Mnóstwo opinii o firmie z perspektywy pracy na magazynie, to może dodam coś o pracy projektowobiurowej, z cudownej siedziby! Nie idźcie tą drogą! Firma z dobrym PR, w dobrej branży, z bardzo ładnym biurem - być może przyda się jakiemuś studentowi jako wpis do CV. Tyle z pozytywów. Zarobki i ''podwyżki'' poniżej godności, z drugiej strony wiecznie niekończący się proces dokładania nowych rzeczy ''w ramach rozwoju i poszerzania horyzontów''. Więc nawet jeśli ''wygracie życie'' i zrobicie ''karierę'' to jedyne co z tego będziecie mieć to PTSD i może po wielu latach +300 zł brutto na pasku. Nigdy nie przyszło mi wcześniej pracować w firmie tak bardzo ''kolesiowskiej'' bynajmniej nie pod względem tego, że panują w niej koleżeńskie relacje. Wysokie stanowiska obsadzane bardzo często po znajomości, przez ludzi z zerowymi kompetencjami, za to z selfmarketingiem rozwiniętym do granic możliwości. Można tak wymieniać bez końca, firma posiada wszystkie wady typowo polskiego januszexowskiego biznesu, któremu kiedyś się jakimś cudem udało bo był pierwszy, ale mentalnie pod względem zarządzania i podejścia do ludzi został jeszcze w poprzednim wieku. Z całego serca odradzam i pozdrawiam.
Chyba najlepsza diagnoza tej firmy. Pracowałem tam ponad 4 lata temu, a wszelkie patologie dalej się pogłębiają. Pozdrawiam i szerokości.
Chcesz zobaczyć " kolesiostwo " ''bynajmniej nie pod względem tego, że panują koleżeńskie relacje to zaglądnij na magazyn Szczecin albo może lepiej nie .
Mierny, bierny ale wierny !!!
Zapomnij. Tutaj ludzie po kilkunastu latach pracy na umowie 3tys do reki nie odbieraja.
Jak nie masz koleżanki zmianowej to tak bynajmniej w Szczecinie
Dzisiaj trzy koła to nie pieniądz.. Sam kredyt/najem mieszkania to niewyjęte prawie 3 koła w Pruszkowie czy Ożarowie albo blisko 4 w Warszawie.
Zebrać więcej po głowie to pewnie zawsze i na każdym stanowisku. Ogólnie w neuce zarabia się słabo, i to na każdy stanowisku. Jeżeli chcesz tam pójść po doświadczenie to ok, jeżeli po coś więcej to odradzam.
Nasza Asia jest WELKA , zawsze ma na ploty czas. Zwykle Asia mówi o nas ale kiedyś posłucha nas :)
ponieważ to szczera prawda, pracowałem (!) przez lata w firmie na telemarketingu i nie mogę pojąć jak można tak traktować ludzi - brak szacunku, (usunięte przez administratora) a "góra" nie widzi problemu, bo wyniki są ok. Nie ważne, że ludzie pracują ponad siły, wyniki są bardzo dobre, ale trzeba im wytykać wymyślone błędy i straszyć tylko po to, żeby było co napisać w ocenach półrocznych. Dlaczego sądzę, że "góra" nic nie robi w kierunku polepszenia atmosfery/komfortu psychicznego pracowników? Oceny kierowników są co roku i z roku na roku gorsze, ale nic z tego nie wynika, po co w ogóle jest w takim razie taka ocena? Bo taka jest moda w korporacjach? Mało tego, pozniej trzeba się tłumaczyć co się wpisało w "anonimowej" ankiecie, Warto dodać, że są kierownicy, którzy przed taką oceną "motywują" pracowników do wypełnienia ankiety po ich myśli, słowami - spróbuj tylko coś zle ocenić... SZKODA, bo jeszcze kilka lat wstecz, mimo umiarkowanych zarobków, pracowało się całkiem niezle. Jedyne pozytywne słowa w swoim kierunku można przeczytać na plakatach, naklejkach itp szkoda, że to puste słowa.
100% racji. To miejsce pracy i atmosfera sprawią, że po pół roku będziesz dziękował kierownikowi że możesz pracować za przysłowiową (usunięte przez administratora) z upodleniem gratis. Te całe certyfikaty, akcje ze śmiesznymi naklejkami typu „jesteś super” to jeden wielki pic na wodę, fotomontaż. Praca w biurowcu jest po prostu niezdrowa i nie dziw, że co mądrzejsi po chwili stamtąd uciekają.
