Apcoa Polska

• Zostań naszym partnerem biznesowym

Historia

Zostań naszym partnerem biznesowym

Regulamin i polityka prywatności

5. Opinie o Apcoa Polska Sp. z o.o.

Opinie o Apcoa Polska Warszawa

Apcoa Polska Sp. z o.o.

08.01.2024 12:24

Dzień dobry Państwu,
    obserwując duże zainteresowanie Naszą Spółką pragniemy przywitać się z Wami w tym kanale komunikacji.
    Jesteśmy firmą otwartą na opinie, liczymy się z Waszym zdaniem, analizujemy co piszecie oraz wyciągamy wnioski.
    Aby móc udzielić rzetelnych odpowiedzi na pojawiające się uwagi i pytania dotyczące naszej firmy, liczymy na zachowanie kultury wypowiedzi i merytoryczne komentarze - tylko do takich możemy się odnieść.

Szanujemy Państwa opinie, jednak prosimy pamiętać, że wolność ma swoje ograniczenia. Swoboda wypowiedzi nie oznacza wolności do kłamstwa i obrażania kogokolwiek czy naruszania czyjejś godności.

Analizując wpisy prosimy również od powstrzymania się od nieuczciwej konkurencji oraz nie podszywanie się pod naszych obecnych lub byłych pracowników - takie zachowania są karalne.

Wszystkie treści, które są niezgodne z prawem i te niemerytoryczne są usuwane przez administratora serwisu GoWork.pl.

Pozdrawiamy
    Apcoa Parking Polska
    ReviewUserIconklient

27.03.2024 14:40

w odpowiedzi , pytam co zrobić z taką sytuacją, gdy moja reklamacja została załatwiona pozytywnie, w sensie , że mandat był nałożony niesłusznie ? informacja o tym przyszła na meila 04.03. 2024 z prosba o podanie danych do zwrotu 95 zl, i jak do tej pory nie otrzymałem zwrotu , wszystkie dane wysłałem na meila zwroty...., czyżby tak dużo było zwrotów, że firma nie może się ogarnąć i zaplacić niesłusznie pobrane ode środki ? a może ktoś kombinuje, że ja zapomnę ? niestety nie, nie zapomnę i to ja oddam do urzędu skarbowego nie zwróconą mi kwotę.
    ReviewUserIconCzeslaw

02.07.2024 21:27

Mandat to mogą wystawić organy, które mają do tego prawo. Oni co najwyżej mogą poprosić o zapłatę.

ReviewUserIconByły pracownik

09.06.2026 12:47

Nie polecam pracy w tej firmie. Kompletny brak szacunku do czasu pracownika wielokrotnie kazano mi przyjeżdżać do biura jakbym nie mógł tego zrobić tylko raz rozwiązując umowę i oddając sprzęt. Sama praca jako kontroler parkingowy wiązała się z ciągłymi wyzwiskami i groźbami ze strony ludzi, a firma nie zapewniała żadnego realnego wsparcia. Dodatkowo zostałem wprowadzony w błąd co do wynagrodzenia, a informacje o zwrocie kosztów paliwa praktycznie nie były przekazywane. Zdecydowanie odradzam.

ReviewUserIconSarna321

05.06.2026 18:37

Parkomat na parkingu nie działa, a po roku wysyłają pozew sądowy z kosztami sądowymi do zapłaty, karą o której dowiaduję się dopiero z pozwu oraz odsetkami... żenada.. lepiej chodzić pieszo niż parkować na ich parkingach

ReviewUserIconOszukany klient

31.05.2026 11:10

Pomimo wniesionej opłaty za parkowanie nałożono opłatę dodatkową 150 zł. Z powodu niedziałającego parkometru skorzystano z innego urządzenia znajdującego się na NA TERENIE tego samego (niewielkiego z resztą) parkingu, które obsługiwało odmienny system opłat (jak się później okazało). Reklamacja dwukrotnie została odrzucona bez odniesienia się do podanych argumentów jakby kopiuj wklej szablon dla wszystkich reklamacji. Oznakowanie parkingu i rozgraniczenie systemów opłat budzą poważne wątpliwości a wręcz nie ma jasnego rozgraniczenia między systemami.

