Ludzie! Wiem, że najlepiej pisze się złe komentarze, a dobrych nie, bo większość twierdzi, że po co ale takie myślenie to głupota... Pracowałam tam parę lat i spędziłam naprawdę wspaniałe chwile. Odeszłam tylko z tego wzgeldu, żeby założyć własną działalność, ale prawda jest taka, że właśnie dzięki Panoramie Morskiej mogłam ją założyć. Nabralam tam doświadczenia, nauczyłam się pracy z ludźmi, odpowiedzialności, zdobyłam nowych przyjaciół i chyba najważniejsze ( jak dla niektórych ) zarobki były bardzo dobre, nie wspomnę o wynagrodzeniu. Ale dla mnie najważniejsze było to, że ta praca dawała mi poczucie samorealizacji oraz spełnienia i jestem dzięki temu teraz bardziej świadoma siebie oraz swoich umiejętności, za co bardzo dziękuję. Niegdy nie powiedziałam o tej firmie złego słowa i nigdy nie powiem ( bo bym skłamała ), wręcz przeciwnie ! Będę mówiła prawdę, zachęcała ludzi do pracy tam oraz branila dobrego mienia Panoramy Morskiej, bo na inne nie zasluguje.
Ta opinia jest:
Popieram. Nowi odchodzą zaraz po szkoleniu bo tylko wariat by tam zostawał. Nie polecam. Stawki są niskie, a jeśli nie mieszkasz blisko to po odliczeniu kosztów zostaje bardzo niewiele. Atmosfera między pracownikami super ale wystarczy że pojawi się przełożony i siekierę można wieszać. Normą jest wypytywanie kogoś co robili jego koledzy jak kierownik nie patrzył. Dramat.
Ludzie unikajcie tego pracodawcy. (usunięte przez administratora)Nic się w tej firmie nie zgadza. Będąc desperatem wolałbym butelki zbierać niż robić dla tych (usunięte przez administratora)
Dramat. Poprostu dramat. Nie mają pojęcia o kodeksie pracy i prawach pracowników. Totalna samowolka że strony właściciela i kadr. Robią co chcą, a jak idziesz do biura coś załatwić to najpierw słyszysz że,, nie nie da się,, a dopiero jak sypniesz ustawą lub konkretnie artykułem i paragrafem to kopary im opadają. Pracę za te pieniądze można znaleźć już wszędzie więc to nie jest jak rewelacja. Dobrze tam mają tylko kierowniczka,, kapusie,, którzy biegają do szefa że wszystkim z czym tylko można zakapować. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca pracy, chyba że ktoś lubi takie zboczenia. Wolałabym siedzieć na kasie w biedronce niż dać się tak wykorzystywać. A frajerskie fałszywe spojrzenia ludzi którzy tam pracują to,, wisienka na torcie,, Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanować ludzi, ich prywatność i czas.
Praca stabilna, firma rozwojowa, wypłaty terminowe. Nie ma co narzekać
Właśnie się dowiedziałem, że moja osoba aktywnie udziela sie na tym forum. Chciałem sprostować ,że nigdy oficjalnie nie napisałem żadnego posta dotyczącego panoramy morskiej. Jeżeli udzielam jakiegokolwiek komentarza zawsze podpisuję się własnym nazwiskiem nigdy nie ukrywam pod nickiem bo nie jestem tchórzem i nie muszę tego robić. Bardzo proszę nie odnosić się do mojej osoby bezpodstawnie. To że ktoś potrafi poprawnie skleić dwa zdania to nie znaczy od razu że napisał to Sebastian bo przecież pracują tam osoby inteligentne.... inaczej pracownik panoramy który stwierdza że ja jestem autorem jakiegoś posta strzela sobie w kolano . Spedziłem kilkanaście lat w resorcie więc jeżeli byłoby mi źle nie pracowałbym tyle czasu . Nigdy złego słowa o panoramie nie powiem bo uważam ten czas za udany wręcz myślę że mogłem się stale rozwijać oraz bez przeszkód wdrażać swoje pomysły. Dyrekcja traktowała mnie dobrze z szacunkiem zawsze mogłem na nich liczyć kontakt z Panem Leszkiem czy z Panią Danutą uważam za przyjacielski wręcz czułem się bardziej jak członek rodziny a nie jak zwykły pracownik. To ludzie uczciwi z dobrym sercem. Pewnie że zdarzyło się że dostałem opierdziel ale bez przesady "ego" ma tam każdy pracownik a Dyrekcja musi to ogarniać kto nie ma