Potwierdzam. (usunięte przez administratora) brak możliwości rozwoju, niskie płace - czego chcieć więcej? Praca w tym biurze śni mi się do dzisiaj i nie jest to przyjemne. NIE POZDRAWIAM.
Iść do neuca, podnieść kwalifikacje na max 1,5/2 lata i iść do innej firmy. Lepsze zarobki i lepsze możliwości. Neuca za dużo nie oferuje
Nadeszla fala narodzin dzieci i cyk składka i fala pokazowych wesel co to mnie obchodzi ... i tylko składki 50 może niedługo po 100 a może 500 ...
Rok temu jedna laska powiedziała że zmiana słabo dala w kopertę bo jej mąż dostał więcej Po co to dawać jak im i tak maloooooooo
Chyba wiem o kim mowa nadal pracuje na starcie ???? Dostała darmo i jeszcze mało..
nie chcesz to nie dawaj w czym problem ? A pozatym "co to cie obchodzi" ? Hahaha paranoja
Nie biorą Ci tego z wynagrodzenia. Dajesz dobrowolnie. A jak masz dac bo co inni powiedzą gdy nie dasz to lepiej wsadź se......
Nie stety chcesz czy nie chcesz lubisz czy nie lubisz znasz czy nie znasz musisz dawać na te składki Nie przymus ale wszyscy wiedzą że nie dasz to już masz przechlapane z byka Cię będą mierzyć
Informują ludzie o ślubie źle....nie informują też źle.... ważne tylko aby przyczepic się do kogoś. Pracuje nas garstka Ale zazdrość ludzka nie zna granic....
Witam, dzban się nosi póki ucho się nie urwie!!!?
Uuu ktoś zazdrości chyba. Możesz I Ty się zakręcić wokół niej.
Jak jedna to jeszcze nie źle ale dwie koleżaneczki kierowniczki w jednym malutkim magazynie co razem wodke pija i ploty robią to za dużo
Po prostu żenada .,Brygadzistki ms Marta i spółka .Za co im się płaci?Cały dzień szwedania się po magazynie i krzyki na pracowników.Merytorycznie zero wiedzy.
Jak wyżej co daja znajomosci z kierowniczka M. Br Marta nie pilnuje swojej roboty jej przerwy wynoszą 1,5 do 2h Jak juz jest to na starcie siedzi (usunięte przez administratora) i ploteczki.. Na pracowników ryczy i jest arogancką.. Może Góra się zainteresuje jakich pracowników ma
A Może zajmij się swoją pracą A nie liczeniem przerw Br. To że nie widać jej nie oznacza że siedzi na przerwie.
I znów ta zazdrość ludzka. Nikt nie bronił abyś I Ty się wykazala I awansowala na Br. Ale z pisania (usunięte przez administratora) komentarzy niestety nic nie ma. A Jak ma takich ludzi pod sobą jak Ty to nic dziwnego że jest arogacka. Po co być miłym dla byle kogo
no żeby na pieluchy starczyło i na coś czym można oblać narodziny. Widzę że Neucowskim (usunięte przez administratora)dalej jest jak było...
Marta zawsze taka hamska była więc nic się nie zmieniło Ale arogancką do pracowników nie przystoi na tym stanowisku. No wiadomo ma swoich wybrańców a reszta jak to określono "po co być miłym dla Byle kogo " No ale to ludzie nie (usunięte przez administratora) trochę kultury się należy pracownikom !
No widocznie uważa że tak trzeba. A dobrym podejściem zyska się zdecydowanie więcej....
Witam, nagrać (usunięte przez administratora) i odtworzyć przy niej! Uwierzcie, że problem rozwiązany natychmiast. Byle kogo, to ona siebie określa, słaba i nie radzi sobie ze sobą! Góra o tym incydencie nie wie, a powinna! Pozdrawiam.
Witam, poczytaj forum, to zrozumiesz. Ja się tylko odniosłam do aroganckiego traktowania pracowników. Pozdrawiam.
