam maila z informacją, że w tym tygodniu mam rozmowę
Klientów traktują jak jedno wielkie(usunięte przez administratora)Nie ma z nimi kontaktu, niszczą bardzo duży procent bagaży rejestrowanych unikając wyplaty odszkodowań. ???????????? sZawsze przy złożeniu reklamacji trzeba mieć paragon/rachunek sprzed najlepiej miesiąca inaczej walizka jest wg nich zamortyzowana, ???????????? przeciągają rozpatrzenie sprawy, ???????????? wymagają po kilka razy tych samych dokumentów żeby zniechęcić,odpisuja zawsze po uplywie rowno 30 dni (usunięte przez administratora)Jeśli się da to omijać szerokim łukiem i nigdy przenigdy nie odpuszczać tylko pisać pisma z odwołaniami aż ich zawalimy papierami ????????????????
@Pracodawca na kiedy przewidziane są najbliższe dni otwarte kandydatów na stewardessy?
W samolocie jest bardzo mało miejsca na nogi, mam 196cm i 7 godz. lot jest katorgą. Lepsze warunki trzeba spełniać przewożąc zwierzęta :"... musi mieć zapewnioną swobodę ruchu, tak żeby mogło w nim stanąć, obrócić się i położyć...." Siedzenia są tak wyprostowane że trudno się na nich siedzi. Zdecydowanie za dużo rzędów siedzeń. Odchylenia siedzenia jest niemożliwe gdyż zgniecie się współpasażera za sobą. Tylko kasa, maksymalnie dużo pasażerów ;(
Rekrutacja na niskim poziomie. Poza tym, że kazali nam dojechać na drugi koniec Warszawy (niektórzy przyjeżdżali z innych miast) to jeszcze bez żadnego ładu i składu próbowali ogarnąć tych wszystkich zainteresowanych. Zgodzę się z przedmówcami: odpadały osoby, które dobrze się prezentowały i znały angielski. Chciałabym wiedzieć, na jakiej podstawie odbywa się selekcja. Ale teraz konkrety: 1. Dostajesz numerek i czekasz w pomieszczeniu z innymi podczas gdy 2 członków załogi próbuje przedstawić prezentacje na temat pracy 2. W czasie prezentacji ludzie są wyrywkowo brani na 60 s autoprezentacji w języku angielskim (idziesz do drugiego pomieszczenia i stoisz jak na kazaniu, włączany jest stoper) 3. Co 10 osób przekazują, kto przeszedł dalej, a kto może wrócić do domu 4. Scenki 5. Rozmowa indywidualna 6. Kolejne spotkanie z dyrektorką/przedstawienie oferty 7. Mierzenie, dokumenty Żadnego szacunku, ani jednego słowa wyjaśnienia. Na mojej rekrutacji byłam najstarsza z towarzystwa (26 lat), reszta od 18-24. Autoprezentacja dobrze przygotowana, strój również, uśmiech i pewność siebie w tym przypadku nie wystarczyły. Nie polecam.
Na jakiej podstawie dokonywana jest selekcja?
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Po jakim czasie można spodziewać się odpowiedzi zwrotnej jeśli firma będzie przykładowo zainteresowana ? (stewardessa)
@Pracodawca Szanowni Państwo, jak długo czeka się na odpowiedź po wysłaniu zgłoszenia poprzez formularz rekrutacyjny? Rozumiem, że kontaktują się Państwo tylko z wybranymi kandydatami, ale chciałbym wiedzieć, po jakim czasie można przestać oczekiwać i rekrutować do innych miejsc.
@Pracodawca Bardzo interesuje mnie jedna kwestia… Czy jeżeli pomyślnie przejdę najbliższą rozmowę online, to czy jest możliwość przyjścia na rekrutacje stacjonarną w październiku? Nie mogłabym pojawić się we wrześniu, bo po prostu nie ma mnie w kraju. Czy jest w ogóle jakaś szansa?
Dzień dobry. Wszystkie tego typu sprawy najlepiej załatwić indywidualnie podczas rozmowy online. Życzymy powodzenia :)
Hej, jak ubrać się na rekrutację stacjonarną? Są jakieś wymogi co do fryzury, ubioru, kolorystyki? @Pracodawca
Cześć, czy mógłby się ktoś podzielić szczerą opinią odnośnie tego, jak na ten moment wyglądają zarobki w Enterze? Czy można liczyć na to, że w przeciągu najbliższych miesięcy będzie na tyle pracy, aby udało się zarobić przynajmniej z 5500-6000 zł netto?
