Opinie o Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu w Poznań

2.2/5
Na podstawie 12 ocen.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu w Poznań

Ale

Praca na uczelni zawsze popłaca, ale jakość pozostawia dużo do życzenia. Środowisko uep jest zamknięte, granty przyznawane, dużo w tym wszystkim kolesiostwa. Wartość naukowa - no cóż - każdy wie, jaka jest jej wartość. Uczelnia to miejsce tworzące atmosferę sprzyjaca polemice, dyskusje na pewnym poziomie. Jal oczekiwać dużej wartości merytorycznej od doktorantów, skoro sami profesorowie mają kompletnie w pompie jakikolwiek rozwój? Przewody doktorskie to żart. Nieporównywalnie niski poziom merytoryczny w porównaniu z każdą uczelnia ekonomiczna w Polsce.

MKD

Poukładany proceduralny świat. Ludzi szanują, nadgodzin nie wymagają, płacą nienajgorzej. Pracowałam w korpo i widzę pozytywną różnicę. Daje się też odczuć nastawienie na pracownika, dużo benefitów ostatnio szczególnie. Marudzą nieroby, takich też tu nie brakuje. Opinie, które tu widzę są mocno krzywdzące. Hejt i tyle, dlatego wpisuję.

Jacek

panie odważny - podejdź i ich zapytaj o to jak masz takie podejrzenie :) Może coś napiszą... "__'' Weźcie się do roboty błagam zamiast obrażać i wypaczać faktyczny obraz!

Pracuję w UEP w administracji stosunkowo od niedawna. Atmosfera fajna, ogólnie złego słowa nie mogę powiedzieć. Wszystko kwestią podejścia moim zdaniem a nie sugerowaniem się zgorzkniałymi opiniami byłych pracowników którym coś nie pasowało i sami odeszli

Anita Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 7 dni.

Jestem zainteresowana pracą na stanowisku programisty. Czy ktoś wie w jakich technologiach pracują. Czy używają Scrum-a. Jaka jest atmosfera w zespole i czy jest możliwa praca zdalna ?

Weronika

Cześć, Chciałam zapytać czy na UEP jest ruchomy czas pracy oraz czy jest możliwość pracy hybrydowej? Chodzi o pracę w administracji uczelni. Dodatkowo chciałam zapytać czy jest możliwość aplikacji spontanicznej czy można składać CV tylko na konkretne oferty. Pewnie w tak dużej instytucji jest dużo sytuacji gdzie potrzebny jest ktoś na zastępstwo że względu na chorobę/urlop macierzyński pracownika.

Marcin Nowy wpis
@Weronika

Z pracą hybrydową jest ciężko, bo ludzie przeginali i się góra wkur… i powiedziała STOP. Teoretycznie jest możliwa, ale papierologia i formalności, jakie trzeba spełnić skutecznie zniechęcają.

Bożena

Nie mam kolorowo na co dzień w domu. Jako kandydatka na programistę-koordynatora zespołu mogę liczyć na pomoc w trudnej sytuacji życiowej?

Jan M Nowy wpis
@Bożena

Nie

johny

Wieści głoszą że pracownicy nie otrzymają dokładnie NIC na święta. Nowa władza wydała wszystkie pieniądze i dla pracowników nic nie ma. Wybraliście Nowy Ład to teraz nic nie będzie. Gratulacje dla elektoratu.

Katrin
@johny

A to nie jest tak, że za pracę jest pensja, tylko trzeba jeszcze czekoladki dostać?

wilk Nowy wpis
@Katrin

odpowiedz nasuwa się sama - poprzednia władza potrafiła wygospodarować pieniądze - obecna nie Macie wiec Dobrą Zmianę.

Czy kandydat na stanowisko Programista - Team leader w Zespole ds. Utrzymania i Rozwoju Oprogramowania w firmie Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu ma szansę poznać potencjalną ścieżkę rozwoju zawodowego już na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak przebiega rekrutacja? Podziel się swoimi doświadczeniami.
kajtek

Witam. Czy może ktoś opisać atmosferę w Katedrze Marketingu Międzynarodowego? Na stronie widnieje oferta dla Asystenta do niej, którą wstępnie rozważam.

MKD

Alan
@MKD

Cześć, długo tam pracujesz/pracowałeś? Nie widzę niestety żadnych ofert aktualnie a planuje gdzieś tam swoją przyszłość Mógłbys napisać coś więcej o benefitach na jakie mozna liczyć pracując tam? Jak wygląda praca na codzień ?

Jacek

busia

Na jakie szkolenia może liczyć pracownik sekretariatu? W ogłoszeniach o nich wspominają ale bez większych szczegółów

kanclerz

Juz za chwile nowy rektor. Wszyscy mamy nadzieje na zrobienie porzadków na uczelni - czas pozbyc sie braci kanclerzy bo sie nie nadaja na te stanowiska. Roztaczaja jakies chore wizje nie majac pojecia o pracy w dzialach. (usunięte przez administratora)

zmiana
@kanclerz

czarno-biało to widzę....zarządzanie przez sympatie i antypatie nadal żywe o panów kanclerzy? Kiedy zastępca nie był jeszcze zastępcą to zraził do siebie pół zespołu, który później nie chciał z nim pracować w bezpośredniej podległości, praktyki podchodzące pod zakazane w kp. na porządku dziennym, to nie do wiary, że to nadal trwa i ma się dobrze. Nie tęsknię za tym miejscem pracy, ale pamiętam, że tylko w tym pionie tak słabo było z atmosferą, nierównym traktowaniem i np. akceptowaniem u ulubionego kierownika (DT) niedopuszczalnych zachowań. Co kolega to kolega. Natychmiastowo się wybacza i pudruje sprawy.

barbara
@kanclerz

Nie usuwajcie opini o kanclerzch . Niech wszyscy znaja prawdę a nie naciągane kłamstwa. Czas na zmiany na tych stanowiskach ( przyciasny garniturek w kratkę i przykrótkie spodenki - mówią same za siebie) . A tak na odchodne obciąc pensje o 50 % bo szkoda uczelnianych pieniedzy.

Bary

Opowiecie mi o atmosferze w Katedrze Rachunkowości i Rewizji Finansowej? od paru dni jest dostępna oferta dla asystenta do niej i planuje sie zgłosić

Ignaś

13 pensja przysługuje dla każdego pracownika w firmie, dla osób co mają lepsze wyniki, ktoś sie orientuje? Interesuje mnie praca na stanowisku Kierownik Działu Zarządzania Infrastrukturą i stąd sie pojawia pytanie czy ja również moge otrzymac 13 pensje.

pinokio
@Ignaś

nie nie otrzymasz.

Lena
@Ignaś

Tak, trzynasta pensja jest tam dla każdego.

Maksiu

Według oferty pracownik sekretariatu ma mieć wykształcenie co najmniej średnie. Jeśli jest wyższe to istnieje szansa na lepsza podstawę?

XYZ

Wymagany jest odpowiedni dresscode dla Kierownika Działu Zarządzania Infrastrukturą?

Teresa

Ciekawi mnie jak wygląda sprawa rozwoju i awansów na uniwersytecie. Nie tak dawno widziałam ofertę dla specjalisty ds.obsługi budynków. Co powiecie na ten temat?

Pati

Po jednej opinii widzę ze dodali sporo benefitów w ostatnim czasie choć nie wiem o jakie chodzi i nie znam przyczyn. chodzi o lepsze docenienie ludzi czy raczej coś innego? będą coś jeszcze zmieniać w warunkach?

MTB
@Pati

Kiedyś w tych "licznych benefitach" był uwzględniony parking dla rowerów dla pracowników :D

Ale

Zainteresowany

Obserwuję sobie i ciekawi mnie co tak dużo zmian w Pionie Kanclerza - non stop rekrutacje, ruch ponadstandardowy....

xxx

tak na pewno awansujesz

Anno
@xxx

Jaki awans? Żartujesz chyba? Przeciez tam nie ma o tym mowy. Będzeisz tam do usr... śmierci robić za stawkę z pierwszej umowy, plus ewentualnie jakiś śmieszny procent, za wysługę lat. Ale na podwyżkę więcej niż 100-200 zł po 10 latach pracy to nie licz

Dział Spraw Pracowniczych UEP
@Anno

W Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu obowiązuje system ocen okresowych, wspomagający ocenę pracowników pod kątem posiadanych kompetencji na zajmowanych stanowiskach oraz wykonywanych przez nich obowiązków. Ścieżki kariery dla nauczycieli akademickich zostały określone w Wytycznych do polityki zatrudniania nauczycieli akademickich w UEP przyjętych Zarządzeniem nr 109/2020 Rektora UEP z dnia 25 listopada 2020 roku, które dostępne są pod linkiem: (usunięte przez administratora) W odniesieniu do pracowników niebędących nauczycielami akademickimi, wymagania kwalifikacyjne dla poszczególnych stanowisk zawarte są w obowiązującym w UEP Regulaminie wynagradzania.

kanclerz
@Dział Spraw Pracowniczych UEP

kolejna bzdura uczelni - ta ocene to mozecie sobie w buty wsadzic - ocencie prace kanclerzy - za co biora pieniadze bo efekty ich pracy to kabaret

yogi
@kanclerz

za rok nowy rektor i mamy nadzieje pożegnac braci kanclerzy - tragicznie zarzadzaja i sie panoszą

Rysiek

Mam żal do Uniwersytetu Ekonomicznego za to, że nie odpowiedzieli mi na ofertę pracy. Starałem się o pracę na uczelni 2 razy. Jestem absolwentem uczelni. Można było choćby odpisać: mamy innego kandydata. Nie miałbym wtedy żalu. Do Uniwersytetu!. Nie róbcie tak, jak agencje pośrednictwa pracy. Po rekrutacji nie można się nawet do nich dodzwonić. 5 i pół roku u Was studiowałem. Nieładnie. Pozdrawiam!. Ryszard

Rysiek

Mam żal do Uniwersytetu, że nie otrzymałem jakiejkolwiek odpowiedzi. Jestem absolwentem tej Uczelni. Starałem się o pracę na Uniwersytecie dwukrotnie. Nie dostałem żadnej odpowiedzi. Zrobiło mi się przykro. Studiowałem 5 i pół roku. Nie mam żalu za to, że mnie nie przyjęto, a za to że nie otrzymałem jakiejkolwiek odpowiedzi, choćby na zasadzie: wybraliśmy innego kandydata. Pozdrawiam!. Ryszard

Zostaw merytoryczną opinię o Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu?

Zobacz opinie na temat firmy Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 2 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • ul. Niepodległości 10