Jeśli chcecie pracować po 12-15 godzin, w dużym stresie i z osobami którzy z uśmiechem na twarzy wbiją nóż w plecy to polecam. Ludzie nie marnujcie życia. Jest grupa adorująca i może i oni mają dobrze a reszta to parobki. Omijajcie ją szerokim łukiem !!!
Nic się nie zmieniło w tym czasie :D, jeśli chodzi o wypowiedź poniżej również jest problem z wypłacaniem pieniędzy
Przeginają (usunięte przez administratora) myśląc, że cżłowiek (usunięte przez administratora) tak, że nie widzi nic innego tylko pracę będzei wydajeniejszy. Owszem ale max rok i padnie wyalony zawodowo i wycieńczony złym jedzeniem. NIe można pozbawiać ludzi balansu, bo to jest krótkoterminowy zysk.(usunięte przez administratora)Dziwna firma. Chyba dzieciaki nią kierują
Dowiedziałem się w rozmowie, bo się dopytywali co powiedziałbym na to, gdyby... . Ale w sumie potwierdziło się to jak poczytałem tutaj. Myślę sobie, że za samą dyspozycyjność w takim zakresie człowiek powinien mieć zagwarantowane jakieś wynagrodzenie. I tak nie byłoby ono atrakcyjne, bo to w końcu dwa etaty plus soboty! Ale przynamniej managerom zależałoby na jakości leadów. A tak jak zwali się absolutnie wszystko na PH to on (usunięte przez administratora), a call center ciśnie mu byle co jak największy skarb. Oni mają zapłacone za swoje "numery" zawsze i to nie ważne ile były warte. A wszyscy wiemy ile warte są leady, nie? No więc taki układ śmierdzi nieproporcjonalnym zwalaniem winy. No a gdzie czas na regenerację dal takiego PH? Ini po 8 h do domku i swoje kasują za rozmowy zza biurka. A PH nawet nie ma gdzie zjeść posiłków i wszyscy po nim jadą, że te cudowne leady tak słabo zamienia w złoto. Coś tu solidnie nie gra, nie sądzicie?
Nic się nie zmieniło. Wszystko po 10 latach aktualne. Nie ma co się dziwić, że taka wysoka rotacja i ludzie nie chcą w takim miejscu długofalowo pracować. Wyzysk totalny.
Zdecydowanie odradzam aplikowanie do tej firmy. Rozmowa dotycząca stanowiska Menadżera ds. Sprzedaży, którą prowadzili Pani (usunięte przez administratora) z działu HR oraz Pan Dyrektor (usunięte przez administratora), była prowadzona nieprofesjonalnie i z brakiem szacunku wobec kandydata. Fakt spóźnienia się na zaplanowane spotkanie on-line przez przedstawicieli firmy dodatkowo wpłynął na moje odczucia w trakcie rozmowy. Ponadto, zachowanie Dyrektora, wyrażające się w pogardzie i poczuciu wyższości, pozostawia wiele do życzenia w kontekście umiejętności zarządzania ludźmi.(usunięte przez administratora) Zdecydowanie nie wyobrażam sobie pracy pod nadzorem takiej osoby. Rozmowa skupiała się głównie na pozyskaniu darmowych strategii, metodologii oraz pomysłów od kandydata, bez zapewnienia odpowiedniego szacunku i wartościowania wniesionego przez niego wkładu. Moja decyzja o rezygnacji z udziału w dalszym procesie rekrutacji była podyktowana brakiem akceptacji dla takiego traktowania kandydatów oraz niechęcią do pracy pod nadzorem takiego przełożonego. Odradzam aplikowanie do tej firmy wszystkim profesjonalistom, którzy cenią sobie szacunek w miejscu pracy oraz oczekują profesjonalnego podejścia w procesie rekrutacyjnym. Moje współczucie kieruję w stronę obecnych pracowników, którzy muszą funkcjonować w takiej toksycznej atmosferze.
Nie zapłacili faktury, którą sami sobie zafakturowali;)) Kieruje sprawę do windykacji i prokuratury.
Niestety nie polecam, proces rekrutacyjny do firmy sam w sobie przeprowadzony dość sprawnie chociaż słabo merytorycznie, bardzo słabe sprawdzanie kompetencji. Dodatkowo informacja zwrotna pojawiła się po kilku dobrych tygodniach po "obiecanym feedbacku" wyłącznie po kilkukrotnym upomnieniu się.
Widziałem ostatnio handlowca na mieście jak się zatrzymał ładnym Volkswagenem chyba to był Cross, na przystanku autobusowym, żeby porozmawiać przez telefon. Pomyślałem, chyba młody gość ma fajną pracę bo w terenie i niezła (usunięte przez administratora) Potem spojrzałem na zegarek, była 19.15 i zacząłem mu współczuć.
