Pracowalem w tej firmie blisko 4 lata. Ogolnie jest jak w typowej korporacji czyli rowni i rowniejsi wiec jesli nie przylizujesz przelozonemu to jestes (usunięte przez administratora) i caly czas bedziesz stal w miejscu i krecil sie wokol wlasnej osi. Jesli chodzi o pracownikow IT to poznalem kilka ciekawych osob z ktorymi nadal mam kontakt. Ogolnie trafiaja tu ludzie z duza wiedza, ale posiedza maks. 2-3 lata i zawijaja stad dalej sie rozwijac. Firma pełna osob na stanowiskach managerskich bez kompetencji (zazwyczaj sami magistrowie od fikolkow po AWFach z angielskim na poziomie B1 albo co gorsze ludzie po technikum). Jak juz przyjda do biura to wiecej czasu spedzaja w kuchni na piciu kawy niz na pracy. Na sile wymyslane sa nowe stanowiska managerskie po to aby pozwolic kolejnym osobom spedzac cale dnie na home office i pozorowac prace. Niektorzy co sprytniejsi potrafia laczyc nawet 2 etaty w momencie gdy pojawiaja sie w biurze tylko raz czy 2 razy w tygodniu. Osoby na szczycie hierarchii nie obchodzi totalnie nic co dzieje się na szczeblach nizej, najwazniejsze tylko zeby co miesiac od zagranicznego inwestora wpadalo kilkadziesiat tysiecy na konto. Zero nowych pomyslow, zero rozwoju. Jedna wielka stagnacja. Pojdzie to na dno juz niedlugo z taka polityka i taka biernoscia. Ogolnie nie polecam
Pracuję w tej firmie dłużej niż Ty i nie do końca zgadzam się z tym co piszesz. Skoro pracowałeś 4 lata to nie do końca potwierdzasz Swoją tezę, że ludzie odchodzą stąd po 2-3 latach. Z drugiej strony 3 lata w IT to i tak długo. Sam jestem tu kilka lat dłużej i z tego co wiem takich osób jest dość sporo, a są też i tacy co odeszli i wrócili :D Co do “typowej korporacji”, nie wiem co to do końca oznacza, ale czy na pewno w Statscore są równi i równiejsi? Czy może ludzie mniej lub bardziej ambitni albo nawet zdolni? Na stanowiskach managerskich widzę tu raczej osoby z rynku, które przyszły z dużym doświadczeniem, albo tych, którzy rozwinęli się w obszarze zarządzania wewnątrz organizacji. To też jest na + bo firma powinna dawać możliwości do rozwoju i awansów. Nie wiem czy faktycznie mamy kogoś po Technikum, ale rozumiem, że ktoś taki niemiałby startu w firmie, do której Ty będziesz aplikował? :) Z B1 zakładam podobnie? Ludzie po AWF to też coś złego, szczególnie w firmie, która zajmuje się relacjami z meczów i szerokopojętym zbieraniem danych sportowych? Odnośnie kuchni i picia kawy… Sam piję i faktycznie w towarzystwie czasem smakuje bardziej, a relacje z ludźmi i tematy, które przy okazji można przegadać to wg mnie też istotna część pracy zarówno w małej firmie jak i “typowej korporacji”. Nie do końca interesuje mnie co tam na szczycie się dzieje, ale faktycznie inwestor się pojawił jakiś czas temu i raczej poszło to w dobrą stronę, bo czuć ogólny rozwój, a warunki dość mocno podskoczyły. Pojawiło się też kilkadziesiąt nowych osób, to może stąd te nowe stanowiska managerskie, o których piszesz. Pewnie trzeba to jakoś skalować ;)
Widać że HR czy inni zleceniodawcy zarządu mocno pracują nad poprawą wizerunku firmy ;) Firma jak firma, nie jest źle, ale managersko bardzo słabo, możesz usłyszeć 6 pozytywnych feedbacków żeby potem z dnia na dzień prawie wylecieć z roboty ;) Miejcie się na baczności bo jeżeli komuś lekko nie spasujecie to chętnie wbije wam nóż w plecy :)
Pracuję w firmie bardzo krótko, bo zaledwie 6 miesięcy. Od początku zapewniano mnie o długofalowej wizji współpracy, co dało mi nadzieję na stabilne zatrudnienie. Przez ten czas wkładałem dużo zaangażowania w swoją pracę, która była wykonywana dobrze i zgodnie z oczekiwaniami. Niestety, teraz doświadczam sytuacji masowych zwolnień, które wydają się bezduszne wobec pracowników, którzy oddawali się swojej pracy z pełnym zaangażowaniem. Zarządzanie w firmie sprawia wrażenie chaotycznego i niespójnego. Z jednej strony zatrudnia się nowych pracowników i mówi o wartościach, rozwoju oraz stabilności, a z drugiej – w krótkim czasie dochodzi do decyzji o ich zwolnieniu. Takie podejście podważa zaufanie do firmy i jej długoterminowych planów. Dodatkowo, wezwanie do „niepodkręcania spirali niepokoju” w sytuacji, gdy nie ma jasności ani stabilności, wydaje się ignorowaniem realnych emocji i obaw pracowników. Decyzje wydają się arbitralne, jakby były narzucane z góry, bez głębszego uwzględnienia rzeczywistej wartości i wkładu poszczególnych osób.
Zależy mi na profesjonalnym onboardingu jako kandydatowi na Mid C#/.NET Engineer. Mam zapewnione solidne wdrożenie w obowiązki i przydzielonego buddy'ego?
Cześć, mam kilka pytań o pracy na stanowisku Scout. Na czym dokładnie polega praca i czy jest trudna do ogarnięcia? Na jakie można liczyć zarobki i czy jest faktycznie elastyczna jeśli chodzi o czas pracy (połączenie jej ze studiami dziennymi lub z drugą pracą dorywczą)? Jaka panuje atmosfera w teamie? Jaki jest przebieg procesu rekrutacji? im więcej opinii, faktów o tej pracy i podzielenia się doświadczeniem tym lepiej.
Oglądasz wydarzenie sportowe na zywo lub online i klikasz w apce firmowej np. kto strzelił gola, kto jest w posiadaniu piłki itp. Jak lubisz oglądać sport to szybko się wciągniesz. Co do czasu pracy to zgłaszasz się na te mecze, które Ci odpowiadają terminowo, nic nie jest narzucane więc można pogodzić z innymi obowiązkami. Masz wyznaczonego "opiekuna" który Cię szkoli. Polecam.
Jak jest lepiej opłacalna praca na B2B czy UoP dla Seniora QA Automation Engineer, czy może nie ma różnicy?
Zastanawiam się nad aplikowaniem Senior Backend ale czy praca jest 100%zdalna? Mieszkam w innym mieście dlatego pytam
A co powiecie o stabilności zatrudnienia? Chciałem aplikować na Junior Operations Representative. Zależy mi na solidnej i rzetelnej pracy i firmie. Więc jak jest?
Jest bardzo dużo ogłoszeń na Senior QA Automation Engineer. Czy to dlatego że są rotacje w firmie i zwalniają? Czy wręcz przeciwnie - rozwijają się i warto przesłać swoje CV? Dzięki za odpowiedź.
Firma się rozwija, powstają nowe zespoły, w już istniejących uzupełniane są wakaty. Sam w ostatnim roku zatrudniłem do zespołu 6 osób w tym jedną doświadczoną QA. Rotacja jest raczej mała. U mnie w zespole nikt do tej pory nie odszedł i nie planuje na tyle na ile wiem. Kolega z początkie roku wystartował 2 zespół a na jesień rusza kolejny dla tego samego klienta. Stąd wzmożona rekrutacja. Polecam aplikować.
Prowadzona jest ciągle rekrutacja do Statscore Sp. z o.o.. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę? Dużo umieszczają ogłoszeń na Pracuj.pl, ostatnie dodali 11 grudnia.
Pracuję tutaj i polecam :) Faktycznie jest dużo rekrutacji, firma szybko rośnie - jest już ponad 100 pracowników.
A właśnie zastanawiałem się jak mogą tu płacić kadrze rekrutującej, ktoś pisał o braku informacji zwrotnej, zaczęło mnie zastanawiać z czego to wynika… swoją drogą teraz jak jest taka oferta do kadr i płac to piszą o zarobkach nawet do 9,000 zł. a z czego takie właśnie wynikają? Co wpływa na widełki?
Brak jakiegokolwiek feedbacku po procesie rekrutacji. Było obiecane około 2 tygodni, minęło już dużo więcej czasu.
Pracuję w Statscore od kilku miesięcy. Praca w firmie zdecydowanie na plus - stawiają na człowieka, rozwój i transparentność. Wiem co należy do moich obowiązków i mogę się skupić na tym co lubię w swojej pracy. Przełożony mi ufa i wspiera w podejmowanych decyzjach. Z każdym problemem mogę się zwrócić do niego co też buduje poczucie wzajemnego zaufania i bezpieczeństwa. Zespół, z którym współpracuję jest świetny w tym co robi i zgrany. :) Sporo super benefitów, praca dopasowana do trybu życia, a ludzie tworzący firmę robią robotę.
Tak, dba się o work life balance. Nie ma deadline'ów ani managera stojącego nad tobą - to nie korpo, tylko firma produktowa. Mamy elastyczne godz. pracy, hybrydę i podejście managerów jest na prawdę otwarte i elastyczne. Do tego dużo integracji, happy hours, wyjazdy, pikniki, więc przyjazne podejście do ludzi i pracy.
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa kluczową rolę w osiąganiu wyników. Jak wygląda ten aspekt w Statscore Sp. z o.o.?
Atmosfera jest chyba jak mało gdzie - luźna i koleżeńska. Mamy dużo integracji więc znamy się i lubimy spędzać czas razem, zresztą widać też to po poprzednich komentarzach.
Widzę, ze ostatnio pojawiło się tu kilka wpisów, to może dorzucę swoje 3 grosze. Co do firmy, faktycznie od kilku miesięcy następuje duży wzrost zatrudnienia, cały czas pojawiają się nowe stanowiska a w biurze nowe twarze, tak że z małej firmy stajemy się już dużym zespołem. Dla mnie fajnie, bo coś się dzieje, wpadają nowe projekty, ale nadal nie ma nas na tyle dużo, żeby czuć się jak w jakiejś korporacji, atmosfera jest przyjazna. Co do benefitów, to rożne pakiety Multisporta czy Opieki Medycznej. Mamy faktycznie dodatkowo dzień wolny z okazji urodzin, coś co w sumie nie jest za często oferowane przez inne firmy. Też w sumie mamy dość dużo różnych integracji, wyjść działowych, happy hours w firmie, dzięki czemu jest możliwość się spotkać i pogadać, a to jak dla mnie super opcja po tych kilku covidowych latach. Ogólnie oceniam pracę tutaj na plus, przy czym faktycznie nie da się nudzić, bo jakiś nowy projekt zawsze się trafi.
Ostatnio w sumie i tak i tak się działo, zależy na jakie stanowiska - część osób awansowała wewnętrznie a na część zostały zatrudnione osoby z wewnątrz. Zależy czy w firmie był ktoś z odpowiednim doświadczeniem. Nie ma reguły.
Są szkolenia i każdy może z nich skorzystać :)
@Monika z tego co widzę to najpierw jest rozeznanie w szeregach firmy, dopiero potem ewentualna rekrutacja zewnętrzna.
Jestem w ostatnim etapie procesu rekrutacyjnego, serio nie ma się do czego przyczepić. Od znajomych słyszałem też dobre opinie, więc wysłałem swoje cv. Poprawiło się tam podobno bardzo od czasu jak kupiła ich jakaś zagraniczna firma firma.
Pracuję w STATSCORE od ubiegłego roku. Zespół przyjął mnie super, luźna i koleżeńska atmosfera. Benefity i wypłata też na plus. Widać, że firma się rozwija. Polecam.
Cześć, tutaj jest lista aktualnych benefitów w firmie: https://www.statscore.com/company/careers/ ostatnio dorzucili karty edenred. Końcem roku były podwyżki, premii jeszcze nie ma.
@Monika fajnie że wszyscy byli od początku na "Ty" i czy to w biurze czy online ludzie przychodzili/pisali żeby się przywitać. pierwszy dzień był mocno zapoznawczy - zorganizowane spotkania z HR, przełożonym i zespołem - ogólne info o miejscu pracy i obowiązkach no i załatwienie wszystkich formalności. Potem wspólny obiad na mieście z zespołem.
Jak jest z pakietem medycznym w Statscore Sp. z o.o.? Można dołączyć rodzinę?
Jakiś czas temu odszedłem stad i zmieniłem pracę i teraz widze, ze była to chyba najlepsza decyzja zawodowa. Teraz pracuję w zespole gdzie wszyscy chcą dobrze dla siebie ale nie kosztem innych. Stats dało mi czas aby nauczyć sie programowania i dojrzeć do poważniejszych zadań. Niesprawiedliwe traktowanie, parking przy tesco, wyjazdy dla lizusów i faworyzowanie kolegów przez szefa jest tu na porzadku dziennym. Dla pozostałych zostaje przestygnięta pizza. Ten okres na szczescie zamknięty. Odradzam - są inni pracodawcy.
trochę niesprawiedliwe podejście, ja dla odmiany jestem nadal w firmie i wg mnie nie ma powodów, by czuć się pokrzywdzonym. Wszystko o czym wspomniałeś, to są tak naprawdę dodatkowe benefity, które są pozytywnie odbierane przez większość pracowników. Wyjazdy są nie tylko dla lizusów - każdy chętny może się wybrać. Pizza również jest dla wszystkich, w dodatku nie pamiętam, żeby kiedyś była przestygnięta ;) A bardziej na poważnie - firma wywiązuje się ze zobowiązań wobec pracownika według warunków umowy, a także daje duże możliwości do nauki i rozwoju za darmo. Jak się chce, to w każdej firmie można znaleźć wady, jednak tutaj trzeba pamiętać o licznych pozytywach.
Potwierdzę słowa kolegi wyżej, nie zauważyłem żeby ktoś narzekał na darmową pizze która w jest po prostu dobrowolnym benefitem, był nawet przypadek gdzie była zmieniana pizzeria na taką, która odpowiadała większości osób. Mogę się tutaj mylić z okresem, ale coroczne wyjazdy firmowe są dla każdego pracownika który przepracował przynajmniej okres 3(?) miesięcy. W firmie jestem już od dłuższego czasu i nigdy nie miałem problemu z wypłatą, ani z ludźmi. Osobiście nie zauważyłem też tendencji ku faworyzacji osób czy lizania sobie pośladków, podejście w firmie jest całkiem ludzkie, zarząd zachowuje się jak ludzie i idzie się dogadać w razie potrzeby.
Czy ktoś jeszcze miał zle przeżycia z ta firma?
Jak się pracuje w Statscore Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Statscore Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 9.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Statscore Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 3 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Statscore Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Statscore Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.