Opinie o Teleplan Polska w Bydgoszcz

1.7/5
Na podstawie 956 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Teleplan Polska. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Teleplan Polska o rekrutacji.

Branże: Usługi serwisu i naprawy sprzętu IT
Usługi serwisu i naprawy sprzętu IT Bydgoszcz

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Teleplan Polska w Bydgoszcz

Piegusek

Jeden z gorszych pracodawców w regionie.

@Piegusek

Reconext przyjmuje pracowników a po tygodniu wyrzuca z Pracy bo Liderka której ktoś nie przypadł do gustu wpisuje mu opinie że ma lekcewazacy stosunek do pracy.

Elektronik

Pierwszy raz spotkałem się z tak CHAMSKIM podejściem do pracownika, przyszedłem do pracy na serwis, szkolenia odbywały się między innymi na rozładunku w magazynie XD, gdzie kazano nam rozwozić palety i umieszczać na magazynie ( bez badań lekarskich dla pracownika fizycznego ) połowa trenerów zachowuje się chamsko tylko wtedy gdy kierownicy patrzą że by opierdzielu oni czasem nie dostali, a druga połowa leci z tobą jak z psem. Dając komentarze typu ( Będziesz robił na magazynie ) Bo będziesz robił to co my chcemy, a nie to co ty chcesz, co z tego że w umowie mam inne obowiązki. ale cóż, w KOŃCU, wziął mnie pan " inżynier " na BGA który grzeje GRUBY laminat 7mm i chce z niego wylutować pamięci bez blatu grzewczego, pierwsze moje zdziwienie, taka firma stać ich na maszyny po 1,5 bańki, a nie stać na blat grzewczy za 500/800zł dobrej firmy z atestami ? Po chwili patrzenia, już widziałem że panu " inżynierowi " Brakuje doświadczenia ( UCZĄC mnie ) na dzień dobry wyrwał kość z padami, po czym stwierdził że się do tego nie nadaje, bo on (usunięte przez administratora) :D nieistotne 7 letnie doświadczenie w Szwedzkim Microsofcie, oraz 3 letnie w Niemieckim Amazonie. Z czego przez 7 lat, robiłem tylko i wyłącznie BGA. Po prostu gość z plakietką mówi że nie się nadajesz i koniec. Całe szczęście poszedłem po rozum do głowy, podziękowałem za pracę, ale po miesiącu od przerwania umowy, nadal świadectwa nie widzę, TEŻ fajnie, a PIP myślę że się zainteresuje tą firmą, oraz stołówką sanepid. Nie polecam. Pozdro pani MAGDO, Pani Madzia jako jedyny trener, który ma dobre podejście do ludzi, i wie że nie może wymagać nie wiadomo czego za takie pieniądze. A jedyne co mogę powiedzieć o reszcie trenerów, Kij wam w oko bo w (usunięte przez administratora) za głęboko YOŁ

Elektronik
@Technik

Trudno sobie nie radzić w teleplanie, skoro ja jako nowy pracownik potrafiłem grupie lepiej i jaśniej wytłumaczyć na czym polega podstawa elektroniki czyli bezpieczeństwo ESD-elektrostatyczności. Niż trenerzy czy inżynierowie. Dobrze wam idzie, oby tak dalej ????

Temperatura

W nocy z niedzieli na poniedziałek ma być na minusie ponad 10 stopniu, ciekawe ile będzie na hali i czy znów jak będzie poniżej ustawowej temperatury firma będzie uważać, że wszystko jest w porządku :)

35+ na wskaźniku
@Temperatura

Pani lider tak jak pan kierownik kazał...zakaz wypuszczenia ludzi na dodatkowej 15- min przed. Z pow temp.pilnuje uczciwie nie wypuszcza nikogo na zewnątrz....po czym sama ............. Idzie palić papierosa ... żal

Błażej M

Czy firma rekrutuje na stanowiska menedżerskie ?

nie polecam liderów z ingenico. Cała trójka nadaje się do łopaty albo na kasę w biedronce. Zero umiejętności zarządzania nie wiedzą praktycznie nic o stanowiskach na których pracują ludzie i stosują (usunięte przez administratora) w stosunku do pracowników gdybym była klientem i zobaczyła jak serwisanci są pospieszani przez co urządzenia nie są naprawiane rzetelnie to bym się ostro wkurzyła

