Atmosfera w firmie Galicja Tomaszek....... Jeśli ktokolwiek się zastanawia nad podjęciem tam pracy, uciekaj gdzie pieprz rośnie. Pamiętam jak dzisiaj telefon od dyrektora "jeśli natychmiast w systemie nie pojawią się faktury, poleci (usunięte przez administratora)" - i taki komunikat na sale pełną 10 handlowców. A sami handlowcy - jak jeden wyjdzie z pokoju, drugi mu tyłek obsmarowuje :) I te sfrustrowane kobiety w średnim wieku, perfumy o zapachu zawiści :) JANUSZPOL do potęgi. Trzymajcie nas od takich miejsc z daleka. Zespołem zarządza osoba która nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi, po prostu wyrabiała swoją normę. Jeśli zadajesz niewłaściwe pytania usłyszysz "nie interesuj się". Ktoś tu zadał pytanie o pracę B2B przepraszam ale ciężko się nie śmiać jak to czytam :D Ludzie tam pracują na działaności gospodarczej, a muszą przychodzić do biura ZAWSZE. Bo tak :D
W mojej opinii nie ma dużo zalet. Ja tam byłam/byłem na b2b, ale większość właśnie na działalności. Nie dopytywałam/łem nigdy o zarobki innych osób, bo to raczej sprawy prywatne. Oprócz podstawy jest jeszcze premia. Myślę, że da się z tego godnie wyżyć. Ale nie dla wszystkich w miarę godziwe zarobki są tym, co zatrzyma nas u pracodawcy. ...
Mąż jest zainteresowany podjęciem pracy jako grafik komputerowy, chciałby podesłać aplikacje przez formularz zgłoszeniowy. Może ktoś przedstawić realne zarobki tego stanowiska? Praca jest zdalna, w takim razie telefon, laptop wchodzą w skład zatrudnienia?
W Galicji nie ma pracy zdalnej. Nawet osoby zatrudnione na kontrakt B2B nie mogły pracować zdalnie.
Jeśli tak jest, to takie praktyki się kończą wraz z 1 kontrolą inspekcji pracy i ZUS. Jeśli tak jest, to nie polecam iść na takie układy, bo później konsekwencje ponoszą obie strony.
Jak mąż nie potrafi sam zapytać, to pewnie na rozmowę rekrutacyjną przyjdzie z Tobą i jeszcze z Mamusią?
Wam też tak zimno ostatnio w biurze? Ktoś skręcił ogrzewanie? Można prosić o ekstra kocyk dla zmarzniętego pracownika :(
Najgorsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowała, (usunięte przez administratora) do kwadratu. Rozmowa kwalifikacyjna przebiegła całkiem dobrze, ale potem już tylko długa droga w dół. Umówiliśmy się na konkretne warunki współpracy - jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że w praktyce dostaje na umowie tylko minimalną krajową, a resztę w premii - gdy poszłam wyjaśnić sytuację, dowiedziałam się, że powinnam się cieszyć, że dostaje to w premii, bo wiele pracowników dostaje to pod stołem. Okropna atmosfera, właścicielka to osoba, która traktuje pracowników z góry, nie chce ich wysłuchać, nastawia przeciwko sobie. Zadania wykraczają daleko poza stanowisko, na którym jest się zatrudnionym. Zwolnienia z dnia na dzień są na porządku dziennym - byłam świadkiem rozmowy, o zwolnieniu pewnego pracownika, a jak się zapytałam czy on kiedykolwiek dostał jakiś feedback to odpowiedziano mi, że nie i co z tego. Podsumowując: warunki współpracy tragiczne, wypłata tragiczna, atmosfera tragiczna, szefowstwo tragiczne. Polecam szukać innej pracy i nie pakować się w to chore środowisko.
O proszę no to mamy wręcz takie same doświadczenia. Tylko u mnie jeszcze stawka okazała się być potem niższa niż umówiona. Premie też były obiecywane nie wiadomo jakie a potem sami pracownicy wspominali że są niskie. O reszcie to można książkę napisać z jakim traktowaniem się tu człowiek spotkał ale wole już do tego nie wracać bo w moim przypadku skończyło się nieciekawie. Pisze to porostu żeby ostrzec potencjalnych chętnych do podjęcia współpracy - jak nie macie tyłka ze stali i mocnej psychy to się w to nawet nie pakujcie. Dodam jeszcze że wiem co mówię bo pracowałem już w wielu firmach niekoniecznie związanych z tą branżą i w żadnej nie było tak źle jak tutaj
Cześć, jak wygląda sytuacja jako specjalista digital marketing? Pracodawca nie podaje jakie są widełki, a z tego co czytam, to nie jest tam ciekawie. Ktoś może powiedzieć coś więcej? Szkoda mi trochę czasu jeśli faktycznie jest tam tak źle jak ludzie opisują.
Dzisiaj się zatrudnisz będziesz zadowolony będziesz myślał że jest fajnie ale wiedz jedno że będziesz żył w ciągłej niepewności bo tutaj się zwalnia pracowników w ciągu pięciu minut bez podania jakiegokolwiek powodu. Nawet umowa o pracę nie będzie cię chronić. To wielka rodzina.
Dzięki za informację, a orientujesz się może, jakie jeszcze są widełki płacowe na tym stanowisku. Ewentualnie ile zarabia specjalista u nich? Pytam konkretnie o lokalizację w Łańcucie.
Część na najniższej krajowej, część minimalnie więcej. Generalnie dostajesz najmniej, jak się da i nie ma co liczyć na premie czy podwyżki.
Dla kierowcy pisali w ofercie o "przewozie towarów zgodnie z wyznaczonym harmonogramem". Co to oznacza w praktyce?
Ma ktoś wiedzę na temat marki Kernau i warunków pracy serwisanta . Zamierzam tam aplikować. Proszę o szczerą opinię.
Opowiecie o pracy na dziale na którym jest specjalista ds. Social Media, zespół, atmosfera? Natknąłem sie na ofertę w której było wpisane ze trzeba mieć tylko minimum pół roku doświadczenia żeby sie dostać więc może bym spróbował
Odradzam aplikowania oraz pracy w tej firmie, zupełny brak szacunku dla drugiego człowieka. Szkoda czasu i nerwów.
Szczytem zarobków nawet dla doświadczonego magazyniera jest 6400 brutto czy to kwestia negocjacji na miejscu i przedstawienie swojego CV i doświadczenia?
omijajcie ten sklep z daleka -e maile nie dochodzą a dodzwonić się z reklamacją to chyba cudem. Kupiłem przez allegro nawigację -niesprawna ani na allegro ani do sklepu kontakt prawie niemożliwy
Wspominaliście o rotacjach w firmie i pokazało się dużo ogłoszeń na przedstawicieli handlowych. Chcę aplikować ale wolę uniknąć zwolnienia...możecie się wypowiedzieć czy to oni zwalniają czy pracownicy rezygnują?
Czy ktoś może napisać o pracy jako grafik w siedzibie firmy w Łańcucie? Co chwilę pojawiają się ogłoszenia o pracy na stanowisko grafika komputerowego , więc albo firma kiepska albo nikt nie spełnia ich oczekiwań lub ciągle rozbudowują dział graficzny ?! Bo co 2-3 miesiące jest oglesznienie na grafika.
Ciągle rozbudowuje się dział graficzny, jest dużo pracy, więc i rąk potrzeba, ale uwierz, że atmosfera w dziale graficznym jest wyjątkowa, ciężko trafić lepiej pod tym względem :)
Obserwując projekty, pracowników byłych, aktualnych, ich portfolio, firmę, oraz znając branżę - myślę, że trzeba tam dużo grafików do digitalu, w techniczne kierunki typu UI UX, co w takim miasteczku jak Łańcut raczej jest mocno słabe, a oprócz tego trzeba też trochę pod druk i umieć to poskładać. W dzisiejszych czasach ludzie niewiele potrafią, a znając okolicznych specjalistów, raczej ciężko o minimum przeciętnego grafika. Roboty tam pewnie dużo, na pewno trzeba wykazać się samodzielnością i wiedzą. Jeśli przyjdzie grafik, który ledwo ogarnia to pewnie co chwile kolejne ogłoszenie wpada, a firma traci na rekrutacjach. Wiem, bo niedaleko obok (Rzeszów) firmy, które potrzebują również specjalistów tego pokroju do pracy na wewnętrzny użytek mają ten sam problem. Generalnie w dzisiejszych czasach ludzie nic nie potrafią. Uzdolnienia plastyczne to jedno, ale jak nie radzisz sobie z oprogramowaniem to lepiej iść sprzedawać truskawki na targu. Ciężko o dobrego pracownika, ciężko o dobrego pracodawcę. Przed czym przestrzegam to nie pakujcie się w jakieś umowy B2B, które mają ukrywać etat (w jakichkolwiek firmach). 1 kontrola i będziecie zrujnowani finansowo.
