I gdzie niby widać te ich rekordowe zyski co o nich tu pisali jeśli nikt podwyżką sie nie chwali? Do końca roku trzeba czekać?
To jak te zyski teraz tu wyglądają? Przez jeden wątek przewinęły się wypowiedzi ironicznie sugerujące, że firma do tego chyba dąży skoro jest prywatna? A z jakim do dziś skutkiem? jak to przekłada się na aktualne warunki pracy?
Wiadomo, se Pfizer miał rekordowe zyski, co z tego jak firma zarządzaja idoci ktorzy patrzy by tylko ciąć koszt i maksymalizowac zyski w centrali a nie zyski jakiegoś pracowniczka w Polsce.
Dziadowska firma. Najpier nie robili problemu aby pracowac zdalnie, teraz sciagaja ludzi na sile do biur. A tych ktorzy nie chca, zwalniaja. Nigdy wiecej tej firmy.
Nie wiem jakim trzeba być kretynem by pisać w ogłoszeniu, że plus to karta multisport. Kiedy w Pfizer tej wielkiej korporacji zarabiającej miliardy $ i za to ci ściągają kasę z wypłaty.
Na pasku wypłaty widzisz...
W lepszych firmach zawsze jest za darmo. Po 2 nigdy nie pisali w ogłoszeniach o pracę, że mają na myśli tylko współdzielenie kosztów (wiec jest to jak by oszukiwanie przyszłych pracowników). Po 3 upominalisię o każdy dodatkowy dosłownie grosz za kartę multisport.
Nikt się nie upomniał, bo aby dostać ten "benefit" najpierw samemu musisz się zgodzić na pobieranie kasy z wypłaty... i faktycznie nie darują ani grosza wiecej za kartę multisport...
Ojej straszne.....prywatna firma i ma czelnosc maksymailzowac zyski......komuch sie odezwał
Probowalem dzisiaj aplikowac, ale najpierw kazali mi przeslac CV, a pozniej recznie wpisac wszystkie informacje z tego cv do systemu. System nie przewidzial mojego kierunku studiow i zaczal mnie blokowac, poczulem sie zniechecony i dziekuje bardzo. To podobno powazna firma, ktora przynosi miliardowe zyski? Litosci. CV -> telefon - > rozmowa. Jedyna sluszna droga.
Jak z pracą zdalną w Pfizer? Chodzi mi konkretnie o stanowisko TMF document specialist. Czy na zarobki około 7/8k na start można liczyć (z doświadczeniem)?
Czy można liczyć w Pfizer Polska na prywatną opiekę medyczną?
Tak oferuje brak podwyżek przez bardzo długi czas pracy, albo jakieś smieszne grosze.
Nie licz na podwyżki w tej firmie.
W praktyce im dłużej tam pracujesz to zarobisz coraz mniej. Dotyczy to wszystkich działów w firmie (szefostwo firmy jest niezwykle skąpe). Przy rozmowach rekrutacyjnych wymagacie od tej śmiesznej firmy kokosów na start...
Czy w Pfizer Polska są szkolenia zewnętrzne?
Tak jak sobie sam za nie zapłacisz. Nawet jak w ogłoszeniu było coś o tym wspomniane to będą cie zwodzić by tylko nie dać kasy a powód się zawsze znajdzie.
Witajcie, żyjemy w okresie zastraszania wirusem. Jak zapewne każdy z właścicieli, prezesów firma farmaceutycznych wie , że jest to okres przejściowy i prędzej czy później wrócimy do pracy – extra zmotywowani : ) . Reprezentujemy Dział Sprzedaży – to dzięki niemu każda firma farmaceutyczna funkcjonuje. Ja się akcja wirus zakończy to jedni przedstawiciele wrócą do pracy dodatkowo zmotywowani : ponieważ ich firma zachowa się Fair-Play (Wypłaci premię, nie zmniejszy wynagrodzeń, nie dokona redukcji etatów) …. Niestety będą też firmy , których przedstawiciele wrócą do pracy z nastawieniem: podczas wirusa firma zaoszczędziła pokazując co myśli o ich pracy przed wirusem – o tym jak zbudowali rynek – z takich firm ludzie będą odchodzić). Pragnę zaznaczyć poziom oszczędności na paliwie. Pamiętajmy też, że konkurencja też nie pracuje – więc nie zabiera udziałów w rynku. Mam nadzieję, że moja wiadomości trafi do wszystkich Prezesów i Dyrektorów firm farmaceutycznych. Pozdrawiam Anonimowy Przedstawiciel.