Liberty
@anonim

Na Liberty to samo. Kierownicy oderwani od rzeczywistości, potrafią oskarżać pracownika o coś czego nie zrobił nie znając dobrze sytuacji i wysnuwając pochopne wnioski. Ciężko się z takimi ludźmi pracuje, czasem ma się wrażenie że tylko przeszkadzają. już nie mówiąc o zachowaniu co niektórych na fajce, przekleństwa, chamskie odzywki i brak kultury i obgadywanie pracowników i liderów. Im też bym za sponsorował etat na kasie

Wiola
@Liberty

Kierownicy na Liberty są ok. Który ci nie pasuje?

@anonim

Lalka dla Twojej wiedzy rzetelnej na linii jest 2 liderów po jednym na zmianę.

Lib
@Liberty

Dlatego na liberty lubię tylko pracowników bo fajnie się z nimi pracuje i trenerów przede wszystkim Madzie bo potrafi słuchać i jest zawsze uśmiechnięta a o kierownictwu to nie będę się wypowiadać bo brakuje słów Pozdrawiam całe liberty trzymajcie się ludziska

@anonim

Zgadzam sie sam słyszałem jak kierownictwo nie ma szasunku do pracowników jak pracownik chce coś wyjaśnić to słyszy takie teksty nie tłumacz sie albo nie mam czasu

Xxx Nowy wpis
@anonim

Na kasę w Biedronce nie nadaje się 95 procent was błaznów w niebieskich koszulkach pozdro patalachy

Eng Nowy wpis
@Xxx

Błazny to raczej w białych koszulinkach. Magda to najlepszy przykład.

Zupa Nic

Jakość zup na stołówce to jakieś nieporozumienie może 2 zupy są dobre a reszta to jakieś pomyje.

@Zupa Nic

Wiele by można napisać. Porcje minimalistyczne, jakość beznadziejna np. dwie łyżki jogurtu czy sałatki, kawa to woda z mlekiem. Na początku działalności było zdecydowanie mniej zatrudnionych, jedna hala i jedzenie było świetne. Obecnie tysiąc pracowników, więcej potencjalnych klientów i dofinansowań, a jakość serwowanych dań i porcje to dramat. O ilości i zangażowaniu obsługi nie wspominając. Właściciele zwęszyli niezły interes i zarabiają na naiwnych. Stalówka pracownicza to chyba nie jest odpowiednie miejsce do takich procederów ...

ja Nowy wpis
@Pracownik

Paragony ze stołówki jak się kupuje też są jakieś podejrzane. Jakby rypali państwo na VAT. Monster kosztuje 9. Na pargonie kosztuje 5. Doliczają posiłek i odliczają sobie od niego VAT? Tak samo z batonami.

Witam, chciałbym zaznaczyć, że od jakiegoś czasu na stołówce utrzymuje się nieprzyjemny zapach. Mam nadzieję że zostanie podjęta jakaś stanowcza reakcja, w związku z moim zawiadomieniem.

Porcje
@anonim

Zapach jak zapach ale porcje to jakiś żart nie dość że jedzenie pogorszyło się w jakości to jeszcze te porcje jak dla dzieci w przedszkolu i wcale się nie dziwię że ludzie narzekają bo wszystko drogie a ilość jakby kot napłakał

Koziczek
@Porcje

Dobrze, że są małe porcyjki. Zjesz dużą porcję, a później pracować się nie chce.

Zorro Nowy wpis
@Porcje

Przychodzisz do pracy, żeby się najeść? :DD

Zełenski

Kristina nie szczekaj tyle na tym magazynku ingenico bo wyjedziesz z Polski na taczce (usunięte przez administratora) Nie za bardzo woda sodowa odbiła do głowy?

Andrzej
@Zełenski

To ta co wydaje jej się ze jest gwiazdą?

Ta
@Andrzej

To właśnie ta dziewczynka, przez którą ludzie rezygnują z pracy w magazynku, nikt z nią nie chce pracować a kierownictwo nic z tym nie robi, odbiło panience i to bardzo!!!!wszystkich traktuje z góry jest zarozumiała i arogancka! dać ją na magazyn główny niech pracuje z paletami a nie ludźmi

@Ta

Zapamiętaj koleżanko: Jeszcze nigdy nikt nie stał się wielki przez pokazywanie jak ktoś jest mały... więc badz bardziej uczynna a wszystkim lepiej będzie się żyło... w naszym gnieździe 'ingenico'.

