Dlaczego są usuwane wiadomości? Pisałem o gwiazdkowym. Dlaczego kierowniczka liderzy i inni pracownicy sklepu twierdzą ze nir należy sie gwiazdkowe bo trzeba pracować minimum 3msc. Teraz tu piszą niektóre osoby ze sie należy bez względu na staż pracy. Zwykła zazdrość ze strony innych w pracy? Gdzie to wyjaśnić? Bo wiem ze bylo trzeba składać do 18. 11 to znaczy ze juz po ptokach??
No tak jeśli nie złożyłeś to przepadło. A info było od początku prawie że wszyscy , włącznie z sezonowymi , dostaną gwiazdkowe.
Szkoda ze od listopada było mi mówione ze sie jie należy i tutaj się dowiedziałem ze jednak się należy :/
Koniecznie zgłoś to rejonowej,bo kierownik z premedytacją wprowadził Cię w błąd.Było jak byk napisane że każdy pracownik który pracuje na umowę o pracę nic o stażu mowy nie było może wypełnić o świadczenie gwiazdkowe.Powinna i miała taki obowiązek każdego powiadomić.Ja bym tego tak nie zostawiła.Nr.tel.do rejonowej jest na drzwiach w socjalu,a jak to nie pomoże to do regionalnego.Co to za kierownik?u nas też jest pracownik sezonowy i wszyscy bez wyjątku składali o świadczenie.
Rozmawiałem z kierownikiem niby nadal sie upiera ze nam sezonowy siennie należy bo trzeba pracować minimum 3msc. W takim razie będę dzwonił do rejonowej. Zapytam. To tylko pieniądze wiem no ale skoro sie należało to nie powinni w ten sposób z nami sezonowymi tak postępować. Dziwne. Pewnie i o tych bonach też nie wspomną ha ha ha
Telefon do rejonowej w tej sytuacji już nic nie da. Gdy minie termin składania wniosków to już przepada.
Nie prawda. U mnie była kiedyś sytuacja, że pracownik, któremu przysługiwała wypłata z ZFŚS nie złożył w terminie oświadczenia. Nie pamiętam już powodu, ale to nie istotne. Kierownik zadziałał. Wystarczyła komunikacja z kadrami i pracownik ten wypłatę otrzymał. Co prawda, nie w zasadniczym terminie, a z opóźnieniem, ale otrzymał.
Już trochę lat pracuje i wiem, że nawet pracownik z dużym stażem się spóźni to nic z tego. Ale niech będzie Twoja racja.
Serio sezonowe też dostają? U nas kiero nie raczyła sezonowego poinformować, dopiero ja mówię - uzupełnij może akurat. Druga sprawa - jedna dziewczyna w ogóle nie zrobiła wniosku, bo też nie została poinformowana przez Kiero ( a pracuje 5 msc)
Mógłby ktoś podać faktyczne kwoty w progach do świadczeń?
Gdzie Wy te progi dostaliście? Gdzieś były podawane? Byłem kilka dni na urlopie i nagle okazuje sie z ejakies progi były podawane pod świadczenia świateczne.
No i będa jakieś premie albo bonusy na swięta? Fajnie tak na prawdę gdyby cokolwiek rzucili, żeby czlowiek chociaz troche poczul sie doceniony bo aktualnie to absurd że nic nie planuja!
Jak to jest w ogóle że progi świadczeń gwiazdkowych są z ograniczeniem kwotowym?? 4 próg powinien być bez limitu, wiele osób nic nie otrzyma na święta :(
Nigdy więcej nie bede aplikować na stanowisko kasjer-sprzedawca w sklepie Pepco, bo dziś dostałam odpowiedź od nich że nie jestem odpowiednim kandutatem na to stanowisko, tel ani rozmowy ani pytań nie było. Nigdy wi3cej swojej aplikacji tam nie wyśle.
Nie było.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Jaka jest najwyższa kwota w świadczeniu gwiazdkowm?
Mam znajomego który pracuję na magazynie i tam poszła informacja że świadczenia są obniżone ponieważ firma więcej pieniędzy przekazała na zapomogę!!!! Na ludzi zza wschodniej granicy dlatego nam obniżyli świadczenia!
Nie, są obniżone, bo dostaniesz jeszcze bon na 25 euro do wydania w Pepco. Taki pomysł na podniesienie LFL.
o tym to nie slyszalem, ktoś może to potwierdzić ze mają być jakieś obniżone świadczenia? Bo raczej nie kasa mniejsza, co mi obecna? Jak mam najniższą? XD
Szkoda że szanowni przełożeni nie wszędzie informują o tym pracowników już nie chodzi o gwiazdkowe czy te bony , chodzi również o istotne rzeczy które dzieją się w pracy, człowiek dowiaduje się z forum co i jak.....
Sa obnizone na wszystkich kategoriach poza pierwsza! Rozdawalnichwo przeciez konkursy, wyprawka, zapomogi, konferencja z czegos musi isc...
wyprawka bodajze od czerwca weszla trzeba bylo dodac dziecko na sapie i byc aktualnym pracownikiem - miala byc wysylana w ciagu 3 mies.
Dokładnie!! Zwyczajnie zazdrosne ze pracownik sezonowy też ma prawo do świadczenia gwiazdkowego? (usunięte przez administratora)
Świadczenia gwiazdkowe do kiedy będą wypłacane , nie podają informacji przelozeni
Pracuje w Pepco na dwa miesiące na zastępstwo. Mam podpisaną umowę o pracę na cały etat na miesiąc i w grudniu mam podpisać na kolejny. Czy to normalne że stoję na kasie po 12h a reszta pracowników wykłada towar przez 12h i nikt się przez cały dzień nie zamieni? I pytanie 2 czy liderka zmiany która układa grafik może go w trakcie zmienić - dwa dni przed zmianą zmienić godziny mojej pracy bez pytania mnie czy będę mogła się pojawić w tych godzinach?
Odnośnie stania na kasie po 12 godzin to akurat norma, co do grafiku to osoba która zajmuje się sporządzaniem grafiku powinna zapytać się czy jesteś w stanie przyjsc danego dnia do pracy, nie daj się nie jesteś niczyja własnością, czy początkujący pracownik czy sezonowy ma takie same prawa
U mnie dzielimy te 12 godzin na trzy osoby i po prostu zmieniamy się , właśnie po to aby nie stać jak nie powiem już kto za kasą cały czas . Tylko dobrej woli potrzeba ....
Dostanie na tej kasie to też powinni się zainteresować się odgórnie a nie pani kierowniczki literki spacerują po sklepie na papieroska ze Śmieć mi pogadają sobie z klientami albo miedzy soba a ty stoisz bitte 12 h nawet ciężko im odwiedzić ubrania które Powierza k ujesz jeszcze robi same zwroty Żadna się nie zainteresuje że ty stoisz 12 h ale jak pani liderki były kasjer Kami no to 16:00 albo jak już był ten czas no to pilnowały żeby zmienić żeby ani minuty dłużej nie stały. Także te panie rejonowe w cudzysłowiu powinie się też za to wziąć i odgórnie bo 12 h to jest chyba nie no stanie nie są same postoją 12 h zobaczymy jak to fajnie jest a potem jeszcze po tych 12 h niech przyjdą myją podłogę i zamiata sklep cały
Jestem liderem,zamiatam,zmywam podłogę,robię kosmetykę,rozładowuje palety i to za każdym razem jak jestem w pracy,tak samo kierownik.U nas nie ma wyjątków i wywyższania się.Na kasie dziewczyny dzielą się po 6 godz.Nigdy nie stoimy po 12h.Kierownik jak i lider również stoją na kasie po 6 h jak jest dwie osoby na zmianie.Musisz porozmawiać z kierownikiem,bo było info,że na kasie mamy stać na zmianę albo porozmawiaj z rejonową jak się pojawi.
Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Sytuacja jest ciągła - mogę mieć dwie czy trzy zmiany pod rząd po 12h i na każdej stoję na kasie najczęściej nie zmieniana przez nikogo niestety. W trakcie tego mam często roznosić towar po całym sklepie co też nie wiem czy jest legalne bo sklep jest duży i często nie widzę przez to kasy. Podejmę odpowiednie rozmowy.
Z tym roznoszeniem towaru po sklepie to chyba wszędzie tak jest. Ja nic się nie odzywam bo to i tak nic nie da
Powinien cię ktoś zmienić w połowie dnia , wykorzystują Świeżaka. Oficjalnie nie powinny być zmieniane grafiki na ostatnią chwile i powinna cie zapytac czy mozesz przyjść ale naucz się że będą zmienie i to często ????
Czy u was też rejonowe olewają sprawy które się do nich zgłasza ? Przyjeżdża jak nie ma kierownika i się wypytuje a jak jest kierownik to udaje milutką i nic z tym nie robi co się jej mówi
@Pracodawca Drogie koleżanki/ koledzy pracuje w tej firmie już 7 lat. I tak serio Wam powiem , że nie wiem co mnie tu trzyma… bo na pewno nie wypłata :) niestety w tym roku operacyjnym budżety są z kosmosu , nawet nie wzięli pod uwagę tego , że w 1 mieście jest 7 punktów @Pracodawca co powoduje kanibalizacje między sklepami . Pretensje , że plan niezrealizowany… przy 2 osobach na zmianie : rano 4 palety , w czym te palety robi jedna osoba bo przecież stanowisko kasowe samo sobie pozostać nie może. Nie zapominajmy o pomocy dla klienta kiedy pyta o jakąś rzecz, a nie daj Bóg jej nie ma na sklepie to obdzwaniać trzeba wszystkie pozostałe 6 sklepów o np skarpetki po 2 zł … system HHT gdzie można sprawdzić stan na innych lokalizacjach niestety nie działa prawidłowo… a nie zapominajmy o kasach samoobsługowych które trzeba monitorować czy klient się dobrze policzył , czy wieszaków nie zabrał ze sobą bo nie przeczytał informacji ze trzeba zostawić , nie zapominajmy o monitorowaniu wejścia do sklepu które w tych nowych konceptach znajduje się z 30 m od kas… nie zaponajmy się kłaniać w pas i krzyczeć dzień dobry! Dla Stock Contolera który nas odwiedził żeby nam wytykać ze miseczki nie mogą być włożone jedna w drugą , nie zapominajmy o układaniu palety HS i strefy wejścia cały czas, nie zapominajmy o sprawdzaniu przymierzalni itp.. i w między czasie jeszcze róbmy towar z palety … natomiast ten drugi pracownik robi to samo co ten pierwszy tylko jeszcze rozpakowuje te zazwyczaj źle spakowane palety ( nie przestrzegają w tej Rawie żadnych norm mam wrażenie) , lata jak kot z pęcherzem bo jeszcze nie zapominajmy tym drugim pracownikiem będzie osoba funkcyjna którą jeszcze biuro musi ogarnąć i te zmiany na już , gondolę z Xmas towarem za HS , potem jednak przychodzi Info że nie i tak w kółko Macieju bo od wczoraj jednak za paletę HS trzeba ustawić i takich sytuacji co rusz więcej. Wygląda na to , że jest totalny brak przekazywania sobie informacji na stanowiskach KR, KRegionu i wyżej … totalny chaos tam panuje gdzie powinni być dla nas wsparciem. Czytając te Wasze komentarze to osoby z centrali, zarząd powinien się wstydzić za to jak jesteśmy traktowani, za niedocenianie naszej ciężkiej pracy, za brak wsparcia ze strony KR , za zrzucanie wszystkiego na barki sklepów mówię tu o logistyce o tych lawinowych w skutkach ilości palet … mogłabym tak pisać bez końca Nasze związki też nic nie robią. A firma szuka oszczędności zawsze w nas w tych osobach które mają bezpośredni kontakt z naszą najważniejszą grupą docelową -klientami. Powinni robić wszystko żeby było nam dobrze , bo dzięki nam i naszej ciężkiej pracy mają utargi, promo zrealizowane na czas , wyłożony towar , przypilnowany towar i wiele innych spraw które robimy na codzień . Tak wiem mamy za to płacone … mamy , ale o wiele za mało . Porównując stawki w innych sieciówkach to wstyd się przyznać ile zarabia kasjer/ lider czy kierownik . Socjal też jest zbyt mały na tak dużą firmę . Za słabo @Pracodawca dbacie o swoich pracownikach na sklepach .
I tak zaskakująco dlugo wisi, ja spodziewałem sie że po kilku minutach proaktywny admin usunie bo nie mozna napisac nic złego
A gdzie była taka informacja? Z wszystkimi info z newslettera jestem na bieżąco i takiej info tam nie było .
No w punkt to napisałaś, nic dodać nic ująć, tak niestety jest , i tych na górze to kompletnie nie obchodzi albo nie chca wiedziec jak naprawdę jest tu na samym dole. Tak zero wsparcia tylko wiecznie źle, wszystko nie tak , a czlowiek już sil na to nie ma.
Socjal? Ten jeden raz w roku co i tak go pomniejszyli? No klasa sama w sobie. Brak słów na tą firmę...
Mam umowę na 3msc.pazdziernik-grudzien.ile mogę dostać na swieta ?
Dostaniesz gwiazdkowe. To jest z tego całego funduszu i jest dawane każdemu pracownikowi niezależnie od stażu. W każdej firmie gdzie jest to całe gwiazdkowe tak jest. Nie słuchaj tu na forum tych starych pracowników, ich (usunięte przez administratora) ściska że pracownicy z krótszym stażem dostaną tyle samo- ludzka zawiść
Hmm ciekawe. Bo rozmawiałem z kierownikiem i się okazało ze te gwiazdkowe nie dostaną osoby które mają umowę krótszą niż 3msc. Jestem na sezon październik 2 dni do końca grudnia więc ????♀️
To jaka jest kwota świadczenia przy najniższych progu dochodowym?
jest tam jakaś cicha szansa że bedzie coś więcej w tym roku, chociaż nie nakręcałbym sie jakos przesadnie mocno ;)
Firma schodzi na (usunięte przez administratora) zamiast docenić pracowników którzy (usunięte przez administratora) ją przez cały rok to oni co roku obcinają po 100 zł żeby dać nie mam nic do osób sezonowych nie chcesz dostaną jak najbardziej ale dlaczego my mamy też cierpieć jesteśmy tam sprzątaczkami jesteśmy wy z wyzywanie od klientów i poniżanie przez kierownictwo a kierownictwo może zrobić co chce
Nie może tak być żeby jeden drugiego poniżał, najlepiej zebrać się w parę osób, zgłosić to do regionalnej i tyle jak trzeba to jeszcze wyżej.
@pracodawca..Krej. i Kreg. wysłuchają i mają to gdzieś... Taka prawda.. ich podejście jest takie,że na nasze miejsce jest wielu innych .. zero pomocy ,zero zrozumienia. Nasz kierownik rejonu nie potrafi pochwalić za dobre wyniki sprzedażowe,za dobrą inwentaryzację tylko szuka powodów do czepiania się...
Tak, z naszych składek odprowadzanych na fundusz co miesiąc. Z niemałych składek.
A powiedzcie mi dziewczyny w czym kasjer jest gorszy od lidera czy kierownika ?Stoimy ciągle na kasie ,proponujemy produkt tygodnia,pakujemy zakupy do tego robimy ciuchy ,słodycze ,a na koniec mamy jeszcze zrobić kosmetykę i pozamiatać .Wysyłają nas do palet czy towaru i mamy tylko jedną przerwę i do tego zarabiamy najmniej ,a lider czy kierownik przerwa ,kawka i co chwilę wyjście na papierosa .
Taka że Kierownik i Lider zrobią to co Ty a Ty nie zrobisz tego co Kierownik i Lider.Nie wspomnę już o obciążeniu psychicznym.
To chyba u Ciebie na sklepie. Jestem liderem i latam równo z moimi dziewczynami. Nikt u nas nie siedzi. Wszystkie pracujemy po równo. A jak jest Ci ale być kasjerem to niejeden lider się zamieni z Toba. Milion obowiązkow i 300 zł różnicy na wypłacie między liderem a kasjerem. To dopiero śmiech na sali
To chyba u Ciebie na sklepie... Ja jako lider pracuje tak jak kasjerzy plus dodatkowe funkcje.. płacą za to stanowisko to śmiech na sali a oczekiwania z kosmosu...zarobki nasza firma ma śmieszne porównując do innych sieciówek ..brak dodatków do pensji.. ucinanie socjala... U nas każdy pracownik jest tak samo traktowany .. na naszym punkcie dalej tworzymy @pravodawca famuły tak jak kiedyś to miało miejsce :(
Co się stanie jeżeli nie zrobiłam rozliczenia kasjera na koniec zmiany ?
Pieniądze za tzw gwiazdkowe wypłacone będą do 16 grudnia?
Ta firma to najgorsze dziadostwo w Polsce wypłacają nam pieniądze bo muszą jakby nie musieli to by najchętniej wcale nie płacili pod pretekstem że dają nam przecież pracę poniżają nas traktują jak najgorszy sort jak swoją własność dla nich najlepiej jak byśmy pracowali bez przerwy non stop cały tydzień za najniższą krajową z uśmiechem na twarzy... Mam nadzieję że nadejdzie taki dzień że to upadnie czego im życzę!
Zastanawiam się jak to jest, że wypłata rośnie bo najniższa krajowa idzie w górę, więc składki na ZFŚS też są proporcjonalnie większe a z roku na rok świadczenie gwiazdkowe jest coraz niższe? Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Jeszcze firma się chwali że dostaniemy bony na święta i byłoby super gdyby ich wartość nie została odjęta właśnie od świadczenia gwiazdkowego. Pepco po raz kolejny pokazuje jaki ma stosunek do pracowników
Tragedia, chociaż by dali równą kwote co w zeszłym roku a nie mniej, gdzie wszystko poszło w górę. Jak to wygląda w stosunku co do pracowników ???? Teraz mam pewność żeby zmienić pracę
Najniższa pula to 560 zł czyli prawie o 300 zł mniej niż rok temu
Pytam z czystej ciekawości,piszesz o bonach na święta , a mi umknęła ta informacja. Gdzie o tym mówili/ pisali?
Wiecie może coś na temat tych bonów na święta?
co docenić? mniejsze socjalne ktore sie nalezy jak psu miska!? większy ruch, więcej palet, więcej roboty a rak do pracy brak. więcej za mniej ale dla pracowników chyba to motto!
A możesz wyjaśnic dokładniej o co chodzi?
Co masz na myśli?
to ze człowiek zapierdziela cały rok,bez premii, bez niczego a na święta świadczenia są okrojone bo będzie dodany bon-25euro ponoć. z kwoty 800 jest 540 jak sie nie wkurzyc ;/
Pracuję w pepco jako pracownik sezonowy, w sklepie w (usunięte przez administratora). To, co się teraz dzieje to jakiś (usunięte przez administratora). Mnóstwo dostaw, sklep wygląda jak (usunięte przez administratora), na sklepie walają się palety, kartony, przymierzalnia zawalona towarem pod sam sufit, nie nadążamy z wykładaniem towaru. Jest mi wstyd przed klientami, że pracuje w takim (usunięte przez administratora) Personel jest nowy. Liderki też niedouczone. (usunięte przez administratora) Nie robi kompletnie nic! Pół dnia siedzi w biurze, a teraz wymyśliła sobie, że pójdzie na L4 od grudnia i wróci w marcu. Zostaliśmy sami z tym wszystkim, a pracy jest mnóstwo. (usunięte przez administratora), żeby chodzić do pracy 5-6 dni pod rząd! Po jednym dniu człowiek ma dość. Szukam pracy, gdzie pracownik będzie szanowany.
(usunięte przez administratora) Skoro nie pasuje ci praca na tym stanowisku to prostu zrezygnuj... ustąp miejsca tym, które chcą tam zostać i pracować w zajebistej atmosferze. Nie pozdrawiam Izabela.
Ile mniej więcej wy osi dodatek gwiazdkowy i kiedy jest wypłacany?
Nie było jeszcze zapowiadanego, na razie wszyscy czekają na jakieś informacje, nie zanosi się aby szybko coś powiedziano
W zeszłym roku dostaliśmy informację jaka będzie kwota 6.12, więc miejmy nadzieję że i w tym roku do tego czasu nam podadzą informację.
Jak się pracuje w Pepco Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Pepco Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1658.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pepco Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1433, z czego 120 to opinie pozytywne, 429 to opinie negatywne, a 884 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Pepco Poland Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Pepco Poland Sp. z o.o. napisali 12 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.