Czy są tutaj osoby, które wezmą udział w rekrutacji stacjonarnej 7 września?
Czy to rekrutacja na personel pokładowy? Jeśli tak, czy to „spontaniczna” rekrutacja?
Jak wygląda sytuacja, jeśli ktoś ma aparat na zęby? Jest on dozwolony czy nie? @Pracodawca
@Pracodawca Czy w tym roku planowana jest jeszcze rekrutacja personelu pokładowego? Kiedy mniej więcej można się spodziewać otwarcia formularza rekrutacyjnego na stronie? Z góry dziękuje za odpowiedź.
Ku przestrodze dla nowych kandydatów cabin crew. Linia zatrudnia każdego, kto przyjdzie na rekrutacje bo mierzą się z falą odejść. Pracownicy pokładu mają dosyć przez skandalicznie niskie zarobki i okropne traktowanie ze strony biura. (usunięte przez administratora)jest tam na porządku dziennym. Narzucają obowiązek odbierania telefonów w dzien wolny, wiec w praktyce jestes (usunięte przez administratora) firmy za minimalne wynagrodzenie. O atrakcyjnych pobytach można zapomniec, bo dostają je tylko nieliczni wybrańcy. Więcej jeździ sie za darmo busami po Polsce i Europie niz robi nalotu.
Tak, minimalna. Dostaje się dodatki w postaci prowizji od sprzedaży, nalotu i diet. Już dawno ta firma przestała być atrakcyjna. Mają jednak dobry PR skoro wciaz tyle chętnych dziewczyn tam idzie
Hej mam pytanie może też do stewek już pracujących czy studia zaoczne( ostatni rok magisterki) jest realne do pogodzenia czy firma pomaga w ukończeniu studiów czyli rozumie potrzeby pracownika? Jak to wygląda w rzeczywistości bo na rozmowie to zawsze wszystko super opowiadają
W jakim języku prowadzone jest szkolenie w Warszawie? Polski? Angielski?
Czy wiadomo już cokolwiek kiedy będzie najbliższa rekrutację na stewardessę ? Niedawno skończyłam studia i nie wiem czy czekać nadal czy składać cv gdzieś indziej ????
Czy nabór na stewardessy jest nadal aktualny? Próbowałam wysłać aplikację przez stronę internetową i za każdym razem wyskakuje błąd.
Dzień dobry, czy można do Państwa rekrutować na stanowisko Cabin crew, jeszcze przed zaczęciem studiów, jeśli rekrutacja by się odbywała? :)) Pozdrawiam
Oczywiście, można aplikować. Studentów wciąż uczących się zachęcamy do wzięcia udziału w rekrutacji studenckiej z lotami w sezonie. Po skończonych studiach zapraszamy na stałe ;)
Czyli dołączenie do Państwa w trakcie studiów na stałe nie jest mozliwe ? Czytałam ze wymagają Państwo wyższego wykształcenia lub w trakcie studiów…
Teoretycznie jest możliwe, ale w praktyce bardzo często okazuje się, że Załoganci nie mogą pogodzić studiów z pracą, co z kolei powoduje niepotrzebne tarcia i problemy.
Dzień dobry, chciałam zapytać czy możliwe jest pogodzenie studiów zaocznych z pracą jako CC? Dodatkowo czy mogłabym się dowiedzieć jak często i na jak długo są pobyty?
Wszystkiego dowiesz się podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Wypełnij formularz dostępny na stronie https://rekrutacje.enterair.pl.
linie lotnicze enter air to mega (usunięte przez administratora) wszedzie trzeba dlugo czekac, organizacja beznadziejna jedynie obsluga w porzadku ale tex (usunięte przez administratora) nie urywa czekam juz 0,5 godziny na maja walizke i nie moge sie doczekac rownie dlugo czekalam na przyjazd dchodkow do samolotu i tak samo sam lot sie sporo opoźnil
Jak się pracuje w Enter Air Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Enter Air Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 291.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Enter Air Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 40, z czego 5 to opinie pozytywne, 29 to opinie negatywne, a 6 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Enter Air Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Enter Air Sp. z o.o. napisali 5 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.