A to znaczy że na 3 zmianach ma szkolenia?? pewno Najdłuższe i najczęstsze te na palarni sa Jak już jest to ryczy na tych pracowników nie chcą pracować albo tak się gapi z pogardą jak by co najmniej batona jej zjedli Nie powinno być chronienia bo to kumpela kiero
M...a Zawsze taka była odkąd pamiętam ..... Nic nowego nie piszecie na tym forum.
I (usunięte przez administratora)A. mają się dobrze .Robota lepsza i 50 100+ wpadnie. a do innych foch i darcie mordy.
Ona siedzi i nic nie robi.Żeby robić to trzeba się znać. Jedno co umie to obrabiać (usunięte przez administratora).
I to się nie zmieni póki nie zmieni się kierownictwo. Aśki według zasady dziel i rządź.. Ludzie chcą pracować i się godzą na wszystko
Nie wiem jak ty, ale ja nigdy nie składam się na prezent dla kogoś kogo osobiście nie znam i nie lubię. A jak wiem że ktoś jest roszczeniową pindą to tym bardziej nawet grosza bym nie dał.
Dk partner oszukiwało ludzi na kasę. Chamstwo, wyzysk. Przymus nadgodzin. Kamer wiecej niż w zakładzie karnym. Co chwilę wyprowadzali jakiegoś złodzieja kierownika. Nie polecam. Omijajcie szerokim łukiem.
Pracuję w Szczecin i dobrze wiem; kto pod kim dołki kopie .....to szybciej awansuje.
W kielcach jest dokładnie to samo. Nie dość że na zleceniu to jeszcze składki bo ktoś w ciąży jest. I ja z tych 19 zł netto mam wyciągnąć coś i dawać bo w ciąży. Ja wszystko rozumiem, ale chyba firma powinna wyskakiwać z kasy dla pracownic, a nie inni pracownicy. Jeszcze u nas w Kielcach jaka obraza kierowniczki była jak ktos się nie złożył. Żenada
Chciałem się przypomnieć w tym roku. Chodzi o wczasy pod gruszą i coś na rybę na święta. W zeszłym roku nie miałem bo coś mi tam zarobek przekroczył. Kochana firmo miejcie jaja. Ja Wam tych milionów nie zazdroszczę ale Wy mi te kilkaset złotych zazdrościcie. Traktujcie ludzi jednakowo bo ja chciałbym to co inni mają .
Tak, wystarczy, że o złotówkę przekroczysz dochód i benefity znikają ;) Próg nie jest trudny do przekroczenia w szczególności jeżeli jesteś sam/sama w gospodarstwie domowym. (Do przekroczenia jest niewiele więcej niż najniższa krajowa na osobę w rodzinie)
Skoro nie dostałeś gruszy, to jednak sporo musisz zarabiać. Pracuję w firmie kilka lat i to zdecydowanie najlepsze moje miejsce pracy że wszystkich.
Podzielam Pani zdanie, naprawdę z tak świetnymi ludźmi dawno nie pracowałem i nie wybieram się nigdzie. Dobrze płacą, o dziwo to nie jest minimalna krajowa i nie ma dziwnych kar za L4 czy nagły urlop z rodzinnych względów. Szacun dla tego pracodawcy.
Sporo? Przecież to są głodowe stawki - zarabiasz 4k na rękę i zapomnij o gruszy
Praca w tej firmie to spełnienie moich marzeń. Odwieczną moją pasją, było rozmawianie z ludźmi pomaganie im i bycie na każde ich wezwanie. Firma działa zgodnie z moimi zasadami czyli prokliencko. Uwielbiam moich klientów. Nigdy złego słowa nie mówię o naszych wspaniałych klientach bo no nasz klient nasz pan. Najbardziej podobają mi się zarobki jako że jestem studentką to zarabiam na czysto 27,70zl, to są ogromne dla mnie pieniądze, dodatkowo pracujac codziennie po 10h dorabiam się pomału ładnego majątku dzięki tej wspaniałej firmie. Jedną ze wspaniałych cech firmy jest umowa zlecenie, dzięki czemu wrazie czego firma może mnie w każdej chwili wyrzucić gdybym była nie dobra dla klientów albo za bardzo się stawiała, przez co firma wiele by straciła a tak nie wolno. Mam wspaniałą Panią Kierownik, jest to niesamowicie elokwętna osoba, myślę że to osoba która na tym stanowisku powinna być po mimo plotek, że jest nie dobra i nie miła. Ja absolutnie tego nie odczułam Pani Kierownik zawsze dba o moje samopoczucie, gdy tylko coś zrobię źle odrazu dostaje od niej odpowiednią reprymendę. Robi się tak po to aby ludzie wiedzieli ze przychodzą do pracy za którą nam się płaci a nie na zabawę. Cudownie gdy Nasza przewspaniala kierownik organizuje wyjścia integracyjne z okazji ciazy naszych koleżanek ???????????? każda z nas oczywiście musi się do tego dołożyć, ale przecież to normalne robimy to dla naszych przyjaciółek. ❤️❤️❤️❤️????❤️❤️❤️Na imprezach odrazu można odczuć jak wspaniały mamy zespół i jak cudowne osoby pracują tam. Atmosfera absolutnie nie jest toksyczna ????; trzeba być dobrze zmotywowanym więc każdy z nas po mimo Rodo dostaje tabelkę z imieniem i nazwiskiem danej osoby oraz jej wynikiem. Moim marzeniem jest osiągnąć taki wynik jak koleżanka która robi średnia taka ze jest na 1 miejscu. Niesamowicie nie mogę się doczekać tej chwili. A właśnie premie o jejku jaki to cudowny temat firma płaci za starania ???? i to dużo płaci jak się dobrze postarasz to dostaniesz pewien procent wszystko wynikać będzie z twojej średniej miesięcznej ???????????? oczywiście trzeba się starać jak pracujesz w weekend aby mieć wysoką średnia i dostać pelno pieniążków które możesz wydać np na swój ulubiony lakier do paznokci. Polecam to cudowne miejsce pracy w pięknym Toruniu jak i pięknymi Kielcami. PS. Kocham moja kierownik, a i nie wiem jak na innych działach jest więc to opinia o wsparciu obsługi Pacjenta unimedi znaczy no terqz świat zdrowia bo firma tak się rozwija że przejęła wszystko ???????????? niesamowite że mogę być częścią tego wspaniałego projektu ❤️❤️????❤️❤️
Sposób napisania tej opinii pozostawia naprawdę wiele do życzenia. Polecam pisać w normalny sposób, żeby ludzie mieli chęci czytać Twoje wypowiedzi, skoro ich styl wygląda właśnie tak...
Skądś to znam :) dopóki przy władzy będzie kierownik Beata nic nigdy w tej firmie się nie zmieni. Tylko tabelki i porównywanie z innymi. Zarządzanie ludzmi i motywowanie polega na zupełnie czyms innym.
Dlaczegóż ktoś usuwa opinie na temat kierownikowi ze Świata Zdrowia? Czyżby strach?
I lepiej nie będzie . A Aśka N to już porażka . N jak nieudacznik .
Firma dobra na start, do zdobycia doświadczenia. Po 2-3 latach radzę szukać nowej pracy. Kolesiostwo, brak współpracy, toksyczna atmosfera, intrygi. Osoby, które tu zostaly i przespały moment na zmianę tkwią po 10-15 lat z obniżona na maksa samooceną i totalnym brakiem w siebie.
Tak, to prawda, a co gorsze potem takie osoby odbijają sobie na nowych pracownikach swoje frustracje. Ciągle plotki, knucie, ogólnie fałszywi ludzie. Pensja żenująca. Ciężko znaleźć w tej pracy jakiekolwiek plusy.
Podzielam. Firma jest przeokropna, ludzie okropni. Szok żeby baby pracujące na najniższym stanowisku były tak zawistne do siebie. To jest zwykle cc na zlecenie a te babska zachowują się jak by co najmniej 10 tys zarabiały i były wysoko cenione.
Czy jest szansa na dołączenie osoby, która nie ma jeszcze żadnego doświadczenia, ale jest chętna do nauki? Będę wdzięczny za każdą informację ;)
No rekrutacja jak to rekrutacja, ale jak się dowiedziałam jaką mają kierownik to dałam sobie spokój to tylko praca szkoda moich nerwów.