Na jakie zarobki można liczyć jako specjalista ds marketingu w Łańcucie? Jaki zakres obowiązków?
Obowiązki to zależy do czego szukają, bo dział marketingu jest na tyle rozbudowany że jeden specjalista robi całkiem co innego niż inny. Zarobki sa zalezne od tego co umiesz, jak sie wykażesz to mozesz dosc szybko skoczyć wyżej i wtedy tez wiecej zarobisz.
Może to taki model biznesowy hehe 3 miesiące i nowa osoba
Na rzeszowiaku to chyba co tydzień widzę te same ogłoszenia do działu marketingu, nawet szukając innej pracy non stop spotykam te ogłoszenia. Wielki RED FLAG.
Na szczescie to kompletnie nie ten klimat. Jak ktos sie nie sprawdza na swoim stanowisku to często go wolą przesunąc i spróbować gdzie indziej niz calkiem zwolnic.
Nie polecam pracy w marketingu w GT. Ciagle roszady w zespołach przyprawiają o ból głowy, ciężko dojść końca z osobami, które obejmują wyższe stanowiska. Atmosfera jest mocno średnia, na podwyżki i dobre zarobki również nie ma co liczyć. Warto zauważyć, że wszystkie osoby obejmujące wyższe stanowiska szybko uciekają gdzie pieprz rośnie.
Ogłoszenia sie ciagle pojawiają, bo firma stawia na rozwoj i te stanowiska po prostu są stale tworzone.
Wspominacie o umowach śmieciowych, nawet dyrektorzy na nich pracują? Mega dziwne moim zdaniem, jest tu jakiś pracownik który pomoże mi to zweryfikować?
Szanowny GoWorku, musisz swoim botom ustawić jakiś generator nicków, bo zawsze same Krystyny, Edyty, Izabele, Tomasze i wszystko pisane na to samo kopyto!
Cześć, widzę że ogłoszenia o pracę co chwila pojawiają się na olx, wysyłałem parę razy i znajomi również ale zero odzewu. Czy ta firma zbiera CV czy faktycznie zatrudnia? Wygląda też to jak wyłudzanie danych
Kierowca p.Sławek tel. 60. ... .01 jest tak nieuprzejmy, nie sympatyczny, że nie wiem jak można zatrudniać takiego kierowcę. Po telefonie do tego Pana dowiedziałam się że jest w miejscowości która znajduje się 10 km ode mnie. Na moje pytanie kiedy będzie u mnie z dostawą odpowiedział mi że nie wie bo nie jest stąd (bo chyba ciężko było spojrzeć na GPS). Kiedy sama domyśliłam się kiedy może przyjechać i powiedziałam że muszę znaleźć osoby do pomocy wniesienia sprzętu, Pan był zdziwiony, powiedział mi również że nie ma obowiązku informować kiedy będzie dostarczona przesyłka, ponieważ jest to przesyłka internetowa ( dużo zamawiam internetowo i pierwszy raz spotkałam sie z taka odpowiedzią ) Na prośbę czy będzie mógł pomóc synowi przenieść zmywarkę od samochodu do przedsionka domu, powiedział że nie ma takiego obowiązku. Dawno nie spotkałam sie z tak gburowatym kierowcą, nie wiem czy ten Pan pracuje za karę ?
Jak się pracuje w Galicja Tomaszek Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Galicja Tomaszek Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Galicja Tomaszek Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!