Opinie o Pepco Poland Sp. z o.o. w Poznań

1.8/5

Branże: Pozostałe - sprzedaż hurtowa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Pepco Poland Sp. z o.o. w Poznań

Gdybym dostała propozycje rozpoczęcia drugi raz pracy w firmie Pepco za żadne skarby bym jej nie przyjęła. Firma niestety nie liczy się z dobrym pracownika. Patrzy tylko i wyłącznie na to aby Firma miała z tego zysk a pracownik to osoba która im to umożliwia.

Były Pracownik
@Pracownik

Pracowałam tam prawie 7 lat i nigdy za żadne pieniadze bym tam nie wróciła . Rejonowa przyjeżdża i tylko się czepia potem kierownik nas. Zrobisz zmienisz przyjedzie kolejny raz i znowu źle . Sami nie wiedzą czego chcą .trzeba uciekać z tamtąd jak najdalej

Monika

Witam byłam wczoraj w Tłuszczu obsługa tragiczna panie nadąsane !!Jeszcze burczenie pod nosem że ludzie przychodzą sobie na wycieczki do Pepco !!!Jestem rozczarowana robiłam w tym sklepie często zakupy teraz po tej wizycie nie mam zamiaru więcej tam zawitać.Przez taki personel tracicie klientów!

@Monika

Ja dzisiaj byłam w obydwóch pepco w strzelce Opolskie. Jedna pani na sklepie nabumuszona wyryta redgolka powiedziane na odczepnego nic od siebie reszta chyba na magazynie bylo slychac śmiechy..fakny sklep ale uzyskać jakąś pomoc w wyszukaniu towaru tragedia.

Masakra

Wiecie coś więcej na temat zwolnień które mają nastąpić już w najbliższym czasie? Powiedział Wam ktoś coś więcej na ten temat?

patrycja
@Fałszywość w Pepco

Dla mnie praca w Pepco to jest jakiś żart , a kierowniczka niby 14 lat tam pracuje a zachowanie ma jak by zaczynała. Nowych liderów w błąd wprowadzała a pózniej swiecisz oczami. A co do zwolnien to lepiej chyba tego nie komentowac , zadnego wyjasnienia dlaczego zostalo sie zwolnionym ( moim przypadku bylo nie przedluzenie umowy) Ciesze sie ze mam juz ta firme za soba, i innym odradzam zaczynanie tam kariery.

Barbara

Będąc niegdyś pracownikiem tej firmy, postanowiłam sprawdzić co słychać i zajrzałam na ten portal. Niektóre Panie chyba nie zdają sobie sprawy, ze kierownik rejonowy to nie jest osoba, która wymyśla sobie z czterech liter panujące teraz zasady. W każdej pracy są lepsze i gorsze czasy, nigdzie nie jest kolorowo. Panie poniżej, które krytykują Trójmiasto - pracowałam tam wiele lat i wiadomo, do pracy trzeba się dostosować. Jeżeli wam nie odpowiada ta praca ( po komentarzach wnioskuję, że nadajecie się tylko do prania brudnych gaci swoich mężów), to zrezygnujcie albo weźcie się za naukę żeby wymądrzać się na wyższych stanowiskach. Zatrudnianie rodziny? Nawet jeśli to co z tego? W tych czasach kompetencja i rozum na stanowisko kierownicze jest rzadkim zjawiskiem, a jeśli dana osoba według KR jest na to odpowiednia, to dlaczego nie moze zostać kierownikiem? Kobiety, trochę zrozumienia. Nieraz byłam świadkiem, kiedy KR nadstawiał karku dla swoich sklepów. Zawiść i zazdrość jest w tych komentarzach, nic więcej. Pozdrawiam wszystkie rejonowe, oby wam było tylko lepiej i życzę mniej pyskatych pracowników. Współczuje wam z całego serca!

@ja
@Barbara

Ale kierownik regionalny jest odpowiedzialny za sklepy na danym terenie. Podam przykład... Kierownik i lider wynosiły ubrania, odbexpievzaly i nie nabijały na kasę. Wynosiły towar z reklamacji co zostało udowodnione zdj i przyznały się. I w sumie żadnych konsekwencji po za zwolnieniem za porozumieniem stron. Nonsens. Nowa kierowniczka (baaardzo nie w temacie) koleżanka k. rejonu i byłej kierowniczki w drugim dniu pracy robi to samo.

MonaOna

Cześć. Jak wygląda Wasz grafik na pół etatu ??? Codziennie po 4 h ?

Połówka

@JestemBoJestem

Po 12 godzin

Dot Nowy wpis
@Kaja

A jak wyglądają u was przerwy, ile macie jak pracujecie 9.5?

Połówka Nowy wpis
@JestemBoJestem

Jedna dziewczyna przychodzi na 12 godzin (funkcyjna), jedna kasjerka lub drugą funkcyjna na 10 godzin i ja podmieniam tę co przychodzi na 10 godzin. Mam w grafiku 4 godziny od otwarcia lub 4 godziny na zamknięcie.

Nickel Nowy wpis
@Dot

Przysługują dwie po 15 minut, ale jak trzeba to puszczam dziewczyny na dodatkową przerwę żeby coś zjadły albo wypiły kawę.

Mmia

No tragedia,oddałam rzecz bo mi nie pasowała i bo to 13 lutego 2025 r. I prosze sobie wyobrazić, że pomimo informacji,że otrzymam zwrot gotówki na konto,bo płaciłam kartą do dnia dzisiejszego hej nie mam,bo idioci wymyslili sobie,że to jest reklamacja,i napiali,że pob14 dniach będę mogła je mieć. A w sklepie pracownik mi powiedział, ,że otrzymam ja po 72 godzinach licząc dni robocze, czyli w dniu 19 lutego moje pieniądze powinny być na koncie a nie są do dnia dzisiejszego. Ludzie nie płaćcie kartą bo was okradną . To skandal i ja z tym idę do prasy i Rzecznika Spraw Konsumenta. Nie chcę używać slowa (usunięte przez administratora) ale samo się ciśnie na usta. Przestrzegam przed tym sklepemuważajcie co robicie,bo zostaniecie bez kasy. Oni wezmą kazda kasę, byle tylko okrasc. I to tyle jutro działam,jestem osobą w podeszłym wieku bo mam 74 lata i za te pieniądze miałbym keki w ilości 2 opakowań na serce. Ale co gówniary mogą o tym wiedzieć, tylko informuje,że też będziecie stare i takiego traktowania wam życzę a że będzie to wiem bo takie jesteście beznadziejne pokolenie. Życzę wam z całego serca aby was tak potraktowano. I tyle. Żegnam ozięble i czekam na.moja kasę albo sad to rostrzygnie. Bo to jest poprostu kradzież. I tyle.

@Mmia

W jakimś konkretnym celu ten post tutaj ? Bo to strona do opinii o pracy a nie biuro obsługi klienta :) Jak już się pani pofatygowała i tyle treści napisała to czemu tu jak nikt nic z tym nie zrobi a nie do BOKu? Albo jak już pani chce tak obsmarować firmę/ sklep to prędzej jakaś opinia na Google ma sens. Bo tutaj to strata pani czasu :)

Nicky
@Mmia

Z doświadczenia wiem że osoby które twierdzą że nie dostały zwrotu nie zauważają go w historii przerwy. Czemu pani nie pójdzie do sklepu i sprawy nie załatwi. Tak to powinno wyglądać w pierwszej kolejności.

Sonia
@Mmia

Po co te obelgi w stronę młodych ludzi? Nie rozumiem. Skoro ta młodzież taka beznadziejna i zła to może warto by było się zastanowić skąd biorą przykład i od kogo? Skoro starsi ludzie nie potrafią opanować swojego języka to nie ma się co dziwić, że młodzież jest jaka jest. Swoją drogą pracuję z ludźmi i zauważyłam, że ta nasza młodzież jest bardziej kulturalna i miła niż niektórzy ludzie w podeszłym wieku.

@Nicky

Mogła nie dostać zwrotu, a firma, która się zajmuje naszymi płatnościami potrzebuje 2-3 dni na reakcję na zgłoszenie z Pepco sos. Do tego po uznaniu reklamacji mają 2 - 3 tygodnie na zwrot. Miałam już trzy takie przypadki na sklepie - klient ma prawo się zirytować, zwłaszcza przy większej kwocie, ale tak jak piszesz - 99% zwrotów zostaje przegapione.

Tere fere
@Mmia

Kolejna miła starsza osoba, która tyle co wyszła z kościołka.

Sprzedawca
@Mmia

Pracuje w innej branży i wiem że człowiek za ladą robi to co mówią przepisy szkoda że klient nie rozumie że na całą resztę sprzedawca może tylko przeprosić bo nie ma wpływu na to wpływu szkoda tylko że te wszystkie obraźliwe epitety spadają na ich głowy

karol

warto w tym momencie przyjśc tutaj na kasę, czy lepiej poszukać w wiekszych sklepach typu biedronka etc?

Ilona
@karol

Ja się niedawno zatrudniłam w pepco, bo akurat biedra czy inne lidle to dla mnie masakra, głównie z powodu godzin otwarcia (wrześnie rano otwarcie, późne zamknięcie), wiem że w takich dyskontach też często są nocki. No dla mnie lipa. Póki co ogólnie nie narzekam, praca jak w każdej tego typu sieciowce dosyć męcząca, ale wiem na co się pisałam, codzienne dostawy, stanie na kasie, wieszakowanie itp. To też nie jest tak że jesteś tylko kasjerem, bo w zależności od dnia masz różne zadania. No zobaczymy, ja mam plan zaczepić się na dłużej, za pół roku zobaczymy jakie dalej będę miała zdanie. Na plus że trafiłam na naprawdę bardzo fajny zespół, nie mogę złego słowa o dziewczynach powiedzieć.

Kasjer

Cześć , podobno sklepy dostają więcej etatów ? Jak to wygląda u was ? Czy to prawda czy jakaś plotka ?

Koko
@Kasjer

Skąd takie info?

brak
Przebieg rekrutacji

Nigdy więcej nie bede aplikować na stanowisko kasjer-sprzedawca w sklepie Pepco, bo dziś dostałam odpowiedź od nich że nie jestem odpowiednim kandutatem na to stanowisko, tel ani rozmowy ani pytań nie było. Nigdy wi3cej swojej aplikacji tam nie wyśle.

Pytania

Nie było.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy
Przyszły pracownik (być może)

Witam, czy pierwsza umowa jest na rok? I czy praca jest po 8 czy 12 godzin dziennie ? Jak wy pracownicy oceniacie prace w Pepco? Warto zacząć tam pracę?

@Przyszły pracownik (być może)

Zmiany są różne jak się nie dostosujesz to lecisz.. Nawet na 3/4 etatu ogólnie odradzam..zero zrozumienia i nagabywanie jednych na drugich ..kradzieże też nie są dyscyplinowane, a bycie dobrym pracownikiem nie popłaca...najlepiej nagrywać może wreszcie ktoś się tym zajmie...grafiki zmieniają z dnia na dzień ,a weź tylko L4 to cię zjedzą pracownicy (ktoś musi cię zastąpić) zero perspektyw na rozwój wszędzie chaos i bajzel

Nie polecam
@Przyszły pracownik (być może)

Nie warto. Właśnie odchodzę i nie będę polecać nikomu. Mam bardzo zle zdanie na temat tej pracy bo to (usunięte przez administratora) dosłownie. Na etatach żałują a na sklepie 500 m, dwie osoby na zmianie. Człowiek biega dwoi się i troi a potem przyjedzie rejonowa której nie możesz się pożalić bo powie że inni mają gorzej i nie narzekaj.Mamy się zajechać żeby oni kasę brali kosztem naszego zdrowia. Jedyne co można dorobić się w tej firmie to garba i przepukliny.....

@Nie polecam

Ja też odeszłam...kierownik totalnie sobie nie radził z dyscyplinowaniem pracowników był pod ich wpływem..ogólnie towarzystwo plotkar (usunięte przez administratora) jedna podłogi myć nie chciała druga (usunięte przez administratora) wywozić innym na kasę się nie chciało chodzić i pracowały we trzy przy jednej rzeczy ???? wielkie paniusie.. już nie wspomnę że wychodziło zza drzwi kiero wszystko o czym się mówiło.. kasa hańba poniżej krajowej.. za godziny zamiast kasy oddawali dni całe więc były momenty że dostałeś jak za 15 dni wypłaty bo oddają na kolejny miesiąc..tragedia

Pomożecie?

Cześć dziewczyny, pracowałam w tym cyrku niecały miesiąc. Nie dostałam świadectwa pracy, ale naprawdę nie zależy mi na tym. Chodzi mi o PIT. Czy ktoś z byłych pracowników dostał już pocztą? Czy mam czekać na spokojnie, czy do kogoś już pisać? Ale do kogo? Dzwonienie nie ma sensu. Z góry dzięki za pomoc

@Pomożecie?

Pit pojawił się w SAP 10 lutego - do byłych pracowników zostały wysłane pocztą. Lada dzień powinnaś mieć.

Karo
@Pomożecie?

Jeżeli pracowalas w listopadzie 2024 to pit w tym roku Jeśli był już to grudzień bądź styczeń 2025 to pit w następnym roku

@Pomożecie?

Do mnie przyszedł wczoraj także na dniach powinnaś dostać

@Pomożecie?

Ja pracowałam 3 miesiace ale ze względu na koleżanki z.pracy nie chce tam pracować. Może w innym sklepie by hylo lepiej. A ty czemu soe zwolniłaś?

Pomożecie?
@Były pracownik

Poszło o wypłatę. Oczywiście zostało wszystko uregulowane. Nigdy nie wróciłabym tam. Ekipa w moim przypadku była ok

@Pomożecie?

Świadectwo jak i PIT przychodzi pocztą. Skoro nie dostałaś to zweryfikuj czy napewno dobry adres do korespondencji podałaś

Młoda

Mój kierownik załatwia swoje sprawy w ciągu godzin pracy. Wychodzi wcześniej i trzeba ją odbijać. Czy KR coś z tym zrobi ?

@Młoda

Nic nie zrobi u nas też tak jest spóźniają się liderki kiero odbija koleżanki albo odbijają się jak przychodzą a wychodzą nie odbijają i poprawiają sobie godziny w sapie a człowiek jak się minutę spóźni to afera wolna Amerykanka

Stara
@Ja

U nas było tak że trzeba odbić szanowną kasjerkę w punkt a ona musi najpierw zapalić wypić kawkę dopiero wtedy łaskawie przyszła i zmieniła na kasie bądź też nie bo ona musi przerabiać. Całe dnie człowiek stoi na kasie a rejonowe mają to w (usunięte przez administratora) !!!

Halynka
@Stara

Dlaczego tego nie zgłosicie? U nas w życiu by to nie przeszło !

@Stara

To i tak bo u nas jak jest kierownik i liderka i kasjer to nawet niezmienia cię na kasie stoisz 12h robisz im zwroty one parami na papierosa na przerwę nawet nie mówią że idą powinna rejonowa się ogarnąć ale to same tłuki a mało tego to jeszcze się spóźniają nie wiem może jestem innej daty ale skoro przychodzi się do pracy no na 9 to o tej porze powinno być się przebranym i odbitym i gotowym do pracy a nie ja w biegu przebieram się a one mają czas na ploty kawę i siedzenie z godzinę w socjalu i robią sobie biesiady

Stara
@Ja

Rejonowa wie o tym !!! I (usunięte przez administratora) z tym zrobiła !! W (usunięte przez administratora) ma kasjerów a kierownictwo robi co im się podoba moja też kod zostawia na kasie żeby zwroty robić nawet nie sprawdzą co klient oddał a później się dziwią.

Ola
@Ja

To jakbyśmy pracowały w tym samym sklepie!Ja na kasie od 9 do 20.Zwarta i gotowa o 9 rano .Reszta kawka rano do godziny 10-10:30 Papieroski non stop.Tak podliczyć to nie ma ich w pracy o godzine mniej..Ile je razy nakryłam....kawka,ciasteczka.A ja stoję..Zjeść nie można,bo już dzwonek.Trzeba iść.Przy drzwiach kasy. I tak trzysta razy na dzień witam i żegnam klientów.Wieczorem już glosu brakuje..Proszę o zmianę,to wielka łaska.I słyszę kierownik,zastępca i lider nie stoją na ksie.Jak to jest że na zmianie jeden pracownik i trzy zarządzające?!Człowiek o godzinie17-18 -zaczyna nie kojarzyć.Często kasjerki mylą się i dokładają do kasy.Taka rzeczywistość. Wizyty rejonowych zapowiedziane.....W tej firmie trzeba awansować...i wtedy zaczyna się życie...kawka,ciasteczka,plotki.Ty masz telefon pod kluczem,a te z nudów filmiki na zapleczu oglądają......z całą rodziną i znajomymi rozmawiają.Takie zmęczone.....

Miła
@Ja

Ja to znam sytuację że nawet chodzą po sklepie liderka lub kierowniczka gadają sobie przez tele godzinami, między sobą jak któreś nie ma w pracy. Jak nie przez prywatny tele, to przez służbowy a klienci nie wiedzą czy mają do nich podejść czy do mnie na kasę

@Miła

Normalnie jak u mnie na sklepie mało tego jeszcze jak którejś nie ma to przychodzą. I siedzą w socjalu razem jazda. Śniadanie lub obiad masakra

Miła
@Ja

U nas też razem śniadanko i duperele. Później narzekają że nie mają swojego życia prywatnego jak ciągle 24h ze sobą piszą, gadają o robocie lub o kasjerkach. A koniec z końcem za plecami i tak (usunięte przez administratora) obrabiają sobie nawzajem, taka jest sympatia między nimi. A w poniedziałki biurowe raz na jakiś czas to specjalnie sobie robią żeby któraś przyszła na 3-4h żeby sobie posiedzialy obie w biurze jedna na timsie a druga w tele i ploteczki i obrabianie (usunięte przez administratora) innym sklepom. Serio ktoś powinien zrobić z tym porządek, bo to jest nagminne i każdy powinien być rozliczany ze swojej pracy przez KR.

@Miła

Tylko nikt tego nie sprawdza samowolka od kiedy to pracownik na wolnym dniu może chodzić na magazyn lub jakieś inne obce osoby albo tak wchodzą od tylu ręce opadają

Masakra
@Miła

KR wie o nieprawidłowościach i tak nic z tym nie robi. Nawet trudna sprawę pod dywan zamiotła.

Elo
@Ja

U mnie to samo jest i rejonowa nic z tym nie robi. Gdzie są te rejonowe co były 10 lat temu co każdy się bał jak wjeżdżały ? Nie ma !!! Teraz liza sobie (usunięte przez administratora) na wzajem

@Angel
@Ola

Byłam kasjerem i z chęcią bym wróciła na te stanowisko. Dokładne mówiłam tak jak ty dopóki nie zostałem liderem i pracy jest tyle na magazynie

Ewa
@Elo

Lubisz się bać tych co są nad tobą ?? Zdrowe to nie jest ....

Klopsik
@@Angel

Czyli chcesz powiedzieć że na stanowisku kasjera jest lepiej? Chciałam awansować na lidera,ale po Twoim komentarzu zaczynam się obawiać. Podasz więcej szczegółów o ci chodzi? Dzx

Abc
@Ja

Jak tak kierownik i lider nic nie robi to kto ogarnia dostawy, zmiany szczytów, cenowki, wszystkie zalecenia z biuletynu? Bo tak trochę nie czaje. Rozumiem że rózni są kierownicy ale ktoś to musi na danym sklepie robić skoro twierdzisz, że Ty jesteś cały czas na kasie to rozumiem, że robota ktora jest poza kasa sama się robi.

Dokładnie
@Abc

Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby myśleć że przy 5 etatach,zmianach po 2 osoby kierownik lub lider nic nie robił.Nie wiem w takim razie jak Wasze sklepy funkcjonują- palet nie dostajecie? Czy towar sam wskakuje na półki?Sklep to nie tylko kasa.Żebyś Ty miała co sprzedać to ten towar ktoś musi wyłożyć.Znam takie co jak roboty było dużo to wolały stać na kasie.

@Angel
@Klopsik

Na kasie bardziej bolą nogi i to tyle. Jako lider nie możesz brać wszystkiego do siebie a rejonowe potrafią wyprowadzić z równowagi,po drugie zależy jaki masz magazyn i jak szybko musisz ogarniać palaty. Lider zastąpi kasjera a kasjer lidera ? Przy l4. Spróbuj może sie odnajdziesz , początki są trudne ale po każdej burzy wychodzi słońce

@Dokładnie

Ej dokładnie. Te laski tak się oburzają o to stanie na kasie a jakby tak musiały zrobić tyle co lider/kierownik w ciągu dnia to by doceniły że kasa to w porównaniu z tym relax Są tacy co wolą stać na kasie a są tacy co nie lubią (pamiętajcie że w umowie macie kasjer/sprzedawca) Nigdzie nie jest napisane że nie wolno obsługiwać stanowiska kasowego 12h Skoro można tyle pracować w tej firmie a można zgodnie z umową to jako kasjer sprzedawca możesz te 12 h stać na kasie. A nie wierzę że nikt cię nie zmienia na przerwę która ci się należy. Przestańcie tyle marudzić bo to już nudne jest. Praca jest i za nią dostajecie kasę a jak nie pasuje to szukajcie innej. Zachowujecie się jakby ktoś was do tej kasy przywiązał i zmuszał do pracy. ???? Same ją wybrałyście i tak samo jak do niej przyszłyście możecie odejść.

Iwona
Użytkownicy czekają na odpowiedź 3 dni.

Czy jest jakis ogolny mail do kadr, albo gdzie to moge sama sprawdzic na sapie? Jestem na l4, a na info od kiero czekam drugi tydzien...

Lulus
Użytkownicy czekają na odpowiedź 4 dni.

Te rejonowe to jest chyba jakiś nie wypał. Kiedyś jak zaczynałam pracę w Pepco to pamiętam jak KR sprawdzała na wizytach cały sklep, kasjerów pytała, siedziała w biurze 2-3h bo wszystko sprawdzała a teraz ? Przyjeżdża na wizytę pije kawkę z Kiero i liderem i sobie jedzie. Nie zapyta się kasjera o nic. Jak można stać tyle godzin na kasie dlaczego nikt tego nie sprawdza że kierownik nie zmienia na kasie !!!!!

Były pracownik pit

Pracowałam w pepco od października do końca grudnia. Nadal nie dostałam potu. Z kim się mogę skontaktować w jego sprawie?

@Były pracownik pit

Wiele osób już dostało pity, chwila cierpliwości i także otrzymasz. Ostateczny termin w którym możesz otrzymać PIT to 28 luty.

Nikola

Dzień dobry , pisze z zapytaniem do liderów zmiany. Na warunkach zamówienia jest adnotacja dodatek lidera zmiany , czy wiecie jaki to jest dodatek i komu się należy

;)
@Nikola

Napisz do kadr oni na pewno wyjaścią o co chodzi :)

Premia lidera zmiany
@Nikola

Premia lidera jest przyznawana wtedy gdy nie ma kierownika dłużej niż miesiąc i pełnisz jego obowiązki jest to 10% , zasady takie są od 2021

Abc
@Premia lidera zmiany

Nie wiem skąd u was się biorą te informacje... Jeżeli kierownika nie ma to lider( ewentualnie jest ściągana osoba z innego sklepu) dostaje aneks do powrotu kierownika. I zarabia pensje kierownika a nie jakieś +10% . Dziwny przepływ informacji tu macie wprowadzając ludzi w błąd

...
@Abc

Osobiście pisałam do kadr i dostałam taką informację zwrotną, która została wprowadzona w 2021

@Abc

Nie prawda , jak ja byłam liderem i kierowniczka poszła na długotrwałe L4 to zostałam 'liderem sklepu' i dostawało się właśnie +10% do wyplaty. Mało tego trzeba się o to upomnieć do kierownika rejonu który wypelnia tabele i wysyła do kadr , bo inaczej robisz za darmo, nikt Ci sam z siebie o tym nie powie. Bynajmniej tak bylo w moim przypadku. Takie śmieszne to pepco. Ja się musiałam upominać i dostałam wyrównanie.

