Zapraszam pod Urząd Miasta Zabrze jak wygląda dewastacja jezdni i deptaka, której BIBUS nie ma zamiaru naprawić twierdząc "to nie nasze". Dziury i zapadliska. Tak do gwarancji podchodzi kierownik oddziału w Katowicach. Działa jedna smarownica, tramwaje piszczą, tworzą się niecki i dziury. Nikt tematem się nie zajmuje od roku. Nasz urząd miasta doszedł do tego kto jest winny. BIBUS. Nie firma z Wrocławia tylko BIBUS a najbardziej podejście kierownika serwisu w Bibusie z Katowic. Czas naprawy minął z końcem lutego, urząd podejmuje kroki o naprawę i odszkodowanie sądownie.
Zadaniem realizacyjnym BIBUS MENOS w centrum Zabrza był temat montażu smarownic wraz z przynależnymi skrzynkami przytorowymi. Prace zostały zrealizowane terminowo i odebrane przez naszego klienta bez żadnych uwag. BIBUS MENOS w ramach tego projektu nie realizował prac związanych z położeniem kostki brukowej na jezdni wokół torowiska ani na deptaku. W związku z powyższym BIBUS MENOS nie jest stroną w tej sprawie.
Niestety fakty są inne proszę Pani/Pana. Pracuję od 19 lat w Urzędzie Miasta Zabrze i naocznie obserwuję sytuację. Sprawa jest wałkowana od roku bez skutku. Dziury i niecki są aktualnie przed Urzędem, sprawia to olbrzymi kłopot. Pomijam fakt braku właściwego funkcjonowania smarownic, za które z podatków Zabrzan zostały Bibusowi zapłacone, ponieważ tramwaj poruszający się po szynach generuje hałas.
Znam firmę i powiem szczerze że to jedna z lepszych firm do których trafiłem. Świetny klimat, fajni pomocni ludzie, miła atmosfera warunki socjalne rewelacja ! Bardzo polecam! Warto!
Owszem, to prawda, pod tym względem firma robi wrażenie, ale nie w oddziale serwisu w Katowicach, gdzie zielone światło miało (usunięte przez administratora) pracowników przez bliską osobę kierownika, na co po dziś dzień mam dowody w postaci nagrań. Sprawa była zgłoszona, lecz Gdańsk to po prostu zamiótł pod dywan nie przedłużając ze mną umowy, mimo że drugi z serwisantów był całkowicie, jeszcze bardziej przez "szefa" poniewierany, ale z racji braku jakichkolwiek umiejętności technicznych i omyłkowym angażu w tej firmie trzyma język za zębami w przeciwieństwie do mojej osoby. Dobra wiadomość jest taka, że do szefa od (usunięte przez administratora) karma już wraca i to solidnie.????????????
Co by mi to dało? Pieniądze? Stratę czasu? (usunięte przez administratora) Kto zawinił i tak będzie cierpiał, taka zasada. W mojej końcowej mowie w obecności świadków powiedziałem szefowi, że wybaczam mu te wszystkie jazdy, które zafundował mnie i koledze, wulgaryzmy, epitety, (usunięte przez administratora), traktowanie przez wiele tygodni jak powietrze, brak premii, uznania - dziękuję, odparł mi wówczas. Ja patrząc w te jego żółto-przekrwione oczy z pełnym spokojem i pewnością "teraz wszystko do ciebie wróci razy 10, bo solidnie na to pracowałeś". I tak się dzieje, to mi wystarczy, nie potrzeba mi procesów i odszkodowań. Mam dowody, nie tylko ja, ponieważ drugi serwisant również naumiał się nie tylko trzymać prawidło młotek, ale być asertywnym i korzystać z możliwości nagrywania w telefonie. Nadszedł czas sprawiedliwości, ot tak po prostu sam, a mój wpis ma na celu oszczędzenie potencjalnych pracowników serwisu w Katowicach - absolutnie nie mieszam tu się do spraw związanych z handlowcami, nie byłem handlowcem i nie mnie oceniać.