własnej firmy nie zrozumie tego. Wynagrodzenie zawsze było wypłacane na czas do tego dochodzą sponsorowane wyjazdy i atrakcje. Poznałem wielu przyjaciół oraz wiele się nauczyłem byłem przywiązany do osób tam pracujących oraz do dyrekcji. To że odszedłem to splot wielu zdarzeń , które nagromadziły się w jednym czasie. Jeżeli komuś opowiadamy o Panoramie to zawsze szczerze zachęcamy i mówimy o waszej firmie z życzliwością i serdecznością. Jest mi przykro , że pomimo tego ze tyle czasu u Was pracowałem nie poznaliście mnie na tyle żeby wiedzieć że jestem za honorowy by pod przykrywką oczerniać mój dawny dom. Robię to teraz żeby już uciąć wszelkie spekulacje na temat mojej aktywności na forach internetowych. Jeżeli sobie do kogoś ponarzekałem to nie znaczy , że to samo będę wylewał na forum. To nie ja moi drodzy. Pozdrawiam Dyrekcję wszystkich naszych przyjaciół w Panoramie Morskiej życząc dalszych sukcesów zawodowych . Sebastian Ruciński
Pracowałam kilkanaście lat więc mogę coś powiedzieć i to szczerze. Wypłaty wcale nie są najgorsze taka prawda. Podstawą i najważniejsza jest twoja psychika. Miejsce wypoczynkowe gdzie przyjmuje się tyłu gości powinno być przyjazne z luźną atmosferą tak by od pracownikòw biła serdeczność i uśmiech. Niestety atmosfera jest tragiczna . Ciągłe nagonki pretensje , dostawianie kamer brak koordynacji wręcz terror . I nie pomogą tu ufundowane wycieczki, rejsy i inne popierdółki po całorocznym ucisku psychicznym. Atmosfera jest tak napięta że po kilku miesiącach już wiesz że jesteś obserwowany, sprawdzany zaczynasz czuć się jak jakiś (usunięte przez administratora) i zło konieczne. Wykończyli psychicznie podczas mojej kadencji wielu cudownych ludzi. Największym grzechem tej firmy jest to że kompletnie nie potrafią docenić perełek, ludzi którzy są wyjątkowi w swoim fachu ponieważ bardzo trudno takich zastąpić. Nie chcę sypać imionami ale pracownicy wiedzą o kogo chodzi. Wystarczy wspomnieć barmana który zamienił długoletnią pracę w panoramie na jednostkę wojskową , drugi barman ktory przyszedł jako uczeń wiazał z firmą nadzieje był bystry wesoły oddany po kilkunastu latach oddanej pracy został potraktowany jak śmieć teraz jest kierowcą tira i choćby proponowali mu złote góry nigdy nie wróci , wielu kelnerów , biura,pokojowych, fizjoterapełtów pracowników dlugo by mówić i przede wszystkim dwójka animatorów która jest praktycznie nie do zastapienia. Choćby goscie byli sflustrowani i niezadowoleni pobytem w momencie stycznosci z tymi osobami momentalnie zapominali o wszystkich niedogodnosciach i niezadowolenie mijało. Bez nich praktycznie to miejsce pozbawili duszy.Pozbyc się takich ludzi to tylko może ktoś kto kompletnie nie ma wyobraźni i pojęcia ile firma na tym traci . Teraz panorama to taki Misz masz krzyżówka Ukraińców z ludźmi bez charakteru tylko przyjść odbić kartę zapomnieć i wrócić do domu . Oczywiście są tam jeszcze długoletni dobrzy pracownicy ,jednostki ale niestety widać że albo są zobowiązani jakaś umową albo nie mają wyjścia . Jeżeli szukacie miejsca tylko po to by zarobic , nie jest ważna atmosfera , jesteś odporny na donosy ciagĺe pretensje to śmiało da się zarobić na chleb. Jeśli jednak chcesz by praca sprawiała przyjemność ,myślisz że im więcej dasz od siebie dzięki czemu będziesz doceniony i znajdziesz przyjaciół ....nie tam papugi są ważniejsze od człowieka. Jesteś wrażliwym człowiekiem? Omijaj to miejsce z daleka . To praca dla robotów kierowana przez despotow którzy uważają się za królów świata. Podczas kolacji wigilijnej możesz zostać zwolniony z pracy bo nie od tej strony podałeś barszczyk. Ot na koniec takie prawdziwe zdarzenie. Zawsze możecie spróbować i przeżyć to miejsce atmosferą przypominajace produkcję rakiet atomowych .