Ona
@Były pracownik

Moja Rejonowa nigdy nie dała takiej propozycji kierownika nie było 1-2 miesiące i nic nie mówiła. Wszystko musiałam robić za te marne pieniądze !

@Barbara

Strasznie słabo. Ty rozumiem byłaś na tym wyższym stanowisku ale zrezygnowałaś bo mąż domagał się czystych gaci czy poprostuu cię zwolnili? Jeśli nie wiesz co teraz się dzieje w firmie to się nie udzielaj. I nie obrażaj ludzi. Ludzie tu ciężko pracują. Chcą pracować za godne pieniądze i chcą żeby góra odnosiła się do nich z szacunkiem. Udzielaj się gdzieś indziej

Barbara

Nie śmiem wątpić, ze wykształcenie mam na pewno wyższe niż Pani patrząc na formowanie zdań. Rozumiem, ze robi Pani za moje prześcieradło? Jeśli wie Pani do czego nawiązuje. Zalecam wpisanie w Wikipedię słowa „hipokryzja”. Zanim Pani coś napisze, proszę przemyśleć 5 razy. Mysle, ze wyrozumiałość w pracy jest najważniejsza i trzeba szanować ludzi, z którymi się pracuje. Pisząc opinie o dwóch rejonowych, Pani pierwsza pokazała swoją ową „kulturę”. Ciekawe jak Pani by się czuła, czytając takie komentarze :)

Konieczynka
@Barbara

Po Pani wypowiedziach nie widać u Pani wykształcenia ,a już napewno kultury . Nie jest Pani pracownikiem i niby przez przypadek chciała sobie Pani przypomnieć o starej pracy zabawna jest Pani . Czy to żart na 1 kwietnia kartki Pani w kalendarzu nie przerzuciła ? Zatrudnianie rodziny w swoim rejonie i potem jej ocena to według Pani normalne ? Zasady firmy mówi inaczej może za to właśnie już Pani niby nie pracuje . No ,ale fakt błazen się przydał bynajmniej się trochę uśmiałam .

Tusia
@Barbara

Pracuje na jednym ze sklepów w Bydgoszczy i ci co piszą te negatywne komentarze to zero wyrozumiałości !.! Ogarnijcie się ludzie i zajmijcie robota ! A jak się nie podoba to zmieńcie prace.

Oj ktoś tu się zagotował. Czyli trafiłam w punkt :) a wystarczyło posypać się brokatem jak chciała Pani błysnąć :) mam nadzieję że już nie będę musiała czytać Pani mądrości. I że zrozumiała Pani że zwyczajnie się wygłupiła.

@Ja

Kto tu mówi o zagotowaniu? Po co mam się kłócić z kimś, kto nie ma za grosz szacunku do pracy. Kobieto szanuj to co masz, a nie wybrzydzasz. Inni maja gorzej. Jak już mówiłam, skoro tak bardzo narzekacie na prace, to po co w niej gnić? Jest mnóstwo prac ale zapewniam Panią, ze w każdej pracy jest tak samo. Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie nas denerwował. Czasy są jakie są, nie zmienimy tego XD nie wygłupiłam się, w żadnym wypadku :) buziaczki

Taaa :) kończąc by Pani za bardzo się nie przejmowała mną ( bo serduszko może wysiąść :)) powiem ze nie przyszłam tu dla polubień I zdaje sobie sprawę że są osoby które mogą mieć inne zdanie. To normalne. Tylko lubię rozmawiać z ludźmi którzy mają jakieś pojęcie o tym co mówią. A Pani jest tu tylko z ciekawości i żeby się dowiedzieć co słychać. Więc gada Pani dla samego gadania :) nie mając wiedzy żadnej :)))

Dagmara
@Barbara

Nie zgodzę się z jednym zdaniem Pani. Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd iż w każdej pracy jest tak samo..... Niestety nie.Praca w Pepco jest wyjątkowa pod każdym względem, niestety tylko tym negatywnym

Danka
@Dagmara

Samo Pepco ok jako praca. Wypłata na czas .Pracować wszędzie trzeba.Wszedzie dobrze tam gdzie Nas nie ma.... Lecz ludzie pracujący w Pepco tzn kierownictwo i liderzy którzy uważają się za nie wiadomo kogo tworzą atmosferę fałszywości obgadywania za plecami,egoizmu i nie widzacymi nic poza czubkiem swego zasmarkanego noska

Venus
@Barbara

Bzdury Pani wypisuje totalne. Z szacunkiem do Pepco zaczynało się pracę i człowiek się cieszył. Niestety to co ostatnio się wyrabia w Pepco to jakiś koszmar. Jak pracownik ma mieć obecnie szacunek do tego co się dzieje i wyprawia? Czy podwładni mają za grosz szacunku do zwykłego kasjera który tak naprawdę odwala najcięższa pracę, jest stale poganiany, pracuje za 3 osoby i jeszcze jest mało???? Jeszcze jest źle???? Za to Kiero i pseudo lizusy Liderzy w magazynie lub w biurze wieczne wiszą na telefonie???? Prowadzą jakże ważne i pilne rozmowy typu: co synuś zjadłeś na obiadek???? Kasjer drodzy Państwo w Pepco jest nikim zerem,numerkiem jedynie.... Zapewniam Panią iż są prace gdzie pracownika traktuje się z Szacunkiem i atmosfera wokół jest przejrzysta i klarowna bez obrabiania drugiemu (usunięte przez administratora) Skąd Pani ma takie info odnośnie Każdej pracy?????? Pytam raz jeszcze???? Najpierw proszę dokładnie się doinformować a potem pisać swoje opowiadanka. Ten kto pracuje w Pepco wie jak jest. Zapewniam Panią iż ktoś kto jest mądry Gnić dalej nie zamierza.

@Barbara

Szacunek do pracy... Szkoda że praca nie ma szacunku do nas gdy nam zabierają etaty nie pozwalają pracowac w systemie 12sto godzinnych i gonisz do pracy prawie codziennie na 4-5godzin...to o ten szacunek chodzi?.. Przede wszystkim szacunek trzeba mieć do siebie... Bo czas (usunięte przez administratora) się skończył... Mówiąc że jak nam nie pasuje to żebyśmy zmieniły... Wtedy dajemy satysfakcję firmie i zero zrozumienia że to człowiek się liczy... Bo to my odwalamy największą robotę.... Nigdy nie miałam wsparcia od kr nigdy nie było przedstawione nam jasno i klarownie na czym stoimy czy przypadkiem nie stracimy pracy z dnia na dzień.. Droga Pani a wykształcenie to nie wszystko...czlowiek się liczy...

Niko

Jaki powód wpisali Ci na zwolnieniu? No dramat żeby za własne zdanie tracić pracę, tylko Pepco potrafi tak potraktować pracownika…

Michał
@Niko

Dobre pytanie. Zawsze muszą podać powód zwolnienia.

@ja

Mmm

Cześć, czy ktoś wie jakie dokumenty trzeba złożyć/co zrobić po urodzeniu dziecka żeby dostać wyprawkę?

Tadeusz
@Mmm

To w socjalach są nawet takie rzeczy jak wyprawka? Mega fajnie, bo czytając, co tutaj ludzie piszą, nie spodziewałem się tego. Chyba że coś się ostatnio zmieniło ogólnie w firmie i były np. podwyżki.

Zarobiona
@Tadeusz

Taaaa były Drugi rok dla kasjera do najniższej krajowej Kpina

@Mmm

Trzeba na sapie dodać dziecko i to tyle :) dość szybko dostałam bo nawet miesiąc dobrze nie minął :)

@Tadeusz

Tak, w tamtym roku czerwiec/lipiec coś takiego się pojawiło. Czytałam w Pepco Voice

@Ja

A mogłabyś napisać co tam w tej wyprawce dali?

Wyprawkowa
@Ja

I nic więcej nie uzupełniałas? Ja do dziś nie dostałam a minęło spoooro czasu

@Mmm

Body dwupak, spodenki dwupak, komplet body, pajacyk, śliniak, czapeczka, skarpetki, przytulanka i kocyk. Wszystko w beżach z bawełny organicznej.

@Wyprawkowa

Nie, nic więcej nie robiłam

@porażka

Hejka. Mam pytanie co do premii za wyniki sprzedażowe itd. Czy premię przyznaje kierownik sklepu, komu się należy itd.? Czy jest wymagany staż pracy w Pepco aby taka premię otrzymać?

@@porażka

Premia za wyrobiony budżet przysługuje Ci, jeśli nie jesteś w okresie szkolenia. Kierownik jej nie przysługuje. Jeśli budżet jest wyrobiony to należy się ona każdemu pracownikowi danego sklepu, którzy zakończyli okres szkolenia. Wysokość premii zależy od twoich zarobków.

@Nick

A kiedy jestem na okresie szkoleniowym? W umowie nie ma żadnej wzmianki. Jestem zatrudniona jako kasjer-sprzedawca.

@Nick

Okres szkoleniowy to pierwsze 3 miesiące pracy.

@Pracownik

Nadal firma nie myśli o zwiększeniu etatów, ta firma to porażka robi się codziennie po 2 osoby na sklepie a wymagań coraz więcej... I nic nie słychać żeby zatrudniali

@porażka

Zastanawia mnie czemu w Pepco na stanowiska funkcyjne zatrudniają osoby które nie mają pojęcia o tej pracy. Wręcz byłam świadkiem jak kasjerka uczyła kierowniczkę co i jak. Myślę że w tej firmie odgórnie pracują osoby niekompetentne(kierownikiem rejonu została kasjerka- łódzkie). Paranoja co tu się dzieje. Po zwolnieniu Pani kierownik i lidera za kradzież( psiapsi) nowa Pani kierownik bez znajomości podstawowych zasad obowiązujących w sklepie zaciąga swoje koleżanki. Jak dla mnie organizuje swoje prywatne Koło Gospodyń Wiejskich ????

@Pracownik

Serio takie wnioski? No dzień dobry, witamy w realnym świecie. To normalne, że jak ktoś ma firmę, spółkę itd liczy zyski, jak się na to nie godzisz to stwórz sama firmę i Ty będziesz zatrudniać pracowników którzy umożliwią Ci zdobywanie zysków.

@Lili

Trzeba mieć nie równo pod sufitem pisząc takie brednie !!! Pracownik wcale nie liczy się dla tej pożal się Boże Korporacji jakim jest Pepco !!! Zasuwaj jak mróweczka i siedź cicho ... Ciekawa jestem ile osób zostanie jak wprowadzą system 8 h pracy ? Pracuję ponad 3 lata ale teraz co się wyprawia to istny cyrk na kółkach !!! Tną etaty a ty zasuwaj za trzech i jeszcze uśmiech od ucha do ucha . Ten kto ma dobrze ten ma : Kierownictwo i zastępca . Grafiki tworzone pod siebie idealne wprost jak z książki , kasjer niech tyra popołudniówki i prawie codziennie w tej jakże wspaniałej i dobrej pracy !!!! Myślę o zwolnieniu z tej pseudo pracy i żałować nie będę bo nie ma czego , taka jest prawda . Pracę inną i dobrze płatną jak ktoś chce to znajdzie . Dość poniżania i nierównego traktowania !!! Nie żyjemy w średniowieczu !!!

@Ktoś

Osoba wyżej, nie żaliła się na kierownika czy zastępcę ale na firmę, no niestety ale to jest brutalna prawda, i czas się z tym pogodzić,nikt nie ogląda się na pracowników najniższego szczebla, i tak, nie widzę nic w tym złego, bo tak jak wyżej napisalam, każda firma patrzy na zyski, inaczej nie utrzyma się na rynku. Druga sprawa to nikierownik sprawiedliwe g i od 1,5 roku męczę się z wypaleniem zawodowym, ta praca nie daje możliwości rozwoju, awansu z resztą praca w korporacji jest specyficzna, to nie praca w której spokojnie przepracuje się do emerytury. Niestety pretensje mogę mieć tylko do siebie.

@Ktoś

Druga sprawa to Nie wina firmy że kierownik robi niesprawiedliwe grafiki* bo obcięło mi trochę wypowiedz

Zuza
@Ktoś

To się zwolnij jak Ci tak źle,chyba nikt nikogo na siłę nie trzyma w tej pracy. Po co pracujesz jak źle Ci tak,jest dużo osób na Twoje miejsce.a po tobie nikt płakać nie będzie że odchodzisz z pracy,bo jest osób chętnych do pracy na Twoje miejsce.Bo w innych firmach to na pewno nic nie trzeba robić tylko wypłaty wpływają za nic.Przestancie już narzekać na pracę,tylko cZasmi podziękujcie że ja macie bo nie każdy jja ma

Myszka
@Pracownik

Ja też. Zgadzam się z tobą.. tylko utargi i utargi.

@Lili

Też się tu zgodzę Ułożenie grafiku to tylko pretensje do kierownika lub zastępcy bo to nie firma nam je uklada . Pracuje tu dość długo z wieloma rzeczami się nie zgadzam jak np.pieknie nazwane ucinanie etatow "optymalizację Bo im nas mniej tym więcej pracy i mniej wydajne jesteśmy, ale wracając do grafiku ,za niedługo faktycznie firma będzie nam go układać pod dostawy dzienne utargi godz i foldery .

Iks
@Zuza

Aktualnie jest mnóstwo ogłoszeń ws pracy w Pepco. Może nie ma chętnych... Poszli po rozum do głowy i postanowili zwiększyć pensję?

Igrek
@Iks

To co się dzieje obecnie to szok .... Z moich obsrerwacji wiem iż dużo osób pracujących obecnie w Pepco ma zamiar odejść . Napewno nie odejdą osoby które już długo pracują w Pepco ponieważ będą bać się znalezienia nowej pracy , również z przyzwyczajenia ? Nie dziwi mnie że już jest dużo ofert pracy w Pepco bo już odchodzą te osoby które przejrzały na oczy .. Pracy na szczęście w Polsce jest dużo i ten kto chce napewno ją znajdzie . Wprowadzenie systemu europejskiego tzn czas 8 h napewno przyspieszy rezygnację osób które i bez tego planowały odejść z tej jakże wspaniałej pracy . (usunięte przez administratora)

@Igrek

Czy jest wiadomo kiedy dokładnie wprowadza tryb 8 godzinny ?

@....

Moim zdaniem od nowego roku operacyjnego każdy sklep będzie musiał wprowadzić 8 h pracy , Narazie to testuja i czekają na opinie Pracowników. Porażka nie wyobrażam sobie takiej pracy po 2,5 na zmianie. Bo etatów mam 5,75

@Kiero

Naprawde wam nie pasuje pracować po 8 godzin ? Pytam z ciekawości a nie żeby wywołać burze !! Tu gdzie jestem ( nie w Polsce ) pracujemy wszyscy po 8 godzin plus mamy godzinna przerwę , 5 dni w tygodniu i 2 dni wolne ……..niektóre dziewczyny pracują tylko po 6 , czyli 30 godzin tygodniowo ……wszyscy zadowoleni

@Monika

Kto pracuje już kilka lat w systemie 12 godz to jest przyzwyczajony że więcej dni ma wolnych a tak to 1 dzień aby i też nie kazdemu będzie się opłacać dojeżdżać.

@Kiero

U nas miało nie być, a w tym tygodniu bum!, info, że grafiki po 8 godz., na razie kiero + lider, ale pociągnie to za sobą i kasjerki. Tak jak piszesz, od nowego roku operacyjnego będą zmiany, nie ma co się łudzić. Dla mnie lepiej, osobiście wolę po 8 godzin niż 12.

Ja wolę po 8 godzin

Klient
@Też kiero

Muszą czymś łatać redukcję etatów... Tylko jak wypada miesiąc gdzie jest około 180 h to rozbić grafik po 8h to już słabo .. jak ktoś lubi być 6 dni w tyg w pracy albo nie ma rodziny i dzieci spoko..

Igrek
@....

Od września z tego co się orientuje

@Monika

U nas nie można brać L4, a i urlopu też się nie dostaje Się wtedy ktoś potrzebuje, teraz jak umawiam się z lekarzem, fizjoterapeuta to mam możliwość wtedy kiedy mam wolne, druga sprawa, L4 jest u nas niemiłe widziane, więc zawsze człowiek się tak pozamieniał, żeby mieć wolne i nie przychodzić z kaszlem i gorączka do pracy. Kolejna sprawa, ja nie mam dzieci więc i urlopu w wakacje od paru lat nie mam (chodzi o ten 2 tygodniowy) a u nas nie może urlop pokrywać się z urlopem innej osoby, więc jak w wakacje mi wypadło 3 dni wolnego ndz, pon, wto, to mogłam zobaczyć słońce i gdzieś wyskoczyć. Inaczej wyglądają zmiany w takim Lidlu np gdzie sklep jest od 6 do 22 bo jest wtedy łatwiej zrobić zmianę poranna do 14 stej albo drugą zmianę od 14 stej do 22, my mamy sklep od 8 do 20 więc pierwsza zmiana do 16 a druga od 12 stej, to człowiek nawet obiadu nie zje, chyba że ktoś lubi jest obiad o 11 stej. Znając życie to te "niedzieciate" będą wiecznie musiały na drugie zmiany przychodzic, więc życia osobistego zero.

Anioł
@Lili

Czyli masz beznadziejna kierowniczkę. 4 dni urlopu wciągu roku możesz wziąść na żądanie zgłaszając dzień wcześniej.

@Anioł

To tylko tak pięknie brzmi. Wiem jaki był kwas gdy raz poszłam na L4, docinki i złośliwe podteksty, przeplakalam wiele wieczorów więc: nie, dziękuję.

Anioł
@Lili

Masz (usunięte przez administratora) Ki w grupie. L4 należy się.. Kierowników dużo bo każda się za taką uważa... Współczuję, ale dobrych pracowników uważa się dopiero po stracie... Taka prawda. Wytrwałości życzę i olej zrób swoje i do domu... Jeżeli Wiazesz przyszlosc z tą firmą przyszłość oczywiście.

Niedzieciata
@Lili

A co mnie obchodzi iż ktoś ma dzieci ? Trzeba było nie mieć lub teraz nie zasłaniać się dziećmi !!! Pracownik taki sam z dzieckiem jak i bez - nie ma wyjątków . Dlaczego osoba nie posiadająca dzieci ma mieć zawsze pod górkę ? Ja na takie coś bym się nie godziła w żadnym wypadku . Przykre że pozwalasz sobie na takie traktowanie

@Klient

Przecież ilość godzin w miesiącu nie ma znaczenia, tzn. im więcej dni pracujących tym większa norma godzinowa. Miesięczna norma godzinowa to liczba dni powszednich x 8 godzin, nie bardzo rozumiem, z czym problem? Od poniedziałku do czwartku po 8 godzin i np. sobota 8h.

@Monika

To wytłumacz nam jak to u was wygląda? Ok codziennie w pracy po 8 i to każdy bo sklep czynny od 9-21 Więc jak ułożyć taki grafik? Dla mnie to nie normalne Zatrudniamy się wiedząc że jest po 12h i tak nam pasuje

Stefania
@Też kiero

Zgadzam się z opinią . Wiele zawodów ma 8 godzinny dzień pracy i jakoś kobiety żyją i dzieci wychowują . We wcześniejszych komentarzach często były narzekania na pracę trzy dni po 12 godzin , a to że dzieci nie widuje się , a to że życia prywatnego nie ma itp . A więc jakie godziny pracy w końcu by odpowiadały ?? A jeśli chodzi o dojeżdżanie codzienne do pracy no to cóż tu pisać - samo życie że codzinnie do pracy a kiedyś dzieci do szkoły . ...

@Stefania

I ósemki, i dwunastki mają swoje plusy i minusy. Nie rozumiem tego wiecznego narzekania, wszystko źle. Jeśli praca w pepco nie odpowiada to można ją zmienić. Pracowałam w kilku firmach i tak fajnych ludzi, jakich mam w pepco, nie spotkałam nigdzie indziej. Z moim zespołem ROZMAWIAMY, a nie żalimy się z anonima. Jedna kasjerka bardzo chce pracować w systemie 12 godz i mamy na to zgodę - nikt nie robił problemów z grafikiem.

@Kiero

Na przykład przychodzę na 8 i jestem do 17 …..o 12.00 przychodzi koleżanka co jest na zamknięte czyli do 21.00 , w między czasie przychodzi kolejna koleżanka o 15 , czyli są dwie na zamknięciu plus kierownik ……pracujemy w centrum handlowym , przeważnie są 2 na otwarciu i dwie na zamknięciu

@Stefania

Owszem, wiele zawodów ma ale są to np 8 godzin codziennie od 6 - 14 lub od 8-15, albo jeśli zmiany to od 6-14 a druga zmiana od 14-22, każda z nas która się zatrudniała właśnie dla 12godzinnych grafików, bo zmiany od 9 - 17 a drugiego dnia od 11 -19 nie urządza, żeby cokolwiek załatwic/ zrobić cokolwiek w domu.

Nika
@Też kiero

To dziwne bo u Nas nikt nie ma takiej zgody a są wieloletni pracownicy , którzy składają wypowiedzenia bo nie pogodzą takiej pracy z opieką nad dziećmi. Wielka mi zmiana od 9 do 17, cały dzień zmarnowany a w kolejne to samo. Osoba, która to wymyśliła powinna wylecieć z tej firmy. Przy chodziliśmy do tej pracy że świadomością 12h. Komuś nie pasuje niech się zwolni bo prac w systemie zmianowym jest dużo. My chcemy nadal zmian 12h

@Nika

Zgadzam się My chcemy 12h zmiany Bo faktycznie będą masowe odejście Trzeba Zrobić konferencję z Aleksem

@Nika

Może zależy od regionu.

Nika
@Też kiero

A co ma rejon do zmian? Chyba wszyscy pracownicy powinni być równi a nie uzależnieni od kaprysu rejonowej...

Emi
@Kiero

Chcemy pracy po 12 h. Panie Aleks, jak Pan to czyta niech Pan coś z tym zrobi!

Kiki
@Emi

Pan Aleks ma Nas pracowników w nosie ... Liczy się tylko zysk , a nie dobro pracownika

Jeszcze pracownik
@Emi

Pepco już długo się nie utrzyma przy takim traktowaniu i nie liczeniu się z dobrem dla pracowników . Padnie czy prędzej czy później .

Zdezorientowana
@Jeszcze pracownik

Czy ktoś jeszcze w tej firmie liczy się ze zdaniem pracownika?Dlaczego nie powstała chociażby ankieta, żeby każdy pracownik mógł się wypowiedzieć, jaki system pracy mu odpowiada. Przykre to wszystko.

Jeszcze pracownik
@Zdezorientowana

No właśnie nie liczy się dobro pracownika . Większość pracowników nadal chce bardzo utrzymać system 12 h , ponieważ głównie dla tych godzin się przyjmowaliśmy do pracy . Pepco jest specyficzne pod tym względem iż człowiek lepiej przetrzyma Np 2 razy po 12 g i następnie dzień wolny niż codziennie po 6, 8 godzin i tylko góra dwa dni w tygodniu wolne !!!! Człowiek będzie styrany i przepracowany na maxa . Dość że poobcinali etaty , pozwalniali - człowiek teraz tyra za dwóch , na minutę nie usiądzie .... bo nawet gdy chwilowo nie ma klientów to zaraz Kierownik patrzy krzywo z sarkazmem mówiąc : Nie masz żadnej roboty ??? Zaraz Tobie znajdę .... W normalnej pracy jest całkiem inaczej . Bez tej spiny , nerwówki , ciągłego sprawdzania , nalotów rejonowej i regionalnej ... ich pomysłów z kosmosu wziętych !!!! Porażka i nic więcej !! Przez to ich wojowanie , ciagłe zmiany , grafiki również co chwile zmieniane , można oszaleć !!!! Nie są jedyną firmą na polskim rynku - obudzić się za nim będzie za późno !!!!

Ola
@Zdezorientowana

Nikt się nie liczy. Może poprzedni dyrektor ale na pewno nie ten. Co to za zmiana do 16:45 ? Praca zmianowa to 6-14 itd. Kto da rade pogodzić tak głupie godziny z życiem rodzinnym i pracą małżonka? W takim razie poproszę o sporą podwyżkę na nianie lub żłobek i benzynę bo kilometrów mam trochę, premii brak a benzyna coraz droższa. A jeszcze kochany dyrektor pepco dokłada mi kilka dni więcej dojazdów. Proponuję wszystkim niezadowolonym iść chorować, niech płacą za l4

Kiki
@Ola

Racja !!!! I tak będzie się działo !!! Masowe L4 , wypowiedzenia !!! Bardzo dobrze !!!! Za nic mają pracownika !!! Idźcie na L- 4 i składajcie wypowiedzenia !!!

Bella
@Kiki

Aleks to buc , to ze odkąd objął rządy bedzie tylko gorzej pokazał zmieniając- pomniejszając coroczne podwyżki . Pracuje 6 lat i zawsze min 200 było rok w rok Wielki dyrektor bedzie socjale wyposażał w kanapy .... Taki (usunięte przez administratora) w innych kwestiach a on standardy wypoczynku bedzie podwyższał....ktora/który z nas ma czas wyczilowac na przerwie????? Wiecznie dzwonek bo priorytety .... Ja pierdziele co za firma gnój sie robi

Bella
@Też kiero

Oczywoscie ze sa osoby ktore wolą. Macie prawo. Chodzi o to ze pozostawili nas bez wyboru Chcesz pracować po 8h 6x w tyg OK Twój wybor Ja tyle lat pracuje dwunastki i dobrze mi z tym - w sumie cała nasza załoga -8 osób- chce zostać przy starym systemie .

@Bella

A jak tam wasze nowe grafiki na wrzesień?

@....

Na wrzesień ? Jeszcze nie mamy - przecież jeszcze sierpnia nie ma . Pewnie będzie mega zmiana od września - czyli po 8 h , 6 h ... Nie ma co liczyć na system 12 h ... prędzej po 12 h będą mieć kierownik i zastępca i starszy kasjer ... Reszta czyli kasjerzy codziennie w pracy . Tylko z tego co się orientuję to głównie kierownik powinen mieć po 8 h pracy nie inaczej . Zobaczymy co z tego wyjdzie ... nie widzę siebie już w tej pracy !!!! Z niechęcią człowiek idzie - czas na zmiany ... Racją jest jak tu na forum dziewczyny piszą iż odejdą , mamy poprostu dość takiego traktowania , w żadnej pracy nie ma takiego kumplostwa , obgadywania za plecami i co najgorsze niesprawiedliwość w grafikach .

wow

masz rację ????

@Igrek

Ja odeszłam w zeszłym roku byłam kierownikiem 12 lat przez ten rok odżyłam mam fajną pracę zarobki jeszcze raz takie teraz z perspektywy czasu żałuję że nie zrobiłam tego wcześniej tam rządzą rejonowe które wiedzy nie mają w ogóle ale zrównać nas z ziemią to potrafią wiele razy płakałam ale w końcu powiedziałam dość .Życzę wam dziewczyny dużo cierpliwości

@Monika

To znaczy, że w pracy jesteś 9 godzin?

DRAMAT!

@Kiero

Raczej z naszymi opiniami nikt się nie liczy tak ma być jak sobie wymyślili i koniec.

Stefania
@Też kiero

Nic z tego , po zmianach grafiku sierpniowego jest tak że pracuję w różnych godzinach przez kolejnych 5 dni . Raz jest to 8 godzin ale i 10 , 12 , 7 , 9 itp jakieś minuty do tego dodane i w sumie to wyszło 12 dni wolnych . A jeszcze dodam że to jest tak np : 9:00 - 20: albo 10:00 - 19:00 tak że super (???) Szkoda gadać ...

@Pola

Dlaczego dramat ? Jestem w pracy 9 godzin , po 4 godzinach mam jedna godzinę przerwy na posiłek i późnej pracuje kolejne 4 godziny !!! A tygodniu mam 2 dni wolne !! Idealnie !!

ktośtam
@Monika

Nie rozumiem po co aż godzina przerwy przy ośmiogodzinnym dniu pracy? W skali miesiąca jest to niemal doba z życia zmarnowana bezowocnie. Idąc dalej, rocznie +/-10 dni. Wybacz, ale mam co z życiem robić. Przy 8 godzinach pracy 15-20min. przerwy w zupełności wystarczy. Masz Ty tam jakąś kuchnię przyzwoitą albo sypialnię, żeby ta godzina przerwy skoro być już musi, jakiekolwiek profity przynajmniej wnosiła?

@ktośtam

Ta przerwa jest po to aby zjeść normalnie obiad ….później napić się kawy i odpocząć !

@ktośtam

Mamy kuchnie , lodówka , mikrofala itd ….oczywiście stół i wygodne rozkładane krzesła aby człowiek po obiedzie troszkę odpoczął

@Monika

Ciekawi mnie jeszcze jedna kwestia, czy wy też macie zebrania miesięczne? Ile osób jednocześnie może być na przerwie?

@Myszka

Tylko z czego te utargi jak brak towaru na jeden sklep wysyłają wszystko na drugi nic .... Każdorazowe pomysły firmy zwalaja z nóg zabierają etaty.. Dają dopełnienia do ty etatów co zabrali... Serio... ??? Czym mamy robić sobie premie budżety jak nie ogarniają towaru i jego braku??? A kolejne sklepy są otwierane powiększane po co...??? Jeszcze dla dobra pracowników co by pracownik był wypoczęty do pracy musi przychodzić codziennie!!! Serio... Pomysł tego co chyba siedzi w biurze i po 8miu godzinach wraca do domu bez żadnych innych obowiązków.... I niech mi nikt nie pisze ze jak ci źle to sobie zmien.... I co za każdym razem złego traktowania mam uciekać do nowego miejsca to nie o to chodzi.... Nie długo będą chcieli żeby za miskę ryżu robić za nich cała robotę... Pamiętajcie drogie pepco to pracownicy sklepu robia cała robotę nie wasze fantastyczne pomysły ...!!!!

Kama
@Pracownik

Dokładnie taka jest definicja pracownika - ma pracować żeby firma miała z tej pracy zysk. Czy ty od pracodawcy oczekujesz, że będziecie głaskał po głowie? Jestem pracownikiem, to wykonujesz swoje obowiązki zgodnie z umową. Czego jeszcze chcesz?

Kryśka
@Stefania

To ja tobie odpowiem czemu nie pasuje zmiana, bo miałaś 12 i miałaś przynajmniej 2 dni wolne plus niedziele tez wolne , teraz drugi miesiąc mam po zmianach, w ciągu miesiąca kończę 5 razy wcześniej czyli o 15 , 16 lub 18 , reszta dni wracam o 21 do domu , sobie przeanalizuj, średnio raz w tygodniu jestem w domu wcześniej jak na 21 szał normalnie,, większość dni w miesiącu zaczynam prace 11-12 , dziecko do przedszkola na 8, drugie do szkoły na 8.30, szybkie zakupy w domu jestem przed 10 , do pracy dojechać pół godziny w pracy trzeba być 15 minut wcześniej, to jaki to odpoczynek , Nawet te dziewczyny co dzieci nie mają to z radości nie skaczą, bo młode osoby tez miały wolnych parę dni, mogły wyskoczyć ze znajomymi czy z przysłowiowym chłopakiem, a teraz masz na 11 to większość ludzi w tym czasie w pracy jest jedynie sobie szybkie zakupy oblecisz czy fryzjera, wracasz 21 do domu i jedynie co zostaje to spanie bo na drugi dzień znowu do pracy, Nie porównujcie naszych zmian do normalnej pracy 8 godzinnej ,bo z siebie same durnia robicie, bo jest różnica wychodzić na 7-8 i wracać 15-16 do domu codziennie. a wychodzić na 11-12 i wracać o 21

Niunia
@Pracownik

Zgadzam się w 100% Firma nie dla ludzi chcących się rozwijać. Jeśli nie wchodzisz w(usunięte przez administratora)kierowniczce to nie masz żadnych możliwości rozwoju. Awanse tylko dla włazidupów. Normalna, ciężka praca się nie liczy.

Zzzzzz
@Bella

Kierowniczki będą leżały (usunięte przez administratora) na kanapach.

Lil
@Kiki

Pewnie że tak. Zrobią sprzedaż przez internet jak inne sieciowymi i będą to mieli głęboko w dupie Więc po co się produkować uciekajcie z tamtad jak najszybciej bo pracując tam to się tylko ponizacie.

Lil

On ma na was wyrąbane.

@Pracownik

Święte słowa nikomu nie polecam pracy w tej firmie....Może osoby które nie mają poczucia własnej wartości i nie widzą że przez cały czas są łamane ich prawa znajdą tam miejsce dla siebie bo praca sama sobie nie jest taka zła. Jednak wcale nie szanuje się pracownika A osoby w centrali to Święte krowy myślące że wszystko im wolno

Krk
@Pracownik

Pracowałam tak samo nikt nie docenił a wszystko robiłam... Dziewczyny nadasane własnego zdania mieć nie można... Rejonowi wywalon... Atmosfera tragedia i weź pracuj to chore

Mili
@Ktoś

Niestety ale muszę się z tym zgodzić. Pracuj prawie 2 lata i to co się dzieje w tej firmie to jedna wielka paranoja . Potwierdzam . Kierownik i zastępca układają grafik pod siebie . Nie ważne ze Ty masz tyrac 5 dni pod rząd. Koleżanki zawistne i tylko patrzą aby Cie obgadać i skrytykować. Tez jestem na etapie szukania pracy i firmie Pepco dziękuję za to że ma w (usunięte przez administratora) pracowników takich jak ja . Czyli zwykłych kasierow . A to my najczęściej obrywamy. Jeśli ktoś czyta to z wyższej drabiny Pepco to wejście sobie do serca trochę ludzi.

Prawda

Nie ma pracy ??? Aha

Kosmetyczka
@Pracownik

Wyrafinowane, zostają i za tanie, na kluczyk na niby kupują.... (usunięte przez administratora) kierownika! Sam kierownik mówi, uwziął l się..

fgf
@Anioł

Na żądanie urlop pracodawca również ma prawo ci odmówić (na szczegolne potrzeby) jedyną niepodważalną wg kodeksu pracy jest wzięcie Opieki z art. 188.

Byly pracownik
@Pracownik

Zgadzam się nigdy więcej pracy w pepcco

iks

więcej za mniej, codziennie

Aga

Dokładnie

@Pracownik

Dokładnie jest takie samo moje zdanie bo jestem pracownikiem i forma wogole nie docenia pracownika i jego starań. Z dnia na dzień przychodA i zwalniają

@Pracownik

Obsługa powiedziała do nas bo zpomniałyśmy wziąść papierka po małym cukierku jedna pani powiedziała do nas że jesteśmy świniami

Pracownik centrali
@Pracownik

Niestety ale zgadzam się z tym, i to dotyczy nie tylko sklepów ale również centrali. Pracownik to powinien być robot, który bedzie wykonywał każde zadanie powierzone przez przełożonego, oczywiście bez narzekania i najlepiej żeby robił nadgodziny ale tak żeby ich nie było (czyli za darmo). Jak ktoś nie zostaje dłużej to są pretensje że coś jest nie zrobione - no ale ciężko żeby było zrobione skoro pracy ma jak dla 2-3 osób. Nie pozdrawiam, trzeba stąd uciekać

@Pracownik

Niestety to szczera prawda.Wymogi mają ogromne ale od siebie nie dają nic.Wyzysk, bezduszność i brak zrozumienia.

Ciekawa
@Pracownik

Wiesz może jak było z urlopem macierzyńskim? Czy jak się zgłosiło kierowniczce to wyrzucać chcieli, czy komentowali czy w miarę normalna reakcja?

Rejon3
@Pracownik

Hej! Ta firma to jedno wielkie nieporozumienie, chociaż w dużej mierze myślę, że to wina ludzi trzęsących się o stołki... Jestem liderem... Za marna kasę prowadzę zmiany po połowie z kierownikiem, robię grafik...po połowie z kierownikiem, wypełniam chore tabelki... również po połowie, bo jak jestem na zmianie to... A teraz okazuje się, że przygotowuję inwenturę, bo kierownik ma w tym czasie urlop... Ja się pytam po co komu kierownik? Żeby mu więcej płacić za etykietkę?

Loli
@Zuza

Ta wiadomość brzmi jakby pisał ją ktoś z zarządu ???????? tak a poza tym to ta forma nie ma żadnego planu awaryjnego jakby np. Kierownik i zastępca nagle zachorowali , życie pisze różne scenariusze, pracuj gdy cała załoga wynosi 4 osoby sklep ma 400 m2 ,na zmianie 2 osoby , może się mylę ale to chyba za dużo osób jak na jedną zmianę ????

Tola
@Pracownik

Powiesz na jakim stanowisku pracujesz?

Karola
@Pracownik

To nie zmieniło się do tej pory

Były Pracownik

Inka

Dziewczyny gdzie zgłosić ,że mam małe dziecko i nie zgadzam się na wysyłanie mnie ciągle do innych sklepów i to oddalonych o 50km lub więcej ? Reszta koleżanek bez prawa jazdy ma to gdzieś, zawsze wszystkie patrzą na mnie. Mam tego dość, w domu dwulatek, nie mam zamiaru wracać do domu o 22 lub jeszcze później

@Inka

Zaznacz w SAP , w profilu jest zakładka.

@Inka

Musisz na SAP (chyba w informacjach osobowych, tam gdzie się zaznacza opiekę na dziecko ) zaznaczyć ,że się nie zgadzasz na delegację i poinformować o tym Kierownika Sklepu.

Kierownik który ma dość!!!!

Ilez mozna biegac do tej kasy, nie mozna z przerwy normalnie skorzystac bo ciagle dzwonek, na zwrot, anulacje, zmiane ceny....czy to jest wporzadku. Czy az tak nie maja zaufania ze kasjer ma ograniczone mozliwosci, noz sie w kieszeni otwiera. Obiad odgrzewam na piec razy, o wypiciu kawy w spokoju nie ma nawet mowy.

@Kierownik który ma dość!!!!

Pracowałam jako sezonowa.Od pierwszego dnia na kasie.Wszedł akurat w sklepie nowy program.Wytłumaczyły mi dziewczyny co i jak i każda z nad robiła sama zwroty i faktury.Kierowniczka była czasem wołana do bonów na Święta,bo nie miałyśmy wprawy. Można.....można :)

@Kasia

Na starym systemie niestety tak nie da się. Tam jest potrzebna autoryzacja kierownika do wszystkiego.

Ciekawa
@Nick

Też nie rozumiem dlaczego na XTore można - jest opcja dla kasjera a w tonet się nie da zaktualizować systemu żeby kasjer mógł sam zwrotki robić Pepco to stan umysłu jednak Bubel wszędzie

Ktoś

Dziewczyny czy dostałyście juz pity?

Ewi

Tak, są na Sapie

Zostaw merytoryczną opinię o Pepco Poland Sp. z o.o. - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Pepco Poland Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Pepco Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1749.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Pepco Poland Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1513, z czego 123 to opinie pozytywne, 453 to opinie negatywne, a 937 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Pepco Poland Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Pepco Poland Sp. z o.o. napisali 12 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Pepco Poland Sp. z o.o.
gemius