Monter
Przebieg rekrutacji

Przez pośrednika, w eleganckiej sali konferencyjnej, z 2 członkami waznych działów plus coach-lider który mówi co i jak.

Pytania

Pytali tylko o podstawowy życiorys

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Bose

Ciekawe kto wezwał policję do firmy na liderke Anne.Ż. Ale brawo,brawo nie idzie z nią pracować na bank coś bierze. Uspokój sie dziewczyno bo ludzi straszysz.

@Bose

Przecież ona nie powinna być liderem, ludzie zabierzecie ją z tego działu, a ta druga liderka jeszcze lepsza, robi co chce ma wszystko gdzieś nie interesuje się pracownikami porażka na całej linii,czy nikt tego nie widzi?

Bose 2

Oj prawda w oczy kole, że zaraz będziesz robić po 24 bo nie ma komu

@Prawda

Wizyty policji w firmie to częste zjawisko? Brzmi to dość niepokojąco ;) może podacie konkretne informacje, czym była spowodowana ta interwencja.

Błażej

szkoda błażeja że go zdegradowali gościu okej

Mr. Dick
@Błażej

Nudne to już.

Chorobowy
@Błażej

Nie jestem na bierząco, co się stało? niedługo wróce po chorobie, chcę być gotowy :D

michał

Super firma

...

Zamiast wyposażyć stanowiska lepiej podrukować kartki i skłócać ludzi bo ktoś komuś coś zabrał i nie oddał. Nie nasza wina że podstawowych narzędzi brak. Czy firma na prawdę nie ma na nic pieniedzy?

Ktoś
@...

Firma ma pieniądze ale nie dla nas ... Ty masz siadać i robić nie mając podstawowych narzędzi pracy .więc rób target i nie narzekaj...

Narzędzia
@...

Jak maja być narzędzia na miejscu pracy jak ludzie je roznoszą po stanowiskach i czasami na jednym są trzy wkrętarki, 10 bitów krzyżowych, 5 takich samych śrubokrętów a na innym stanowisku tego już nie ma. Zabierze taka bo jej wkrętarka nie pasuje albo śrubokręt źle leży w łapie i już nie odniesie z powrotem. Bardo dobrze że są te listy. Teraz i mam zawsze świeżą ściereczkę i gąbkę, płyn uzupełniony i zawsze mam narzędzia potrzebne do pracy a nie (usunięte przez administratora)

Liberty
@...

Z tych czeklist nic nie wynika, napiszesz, że czegoś nie masz i w sumie na tym koniec... na drugi dzień może masz może nie masz zaznaczysz to i nic... i tak w kółko.

Polka pracująca

Zastanawiam sie czy nie zmienić działu i nie iść na ochrone bo ma elektronice ciężko jest i mam dość a patrze często na tą ochrone to oni mają super nic nie robią oglądają mecze albo na YT siedzą super zajęcie dla mnie

Nowa audytorka, ma lekceważący stosunek do pozostałych pracowników, którzy dopiero co zostali zatrudnieni, ponad to ma bardzo niską kulturę osobistą, sądzę że kultury mogłaby uczyć się od pań które tu sprzątają :)))))

Audytorkaaaa
@Pracownik

Chyba wiem o kim mówisz czy to ta ukraińska dziewczyna która była na ingenico a teraz jest wszędzie przecież z nią nie da się pracować ,bezczelna,chamska, niemiła, zero kultury ona po prostu jest okropna jako człowiek, tyle skarg już na nią było ale widać ona ma to gdzieś i jej kierownik również

Ggg
@Audytorkaaaa

W myśl zasady audytor sprawdza zgodność procesu z procedurą, a nie jest bezczelny, pokazuje swoją wyższość i (usunięte przez administratora) się nad audytowanym. Brak wiedzy i profesjonalizmu w zakresie przeprowadzania audytu, takie podejście tylko szkodzi i nic nie wnosi.

Dyrektor Błażej Mat Kandydat

Czy przedsiębiorstwo obecnie rekrutuje na stanowiska wyższego szczebla tj dyrekcja, kadra zarządzająca, prezes zarządu lub rada nadzorcza ?

Szef
@Dyrektor Błażej Mat Kandydat

Tak, zapraszamy Panie Błażeju

Ktoś
Użytkownicy czekają na odpowiedź 35 dni.

Wogole co się dzieje w tej firmie ? Na liberty (usunięte przez administratora) , (usunięte przez administratora) . Kierownik oderwany od rzeczywistości, zero trafnych decyzji, nie wiadomo o co mu chodzi ...

Joker

Słuchaj gościu nazwę go (usunięte przez administratora) chodzi o to że ja pracuję w innym stanowisku w innej firmie (usunięte przez administratora) pracuje też w innym stanowisku jest chyba kierownikiem ale nie wiem czy BHP czy od elektryków miał białą koszule i okulary no i byłem zmęczony i zle coś zrobiłem a on do mnie pretensje wielkie posłuchaj(usunięte przez administratora) ja pracuję w innej firmie i tylko moja firma może mi zwrócić uwagę a nie ty (usunięte przez administratora)

Amku

Ja się zastanawiam dlaczego szefowa stołówki pozwala na taką niemiła obsługę, i tu chodzi tylko o jedną osobę. Dziewczyna ma wiecznie obrażona mine i odnosi się do ludzi w bardzo nieorzyjemny sposób. Ludzie podchodzą xeby coś kupić a ona z olewającym podejściem siedzi i przeglada telefon. Strzela jakieś dziwne miny. Blondynka taka

Taaak
@Amku

Blondynka, nie tylko ona traktuje tak ludzi,na moje to tam cała ekipa jest do wymiany,dobrze traktują tylko tego kogo chcą, a ten cały Kamilek... Boże ratuj!!!!zostawię to bez komentarza!

Stołówka
@Amku

Oj prawda też miałam z nią do czynienia. Jakby tam za karę była normalnie. Za to chłopaki uważam że w porządku i pożartują i pośmieją się, fajną muzyczkę włączą. Bardzo miły jest najstarszy z nich nie pamiętam imienia Pan chyba coś po 50-tce.

Lukasyno
@Stołówka

A czy kartą można płacić ktoś wie ?

Bandi
@Lukasyno

Można, ale jak się płaci kartą to nie wydają reszty, więc trzeba mieć odliczone.

no i stało się

Kolejne degradacje- to musiało nastąpić. Tak to jest jak nie słucha się szarego pracownika.

Potencjalny pracownik
@no i stało się

Czy te degradacje to jakaś nowa sytuacja, czy może nawiązanie do wcześniejszych porządków?

Błażej M

Czy firma rekrutuje na stanowiska menedżerskie ?

pudliszki

Ile zarobi u was technik z wieloletnim doświadczeniem w serwisie po szkole elektronicznej?

Ok
@pudliszki

Z zewnątrz 6k brutto. Taki który miał nieszczęście się tutaj zatrudnić wcześniej i ma umowę ma czas nieokreślony 4500-4600 brutto

Kpina
@Ok

(usunięte przez administratora) Jakie 6k brutto technik? Chyba po 20 latach pracy w tym (usunięte przez administratora) Nie ma co (usunięte przez administratora) nowych kandydatów. @pudliszki Jeśli liczysz na coś więcej niż najniższa krajowa, to możesz się przeliczyć. Szukaj innej firmy młody, bo te korpo to jedno wielkie (usunięte przez administratora)

Przerażona

Dzisiaj na terenie firmy, na parkingu miał miejsce wypadek, kierowca czarnego golfa 5 jechał pod prąd prędkością grubo powyżej 20km/h i to pod prąd wyprzedzając dwa auta pod rząd a trzecie mając na czołówkę, żeby w nie, nie uderzyć wjechał w zakręt z takim impetem, że go obróciło. CZY FIRMA WYCIĄGNIE KONSEKWENCJE? Mógł wjechać w przechodzących obok ludzi!!!

Prawda

Zgadzam się, ale też jestem w szoku,że nikt nie kontroluje tego co się tu wyprawia,pracuje tu naprawdę długo i jeszcze nigdy nie widziałem takiego braku szacunku okazywanego wobec pracowników, dobrze my jesteśmy od roboty inni są od zarządzania, jest to dla mnie zrozumiałe ale my również zasługujemy na szacunek i dobre traktowanie, to że ktoś chodzi po serwisie i na forum krzyczy,że tego i tego trzeba zwolnić to dla mnie dziwna sytuacja, niestety zdanie mam jedno jeżeli ktoś chodzi, krzyczy i grozi to albo chce żeby wszyscy go się bali albo nie ma nic mądrego do powiedzenia i takim zachowaniem tuszuje swoją niewiedzę, bo ludzie słabi z małym zakresem wiedzy muszą jakoś zaistnieć. Dariuszowi życzę powodzenia bo był parę ładnych lat moim liderem i chwaliłem sobie z nim współpracę, innym pracownikom życzę dużo sił i wytrwałości oby ten gorszy czas skończył się szybko

SzczynoPlan & QUJonext
@Prawda

A czego ty oczekujesz od korporacji? Firma randomowo zatrudnia ludzi na najgorsze stanowiska, masowo ukraińców zatrudnia i również zwalnia. Wcześniej na przemysłowej też było C|-|UJOWO i też wszyscy z góry olewali cię ciepłym (usunięte przez administratora). Ta firma od zawsze była siedliskiem plotek, afer i niekompetencji ze strony wszystkich pracowników z każdego działu.

...

Problem z tą firmą jest taki, że leży totalnie organizacja. Jakiś produkt ma być procesowany a stanowiska nieprzygotowane, połowa nie działa jak należy itd. Czy oni robią to pierwszy raz? Zarządzają tym wszystkim ludzie którzy są niby obeznani, mądrzy w gadce ale niewiele potrafią. Biorą za no 2-3 razy większe pieniądze ale jak im czegoś nie zgłosisz to oni nic nie wiedzą. Nie wiedzą jak przygotować stanowiska pracy dla danego produktu mimo, że setki razy było to wałkowane, sam musisz biegać za nimi i o wszystkim meldować. Od razu wiedza, że byłeś 2 minuty za długo na przerwie czy za długo na "dwójce" ale nie mają pojęcia , że stanowisko potrzebuje tego czy tamtego. Mogłoby być lepiej, ale musiałoby się zmienić zarządzanie.

były pracownik
@...

mnie najbardziej śmieszyło to jak ludzie przychodzą pracować na 12h chociaż nie ma tyle pracy, gdyby Ci co rządzą mieli wydać własne pieniądze, a nie korporacji to nigdy, by na takie coś nie pozwolili

Ok
@były pracownik

Ludzie z Ukrainy przyjechali tutaj by pracować po 12h, moim zdaniem to bardzo miło ze strony firmy że wyciąga pomocną rękę pomimo tego, że pracy aż tyle nie ma.

Yhy
@Ok

Tylko że oni są bardzo leniwi, robią od niechcenia, z przymusu, nie chcą się szkolić. Chcą wykonywać najlżejsze prace i nie chcą być szkoleni ale wypłatę jak najbardziej chcą

Ciekawostka
@...

Zgadzam się, jednak pamiętajmy, że to dział "inżynieryjny" wprowadza i ustawia procesy, które startują, a operacyjny musi mierzyć się z tym, że jak zwykle nic nie działa. Pozdrawiam.

Błaze

Taki był wielki prezes i (usunięte przez administratora)a poleciał z prędkością światła, z pewnością był wybitnym, kompetentnym i doświadczonym specjalistą. Jedyne czego dokonał to rozwalenie zespołu. Ja też odszedłem bo facet jest po prostu niereformowalny. A szkoda. Bo firma jest całkiem spoko. Ale ten gość na stanowisku menedżerskim to było jakieś fatalne nieporozumienie.

Zostaw merytoryczną opinię o Teleplan Polska - Bydgoszcz

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Teleplan Polska?

Zobacz opinie na temat firmy Teleplan Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 353.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Teleplan Polska?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 310, z czego 37 to opinie pozytywne, 160 to opinie negatywne, a 113 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Teleplan Polska?

Kandydaci do pracy w Teleplan Polska napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Teleplan Polska
  • Przemysłowa 8