Czy są tu nadgodziny?
W moim dziale są płatne i to bardzo dobrze. Czasami mam wrażenie, że komentujące osoby nie przepracowały sekundy w tej firmie :)
może w biurze PŁACĄ ?, w polu to nigdy za nic nie zapłacili, nadgodziny = dyspozycyjność, i ciesz się , że pracujesz w tak zacnej firmie...., (usunięte przez administratora) śmiechu, był kiedyś taki jeden DM, co mówił : " że praca w Pfizer jest nieobowiązkowa" i to było prawdą, bo jak już pracujesz to rób co ci każą, A MĄDRALI TAM ZAWSZE BYŁO BEZ LIKU...stąd niepotrzebnej roboty nigdy, trzepania piany itp. nigdy nie brakowało.
Napisałem jasno zajrzyj sobie do kodeksu pracy jak powinny być płatne nadgodziny jeżeli są płatne od razu a nie zamieniane na jakieś dni urlopowe (dziwie się, że są ludzie w Polsce co się na to godzą). Wszystko zależy od tego jaką masz postawę i tutaj mam dobrą radę dla ludzi szukajacoch pracy w tej firmie. Nawet zaraz po studiach z zerowym doświadczeniem stawiajcie swoje oczekiwania finasowe wobec tej firmy na najwyższym poziomie.
Czy rozmowa kwalifikacyjna do Pfizer Polska odbywa się w siedzibie firmy?
To lepiej się reedukuj do jakiejś pożytecznej pracy, albo zostań w domu z dziećmi. Chcesz kawę parzyć zdesperowanym szefom pizera?
Jaki dress code obowiązuje w Pfizer Polska?
Wydawało mi się zawsze, że PFIZER do najwyższą półka jeśli chodzi o firmy farmaceutyczne... Jakieś było moje rozczarowanie po podjęciu tam pracy! Po pierwsze zatrudnienie przez firmę zewnętrzna, nie przez Pfizer, co niesie za sobą bardzo wiele istotnych różnic w porównaniu z przedstawicielami zatrudnionymi przez Pfizer, po drugie zarobki niższe niż w niejednej firmie genetycznej, po trzecie wysokość premii na niskim poziomie, po czwarte mniemanie ludzi tam pracujących, że praca w Pfizer to jak złapanie Boga za noge, że na Pfizerze to świat się kończy i dalej nie ma już nic i wszyscy powinni być wdzięczni, że mogą tam pracować, no i po piąte tam się ludzi traktuje jak potencjalnych (usunięte przez administratora)Mobbing na porządku dziennym, a management wyższego szczebla udaje, że nic nie widzi. Mogło by być i po szóste, po siódme, po dwudzieste itd, ale szkoda słów... Polecam trzymać się jak najdalej...
A jakie są różnice w zaTRUdnieu przez HSK? Inne benefity? Narzędzia? Flota? Czym się różni poza łatwiejszym zrezygnowaniem z pracownika?
Opieka medyczna jest Luxmedzie a nie w Medicoverze jeśli jesteś zatrudniony przez HSK. Z tego co się orientuje nie ma „wczasów pod gruszą”, dochodzi tez szereg jakiś benefitów typu darmowa- pomoc psychologa, mozliwosc udziału w szkoleniach zewnętrznych. To wszystko jest tylko dla pracowników Pfizera.
Dzień dobry, Czy w Pfizer Polska wszyscy się zaszczepili szczepionką Covid19 vaccine i czy jest to obowiązkowe? Pozdrawiam
Nie są wymagane szczepienia. Nie ma podstawy prawnej do tego nigdzie nawet w Pfizer. Ci co chcieli szczepili się czym chcieli na takich samych warunkach jak każdy obywatel w Polsce. Pfizer nie oferował nie oferuje szczepień dla pracowników przeciwko (usunięte przez administratora)
Gdy tam pracowałem w biurze od innych pracowników słyszałem ze firma ma beznadziejne podejście do pracowników, potrafi ludzi zwalniać z dnia na dzień bez podania konkretnej przyczyny albo przenosić cale działy za granice w ciągu paru tyg. Trochę wydawało mi się to przesadzone, póki sam nie zostałem zwolniony w drugim miesiącu pracy bez żadnego konkretnego powodu, tylko nieoficjalne ogólniki typu "problemy z komunikacja", gdzie nie było żadnych takich problemów, też nie było rozmów w celu wyjaśnienia tego tematu. Zero poszanowania pracownika. Osobiście odradzam, ale jeśli planujesz się u nich zatrudnić, to weź to mocno pod uwagę.
Jaki jest styl zarządzania kadrą w Pfizer Polska?
Witajcie, mam pytanie odnosnie jak sie traktuje pracowników.Czy jest duzo nadgodzin (bo w kazdym cro/pharma 10h to standard z mojego 12letniego doswiadczenia). Czy pracę managerowie daja i daja az padniesz i nocujesz czy w rozsadnych ilościach? Czy są skzolenia na nowych stanowiskach ale takie prawdziwe przygotowujace do roli czy tylko cyztanie SOP'ów. Czy cięzko pracując , i majac rozsadana ilosc pracy mozna liczyc na wans czy jak nie odsiedzi sie 2-3 lata w jednym miejscu to nie ma mowy o ruchu w górę? PS. Niestety Proces rekrutaci budzi moje głębokie watpliwy,pani z hr krzyczy na osoby aplikujace, wysyla zaproszenia o 22 wieczorem, a rano dzwoni z pretensjami ze sie jeszcze nie odpowiedzialo, bo myli kandydatow, nie wie do kogo dzwoni i z tonem pełnym pretensji.
Jeśli chodzi o flotę to Toyota Auris kombi
Nie warta zaangażowania , lepiej szukać pracy w innej firmie, bo to liliput, a czasy świetności przez działania Zarządu dawno minęły!
potwierdzam ☹️ Więcej oczekuje od Oryginalnej , największej firmy farmaceutycznej. Zarobki w generycznych są lepsze . Pfizer 3500-4500 max
Koledzy, koleżanki, Jak tam sytuacja w Pfizer ? Warto, nie warto? Dać im szanse, czy szukać dalej? Nowa linia szpitalna.... niby fajnie 3 produkty OTC (kardio,ginekologia i interna), obsługa samych szpitali. Co do kasy, faktycznie szału nie ma, ale z doświadczenia rozmów do innych firm, w tej chwili nikt chętnie nie daje dużych pieniędzy. Jakimi autami jeżdżą przedstawiciele ? Auris ? Jeśli tak... combi czy jaki ? Z góry dzięki za opinie.
A skąd wiadomo,.że to same oddziały i 3 leki otc? W ogłoszeniu tego nie widziałem...
pfizer łączy się z glaxo w ramach OTC ale to glaxo wg internetow będzie miało 68 procent więc decyzje raczej po ich stronie, pewnie teraz promo tych 3 preparatów na tą chwile pfizera a jak ich weźmie glaxo to analiza i kto wie .....jak to w przypadku przejmowania nowi ludzie na stołkach itp. napewno na tą chwile wejście niby w nowy projekt ale z wielkim ciśnieniem i znakiem zapytania co dalej może się wydarzyć za pół roku. zatrudnienie przez hsk szpitale 3 preparaty OTC polocard centrum dla kobiet i preparat na sen z waleriana
Jak się pracuje w Pfizer Polska?
Zobacz opinie na temat firmy Pfizer Polska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pfizer Polska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pfizer Polska?
Kandydaci do pracy w Pfizer Polska napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.