Wszystkie pytania o to samo co w CV napisałam. Najwyraźniej nie chciało się czytać.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Napiszę informacje ogólna bo pod światem zdrowia czy unimedi ktoś usuwa komentarze. To co dzieje się w tym dziale to żenada. Teraz nagle wszyscy starają się wchodzić w (usunięte przez administratora) bo posada zagrożona. Może czas sprawdzać wykształcenie na kierowniczych stanowiskach? Śmieszne
Jestem bardzo zażenowany, za każdym razem składam CV na stanowiska, które są dopasowane pod katera mojego wieloletniego doświadczenia, ani razu nawet nie zaprosili mnie na rozmowę, za każdym razem moja kandytura jest odrzucona.
Praca jak praca. Nie jest źle ale osoby funkcyjne to jakaś porażka. Zaczynając od samej góry kończąc po zmianowych, którzy za wszelką cenę chcą się podlizać. Przed świętami żadnego wolnego bo wyciągną konsekwencję z tego. Szczególnie pani K.K z działu zwrotów w Katowicach. Z tego stołka też kiedyś spadniesz a na twoim miejscu usiądzie Ukrainiec lub Hindus.
Sporo? Przecież to są głodowe stawki - zarabiasz 4k na rękę i zapomnij o gruszy
Pragnę poinformować wszystkich tutaj zebranych, że kierownictwo w świecie zdrowia w Toruniu to żart z plecami szerokimi jak autostrada A1. Nic Wam nie da zgłaszanie spraw do etyki. Ręką, rękę myje.
Ile trzeba mieć doświadczenia aby tu pracować? Przyjmują na przyuczenie?
Jaka jest przewidziana stawka godzinowa? Ile zł brutto zarabiacie w firmie na swoich stanowiskach?
Brak kontroli nad ilością przerw pracownikow .... Posady są po znajomości
Bardzo nieuczciwa firma teraz rozumiem skad takie majatki własciciela.Firma rozlicza pracownikow apteki za sprzedaz prduktow maki własnej niestety robu to w bardzo podstepny i przemyslany sposób pod koniec miesiaca masz wyrobiona premie np 500 zł estymacja na dzien do konca mieiaca jest 530 po przepracowaniu ostatniego dnia miesiaca i sprzedaży produktów za około 40 zł premmi powinno być 540 zł niestety ten nieuczcciwy przedsiebiorca z neuki nie dolicza tych pieniedzy .duzo by sie rozpisywac na temat tych oszukańczych praktyk tej korporacji zreszta znam goscia tego własiciela bo kiedys tam pracowałem i nieraz sadził sie z pracownikami twierdzac ze nie należa im sie pieniadze za nadgodziny pomimo wypracowanych godzin daliczbowych ostrzegam przed tym zakładem pracy Neuca
Jako pielęgniarz mam szanse na zgłaszanie pomysłów i inicjatyw? Lubię mieć wpływ na swoją pracę i miejsce gdzie wykonuję obowiązki.
jak wygląda praca na stanowisku młodszy specjalista ds. zamówień publicznych. Na jakie zarobki można liczyć?
.NET Developer w ogłoszeniu ma do wyboru umowę o pracę i B2B. gdy biorę kontrakt to mam opcje na wolne płatne dni w formie urlopu?
Na stronie jest nowa rekrutacja na młodszego specjalistę ds. utrzymania ruchu. Jeśli nie mam uprawnień SEP 1kV to firma umożliwia ich wyrobienie?
Dobra firma to była kiedyś. Dzisiaj to kolesiostwo z DR maxa i Dozu z bardzo niskimi kompetencjami. Zarządzanie wróciło do trendów z lat 90 tj. klasycznego menagera. Codziennie obserwuje frustracje i stres wśród pracowników. Na dzień dzisiejszy nie polecam.
Mam trochę zawirowań prawnych i czytałem o bezpłatnych poradach prawnych. Czy można liczyć na inne dla kupca strategicznego indirect?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w Neuca S.A. - Polska
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w Neuca S.A.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w Neuca S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy Neuca S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 134.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Neuca S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 91, z czego 7 to opinie pozytywne, 55 to opinie negatywne, a 29 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Neuca S.A.?
Kandydaci do pracy w Neuca S.A. napisali 15 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.
- Szosa Bydgoska 58
- Firma Usługowa Renata Stępień
- Wojciech Kuczkowski Przedsiębiorstwo Handlowe Wkręt
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |