Opinie o Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. w Łozienica k/goleniowa

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz aktualnych pracowników o pracodawcy Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o.. Znajdziesz poniżej też opinie kandydatów do zatrudnienia w firmie Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Tworzywa sztuczne - produkcja arkuszy rur i kształtowników

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. w Łozienica k/goleniowa

Mati

Ta fabryka (usunięte przez administratora)Na produkcji zarządzają ludzie bez wiedzy merytorycznej. Łamią kodeks pracy na wielu płaszczyznach. (usunięte przez administratora) i dyskryminacja. Jeżeli chodzi o warunki pracy to jest jakaś masakra. Operatorzy zasypywani są obowiązkami. Zakres obowiązków jest tak obszerny że nikt już nie wie co należy do obowiązków pracownika. Brak wyciągów i wszechobecne szkło w powietrzu. Jedna wielka spychologia, wszystko spada na pracownika. Operatorzy pracują solo na dwóch liniach. Praktycznie wszyscy operatorzy którzy byli w Danii na szkoleniu już nie pracują bo mieli dość kierownika Ł... Nie polecam tej firmy.

Byly pracownik

Zwalnia sie 10 Polaczkow - powodzenia dzieki za wspolprace Zwalnia sie 1 Ukrainiec- podwyzka i awans ????????????????

Kuba 19

Czy ktoś wie na jaką stawkę może liczyć osoba z 13 letnim doświadczeniem w laminatach?

20zł

Byly pracownik Nowy wpis

Świadek Nowy wpis

Technik ??? Pojęcie względne w tej firmie wybrani chyba przez kolesiostwo. Leserstwo i opierdalanie mają chyba zakontraktowane . Jeden popada w samozachwyt jak coś zrobi a jak coś popsuje to szuka winnych wokół siebie a nie potrafi igły nawlec bo tak mu się ręce trzęsą nie wiadomo od czego. Drugi to takie bajki opowiada że firma to by padła bez niego. Trzeci to pełna improwizacja aby przetrwać 8 godzin taka wiedza jego i że będzie się zwalniam ale sumienie mu nie pozwala.

Szok

Firma jak firma . Tylko zespół zarzadzajacy do bani a rokowania były super ale do rzeczy .Chcą sie zatrudnić nie licz na pomoc i wsparcie, oczywiście mają dział Techniczny wsparcia ale ten dział to jakaś masakra trzech pseudo techników którzy nic nie wnoszą do firmy jeden to wiecznie zmęczony drugi lata jakby miał sraczke a trzeci na energetykach . Prosząc o pomoc to wiecznie zarobieni ciekawe czym paleniem fajek na palarni i piciem kawy na kantynie ale widocznie jest na to zgoda od biura .Dział kontroli nie istnieje w tej firmie wszystko zwalają na operatora bo kontroler boi się pobrudzić . Firma przez 2 lata pozbyła się dobrych pracowników którzy chcieli pracować a ci co coś umieli sami się zwolnili a zostawiła nygus ów i donosicieli . Na przełożonego Lidera też nie licz bo wszyscy z nich nie mają pojęcia o procesie ludzie z przypadku wybrani do sterowania przez Mena Go dlatego mają przyzwolenie nic nie robienia . Patrząc na poprzednie wpisy na tym forum nie widzę żadnego zakłamania w tych wpisach ciekawe czy biuro czyta i wyciąga jakieś wnioski .Rotacja pracowników jak na taką małą firmę daje do myślenia czy aby na pewno podjąć pracę w tej firmie chyba że dostaniesz się do biura to wtedy będziesz mógł robić co chcesz .

Byly pracownik Nowy wpis
@Szok

Prawda jest taka, że za czasow poprzednich TL bylo znacznie lepiej. Potrafili sie dogadac w kazdej sytuacji nie bylo z niczym problemu. Niestety wszyscy poodchodzili bo nie byli docenieni i to tyczy sie tez starszych pracownikow. Czy za czasow sprzed roku ktokolwiek by sie zwolnil? Ciekawe czy za rok bedzie pracowal chociaz jeden operator z obecnych teraz. Mysle ze biuro czyta i nie wyciaga wnioskow bo taka maja polityke. Zglaszasz problem a dopiero jest "rozwiazywany" jak na hali jest pustka i jeden operator staje na 2 linie, a TL w tym czasie tylko chodzi i sie z ciebie smieje ze sie dajesz... Jesli wyciagaliby wnioski staraliby sie ustabilizowac sytuacje na produkcji i zatrzymac pracownikow wartych uwagi, ale zyja na zasadzie " nie ten to inny" i taka w tym prawda. Wszedzie jest takie przekonanie ze na twoje miejsce czeka 10 innych aczkolwiek mysle ze to tyczy sie duzych firm. Male firmy na PP utrzymuja sie ze starych pracownikow. Tutaj niestety zniknela merytoryka i zaniedbanie ze strony zarzadzajacej prd i wiecznie obrazonego menago.

Benek Nowy wpis
@Szok

Wsparcie jakieś jest ale prawda Pan T wiecznie z energolem, Pan S ciągle zapracowany przed kompem siedzi i każdemu mówi że on tu wszystko robi a Pan M stwarza pozory, trochę pokręci i zostawi i poleci dalej. Kontrola jakości ma rozwiązanie na wszystko czyli odłóż na bok i jutro się zobaczy a dniówka potem tnie wszystko. Liderzy nie mają pojęcia co robią, łażą i pokazują palcem zamiast pomóc ale wiadomo to kierownik więc nie musi.

Byly pracownik

Lamanie zasad to pikus. Kadra zarzadzajaca PRD to jest wyczyn. Nie spotkalem sie z takim beznadziejnym zarzadzaniem w zadnej firmie. Kazda decyzja i zmiany wprowadzone przez menago to strzal w ... stope. Zwolnienia przeniesienia i podwyzki. Kazda ta sytuacja doprowadzala do dodatkowych samowolnych zwolnien Bardzo Dobrych operatorow PRD. Bezsensowna ankieta dla pracownikow firmy. Jakies wnioski... TL z glowa w chmurach bez kompetencji i poszanowania grupy operatorow z jakimi pracuja. Nie potrafia rozmawiac z ludzmi, kazda rozmowa konczy sie glupimi odzywkami i dywanikiem. Jedynie dobrze w firmie maja koledzy menago i TL takich to sie docenia i finansowo i w podziale obowiazkow. Firma funkcjonuje ponad 2 lata a na produkcji? Po 3 operatorow na zmiane z czego kazdy nowy. Praca nie jest ciezka, aczkolwiek to co sie dzieje wokolo przerasta psychicznie. Idziesz do pracy wkurzony wychodzisz (usunięte przez administratora)... TL z wszelakimi problemami , zamiast skupic sie na pracy chodza z aparatem po hali ...Firma Krzak powinna sie zamknac szybciej niz sie otworzyla. A kadra zarzadzajaca PRD ( menago i TL) jedynie jaka mogli by podjac sluszna decyzje to wspolne pozegnalne ciasto na kantynie i wyjazd za brame.

W jaki sposób najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o.? Czy kandydat na stanowisko Operator maszyn - Pracownik produkcji powinien skupić się na jakichś określonych obszarach swojego życiorysu? Opowiedz nam o swoim doświadczeniu.
Anonim 27

Witam czy ta firma zatrudnia pracowników na jedną zmianę?

@Anonim 27

Zatrudnia na wiele zmian. Brak harmonogramu. Co chwilę wszystko się zmiania.

@Kuba 19

Możesz liczyć na taką samą stawkę jak każdy inny początkujący pracownik.

@anonim

A ile dostaje początkujący, czy jest jakaś premia , dodatki itp? Ile taki ktoś zarobi na czysto?

@anonim

Ile dostaje początkujący, czy jest jakaś premia, dodatki itp? Ile taki ktoś zarobi na czysto?

20zł

Stanowczo odradzam tę firmę. Zwolniłem się, ponieważ miałem dosyć (usunięte przez administratora) ze strony kierownictwa oraz łamania kodeksu pracy oraz zasad bhp przez kierownictwo. Kierownictwo zatrudnia swoich kolesiów, a obowiązki zrzuca na innych pracowników. Bardzo kiepska atmosfera prace. Kierownicy bez merytorycznej wiedzy gnębią pracowników za kiepskie wyniki zamiast wspomóc swoją wiedzą i przedstawić plan działania.

Mati

Co można powiedzieć o zakładzie z którego zwalniają się sami pracownic.? Jeżeli było by tak dobrze to nikt by się sam nie zwolnił. Zadowoleni to chyba są w samym biurze i niewiedzą problemy a tam powinni go poszukać i jak najszybciej wyeliminować. Opieram się na relacjach i opiniach pracowników którzy tam pracowali i byli na rekrutacja. Opinia o firmie powala na kolana .

Recenzent

Zakład w tej chwili jest w ręką grupki pracowników z LM i Crown. 90% osób na stanowiskach biurowych i operacyjnych to pracownicy, którzy przeszli do Fiberline z tak zwanych wiatraków i puszek w momencie otwarcia zakładu. Źródło social media, dane podają sami zainteresowani. Pierwsze rekrutacje prowadzone były przez byłego kieraska z LM, który wymagał doświadczenia. Co jest dość zaskakującym argumentem, ponieważ jego facjata wisiała w kontynie LM jako przykład pracownika który od zwykłego produkcyjnego awansował uj wie gdzie. Tymczasem po pierwszych fejkowych rekrutacjach poprzyjmował swoich byłych kolegów z pracy, a tych którzy przyszli w dobrej wierze, z chęcią do pracy, standardowo odrzucił. Ja, po odrzuceniu, wyraziłem chęć pracy w tym zakładzie, ponieważ było wiadomo, że każda produkcja potrzebuje magazyniera. Cisza. Po powrocie super ekipy ze szkolenia w Danii i po otwarciu produkcji, uruchomiono magazyn. I zgadnij drogi czytelniku co się stało? Zatrudniono tam pracownika z....... tadam, LM. Gość dostał awans. Teraz znowu szukają kogoś nowego. Obecnie Fiberline zamieszcza ogłoszenia na podstawowe stanowiska, non stop. Co oznacza, że najprawdopodobniej wiatrakowo-puszkowa grupka zwala wszystkie błędy na pracowników, ażeby usprawiedliwić swoją nieudolność zwalniają ich pod pozorem braku doświadczenia. Tip dla cwaniaków od rekrutacji. Brak doświadczenia widać w CV, nie ma potrzeby zapraszać kogoś takiego na rozmowę. Ja jako osoba posiadająca wieloletnie doświadczenie w pracy na magazynie, doświadczenie w pracy z gabarytami, doświadczenie w ciężkiej pracy, nie nadaję się na stanowisko magazyniera. Nie pomaga nawet wyższe wykształcenie, to że od kilku lat zajmuję się programowaniem, projektowaniem systemów magazynowych. Znajomość języka angielskiego na poziomie B2, też nie jest dla nich plusem. Chyba nie muszę pisać, że żadna z tych rzeczy nie została sprawdzona. Co zaskakujące usłyszałem, że jakbym został zatrudniony to pracować przy komputerze nie będę, chociaż w ogłoszeniu napisano inaczej. No przyjacielu ze Stepnicy, jesteś mistrzem nad mistrzami. Na biurku mam UML-owo rozpisaną połowę magazynów w regionie, a ty takie farmazony gadasz. Jeśli jakimś cudem to przeczytasz to jeszcze raz gratuluję, chociaż dobrze wiemy, że to kwestia eliminowania potencjalnej konkurencji. DO UBIEGAJĄCYCH SIĘ O PRACĘ. Jeśli chcecie być rekrutacyjnym zapychaczem dla kierownika, który musi wykazać, że rekrutacja była sprawiedliwa i tylko przez przypadek wybrano faworyta, to ryzykuj. Ja pracując uprzednio z stelażami typu 3m x 5x, kilkutonowymi rolkami, materiałami niebezpiecznymi (w tym radioaktywne), materiałami podatnymi na uszkodzenie, nie nadawałem się nawet do pracy jako magazynier. Mam nadzieję, że kilka osób przeczytało te wypociny, bo gdybym chciał wydać opinię w skrócie, to napisałbym, że PRACA Z WŁÓKNEM SZKLANYM TO PRACA Z WŁÓKNEM SZKLANYM. Nawet przy akceptowalnej wartości tego składnika w powietrzu, to ciągle jest tworzywo sztuczne, które odkłada się w płucach i nie ulega tam magicznemu recyklingowi.

Recenzent

No właśnie a propos tego włókna szklanego w powietrzu, wiesz Ty lub ktoś z pracowników, jak tu jest z działaniem wyciągów powietrza, zapewnieniem indywidualnych środków ochrony i dostępem do lekarzy? Ja nie zostałem w tej firmie zatrudniony. Jedyne co mogę Tobie powiedzieć, to to że na rozmowie nie dostaniesz żadnych szczegółów na ten temat. Pytałem. Raz przez telefon. Za drugim razem zapytano czy włókno szklane mi nie przeszkadza i czy nie jestem na nie uczulony? Jeżeli zakład funkcjonuje, to zapewne jest tam jakiś przyjaciel od bhp i okresowo mierzy zawartość włókna w powietrzu. Z doświadczenia wiem, że pracując w takim środowisku jako operator wózka jesteś jak odkurzacz. Wiadomo wózek jest w ruchu i cały ten (usunięte przez administratora) leci ci na twarz. Na twoim miejscu zapytałbym, czy są w zakładzie kompresory ze sprężonym powietrzem. Po każdej zmianie trzeba się "przewietrzyć", bo jak włókno wejdzie pod ubranie, to zadrapiesz się na amen. Budynek to stare HG, więc podejrzewam, że duża część infrastruktury pozostała. Możesz byłych pracowników podpytać. Co do środków ochrony to z tego co widziałem obowiązuje standardowy zestaw roboczy ;) O lekarzu w ciemno mówię, zapomnij. Jest dla pracowników prywatna opieka medyczna? Nie zostałem o tym poinformowany. Ani o benefitach. Tylko suche info o 28 pln brutto za godzinę i 500 pln miesięcznej premii. Napisz też, co Cię skłoniło, by do nich aplikować i czego się dowiedziałeś o samej robocie i zarobkach, poza tym, że nie daliby Ci pracować na kompie? Magazynier, typowo produkcyjny. Rozładunek i załadunek tira, brak rampy, goły plac. Transport itemów na produkcję i wyprodukowanych komponentów po produkcji. Duże gabaryty. Wózk, widlaki. Prace na magazynie z elementami oczekującymi. To chyba tyle. O zarobkach napisałem powyżej. Generalnie usiadło dwóch gości i coś tam starali się opowiedzieć o tym co produkują. O swojej historii i relacjach z zakładem napisałem w poście powyżej, więc nie ma sensu się rozpisywać. Do pracy u nich TERAZ skłoniłaby mnie obietnica zwolnienia tych dwóch mistrzów z rozmowy. Z takim doświadczeniem i "brakiem znajomości" na pewno dadzą sobie radę na rynku pracy.

Zainteresowany pracą

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak wygląda wynagrodzenie dla operatora produkcji , proszę o odpowiedź.

Pracownik miesiąca

Brak poszanowania dla pracownika. Najbardziej niekompetentne kierownictwo z jakim pracowałem. Notorycznie łamane zasady BHP oraz ochrony środowiska.

@Pracownik miesiąca

(usunięte przez administratora) Fakt biuro często jest głową w chmurach. Jedno obiecują a co innego wychodzi ale idzie sie przyzwyczaić. Jednak jezeli nie podniosą pensji (a podwyzki były smieszne) to firma bedzie upadać szybciej jak powstała.

Potencjalny pracownik

Witam, gdzie można zgłosić swoją kandydaturę do Fiberline Goleniów? Oprócz fizycznie w budynku firmy.

Xyz

Jest ogloszenie na pracuj. A jak nie to mozna podjechać, zostawić cv i liczyć na kontakt. Szukaja pracowników. Ale ROBOTNYCH a nie leni.

Xyz

Wszystko wychodzi w praniu. Chociaż Goleniów to małe miasto i duzo osób sie zna po prostu :). Jest to specyficzna robota, trochę inna jak przekładanie desek czy laminowanie. Nie każdy tu się odnajdzie :)

Witam posiadam uprawnienia na wozki widlowe suwnice mozna sie dostac na magazyn jaka stawka na początek

3lata pracuje na suwnicy w solbet rurka 2 lata na wozku widlowym tts lakiernik meblowy drewpol operator maszyn

Firma Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. szukała pracowników na stanowisko Mechanik w mieście Łozienica. Jak oceniacie proces rekrutacyjny? Komuś udało się dostać tę pracę?

Potencjalny
@Administrator

Tak, mój znajomy dostał się na mechanika.

Zostaw merytoryczną opinię o Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. - Łozienica k/goleniowa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 7, z czego 0 to opinie pozytywne, 6 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Fiberline Building Profiles Polska Sp. z o.o.
  • Prosta 34
    72-100 Łozienica k/goleniowa