Szanowny Panie Sebastianie (gdyż mamy świadomość, że to Pan jest autorem wpisu), Jest nam niezmiernie przykro, że zamiast spróbować załatwić sporne sprawy polubownie z administracją, przelewa Pan swój gniew na portal internetowy. Wszyscy jesteśmy przede wszystkim ludźmi, więc wszelkie sprawy możemy załatwić poprzez rozmowę i wskazanie konkretnego problemu, a nie próbując oczernić firmę na portalu GoWork. Rzeczy, które Pan wypisał, są niezgodne z prawdą, i jest nam przykro, że próbuje Pan wpłynąć na nasz wizerunek w taki sposób. Przede wszystkim jednak jest nam niezmiernie przykro, że obraża Pan wszystkich pracowników naszej firmy nazywając ich ludźmi bez charakteru – nasi pracownicy to osoby zdolne, wykwalifikowane i chętne do pracy, i jeśli czegokolwiek im brakuje, to roszczeniowości – a nie charakteru. Większość naszych pracowników pracuje u nas od wielu lat, nawiązują się wieloletnie przyjaźnie, a pracownicy spotykają się nie tylko w godzinach pracy, ale także po jej zakończeniu. Nawet wspomniani przez Pana obywatele Ukrainy (Czy to źle, że u nas pracują? Mam nadzieję, że nie ma Pan problemów z tolerancją mniejszości narodowych) to osoby, które przyjeżdżają do nas od lat i chwalą sobie pracę u nas – w przeciwnym razie po co by co roku przyjeżdżali do nas kolejny sezon z rzędu? Większość pracowników, nawet na tym portalu, chwali sobie pracę w naszej firmie przede wszystkim właśnie za atmosferę w niej panującą, na którą Pan w swoim poście narzeka. Co do wymienionych przez Pana pracowników – każdy ma prawo zmienić miejsce swojej pracy, a także się przebranżowić, więc jeśli barman postanowił pracować w wojsku, nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć mu powodzenia w karierze. W naszej firmie nigdy nikt nie został zwolniony z powodu podania barszczu nie z tej strony, co trzeba, a co najwyżej z powodu notorycznie źle wykonywanych swoich obowiązków – jak w każdej firmie. Życzymy Panu powodzenia w dalszej karierze zawodowej. Zachęcamy także do kontaktu z nami, jeśli uważa Pan, że został źle potraktowany. Zawsze można dojść do porozumienia.
Po pierwsze jestem Pani nie Pan po drugie moja praca trwała jeszcze do tego roku więc macie kolejną zagwozdkę a widujemy się na razie jeszcze dosyć często więc mam cały czas obraz i wiedze na temat tego miejsca . Po 20 latach pracy mogę mieć chyba swoje zdanie prawda ? Teraz wstaję o 7 rano ide na 8 godzin do pracy mogę coś wreszcie zaplanować i spokojnie żyć . A tak od rana do późnego wieczora człowiek gonił z jednego miejsca na drugie raz stojąc pół dnia przy bemarach drugie pół dnia kręcąc jakaś watę cukrową , Twierdzę że nie ma atmosfery w tym miejscu i tyle w temacie . Niestety nie jestem konfliktowa zresztą wypełniałam swoje obowiązki sumiennie , nie narzekalam . Zaniedbywałam tylko męża dzieci i rodzinę ale to już sama jestem sobie winna . Jeżeli tak was bolą takie wpisy a jest ich dosyć dużo to może zacznijcie od siebie ? Dlaczego tyle negatywnych opinii ? Przecież nikt was nie oczernia tylko pisze swoje odczucia i spostrzeżenia . Życzę samych przyjemności.
Jestem zadowolona z wyboru firmy, dobrze się pracuje. Nie ma czegoś takiego, że nie można się odezwać albo ktoś cie non stop krytykuje lub odnosi się (nazwę to) ,, nieelegancko". Raczej atmosfera jest luźna i z szefostwem da się zawsze jakoś dogadać.
Warunki pracy okey. Nie narzekam, wręcz przeciwnie. Miałem już kilka nieprzyjemnych sytuacji w innych firmach, ale w tej ( całe szczęście ) pracuje się normalnie. Ludzie są raczej nastawieni pozytywnie, pieniądze okey.
Panorama Morska to piękne miejsce, w ktorym praca na każdym szczeblu jest prestiżem. Zasada awansu jest prosta: po szczeblach do celu. Wszystkie całoroczne stanowiska obstawione są stalym, kompetentym personelem. Kierownik kazdego działu nie jest przypadkowy, zna firme od podszewki i ich staze sa naprawde wieloletnie. Pracuje w tej firmie od 4 lat i nie mogę napisać złego słowa. Wiadomo, że są gorsze i lepsze dni, ale gdzie ich nie ma? Polecam to miejsce, bo ludzie sa tu deceniani i poważani. A gdybym mial kiedys zmienic pracodawce to warto miec takie miejsce w CV
Stałym? Ludzie się tam zmieniają od tygodni po max pare miesięcy XD Chyba ktoś z menadżerstwa pisał ten komentarz. Żałosne.
Stali pracownicy takie emocjonalne zombi bez wizji na przyszłość. Poniewierani przez pracodawcę nie mają sił na zmianę. To jest ich świat.
~Panorama Morska~ po prostu żal.. I tyle w temacie...
Ta opinia jest:
Bzdura totalna! Aż szkoda się rozpisywać. Współczuję @Amelia Twojemu przyszłemu lub obecnemu pracodawcy i cieszę się ,że ze mną nie pracujesz bo nie chciałabym obcować z takimi kłamcami
Witaj @Amelia, pracuję tu już ładne parę lat i nie kojarzę pracownika o takim imieniu. Jeżeli masz odwagę pisać takie rzeczy, to mniej odwagę również podpisać się pod swoją opinią. stali pracownicy mają umowy o prace, sezonowi umowę zlecenie, nie spotkałam się nigdy z umową o dzieło. w hotelarstwie i gastronomi na sezon są pracownicy tylko na umowę zlecenie zatrudniani. obecnie w większości zakładów pracy pracują obcokrajowcy, ponieważ program 500+ spowodował, że ludzie nie chcą pracować:( lekarz bez problemu wystawia zwolnienie, jeżeli oczywiście jest do tego podstawa. Zakwaterowanie i cena jest ok. Mieszkam w okolicy i wiem, że nikt nie zdecyduje się na wynajem pokoi za tak niską cenę. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.
@Amelia opisala wszystko idealnie. @panoramix:) rowniez mieszkalam-tak, inni oferuja mniej wiecej taka sama cene za pokoj a warunki o wiele lepsze i to w samym jarosławcu.
To znaczy drogi panoramiksie, że jeszcze raz musisz poszukać w liście zatrudnionych w waszej firmie!
Obiektywna opinia Amelii o firmie Panorama Morska w skrócie "Klika Pana Morsa"
Czytaj komentarz Amelii - warto! (usunięte przez administratora) powstrzymaj (usunięte przez administratora)od absurdalnych komentarzy... Jak Amelia pokazuje co zmienić w Twojej firmie to podziękuj za tak trafną opinię. @panoramix:( , @obecny Pracownik, @(usunięte przez administratora), Dajcie spokój z tymi infantylnymi komentarzami "pseudopracowników" - pozwólcie "Człowiekom" pracować normalnie.
Nagrody pieniężne za doniesienie na wspólpracownika - im więcej doniesień tym bliżej ku zostaniu kierownikiem. Kierownicy nie ogarniają grafików i zmian, o wszystkim trzeba sie dowiadywać samemu. Pensja bez komentarza, troche więcej niż najniższa krajowa, ale co z tego jak praca po 10-12h dziennie, bez wolnych weekendów. W umowie nawet nie masz przerwy w pracy, jak Ci wyjdzie w środku dnia godzina, to i tak nic nie zdążysz zrobić tylko zjeść w pośpiechu. Grafik kierownicza wysyła o 22! Jeśli nie zapomni. Bo przecież nikt sobie żadnych planów nie robi. Nie polecam. Wyzysk i (usunięte przez administratora) praca tylko dla osób które nie mają rodziny, partnerów ani żadnych pasji i są w trudnej sytuacji finansowej i mają mocne nerwy.
Dobre zarobki, fajne dodatkowe systemy motywacyjne, dużo ludzi a co za tym idzie dużo nowych znajomości. Fajne miejsce, pracowałem tu w sezonie i zdecydowanie mam zamiar wrócić
Słyszałem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy potrzebuje aktualnie pracowników?
Bardzo dobre warunki pracy. Stanowiska kuchenne wyposażone profesjonalnie, sprzęt najlepszych marek. Praca ciężka, ale dobrze płatna. Człowiek jest traktowany z należytym mu szacunkiem
Nie polecam tutaj pracy.Wyplaty sie notorycznie spozniaja bo szefostwo wyjechalo albo nie ma czasu wyplat zrobić.Zawsze cos zabrane z wyplaty ktora i tak nie jest na czas.Twoje wynagrodzenie zalezy od humoru szefa.Tragedia.Z zarobkami i tak szału nie ma bo tyle samo mozna zarobic wszedzie,a te komentarze o dobrych zarobkach sa mocno naciagane.Radze sie mocno zastanowic przed praca w tym miejscu.
Ok
Pracuje w tej firmie od 8 lat i uważam, że zarówno warunki płacowe jak i pozapłacowe są dobre. Nigdy nie obcięto mi wypłaty (jak pisze "Obserwator",) a czy stałych pracowników jest garstka...? Jest ich ok 100, więc chyba trochę zarzut naciągany. Czytając te żenujące opinie utwierdzam sie w przekonaniu, że na takich forach prawdziwych informacji sie nie uzyska
Jak się pracuje w Health Resort & Medical Spa Panorama Morska?
Zobacz opinie na temat firmy Health Resort & Medical Spa Panorama Morska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 36.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Health Resort & Medical Spa Panorama Morska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 28, z czego 14 to opinie pozytywne, 13 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!