ReviewUserIconAks

29.05.2026 21:26

.... Trzeba być dnem żeby pracować dla takich złod.......
    ReviewUserIconPoszkodowana

23.05.2026 17:05

Bezduszna firma, pracownik sam podpowiedział możliwość złożenia reklamacji ze skutkiem pozytywnym jeżeli dołączę paragony z zakupów. Oszusci
    ReviewUserIconSusan Elizabeth

22.08.2025 23:39

Wyrachowani naciągacze i (usunięte przez administratora) nic Pozatym ... Dziwię się że jeszcze się nikt nie zajął tą firmą która bezpodstawnie wlepia mandaty komu popadnie ... Ta firma powinna sama dostać olbrzymią karę za te oszustwa na ludziach
    ReviewUserIconKtoś

23.04.2026 09:15

Parkujesz bez biletu darmowego i go nie pobierasz to masz problem 🤣 i nie płacz
    ReviewUserIconMatti

15.05.2026 19:18

Naprawdę? Zapłaciłem przez aplikacje T mobile, jedynie zapomniałem zostawić kartkę. Bank potrącił opłatę za 2 godziny, (usunięte przez administratora) z apcoa reklamację odrzucili! To jest normalne? (usunięte przez administratora) do potęgi!
    ReviewUserIconMatti

15.05.2026 19:13

Hieny, żerujące ma zwykłych ludziach. Niestety tym państwie z paździerzy takie złodziejski proceder kwitnie.
    ReviewUserIconPrzemo

15.05.2026 11:01

Jesteście zwykłymi złodziejami człowiek jedzie do akademii wykupuje parking za 50 zł lekarz się spóźnia i człowiek wraca do samochodu i tam jest mandat na 120 zł to jakiś żart nikt nie przyjeżdża do akademii żeby sobie posiedzieć tylko w ramach leczenia i jak lekarz się spóźnia to nie martwcie się każdy dopłaci ta różnice nie jesteśmy złodziejami jak wy !żenada obyście za te 120 zł sobie życie ułożyli banda złodzieji
    ReviewUserIconPracownik centrum handlowego

15.05.2026 09:59

A ja troszkę od drugiej strony. Fakt że macie „rabat” na abonament dla pracowników sklepów przy których macie „swoje” parkingi i każdego kasujecie po 100 zł miesięcznie jest obrzydliwym świństwem. Jak można kasować kogoś za to ze przyjeżdża do pracy, jesteście nieludzcy! Nie chce nawet myśleć ile kasy z tego tytułu doicie miesięcznie! Bardzo nieetyczne.
    ReviewUserIconMarian

08.05.2026 11:10

Młodzi ludzie stoją i obserwują kto w jakim momencie sie oddala od auta. Nie ma możliwości, aby odejść od samochodu choćby na kilka minut aby o coś zapytać w słychach przy danym parkingu. To zwykły skam i wymuszanie haraczy. Zgłaszam sprawę do UOKiK. Radze wszystkim, aby to zgłaszali.
    ReviewUserIconklaudia123345

08.05.2026 00:51

Żerują na ludzkiej nieuwadze
    ReviewUserIconAskalonSpartakus

01.05.2026 22:37

System parkingowy przy obiekcie sprawia wrażenie zaprojektowanego w sposób skrajnie nieprzyjazny dla klienta. Wystarczy jedno przeoczenie rejestracji postoju, nawet będąc faktycznym użytkownikiem siłowni, żeby automatycznie zostać obciążonym opłatą dodatkową — bez realnego uwzględnienia okoliczności. W moim przypadku korzystałem z siłowni, posiadam karnet i mogę potwierdzić obecność w obiekcie. Mimo to jedynym argumentem w odpowiedzi była „formalna procedura”, całkowicie ignorująca fakt, że byłem realnym klientem, a nie osobą pozostawiającą pojazd bez związku z usługą. Cały model działania sprawia wrażenie systemu nastawionego nie na obsługę klienta, tylko na automatyczne generowanie opłat na podstawie pojedynczego błędu formalnego. Brakuje tu jakiejkolwiek proporcjonalności i zdroworozsądkowego podejścia — wszystko sprowadza się do mechanicznego egzekwowania regulaminu, nawet w sytuacjach oczywistych życiowo.
    #MontazystaVideo
    ReviewUserIconMateusz

29.04.2026 19:48

Nie polecam. W firmie pracują bezrozumne, bezduszne roboty.
    ReviewUserIconKlient

15.04.2026 20:41

Niestety żerują na ludziach i tylko wlepiają mandaty . Firma naciągająca ludzi na hajs nie polecam
    ReviewUserIconkierowca

14.04.2026 13:20

Uwaga dla kierowców korzystających z parkingu przy ul. Neptuna w Legnicy Pobrałam bilet na 1 godzinę darmowego postoju i zostawiłam go za szybą. Nie było mnie około 20 minut, a mimo to dostałam wezwanie do zapłaty 150 zł od kontrolera nr 1695. Parkomat działał wadliwie — przyciski reagują źle i łatwo o błąd przy wpisywaniu numeru rejestracyjnego. Warto bardzo dokładnie sprawdzać wydruk z parkomatu, bo nawet mając bilet można dostać opłatę.
    ReviewUserIconLechita

24.03.2026 19:10

Dostałem wydruk paragonu bo tego nie można nazwać mandatem zresztą każdy wie jak wygląda prawny mandat . A mianowicie opłata za parking była uiszczenia w wysoki 20zl i wydruk zakupu parkingu byl położony za szyba. Mimo to za wycieraczka byl śmieszny paragon na kwotę 95 zl. Śmiech na sali. Albo ślepy byl albo nie dorozwiniety umysłowo ten co wydrukował paragon
    ReviewUserIconArek

12.03.2026 17:19

Koleś wystawiając wezwania do zapłaty uznał że dwa razy dziennie nie mam prawa być na zakupach w Lidlu. Za szybą były dwa bileciki z jednego dnia i dostalem wezwanie do zapłaty 🙁 (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconIVAN GTR

12.03.2026 11:54

Firma próbująca za każdym razem naciągnąć i jak najszybciej ukarać osoby przyjeżdżające w dobrej wierze na zakupy, nawet jeżeli mają bilet a postawiły w miejscu teoretycznie nie wyznaczonym nie tarasując ruchu. Szkoda, bo odechciewa się zakupów w Kauflandzie.
    ReviewUserIconElbląg

09.03.2026 15:23

Nie polecam parkować albo bardzo uważać. Ich pracownicy od razu podchodzą do auta i wystawiają mandaty.
    ReviewUserIconManiek

31.12.2025 16:27

Eh a radomsku, był normalny kontroler! Można porozmawiać nie wypisywał za to, że ktoś stał pod biletomatem bo była kolejka. Teraz jest artysta parkomaty nie działają po kilka dni, a soli mandaty czy jak zwał wezwania.
    ReviewUserIconMisio

15.02.2026 12:33

Dokładnie normalny to tam może stracić głowe plus później pieniadze za leczenie. Których nie zarobił.
    ReviewUserIconVOLX

27.02.2026 20:22

Było kilku takich pracowników, którzy lizali co trzeba łysym z biura i co? Jeden skończył z połamanymi rękoma, a drugi został zwolniony w ciągu dnia, mimo że przynosił rekordowe wyniki firmie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Apcoa Polska?

Kontakt - Apcoa Polska Sp. z o.o.

Rondo Onz 1 00-124 Warszawa

Branże: Sprzedaż detaliczna

ReviewUserIconKlient

27.02.2026 11:51

Byłam w sklepie na dosłownie 2 minuty, kiedy wrocilam przy moim aucie było kontroler. Poprosiłam go żeby poczekał a on że jest za późno, no to mowie żeby dał mi do ręki wezwanie ale on że jeszcze musi zdjecie zrobić. Mówię mu że się spieszę. Czyli jednak nie musiał wypisywać. Zachowanie tego pana i pana który był z nim oceniam awizo negatywnie. Uważam że skoro i tak stałam dosłownie 2min i mialam odjechać ro zostałam potraktowana niesłusznie bo pan w sumie dopiero zaczął wystawiać wezwanie. Jestem bardzo zła. Nawet policja jest bardziej empatyczna niż pracownicy apcoa. Nie pozdrawiam
    ReviewUserIconXYZ

23.02.2026 16:29

ŻENUJĄCA firma ... 0 kontaktu przez wiadomości mailowe. Nie można uzyskać od nich żadnych informacji. Serdecznie odradzam jakichkolwiek współprac z tą firmą. Nigdy więcej nie skorzystam z ich ''usług''
    ReviewUserIconCzarny

19.02.2026 18:32

W dniu dzisiejszym otrzymałem maila o podwyższeniu abonamentu za korzystanie z parkingu przy sklepie netto przy ul duńskiej 14 w Szczecinie. Wcześniej abonament wynosił 123 zł teraz 200. Za co pytam????? Przez okres zimowy parking oblodzony nawet nie było posypane piaskiem. Netto mówi że to nie pod nich podlega parking tylko zarządcą parkingu jest Apcoa. W porze wieczornej parking nie jest oświetlony. Kontroler który tam chodzi wali mandaty nawet tym którzy mają abonament... Chyba ma od biletu... Mieszkańcy tej ulicy nie mają możliwości korzystania z innego parkingu więc muszą płacić haracz naciagaczowi który wykorzystuje sytuację. Gdzie jest sprawiedliwość..
    ReviewUserIconNicky

20.02.2026 20:46

Dokładnie, na czyimś prywatnym terenie powinno się móc parkować ZA DARMO! 1!
    ReviewUserIconHalo

18.02.2026 12:42

Przed sklepem są 3 miejsca na bilecik ale jak zabierzesz nie ten co trzeba to dostaniesz mandat , zwyczajnie (usunięte przez administratora) , (usunięte przez administratora) i wyłudzenia . Za to powinni iść do więzienia .
    ReviewUserIconMONI

25.06.2025 17:47

Rzyjrchalam z malym dzieckiem fo centrum handlowego, a że dziecko płakało z głodu i wymagało przebrania poleciałam fo toalety je ogarnac, zahelo mi do20 minut. Po powtocie kypilam bilet i wsadzilam za szybe. Po powrocie z galerii maz mowi ze hakis bilet mam.jak sie okazalo spoznilam sie (przez dziecko) 15 minut na wydrukowabie biletu. Coż w tamtym komencie dziecko bylo ważniejsze. Napisalam reklamacje. Opisalam cala sytuacje. Nikt nawet nie raczyl odpisać. Jakiś dramat, na rozpatrzenie reklamacji maja dwa tygodnie, tyle samo jest na opłacenie mandatu. Mi nawet nie raczyli odpisać na reklamacje. Znając życie gdybym czekała do końca naliczyliby oplate dodatkową. Opłaciłam dla świętego spokoju.
    ReviewUserIconMadka p0lka

16.02.2026 17:23

Złamałaś regulamin? Złamałaś, więc mandat się należy. Nikt nie powinien się litować tylko dlatego, że to chodziło o dziecko - każdy człowiek ma jakieś ważne dla siebie sprawy i idąc tym tokiem to operator parkingu byłby psychologiem wysłuchujący "trudnych spraw" klientów. Ale jest operatorem parkingu, a nie wujkiem dobrą radą. Kara słuszna w 100%
    ReviewUserIconZeusek

25.01.2026 00:55

Dostajecie kwity bo nie ogarniacie tematu. Parking jest miejscem prywatnym a jak zasady nie pasują to wypad!
    ReviewUserIconMisio

15.02.2026 12:30

To przyjdz podejdź do auta. Pobierz opłatę a nie chowasz sie w krzakach. Wiem cos o tym i o tej firmie. Jak głowa nie siedzę bedzie dobrze ciesz sie. Bo moja zniknęła. Niestety teraz kosztuje mnie to w portfelu. Więc dziękuję tak owej pracy. Wolał bym zapierniczać w innej a mieć głowe. Niestety ludzie sa różni. Zdrowia życzę
    ReviewUserIconkierowca

21.01.2026 13:31

Dostałam wezwanie do zapłaty za wycieraczką od strony pasażera (tak przynajmniej widać na zdjęciu), niestety nigdy tego wezwania nie widziałam. Nie wiem czy ktoś zabrał celowo, czy wypadło podczas jazdy. Nagle po 9 miesiącach dostaję wezwanie do zapłaty z odsetkami z firmy windykacyjnej !!! Czy to jest w porządku ? Dlaczego firma Apcoa nie wysyła wezwań wcześniej tylko po prawie roku!!! Jakie mam szanse udowodnienia że takiego wezwania nie miałam ? Dlaczego pracownik parkingu nie wkłada wezwania za wycieraczkę kierowcy np. na środku, tylko na samym końcu wycieraczki pasażera? czy tak są przeszkoleni ?
    ReviewUserIconPolak

29.12.2025 20:06

(usunięte przez administratora) Czają się po kontach , człowiek nie zdążył dojść do parkometru A już mam mandat chamstwo w Polsce
    ReviewUserIconSt

29.12.2025 10:59

Nie polecam i nigdy nie biedzie polecać.zrobie wszystko żeby ta firma została zlikwidowana.pozdrawiam serdecznie i wesołych świąt.........
    ReviewUserIconJa

28.12.2025 10:54

Ta firma działa na granicy prawa . Do póki ludzie korzystają będą robić co chcą . Trzeba omijać te parkingi i się skończy eldorado dla pejsów proste .
    ReviewUserIconMM

21.12.2025 19:43

firma oszukuje i dziala bezprawnie, nie odpisywac i nie reagowac na pisma.Kazde pismo musi byc imienne ,jesli bedzie jest niezgodne z RODO.A to najktotrza droga do wygranej i odzskodowania przez wlasciciela pojazdu. Pozdrawiam.
    #TajemniczyKlient
    ReviewUserIconIlona

20.12.2025 22:40

Firma żenada.. nwm kto ich promuje ze zakąszają wszytkie parkingi w miastach. Porażka totalna, brak szacunku do klienta, chcą tylko wyłudzać pieniądze... gdy próbujesz dodzwonić się na infolinię wpierw czekasz co najmniej 10 min a gdy jesteś w końcu "pierwszym w kolejce " rozłączają się perfidnie. Najgorsza firma powinien się ktoś im bliżej przyglądnąć
    ReviewUserIconF4FUCK

17.12.2025 22:05

APCOA to (usunięte przez administratora) o firma która próbuje wyłudzić pieniądze.Wielokrotnie-nałożone kary przez UOKiK,mnóstwo zgłoszeń do rzecznika Praw Konsumenta.
    ReviewUserIconF4FUCK

17.12.2025 21:56

Czy firma APCOA czy raczej apsroa bo bo tak powinni się nazywać zajmuje się ochroną terenów zielonych i ich pielęgnacją i terenami poza ich juryzdykcją? Jakiś (usunięte przez administratora) kontroler z ich firmy zaplątał się w terenie nie należącym do nich/do niego zwał jak zwał bo to jedne (usunięte przez administratora) bilecik do zapłaty!Gościa i tą firmę apsroa to chyba (usunięte przez administratora) konkretnie
    ReviewUserIconCzarny

22.11.2025 23:15

Firma apcoa kompletnie bez szacunku dla klienta najwidoczniej wszyscy klienci to (usunięte przez administratora) którzy chcą okraść Opłacam regularnie abonament pomimo tego dostaje mandaty i kary które potem muszę wyjaśniać godzinami. Za każdym razem kiedy potem do nich dzwonię słyszę tylko żądania żebym udowadniał coś co oni powinni mieć w systemie. To absurd żeby klient płacący co miesiąc abonament udowadniał i walczył o swoje prawa zamiast korzystać z usługi za którą uczciwie płacę. Zamiast rozwiązywania problemu ciągle odsyłanie brak odpowiedzialności na rzucanie kar i odsyłanie sprawy do firmy windykacyjnej intrum takie rzeczy nie powinny mieć miejsca jest to żałosne jaki burdel ma firma apcoa u siebie. Tak wygląda obsługa klienta w tej firmie zero kompetencji zero systemu zero logiki jeśli ktoś rozważa korzystanie z tych usług szczerze odradzam szkoda czasu nerwów i pieniędzy.. Nigdy więcej już nie zapłacę u nich ani złotówki z abonament.
    ReviewUserIconAzazel

19.11.2025 11:33

Parking szpitalny! Żona trafia na izbę przyjęć, pobiera wcześniej bilet na darmowa godzinę. Niestety trafia na oddział, w takich chwilach człowiek raczej nie myśli o parkometrze i opłacie. Następnego dnia jadę odebrać auto a frajer wkłada mi mandat za wycieraczkę, tłumaczę że to pacjent szpitala, zero reakcji! Firma jak widać zatrudnia bezdusznych (usunięte przez administratora) a sama w swej polityce jest pozbawiona empatii i zdroworozsądkowego myślenia! Sprawa trafiła do dyrekcji szpitala a jak trzeba będzie trafi do sądu bo ktoś chyba jest pozbawiony mózgu w/w firmie parkingowej !
    ReviewUserIconZuzanna

22.09.2025 21:19

Mimo biletu i tak jest mandat czy ta firma działa według jakiego kolwiek prawa ?? Czy to jest legalne ???
    ReviewUserIconKtośiek

29.09.2025 11:56

Skoro biletomat wydał bilet na auto o konkretnej rejestracji, to nie trzeba być Einsteinem by zrozumieć i poinformować kontrolera przez jego "tablet" o dokonanej opłacie. "Nie jesteśmy jasnowidzami :)" wystarczy myśleć, a nie zmyślać
    ReviewUserIconA.

16.11.2025 18:51

Nie wiem w jakich miejscach parkujesz, ale rejestrację samochodu podaje się przy ZAPŁACIE za miejsce parkingowe. Pobierając darmowy bilet, podchodzi się, klika przycisk i tyle. Nie wpisuje się nigdzie rejestracji, więc proszę nie mówić, że zmyślam. I potrafię myśleć w przeciwieństwie do wielu osób w obecnym świecie. Nie pozdrawiam
    ReviewUserIconKlaudia

13.11.2025 09:19

Zaparkowałam samochód i w czasie kiedy udałam się wykupic parking, Pan wystawił mi mandat. Nie jest to możliwe żeby postawić samochód i odrazu mieć wykupiny parking kiedy parkometr jest daleko . Porażka
    ReviewUserIconaaa

06.11.2025 10:23

Mimo ważnego biletu, który znajdował się w widocznym miejscu za przednią szybą i tak dostałam wezwanie do zapłaty!! kpiny jakieś!
    ReviewUserIconZdzichu

04.11.2025 11:41

FerioGaj Wrocław. Pobrałem darmowy bilet. W trakcie jego ważności jakiś pajac wsunął mi za szybę wezwanie do uiszczenia opłaty za brak uiszczenia opłaty za parking. Na szczęście zachowałem bilet. Reklamacja. 14 dni i jest odpowiedź, że wezwanie anulowano. Nerwy 78 letniego dziadka się uspokoiły. A tak na chłodno - przy wejściu do marketu stoją dwa parkomaty. Jeden był nieczynny a drugi wydawał tylko darmowe bilety na 2 godziny bezpłatne. Otwór wrzutowy na monety zablokowany. Ciekawy zbieg okoliczności, czy celowe działanie pracownika Apcoa? Ilu klientów wyrzuciło bilet parkingowy i nie mieli dowodu do reklamacji? Czy ten kontroler z Apcoa działał na własną rękę czy też na polecenie pracodawcy?

Zostaw merytoryczną opinię o Apcoa Polska Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Apcoa Polska Sp. z o.o.!