Acturis Poland to firma z opinia bardzo dobrego pracodawcy. Jeśli ktoś tego nie widzi to niech poszuka innych!
Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje?
2500 netto zarabia poczatkujacy kasjer w ikei. gratuluje ambicji pracownikom tej firmy
Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.
Rekrutacja kilkuetapowa. Najpierw test online 20 pytań, 40 minut na logikę/matematyke - dobrze porobić najpierw testy na internecie z problem-solving oraz data sufficiency, żeby wdrożyć się w logiczne myślenie i lepiej rozwiązać test. Następnie rekrutacja online z HR oraz 2 rozmowy techniczne. Rozmowa z HR typowa - pytania o CV, motywacje, oczekiwania finansowe itp., Pani bardzo konkretna i sympatyczna. Następnie rozmowa techniczna, czyli zadanie XML, którego niestety nie przeszedłem, gdyż w wymaganiach na to stanowisko nie było o tym wspomniane. Ogólnie wymagania wysokie jak na entry level. Szukają kogoś kto wejdzie i prawie z marszu rozpocznie regularną pracę.
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Aplikowałem na Junior QA tester. Generalnie na wstępie dodam, że szkoda czasu, chyba, że ktoś ma dużo urlopu i mu go nie szkoda. Najpierw wysyłają test internetowy. 20 pytań typu GMAT, ale nie takie łatwizny jak na tutorialach na (usunięte przez administratora) Poziom trochę bardziej zaawansowany. Jeśli się otrzyma zadowalającą ilość punktów to zapraszają na rozmowę. Rozmowa trwa około 3 godziny. Przeprowadzana z 4 róznymi osobami po kolei. Najpierw HR i pierdy typu szkola/praca co się robi/robiło. Kolejne osoby to już rozmowa + rozwiązanie zadania. Jak ktoś nie czuje się kozakiem w rozwiązywaniu zadań na poziomie gimnazjum to lepiej od razu dać se spokój ( czyli jak test internetowy poszedł Ci średnio to daj se spokój). Ponoć jak się któregoś zadania nie rozwiąże to z kolejną osobą już się nie rozmawia. Ja rozwiązałem wszystkie poprawnie, ewentualnie z małą podpowiedzią. Dwa dni po rozmowie przysłali mejla, że nie mam wystarczających umiejętności technicznych. Dodam, że mam ponad 3 letnie doświadczenie jako inżynier i pracuję w przemyślę. Podsumowując, szkoda czasu. Sami do końca nie wiedzą kogo szukają. Jak ktoś nie ma pracy to warto iść i spróbować, ale specjalnie brać urlop to drugi raz bym nie wziął.
"Do wrocławskiego oddziału firmy poszukujemy osób, które chcą wykorzystać swoje umiejętności (a nie doświadczenie!) w firmie IT i rozpocząć budowanie własnej ścieżki kariery właśnie w tej branży." cytat z ich ogłoszenia. wnioski wyciagniejcie sami. jest to firma szukajca osob ktore beda pracowaly w IT jednoczesnie nie bedacych po studiach IT i chcacych pracowac za niskie wynagrodzenie.
Rozmowa kwalifikacyjna jak wyzej, dodam jedynie ze startowalem na stanowisko programisty C++, a w 'testach specjalistycznych', - czyli napisanie dwoch programow w 'psaudo kodzie', gdzie znajomosc programowania obiektowego w C++ jest utrudnieniem (dla mnie abstrakcja). Mimo to oba zadania rozwiazalem (wczesniejsze etapy tez mi bardzo dobrze poszly), a jednak sie nie dostalem, ze wzgledu na zbyt malo czytelny kod. Nie ukrywam ze majstersztyk to to nie był, ale w poleceniu wyraznie widnieje PSEUDO KOD oraz myslalem ze chodzi bardziej o szybkosc myslenia, a nie ladne rozwiazanie - wiec jak pojawil sie pomysl odrazu przelewalem go na kartke. Tak jak mowilem wczesniej, oba rozwiazania byly poprawne jednak albo linijke za dlugie, albo o jeden warunek za duzo. Tak wiec polecam dokladnie dopytac prowadzacego podczas testow. Ogolnie mi sie podobało, ale niesmak został, tym bardziej ze prosiłem o uzasadnienie negatywnej decyzji (tym bardziej ze podjela ja Pani na ostatnim etapie, tak wiec ciezko mowic tu o jakiejkolwiek dluzszej konsultacji), malo profesjonalne testy specjalistyczne (stanowisko C++ a jego znajomosc jest utrudnieniem), i tak jak ktos pisał wyżej - pozniej totalne olanie, czyli brak jakiejkolwiek odpowiedzi gdy zwrocilem sie z zapytaniem o uzasadnienie negatywnego wyniku.
Oni szukają osób dobranych do zespołu, a rekrutację mają non stop bo ich na to stać. Dowiedziałem się, że test prawie każdy przechodzi i nie jest to tak istotne jak rozmowa. Przy okazji dowiedziałem się na rozmowie rekrutacyjnej czego nie mówić na moim przykładzie i dostałem opis odczuć rekruterki na temat mojej osoby. Pełen profesjonalizm.
To w sumie jak każdy jest przypisany do swojej zmiany to ma się przynajmniej pewność że się to nagle nie zmieni. Wiecie tylko czy wypłata jest u nich terminowa? Nie ukrywam, że dobrze by było jakbym podjął zatrudnienie u nich, bo jednak praca w amazon to nie byle co
@e3334 odpowiadam: Najpierw test matematyczny i sprawdzający umiejętność czytania ze zrozumieniem po angielsku, poziom szkoły średniej albo i niżej. W każdym razie banał. GMAT/SAT. Jedyny minus to, że nie można używać kalkulatora. Naprawdę nie rozumiem po co liczyć na piechotę. Ale nie wnikam. Chyba koło 21 zadań, 17 żeby rozmawiać dalej. Na to ok. 40-45 minut. Później rozmowa z HR, bardzo miła kobieta, rozmowa na luzie. Później rozwiązanie jednego z zadań ABCD z testu + poprawienie się z popełnionych błędów. I część "testowa". Każdy etap z inną osobą. Zadanka typu znajdź błędy, skorzystaj z bazy danych żeby znaleźć poprawną odpowiedź itp. Każda z rozmów z testem trwała niecałą godzinę. Łączny czas tam spędzony to ok. 5 godzin. 5 godzin ciągłego skupienia. Ponoć to po to, żeby dobrze poznać człowieka i dopasować go do odpowiedniego zespołu na podstawie tego, w czym okaże się najlepszy. Nie da się przygotować raczej, po prostu trzeba umieć logicznie myśleć i być spostrzegawczym. Jeśli naprawdę jest tylko 2,5k za tak rozwleczony proces rekrutacji- ponad miesiąc rekrutacji w moim wypadku, a ciekawe ile to trwa ogółem - to strasznie słabo.
Popieram poprzedników testy to jakaś farsa, przypomnijcie sobie dzielenie pisemne, bo w firmie chyba nie używają kalkulatorów. Ogólnie wszystko ciągnie się bardzo długo, przygotujcie się na to że na rozmowach nie ma żadnych pytań technicznych tylko z zakresu matematyki, analizy danych.
Też czekam na te testy, jeden był w firmie rekrutacyjnej a teraz już w Acturis mają być test, rozmowa HR i jakaś druga rozmowa niby 4 godziny może to potrwać. Dla mnie to komedia i czuję się jak idiota bo proces strasznie się ciągnie a kasy nie przybywa. Gdybym całkiem nie miał na chleb to bym zdechł, a te testy na poziomie szkoły średniej to komedia, po co się tego uczyć. Najważniejsze aby umieć z tego korzystać bo w pracy mamy dostęp do neta czy książek. W pracy jak coś projektowaliśmy to każdy i tak dla świętego spokoju coś sprawdzał w książkach a tok obliczeń był modyfikowany pod każdy projekt.
Czy mógłby mi ktoś udzielić informacji ile po tej długaśnej rozmowie z testami czeka się na telefon? Czy działają w myśl zasady "nie chcemy - nie dzwonimy"? Nie wiem, czy mam jeszcze czekać (miało być 2 dni, czekam tydzień) czy już sobie odpuścić ;)
Ta opinia jest:
Czy to znaczy, że jest jakiś bardzo wymagający dresscode? Pracuje się "pod krawatem" ?
Dresscode nieformalny. Można swobodnie pracować w jeansach i koszulce albo swetrze, kto co lubi :) a jak preferujesz pod krawatem to również możesz tak przyjść.
Very nice, I like it :D
Rekrutacja bardzo rozwleczona i za 2,5k na rękę to mocno przesadzona, mogliby bardziej to upakować. Jak nie jesteście mózgami matmy to strata kasy i pieniędzy. Firma z pozoru miła, ale to rosnące korpo i open office więc bez szału. Jedyny plus to Pani z HR. Może mało profi, ale całkiem nice :)
Skoro jest taki mega przesiew, to napisalibyście jeszcze ile płacą, bo tak to szkoda czasu jak dostaje się np. 4000 brutto na starcie (są inne firmy, do których łatwo się dostać i przy okazji dobrze zarobić). Jestem ciekaw, czy skoro oni oczekują aż takiej jakości, to czy traktują poważnie też samych programistów.
Hej, ubiegam się o stanowisku młodszego programisty. Możecie mi powiedzieć czego spodziewać się na rozmowie? Chciałbym się dobrze przygotować do rekrutacji, zarówno na rozmowie z HR jak i ze specjalistami. Interesuje mnie głównie jak wygląda rozmowa ze specjalistami, na co kładą największy nacisk, jaki jest stosunek pytań do zadań do rozwiązania, czy analizuje się jakiś kod pod względem błędów itp.
Na rozmowie kwalifikacyjnej są testy typu SAT i GMAT (można znaleźć różne zadania na forach, szczególnie forum GMATu), cały test w języku angielskim. Są 22 pytania (chyba) - ok.9 pytań z zakresu matematyki, 8 pytań typu czy -|x|=x i na podstawie podanych danych trzeba zaznaczyć czy te dane są wystarczające do stwierdzenia, że -|x|=x i pytania podobne do czytania ze zrozumieniem - jest tekst i później na pdst polecenia np. które ze stwierdzeń, jeżeli prawdziwe, jest najlepszym argumentem żeby coś tam coś tam (co było zawarte w tekście). Do każdego pytania 1 odp prawidłowa, test a,b,c,d. Ogólnie ta ostatnia część moim zdaniem najłatwiejsza, polecam robienie zadań z GMAT jeżeli ktoś został zaproszony na rozmowę, bo ja miałam trudności ze zrozumieniem niektórych poleceń. Na ten test jest 45 min, później dostaje się test na ok 10 min z angielskiego, który moim zdaniem jest banalny, należy wstawić odpowiednie słówko do dziury w zdaniu, słówka są podane od a) do d). W międzyczasie test matematyczny jest sprawdzany i wtedy jest decyzja czy rozmowa trwa dalej czy się pożegnają, później jest rozmowa z kobietą z HR, a na koniec 2,5 h testy analityczno-matematyczne, które mają dodatkowo zweryfikować czy jest się NAJLEPSZYM. Na dzień dzisiejszy planują zatrudnić jeszcze 35 osób, niekoniecznie trzeba być geniuszem programowania, wszystkiego mają tam uczyć. Biuro to open space, jest ładnie i nowocześnie, pracują tam głównie młodzi ludzie, miałam wrażenie, że w większości jeszcze studenci. Co do testu to ważne jest dla nich to, żeby wyrobić się w czasie, który na niego dali, bo ponoć bardzo często pracują pod presją czasu i to czy się ktoś zmieści w czasie czy nie jest dla nich ponoć wyznacznikiem tego, czy będzie umiał trzymać się deadlineów. Mam nadzieję, że komuś się to przyda.
widze, ze dla niektorych to jest problem sie podzielic informacjami jakie posiada, jestem ciekaw czemu nikt nic nie powiedzial, szkoda ze brakuje tutaj statystyk ile osob zobaczylo ten temat i w ogole dotarlo do tej strony.
Jak się pracuje w Acturis Poland Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Acturis Poland Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 15.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Acturis Poland Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Acturis Poland Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Acturis Poland Sp. z o.o. napisali 11 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.