Lindner Polska Sp. z o.o.

2.5Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Lindner Polska Sp. z o.o.

Sarius

Czy jest jakaś różnica między zaaplikowaniem do Warszawy lub Śląska ?

Sarius

@pracodawca czy pracownik ma jakiś wpływ przy jakiej pracy będzie pracował czy to wy wszystko ustalacie? Chodzi mi o to czy to jest praca przy płytach GK czy przy szybach

Majster

Niestety firma ma coraz wieksze problemy zeby znaleźć ludzi do pracy, co odbija się na pracownikach ... Zwiększenie liczby godzin , na urlop się nie chcą zgadzać( prawo ich nie dotyczy chyba) , pracujesz poltora etatu a dostajesz minium za jeden etat. Ludzie się juz poznali na tej "firmie" i odchodzą

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Lindner Polska Sp. z o.o.? Chętnie zatrudniają?

Jak oceniasz przebieg rozmowy kwalifikacyjnej w firmie Lindner Polska Sp. z o.o.? Które pytanie uznajesz za najciekawsze, a które za najtrudniejsze? Które z zaproponowanych warunków na stanowisku Przedstawiciel Handlowy wydawały Ci się najkorzystniejsze?
Bobik

Dzień dobry . Czy firma prowadzi również rekrutację dla elektromonterów ? Montaż koryt kablowych Układanie kabli Demontaż kabli Demontaż koryt Spawanie elektrodą konstrukcji pod szafki el

@Bobik

Dzień dobry, na takie stanowisko nie prowadzimy naboru. Pozdrawiamy, Zespół Lindner Polska

praca

@Pracodawca czy jest praca dla kobiet i dla par?

@praca

Dzień dobry, rozważamy każdą kandydaturę. Prosimy o aplikację.

Sarius

Zarobki 11 tys brutto czy netto?

Fachmam
@Sarius

Pierwszy miesiąc masz ok 1500e Potem max 2000e za miesiąc netto .... 11tys nie wiem co za kwota. Za zjazdy odejmują 45e

@Fachmam

Komentując proszę podawać pełne i prawdziwe informacje. Od pierwszego miesiąca pracownik jest na stawce monterskiej 15,70 brutto - zawarte w umowie. Za przepracowany rzetelnie (bez nieobecności) pełny miesiąc, przy jednym zjeździe do Polski, pensja bardzo sporadycznie jest niższa niż 2000 E na rękę. Zazwyczaj powyżej. A 1500? To chyba za kanclerz Merkel. Jeśli w pierwszym miesiącu ktoś zarobił mniej to najprawdopodobnie nie przepracował pełnego miesiąca. Natomiast przejazdy do kraju i powroty do Niemiec są po stronie pracownika. Firma jednak umożliwia transport busami służbowymi - wtedy pobierany jest ów ryczałt w wysokości 45E (choć i to nie zawsze) Jeśli te 45E pobierane z wypłaty tak boli - tajemniczy Panie Fachman - następnym razem zapraszam do SINDBADA. Proszę podać Pana nazwisko, będziemy wiedzieć kogo do busa nie wpuszczać.

Łukasz
@Krzysztof

Czy wystarczy samo CV ? Czy trzeba podesłać więcej dokumentacji ?

@Łukasz

Na początek wystarczy samo CV . Ważne, by poza informacjami o doświadczeniu i/lub umiejętnościach był podany nr telefonu kontaktowy lub przynajmniej adres e-mail a także miejscowość (lub nawet województwo) zamieszkania. Później - w razie potrzeby - kolejne informacje.

Konrad

Witam. Jakie są wymagania stawiane przez firmę podczas starania się o pracę? Czy brak prawa jazdy i brak znajomości języka stanowią istotną przeszkodę?

@Konrad

Dzień dobry. Brak prawa jazdy i brak znajomości języka nie stanowią żadnej przeszkody. Na budowach, w naszych ekipach obowiązującym językiem jest język polski. A brak prawa jazdy - nie będzie Pan mógł być kierowcą służbowego samochodu.

Władeczek

Pracowałem w tej firmie chyba z 10 lat i nigdy nie miałem nic do zażucenia kto nie chce niech nie pracuje i niech sobie oszczędzi zbędnych wypowiedzi.ps.Pozdrawiam Władeczek.

Izabela
@Władeczek

aż 10? to jaka pozycję tym samym udało się dzięki temu wyrobić? jak awanse i podwyżki przy tym mogą wyglądać?

Krzysztof

Dzień dobry. Jeżeli chce Pan pracować w Polsce - zapraszam do kontaktu z biurem w Warszawie - tel. + 22 644 46 48 Jeżeli chce Pan pracować za granicą - zapraszam do kontaktu z biurem Ruda Śląska - tel. +32 340 65 97

Sarius

Mam pytanie czy dostanę się do pracy po technikum budowlanym ze zdobytymi kwalifikacjami budowlanymi? Na jakie zarobki mogę liczyć i jak jest ze zjazdami co ile się zjeżdża i na ile?

@Sarius

Dzień dobry, jak najbardziej zapraszamy do aplikowania. Oferta wraz z najważniejszymi informacji znajduje się w zakładce "oferty pracy". Zarobki zaczynają się od 11 tys. złotych, a zjazdy do Polski odbywają się co 2,5 tyg. Pozdrawiamy serdecznie.

Sarius
@Lindner Polska Sp. z o.o.

Na jak długo zjeżdża się do Polski po 2,5tyg pracy? Pozdrawiam

@Sarius

Standardowo: W czwartek w południe zjazd do Polski. W poniedziałek powrót do Niemiec, we wtorek do pracy.

Julia

Cześć, widziałam ofertę Pracownik robót wykończeniowych. Czy naprawdę każdy może liczyć na to wspomniane 11 tysięcy od początku? Czy to dopiero po jakimś czasie?

@Julia

Dzień dobry, jak najbardziej, stawka ta jest stawką obowiązującą wszystkich pracowników od początku zatrudnienia. Podane wynagrodzenie jest kwotą brutto.

Butcher Wing
@Lindner Polska Sp. z o.o.

I właśnie to jest niesprawiedliwe, ktoś pracuje kilka lat i ma tą samą stawkę jak nowy pracownik który przykładowo uczy się dopiero roboty!

Daniel Lindner Polska
@Butcher Wing

Dlatego ma taką samą stawkę bo jest najniższa ,nie może nowo przyjęty pracownik zarabiać mniej niż niższa krajowa danego kraju ,regionu.Wszystko zgodnie z prawem.Dlatego są sami nowi pracownicy starych już dawno nie ma .Elita poszła do konkurencji ,teraz w biurze jest płacz bo nie ma komu roboty zrobić maja ograniczone możliwości hehe

Butcher Wing
@Daniel Lindner Polska

No tak kolego dokładnie jak piszesz wszyscy mają najniższa krajową nie pomyślałem o tym. Pozdro

Witam wszystkich pracowałem w tej firmie i naprawdę jest ciężko nikt cię nie posadzi i da 2 tys do tego upierdliwe Snoby i cwaniaczki którzy myślą że coś umieją to moga pomiatać. Ale przeglądając inne oferty pracy ich zarobki że walą w ciula (gdzie indziej) problem z dokumentami wypłatami (np 1500euro za mc z tego 400 na mieszkanie i życie ) to lindner jest na 6 plus bo po odraceniach po wyżywieniu zostaje 1.7 1.9 tys euro już na czysto z jedzeniem. Po za tym nie narzekaj biorą każdego z ulicy bez żadnych umiejętności bez języka jako robotnika pracujesz ciężko chcę ci się pracować to dostaniesz konkretne pieniądze i opieka kierowników na miejscu i biura na najwyższym poziomie z niczym cię nie zostawia. Moje motto nie narzekaj bo możesz mieć gorzej

Jain
@Pracownik

Racja

No name jakby

Jakby nie walili w .... ze zjazdami to bym pracował jak większość tych co nie wraca gadałem nawet niedawno że znajomym który tam teraz pracuje i dalej ze zjazdami ciułają a ja ma rodzinę pieniądze to nie wszystko miłego dnia

Monika
@No name jakby

A jak to wyglądało z tymi zjazdami? Co było mówione a co wychodziło? Kiedy się dowiadywałeś, że zostajesz dłużej?

Jeśli ktoś jest zainteresowany to właśnie firma Lindner Polska Sp. z o.o. rekrutuje na stanowisko sprzątanie. Może ktoś planuje aplikować?

Jaroslaw
@Administrator

Tak , jestem chętny do pracy. Gdzie dowiadywać się o warunkach i lokalizacji

Koleżka

Chciałbym się dowiedzieć jakie zarobki przy ,układaniu specjalistycznych podług doppelboden,płyt pod wylewkę,cennik interesuje mnie praca w MONACHIUM .WYNAGRODZENIE MIESIECZNE I CO ILE ZJAZD DO POLSKI.DZIEKUJIE.

@Koleżka

Dzień dobry, zachęcamy do zapoznania się z ogłoszeniem o pracę, które znajduje się w zakładce "oferty pracy" - są tam odpowiedzi na Pana pytania. Wynagrodzenie dla pracowników robót wykończeniowych to 11 tys. brutto, zjazdy do Polski co 2,5 tyg.

Chętny do pracy

Czy po nowym roku będą przyjęcia do firmy.Jestem chętny do pracy. Ńie skanczylem szkoły budowlanej. słyszalem że to jest wymagane.Czy mógł by pracodawca odpisać

@Chętny do pracy

Dzień dobry, tak, poszukujemy nowych pracowników do pracy na budowach w krajach UE, bo cały czas się rozwijamy. Zapraszamy do sprawdzenia oferty pracy dostępnej na tym portalu w zakładce "Oferty pracy" i do aplikowania. Przyglądamy się każdej kandydaturze.

No name

Pracowałem w tej firmie 2 lata i moje zdanie jest takie firma godna polecenia ale jest kilka rzeczy dlaczego ludzie uciekają 1 to ilość dni jeżeli porównasz z Montage serwis oni jeżdżą na 10 dni a Polska na 2.5 tygodnia i też na 3 dni a są tacy madrzy kierownicy co gonią ludzi na 3.5 zapominajc że pracownicy też mają w Polsce rodzinę i dzieci przy czym sami zawijają (usunięte przez administratora) po 5 niepełnych dniach czemu tak jest niewiem ale powinni być (nie mówię ze pracować bo tego tak nazwać nie można) razem z resztą bo tu jest niesprawiedliwość .Obsługa w biurze 1 klasa o co nie zapytasz na każde pytanie odpowiedź dostaniesz i pomoc także.trzeba się pilnować jak ci wydają z magazynu bo najpierw podpisujesz a gosz połowę rzeczy ci nie daje .jeżeli chodzi o samą pracę jeżeli masz chęci do roboty to pracował tam będziesz bez problemu wszystkiego można się nauczyć pomimo że tam nie wróciłem po karencji ogólnie polecam

Ziga
@No name

Jak tak polecasz pracę po 11 godzin a zapłata za 8 to dlaczego dalej nie pracujesz ????kozaczku z biura

Izabela
@Ziga

pytanie czy faktycznie tak miałoby to w godzinach wychodzić jak piszesz? jak tu ewidencja jest prowadzona i zgłaszana, jest jakieś konkretne stanowisko biurowe od tego?

Koziołek

A ja sobie chwalę bo teraz mam 2200,00 € za miesiąc na rękę, przejazd za 45 € w dwie strony, zwrot podatku prawie trzy tysiące € za rok. Wybudowałem dom i kupiłem samochód, nikt mnie w pracy nie goni. Koledzy przeszli na emeryturę za cztery tysiące złotych. A w Montaże to 200 € emerytury, zero zwrotu a czasem trzeba dopłacić i za pierwsze dziewięć dni chorobowego nic nie płacą

Koziołek

Mam trzydzieści dni urlopu jak każdy w tej firmie. Tak jestem po podstawówce i zapamiętałem, że "niepełne" oraz "pracowałbyś" piszemy razem a nie osobno. Gdybyś chciał to dam Ci namiar, gdzie mógłbyś ukończyć szkołę podstawową - uwaga mądre słowo - eksternistyczne.

Fachman
@Koziołek

Gdzie Ty masz 2200e ???? Nie pisz głupot!!! 1700e , max 1800e przy 11h pracy na dobę...

@Fachman

Zabolało, że zarobki podniosły się ponad dwa tysiące euro i boli tak, że zwieracz nie trzyma - na szczęście każdy fachman potrafi zmienić pampersa

Heniuś
@Koziołek

Ty to sobię chwalisz.Jestes najlepszym pracownikiem firmy.Takich więcej to ta firma inaczej by wygladała.Koziołek na Prezesa !!!HuHuHa niech nam żyje Koziołek najlepszy pracownik Lindnera

@Koziołek

W ramach sprostowania - ostatnie zdanie powyższej wypowiedzi tyczy się innej firmy, nie Lindner Polska.

Nikita

Jestem z Ukrainy .Czy mam szansę na pracę w firmie.Jestem chętny .Mam zamiar osiedlić w Polscze.Czy firma lindner przyjmuje uchodźców wojennych.

@Nikita

W Polsce jak najbardziej jest taka możliwość, natomiast wedle aktualnych rozporządzeń sytuacja poza granicami naszego kraju jest bardziej skomplikowana i nie do końca zależna od nas.

Młody

Powiem tak pracuje tu kilka dni jak narazie jest okej praca fajna nikt nie stoi i nie goni i nie drze papy jak czegoś nie umiesz jak narazie minusem jest ilość godzin na budowie z czasem pracownik staje się mało efektywny zobaczymy jak będzie z wynagrodzeniem za przepracowany miesiąc jak wszystko będzie się zgadzać to zostaje jak nie to mam nadzieje ze rozstaniemy się w porozumieniu Pozdrawiam

Oczywiście, zgodnie z prawem pracy dostarczamy wodę naszym pracownikom na budowach.

Zostaw merytoryczną opinię o Lindner Polska Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Lindner Polska Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Lindner Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 56.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Lindner Polska Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 35, z czego 11 to opinie pozytywne, 14 to opinie negatywne, a 10 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Przejdź do nowych opinii