Pierwszy raz widzę stwierdzenie ze warunki socjalne to wręcz rewelacja… czyli co konkretnie sie na nie składa? Co jakiś czas coś dorzucają?
firma zapewnia bardzo wysoki standard pracy dla swoich pracowników, nowoczesne, klimatyzowane biura, w pełni wyposażoną nowoczesną stołówkę. W Gdańsku jest w pełni wyposażona sala do treningów z personalnym trenerem po godzinach pracy :) oraz sala do tenisa stołowego. Firma organizuje darmowe lekcje językowe w godzinach pracy. Raz w roku jest wyjazdowa impreza integracyjna i organizowane są imprezy działowe. Jest możliwość korzystania z pojazdów elektrycznych przez pracowników oraz można pracować w trybie pracy zdalnej 2 razy w tygodniu. Do tego dochodzi fajny klimat, przyjazne środowisko i propracownicze podejście do ludzi, plus wiele innych dodatków pozapłacowych. Mało?
Piszący w zeszłym roku @Mec ostrzegał żeby kokosów sie nie spodziewać a raczej sporej dawki stresu. Pytanie tylko jakie są proporcje i czy te pieniądze warte są ceny jaką się płaci?
Jeśli chodzi o mnie, to nie, nie warto. Pieniądze są często sporo mniejsze niż w innych firmach, projekty są lepione czasem na siłę, a roboty i stresu jest tyle, że życie prywatne, delikatnie mówiąc, znacznie na tym cierpi.
Co do tego braku życia prywatnego no to oznacza co że nadgodziny są obowiązkowe i konieczne? Kurcze bo jak wymagają zostawania dłużej niemal codziennie to faktycznie mi się to nie opłaca.
to bardzo ciekawe bo o 15:30 raczej nikogo się w firmie już nie spotka...czyli teoria z nadgodzinami to naprawdę kiepski fake
Zależy. W biurze nie ma tej konieczności. W terenie jest i to cały czas. Przynajmniej byłą kilka lat temu.
Z czego to wynikało z organizacji pracy? Bo jeśli tak to pogadałbym z przełożonym że to nie powinno tak na dłuższą metę wyglądać i że mam swoje życie i swoje sprawy poza firmą.
A za nadgodziny idzie na prawdę dobrą kasę zgarnąć? Może ktoś tu jest kto pracuje w terenie i powie jak to wygląda....
Za nadgodziny nie płacą. Tzn zwracają potem wolne, czasem z fochem. I tylko do końca miesiąca. Przynajmniej u mnie tak było. I podkreślam - nadgodziny są liczone tylko u klienta. Trasa z Wrocławia do Rzeszowa i z powrotem za kierownicą to dojazd na miejsce pracy, nie praca.
Już pomijając tego focha co to w ogóle za przymus ze do końca miesiąca? Wszystko jest na umowie więc jeśli ci przepadnie odbiór to już nie maja wyjścia i musza zaplacic?
Dokładnie, jak przepadnie to juz tyle, nic innego w zamian nie ma
Bez sensu. Ale wy macie to normalnie udokumentowane, więc chyba jest podkładka? Ja bym sie rościł o swoje
Nie licz na nic prócz pazerności managerów. Nie dostaniesz nawet jdk prezes obieca, takie wałki robią. Hasło człowiek na pierwszym miejscu jest fikcją.
Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii. Nie możemy się jednak zgodzić na tego typu pomówienia skierowane w kierunku naszej firmy. Od zawsze największą wartością dla BIBUS MENOS są i będą ludzie i o nich szczególnie dbamy w każdym aspekcie współpracy z nami. Dowodem na to jest bardzo niska rotacja pracowników, którzy wiążą się z naszą firmą na lata. Panująca na co dzień w firmie miła i przyjazna atmosfera to również solidna podstawa do współpracy z BIBUS MENOS. W związku z tym zamierzamy zastosować środki zaradcze i pozyskać informacje od administratora strony na temat osób, które bezpodstawnie wystawiają tego typu opinie o naszej firmie.
Znam, pracowałem kilka lat i naprawdę bardzo dobrze wspominam pracę w Bibusie. Widzę, że cześć osób tutaj narzeka. Niestety nigdy wszystkim się nie dogodzi. Widocznie narzekacze nie mają porównania jak bywa w innych firmach. A część ludzi jest mocno roszczeniowych, takie parszywe czasy mamy. Ja pracowałem w kilku firmach i wiem że bywa dużo gorzej. Bibus to firma przyjaźnie nastawiona do ludzi. Zawsze można się porozumieć i dogadać. Nigdy z tym nie miałem problemów. Pozdrawiam wszystkich!
To spoko ze ludzie sa zintegrowani i nawet tu jakieś wyjazdy im organizują ale ja to głównie do pracy dla kasy przychodzę. Podwyżki mieliście w ostatnim czasie czy jednak dalej czekacie?
Oczywiście że podwyżki są! Jak się postarasz i masz odpowiednie doświadczenie i wykształcenie to może nawet Cię zatrudnią . Próbuj.
Zapomnieliście o jednym - nasza firma jako mało przyjazna pracownikowi pozwala na podwyżkę nie częściej niż co dwa lata, tak mamy w regulaminie obozowym! Reszta to premia, której nie dostaniesz. 5-6 lat temu firma była prężna, teraz to przeciętność z dużym minusem.
Większość prywatnych firm, w ogóle nie oferuje żadnych regulaminowych podwyżek. A jak wywalczysz sobie chociaż niewielką podwyżkę raz na 5 lat to i tak się cieszysz jak gwizdek.
Łał. To musiała by być gruba podwyżka żebym się naprawdę ucieszył. Zwykle ile rzucą bo jak dwie trzy stówki to słabizna.
Dokładnie, jak przepadnie to juz tyle, nic innego w zamian nie ma
Nadgodzinami już widzę ze sobie tu nie dorobie a premia chyba jest uznaniowa skoro tak pisali. jest tu szansa na lepszy zarobek niż sama podstawa czy jednak mogę sobie pomarzyć?
Czy szukacie jeszcze kogoś do pracy bo nie mogę nigdzie znaleźć ogłoszenia ani adresu gdzie go wysłać
Dzień dobry. Aktualne oferty pracy znajdują się w dedykowanej zakładce na naszej stronie: https://www.bibusmenos.pl/o-firmie/praca/#Oferty%20pracy. Zapraszamy.
Serwis w Katowicach przestał istnieć. P(usunięte przez administratora)Jako użytkownik zrobię wszystko, aby dokonać zmian w doborze wykonawcy. Brak kompetencji zawodowych osób które są czynnymi pracownikami. Kolesiostwo. Sprzedaż i brak gwarancji na wykonane usługi.
Dziękujemy za wyrażenie swojej opinii, jednak nie możemy się z nią zgodzić. Zatrudniając pracowników, zwracamy uwagę na wykształcenie, doświadczenie zawodowe i umiejętności. Bierzemy odpowiedzialność za wszystkie nasze realizacje, a w uzasadnionych przypadkach ponosimy konsekwencje niedopełnienia warunków umowy. Powyższe zasady dotyczą wszystkich oddziałów, nie tylko serwisu w Katowicach.
Teraz można wysyłać cv na rekrutację na pozycję Inżynier Sprzedaży Mechatroniki. I jest to praca też w terenie, bo piszą o podróżach służbowych 2/3 razy w tygodniu. A te podróże to sa jakie? Autem firmowym? Pociągiem, samolotem? Czy jak? I potem można odebrać jakieś dni wolne za ten czas na wyjazdach?
Charakter pracy, o których Pani wspomina, to wyjazdy do klientów autem służbowym. Wyjazdy są w godzinach pracy lub też jako delegacje, w zależności od lokalizacji. Zachęcamy do przesłania nam swojego zgłoszenia w odpowiedzi na tę rekrutację, na wszystkie pytania odpowiemy na spotkaniu.
Firma szuka kilku osób, w tym konstruktora-mechanika. Wśród wymagań moją uwagę przykuły tj.: umiejętności organizacyjne oraz pracy pod presją czasu, a także gotowość do wyjazdów służbowych w kraju i za granicą. Jak w praktyce tu jest z tą presją czasu i czy te wyjazdy są konieczne? Proszę też o wyklarowanie tematu umowy o pracę, a mianowicie, na jaki czas jest ona zawierana? No i zabrakło mi wskazania choćby zakresu wynagrodzenia. Czy uzyskam tu informację, jaka to może być kwota?
Po kolei. Wyjazdy są konieczne. Zależy, gdzie działasz. W Gdańsku nie będzie tak źle, ale we Wrocławiu może Cię nie być ze 2 miesiące w roku w domu. Nie całkiem ciągiem, ale licz się z tym. Praca w terenie po kilkanaście godzin dziennie przy nadzorze budowy maszyny to norma. Wyjazdy o 4 rano też. Powroty przed 24 również. Za jazdę nikt nie płaci, nawet jako kierowca. Jazda nie jest też liczona do odbioru wolnego. Widełek nie podam. Kokosów sie nie spodziewaj. Sporą częścią wypłaty jest premia uznaniowa, czyli niezależna od Twojej pracy. Presja czasu jak najbardziej. Sporo stresu gwarantowane. W kwestii wsparcia od kolegów i przełożonych - każdy chroni własny (usunięte przez administratora) i nie lic, że ktoś go za Ciebie nadstawi, ale wsparcie dostaniesz.
Czy BIBUS MENOS Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
W zdecydowanej większości zatrudniamy pracowników w oparciu o umowę o pracę. Praca na zlecenie, jak i inne formy kontraktów, także mają miejsce ale zdarza się to sporadycznie.
Nie współpracujemy na zasadach pracy dorywczej. Natomiast inne, niż umowa o pracę, formy kontraktowania współpracy zależne są nierzadko od oczekiwań także drugiej strony
W naszej firmie oferujemy pracę na pełen etat, natomiast wyjątki od tej reguły zależą od indywidualnych warunków konkretnego porozumienia (np. umowa zlecenie).”
Czy BIBUS MENOS Sp. z o.o. zapewnia kartę multisportu?
Dzień dobry. W pakiecie benefitów posiadamy nie tylko Kartę MultiSport, ale także dofinansowanie kosztów z nią związanych. Naszym pracownikom oferujemy ponadto szereg innych benefitów, o których wspominamy na naszej stronie https://www.bibusmenos.pl/o-firmie/praca/
był ktos moze na rozmowie o prace w BIBUS jako przedstawiciel i napisze co firma ma do zaoferowania? bo to czego szuka i czego wymaga to mamy w ogloszeniu, chcialabym poznac druga strone medalu ?
Pracowałem w BIBUS MENOS kilka lat w dziale projektowym/technicznym/operacyjnym. To o nim się wypowiem, nie o całej firmie, bo tu mógłbym ocenić niesprawiedliwie. Z początku praca wydaje się być ciekawa. Jest sporo wyzwań. Tylko z czasem te wyzwania przeradzają się w wymagania, żmudne siedzenie kilkaset kilometrów od domu tygodniami na hali przemysłowej u klienta. Zazwyczaj po jakieś 12 godzin dziennie. No i pierwsza kwestia. Może się wydawać, że można w ten sposób sporo dorobić. Otóż nie. Nadgodziny są bezpłatne. Ewentualnie można je odebrać 1 do 1. Przy czym tylko do końca miesiąca. Skoro jesteśmy już przy nadgodzinach, praca wiąże się z licznymi podróżami. Samochody są nowe i całkiem komfortowe. Dodatkowo często można z nich korzystać do prywatnych celów. Ale podróże nie są traktowane jako praca(usunięte przez administratora) Czyli wyjeżdżamy, dajmy na to, o 2 w nocy, jedziemy do klienta, zabierając sprzęt czy podwykonawcę po drodze. Dojeżdżamy na 9:30. Przy standardowym czasie pracy 8-16 przepracowaliśmy właśnie 1 h 30 min. A nie 7 h 30 min. Ale w dalszym ciągu trzymają te wyzwania i czasem przyjacielska atmosfera - zależy do biura. Integracje działowe w firmie to norma. W tym dziale nie. Płace kiepskie w porywach do średnich. Ale to po przyznaniu odpowiednio wysokiej premii uznaniowej - czyli w praktyce niezależnej od naszego wkładu pracy. Pasek wypłaty to zawsze niespodzianka. (usunięte przez administratora)jest osobą zdolną w awansowaniu, ale od strony technicznej kiepską, a od strony zarządzania beznadziejną. Nie słucha, rozmowy zaczyna z tezą, którą jedynie próbuje potwierdzić. Czasem można cos powtórzyć 5 razy, on dalej nie bierze do głowy. Głównym środkiem motywacyjnym jego wykonaniu jest poganianie i narzekanie. Często są to sytuacje absurdalne, gdzie ma się pod sobą 5 projektów, a on co 30 minut pyta, czy już gotowe. Poza tym jest trochę kolesiostwa. Przyjaciele w firmie raczej nie istnieją. Tzn. są ludzie mili, z którymi można porozmawiać, ale w razie, nazwijmy to, zagrożenia, zostaje się samemu lub wręczy wypchniętym. A i jeszcze urlopy - na kolejny rok można zachować 3 lub 4 dni. W przypadku większej ilości jest się wyganianym na urlop. Oczywiście dzień czy dwa po powrocie pada pytanie, czy projekty skończone. Podsumowując, dużym plusem jest samochód służbowy, o ile się go dostanie. Minusami jest przeciążanie pracownika, bezpłatne nadgodziny, kiepskie płace, raczej atmosfera, brak integracji działowych.
Jeśli człowiek jest po studiach i ma trochę ambicji i naiwności, to jest w stanie się zgodzić na wiele. (usunięte przez administratora)
Cześć, kiedyś widziałem filmy w necie jak się u was pracuje, fajne to było, pytałem się o pracę u was, ale filmy zniknęły. Podoba mi się taka praca z przygodami i tymi ludźmi. Czy planują Państwo rekrutację w województwie śląskim coś na etat montera? Znam angielski, znam elektronarzędzia, chce się uczyć.
Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w BIBUS MENOS Sp. z o.o.?
Dobra atmosfera w pracy jest dla nas jednym z absolutnych priorytetów. Dbamy o dobre relacje koleżeńskie na co dzień a kryzysowym sytuacjom staramy się wyjść naprzeciw, czego przykładem są w naszej firmie chociażby warsztaty psychologiczne dla chętnych pracowników. Efektywność mierzymy nie tylko poprzez osiągane wyniki ale także poprzez różne działania w obszarze miękkiego hr.
Jakie jest podejście do liderów z zewnątrz w firmie BIBUS MENOS Sp. z o.o.?
W naszej strukturze organizacyjnej jest miejsce zarówno dla lidera wybranego z wewnątrz, jak i spoza organizacji. Czynnikiem weryfikującym dla osób z zewnątrz są jednak referencje udzielone przez zaufane osoby.
Czym BIBUS MENOS Sp. z o.o. zachęcają? Jakie mają dodatki?
Dzień dobry Naszym pracownikom oferujemy następujące benefity, świadczenia i udogodnienia m.in.: OPIEKA MEDYCZNA Zapewniamy naszym pracownikom dofinansowanie prywatnej opieki medycznej oraz możliwość przystąpienia do opieki członkom rodziny. Dzięki świadczeniom zdrowotnym pracownicy BIBUS MENOS mają możliwość skorzystania z nieograniczonej liczby darmowych wizyt, konsultacji i porad lekarskich oraz wykonania bezpłatnych badań na podstawie otrzymanego od lekarza skierowania. UBEZPIECZENIE GRUPOWE W trosce o dobro swoich pracowników oraz ich rodzin, BIBUS MENOS zapewnia możliwość grupowego przystąpienia do dobrowolnego ubezpieczenia na życie. MULTISPORT Oferujemy pracownikom dofinansowanie do programu MultiSport. Istnieje możliwość uczestnictwa również osób towarzyszących. ZAJĘCIA SPORTOWE W naszej siedzibie w Gdańsku posiadamy siłownię, która dostępna jest dla wszystkich pracowników po godzinach pracy. Ponadto, dwa razy w tygodniu, organizowane są zajęcia z trenerem personalnym. KURSY JĘZYKOWE Wspomagamy naszych pracowników w nauce języków obcych. Obecnie prowadzimy darmowe kursy języka angielskiego dla wszystkich zainteresowanych pracowników. PROGRAM POLECEŃ PRACOWNIKÓW Dbamy o to, by praca w naszej firmie przebiegała w jak najlepszej atmosferze. Ufamy naszym pracownikom, dlatego zachęcamy ich do polecania ofert pracy wśród swoich znajomych. Jeżeli polecony kandydat przejdzie pomyślnie rekrutację i okres próbny, przewidujemy premie dla polecającego go pracownika. BEZPŁATNY PARKING Zapewniamy pracownikom duży, bezpłatny, strzeżony parking zaraz przy miejscu pracy. ROZWÓJ ZAWODOWY Wszyscy ambitni pracownicy mają możliwość rozwoju swoich kompetencji, a wielu z nich również uzyskania awansu, zarówno pionowego jak i poziomego. Posiadamy wykwalifikowany zespół działający w różnych branżach przemysłu, chętnie dzielący się swoją wiedzą ze współpracownikami. SZKOLENIA W zależności od potrzeb zawodowych, zapewniamy naszym pracownikom możliwość odbycia różnego rodzaju szkoleń związanych z wykonywaną pracą, jak również tych interpersonalnych. INTEGRACJA Niejednokrotnie pracownicy firmy spotykają się przy różnych okazjach. Regularnie organizujemy spotkania wigilijne oraz wyjazdy i spotkania integracyjne. BONY NA ŚWIĘTA Co roku, w okresie świątecznym, pracownicy BIBUS MENOS otrzymują w ramach upominków świątecznych bony lub karty, a znajdujące się na nich środki mogą wydać na dowolne cele.
Czy można liczyć w BIBUS MENOS Sp. z o.o. na prywatną opiekę medyczną?
Dzień dobry, Zapewniamy naszym pracownikom dofinansowanie prywatnej opieki medycznej oraz możliwość przystąpienia do opieki członkom rodziny. Dzięki świadczeniom zdrowotnym pracownicy BIBUS MENOS mają możliwość skorzystania z nieograniczonej liczby darmowych wizyt, konsultacji i porad lekarskich oraz wykonania bezpłatnych badań na podstawie otrzymanego od lekarza skierowania.
Z własnego doświadczenia odradzam pracy w dziale technicznym, zwanym również projektowym. Obecny przełożony zatrzymał się na XX wieku. Co do innych działów zdania nie mam, z moich obserwacji ludzie usatysfakcjonowani z pracy.
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w BIBUS MENOS Sp. z o.o. - Gdańsk
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w BIBUS MENOS Sp. z o.o.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w BIBUS MENOS Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy BIBUS MENOS Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 6.
Jakie są opinie pracowników o pracy w BIBUS MENOS Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 4, z czego 2 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Spadochroniarzy 18
- OLX.pl 2 427 246
Pozostałe - sprzedaż hurtowa - Gdańsk
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |