Tak jak pisał jeden z oponiodawców, atmosfera w szkole to jeden z dużych atutów placówki, ludzie są nad wyraz mili.
Na pewno nie uświadczycie takiej atmosfery w pracy nigdzie indziej.
Jeśli chodzi o inne benefity to korzystanie z siłowni/basenu szkolnego jest otwarte dla pracowników oraz 400 zł zwrotu na dentystę (Szkoła zwraca do 400zł kosztów za dentystę jeśli przyniesie się fakturę) oraz karta Medicover.
Raz na 3 miesiące przypada tygodniowy "break" (tydzień "ferii") - kiedy to nie ma zbyt dużo pracy.
Nauczyciele są trzonem więc adekwatnie zarabiają najwięcej(10-15tys), jeśli Polak dostanie tu prace na tym stanowisku to z reguły już zostaje na bardzo, bardzo długo.
Zarobki w placówce są godne i niejedną osobę myślę że zadowolą, dodatkowo szkoła wspiera rozwój pracownika, finansując na przykład certyfikaty i szkolenia.
Z minusów jakie mogę wymienić to dyrektor szkoły(JZ) jest bardzo nastawiony na P.R. i nie liczy się dla niego pracownik jako jednostka, wśród kadry szkoły krąży opinia, że za jego obecnej kadencji bardzo pogorszyły się warunki pracy w szkole, a dyrektor działu HR jest swoistym buforem między pracownikami, a dyrektorem głównym. Słowem - podwyżki pensji nie uświadczycie (nie mówię o rocznej równej całe 50zł netto).
Dyrektor Admissions jest bardzo fałszywą i nieprzyjemną osobą na która, przy każdej okazji kontaktu warto rozmawiać ostrożnie i zachowywać swoisty dystans. Na poparcie moich słów dodam że wszystkie 4 asystentki jakie miała w przeciągu ostatnich lat odeszły bo nie wytrzymały psychicznie.
Jeżeli masz dosyć korpo szukasz pracy spokojnej z miłymi ludźmi i zastanawiasz się nad ASW to mogę szczerze polecić, ale jeśli chcesz się rozwijać to max 2-3 lata pracy w tej placówce, ponieważ później już zaczyna się zastój i przestajesz uczyć się nowych rzeczy.
PS. środowisko pracy jest DWUJĘZYCZNE! (pl-ang), niby rzecz oczywista, ale warto o tym napisać.