To u nich standard. Wyzysk i wyciśnięcie człowieka jak cytrynę ponad wszystko, bez żadnych skrupułów moralnych itp. Tylko współczuć obecnym pracownikom.
Dramatycznie niski poziom rekrutacji ze strony Pani (usunięte przez administratora). Amatorszczyzna i stronniczość. Widoczny brak kompetencji i profesjonalizmu. Pytania tendencyjne i potwierdzajace powyższe. Odradzam by poświęcać czas i rekrutować do tej firmy.
Omijać z daleka. Nie szanują ludzi i ich pracy. Zauważalny brak kompetencji i profesjonalizmu u niektórych osob zarządzających. Amatorka.
Totalny brak profesjonalizmu i poszanowania cudzego czasu, w stosunku do kandydatów na oferowane stanowiska. Wystawiają ogłoszenia, przechodzisz przez dwa procesy rekrutacyjne, otrzymujesz deklarację słowną co do roztrzygnięcia w ustalonym przez nich terminie. Termin ten następnie jest przesuwany, a gdy próbujesz się dowiedzieć, jaki jest rezultat, otrzymujesz informację zwrotną że manager nie podjął decyzji i nie wiadomo kiedy podejmie, gdyż jest na wakacjach. Szanowni Państwo, sposób przeprowadzania przez Państwo rekrutacji i fakt szufladkowania ludzi by kolokwialnie ujmując, w osobistym odczuciu, znaleźć dogodnego ciecia do pracy za jak najmniej, to polityka firmy, którą to szanujący się inżynierowie omijają szerokim łukiem. Zdecydowanie nie polecam kandydatom brać udziału, szkoda nerwów i czasu.
Faktycznie jest to nienormalne aby planować ludziom pracę po 14 godzin dziennie sześć dni w tygodniu. To są dwa etaty! Cżłowiek robi swoją robotę tak czy inaczej, nawet jeśli nie udaje się dobić sprzedaży. Dlaczego nie dają mu za to odpowiedniego wynagrodzenia? Robota dla Wilczków z Wall Street, co ?
Niepoważna firma, zapraszają na rozmowę o pracę w zakresie sprzedaży ich produktów do kluczowych klientów biznesowych poczym proponują stanowisko handlowca z śmieszna podstawa rzędu 3-6K (nie doprecyzowali czy netto czy brutto) na B2B, kto w ogóle oferuje kontrakt B2B przy takich kwotach, pracownikowi się to zupełnie nie opłaca. W sklepach na kasie ludzie mają większe podstawy i nie muszą przejmować się księgowością czy innymi rzeczami wynikającymi z kodeksu pracy. Nie wiem jak się pracuje w tej firmie, oceniam jedynie proces rekrutacji, który był rozczarowaniem.
1. Dołączasz do firmy. dostajesz zlecenie lub umowa b2b 2. Szkolenie 3. Jazda w teren, nacisk na spotkania wlasne 4. Robisz wynik jest ok. dostajesz gorsze leady, nie ma wyniku lecisz. 5. Bijesz sie 3 miesiace o odzyskanie swoich pieniędzy - zwrot za paliwo, podstawa za ostatni miesiac, o prowizji nie wspomnę.
Dlaczego bijesz się o zwrot na paliwo? Nie dostajesz karty paliwowej tylko jeździsz za swoje? Przecież to jest chore, kto tak dzisiaj funkcjonuje.
Kochani, Zainteresowałem się ofertą pracy Przedstawiciel Techniczno-Handlowy ds. OZE w/w firmie. Jednak, że nie chciałbym tracić cennego czasu osoby z HR w Firmie oraz swojego proszę o odpowiedź czy podana oferta pracy nie mija się z rzeczywistością. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :) 1. Praca w pełnym wymiarze w oparciu o formę współpracy B2B. Podstawa plus prowizja? 2. Od początku współpracy u nas możesz liczyć na wygodne auto klasy B, a jeśli będziesz realizował cele szybko możesz zacząć jeździć nowym suvem typu T-ROCC lub T-CROSS?? 4. Jako nasz doradca nigdy nie będziesz narzekał na brak spotkań. Mamy w swojej strukturze Dział Wsparcia Sprzedaży, który odpowiedzialny jest za umawianie spotkań dla naszych handlowców. Dzięki temu, większość z nich ma w 80% wypełnione kalendarze. Ad.1 Bardzo zależy mi na umowie o pracę, gdyż w ciągu swojego niemal 40 letniego życia napracowałem się już na umowach cywilno-prawnych. Także dziękuję ;/ Chciałbym aby mnie szanowano, jak i ja szanuję innych dlatego zdaję sobie sprawę, że nie jest to praca na tylko 8h Chciałbym się dowiedzieć jaka jest podstawa. Ad.2 Co prawda, posiadam auto ze średnie półki ale do codziennych obowiązków służbowych wolałbym wykorzystywać auto firmowe. Mieszkamy na przedmieściach i żona też potrzebuje na przedszkole, swoje dojazdy do pracy. Ad 4. Wolałbym spotkania z osobami "Świadomymi o OZE" aniżeli pukać D2D i w ten sposób opierać swoją pracę, choć myślę że na 2doorze ta praca również się opiera choć w części ale... Jak naprawdę wygląda praca w tej Firmie? Pozdrawiam.
Podstawa jest, ale jej nie ma. To jest dają Ci 3k netto na b2b i taka samą kwotę zabierają Ci z prowizji. Na umowę o pracę nie ma szans. Handlowiec ma sprzedawać, masz gorszy miesiąc to wymieniają Cię na inny model. Zresztą patrząc na to co napisałeś to i tak za przeproszeniem jest za stary do tej organizacji bo tu głównie pracują dzieciaki 20 max 30 lat. Kierownicy zespołu często robili "oszałamiające" kariery w strukturach Oriflame albo Avon.
Firma specjalnie zatrudnia młode i nieświadome kierownictwo 20-30lat po to żeby łatwo im się nimi kierowało - taki świeżak kierownik nie ma zielonego pojęcia na co sobie może pozwolić a na co nie deleguje do zadań wychodzących poza zakres twoim obowiązków wywiera naciski stosuje mobbing i zabiera wypracowaną premię twierdząc że to nie on tylko pomyłka w kadrach. W kadrach twierdzą że zapłaciły zgodnie z instrukcjami kierownika i taka przepychanka nikt za nic nie bierze odpowiedzialności najchętniej zatrudniają na własnej działalności ponieważ takich najszybciej można się pozbyć i w przypadku takich osób za nic nie odpowiadaj. W tej firmie pop prostu trzeba nauczyć się żyć nagrywać rozmowy z kierownikami żeby nie wyparli się swoich słów...
Odradzam wszystkim podpisywania umowy z Tą firmą na panale jak i pompę ciepła ., Ta firma jedynie żeruje na potencjanym kiencie by tylko podpisać umowę i wziąść kredyt . Nie odzyskasz jak pięknie mówią żadnych pieniedzy z programy
Rozmowa z P. Manager z Działu Wsparcia Sprzedaży na zerowym poziomie, podejście do potencjalnego pracownika jest bardzo odstraszające i oczywiście niekompetentne. Rozmowa na zasadzie przesłuchania, brakowało tylko i wyłącznie przyłożonej lampy do twarzy. Brak informacji o firmie, ciężko było uzyskać od niej jakieś informację. Chyba najgorsza rozmowa jaką kiedykolwiek miałem. Polecam Pani jakieś szkolenie z zakresu kompetencji miękkich, bo zdecydowanie leży to u Pani ;) Pozdrawiam.
Jeden z gorszych procesów rekrutacyjnych w jakim miałem okazję uczestniczyć na stanowisko Regionalny Przedstawiciel Handlowy ds. OZE. Na początku krótka rozmowa przez telefon z Panią z HR i zaproszenie do spotkania online. Spotkanie odbyło się w dziwnej atmosferze ale nie to jest powodem tej opinii. Mimo zapewnień o informacji zwrotnej odnośnie wyniku procesu rekrutacyjnego po dwóch tygodniach do tej pory nie otrzymałem takowej informacji. Na maile odnośnie statusu rekrutacji nie odpisują bo mają kandydata gdzieś. Szanujmy siebie nawzajem i jeżeli kogoś angażujemy w rekrutacje to odpowiedź zwrotna jest absolutnym minimum. Jeżeli tak samo realizują procesy sprzedażowe jak rekrutacyjne to tylko współczuć klientom.
Prawie 120 pracowników ST 3 Offshore w piątek wieczorem wystąpiło do premiera Mateusza Morawieckiego z prośbą o pomoc. Chcą od niego "podjęcia skutecznych działań", by ratować firmę
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Polenergia S.A. - Warszawa
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Polenergia S.A.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Polenergia S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Polenergia S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Polenergia S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 0 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Warszawa
(real users)
- GoWork.pl 3 103 758
- LinkedIn.com 2 913 894
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Firmy w mieście
- Park Wysokiej Księgowości Sp. z o.o.
- Geo i Eko KRW Konrad Rola-Wawrzecki
- Import-Export Agnieszka Kania
- Sangres Sp. z o.o.
- Beata Leszczyńska Specjalistyczna Opieka Lekarska
- Karol Olichwier Ratownik Medyczny
- Invest 4 All Sp. z o.o.
- Kapibar Sp. z o.o.
- Związek Pracodawców Przemysłu Urządzeń Pomiarowych
- Katarzyna Makówka Beauty Salon
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |