Opinie o Maritex w Gdynia

4.2/5
Na podstawie 55 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i obecnych pracowników o firmie Maritex. Znajdziesz tutaj również opinie kandydatów do zatrudnienia w Maritex na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Sprzedaż sprzętu i akcesoriów telekomunikacyjnych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Maritex w Gdynia

Arturo Nowy wpis

Zrozumiałem że w firmie nie ma co liczyć na podwyżki. Przynajmniej tak było wcześniej. Poszli porozum do głowy i coś ostatnio rzucili bez proszenia się? Bo sam nie wiem czy się tu pchać jak ludzie narzekają na kase.

Si Nowy wpis
@Arturo

no tak jak już ktoś pisał, widać że wszędzie wszystko drożeje, wszedzie ludzie dostaja podwyzki i widac ze w jakims lepszym kierunku inne firmy idą. A u nas bez zmian, nic sie tutaj nie zmienia, cały czas tak samo, zero podwyzek i ciułanie za grosze...

Olek Nowy wpis
@Si

I jakie są reakcje ludzi na ten brak podwyżek w firmie? Odchodzą?

Krystek Nowy wpis

Inflacja , drożyzna...firma marżę itp podniosła , fajnie na tym wychodzi , ale ludzie w niej pracujący już nie , ciekawe kiedy zorientuje się zarząd że i pracownikom też trzeba coś z pensjami pomóc

B

Firma w porównaniu do innych polskich przedsiębiorstw wypada naprawdę dobrze. Cały czas się rożwija i słucha głosu ludzi którzy chcą wnieść coś nowego. Prawdą natomiast jest, że niektórzy kierownicy zapomnieli, że są kierownikami i w dziale zamiast zespołu jest wyścig szcurów. Niektórzy nie potrafili się zachować, ale zarząd bardzo szybko reaguje na takie wyskoki i je ukróca. Dział kadr bardzo aktywnie bierze udział w życiu pracowników; chociażby dwie godziny dla rodziny, święto kobiet i mężczyzn. Pojawia się także dużo nowych ludzi którzy aktywnie przeciwstawiają się zapyziałym kierownikom. Działy są różne, podzielone według kategorii produktów, jeśli trafi się do działu który z jakiegoś względu się nie podoba to zawsze istnieje możliwość przeniesienia się, o ile jest wolny wakat. Wydaję Mi się, że dużo osób się tu zasiedziało na tyle, że nie widzi tego co ma. Na sam koniec mogę dodać, że do dyspozycji pracowników w kuchni jest kawa, herbata, mleko i woda, nowe expresy do kawy które pracownicy Sobie sami wybrali.

pal

Naprawdę w dzisiejszych czasach nie ma przymusu pracy w takiej czy innej firmie, więc jutro przynieś wypowiedzenie. Żadna firma nie potrzebuje osób, które tylko szkodzą i psują atmosferę. Prawda jest taka, że jedna konkretna osoba zwolniona dyscyplinarnie zaczęła wypisywać negatywne opinie, a kolejna "na wylocie" podkręca atmosferę. Pracuję w firmie 11 lat i takich głupot jak tu to nigdy nie czytałem. Weźcie się do pracy, albo poszukajcie innych firm skoro ta nie pasuje.

pal

Ciężko to nawet skomentować. Nie pracujesz w firmie Maritex, a komentujesz atmosferę w firmie?? Albo jesteś sfrustrowanym byłym pracownikiem, albo internetowym trollem.

D
@pal

Skoro pracujesz tu 11 lat i nie widzisz toksycznego środowiska tzn, że jesteś jedną z tych osób które takowe tworzą. Oczywiście, nie ma przymusu pracować w danej firmie. Dlatego tyle nowo zatrudnionych osób się zwalńia :( na Twoim miejscu Jakubie zastanowiłbym się co piszesz….

grani

Co prawda moja opinia zniknęła, ale rozśmieszył mnie ten text: "na Twoim miejscu Jakubie zastanowiłbym się co piszesz"... No śmieszne to jest po prostu bardzo co tu ktoś napisał. :)

KKK

Firma rodzinna i bardzo fajna dla młodych ludzi chcących zdobyć doświadczenie. Można ją porównać do (usunięte przez administratora); ciężka praca, niskie pensje, wymagania i obowiązki większe niż w umowie o pracę. Do obowiązków Key Account Managera należy; dzwonienie do min 10 klientów dziennie starając się coś sprzedać, wynajdować i wprowadzać min 1 w miesiącu „newsa” na główną strone firmy o tematyce działu w którym pracujesz, 1 raz w tygodniu zapewnienie informacji na firmowego Instagrama oraz polubianie/zapraszanie jak największej liczby użytkowników, ogarnianie działowego czatu na którym i tak nikt nic nie pisze ;-P, tłumaczenie faktur od dostawcy i wynajdowanie kodów celnych(usunięte przez administratora)Do obowiązków należy także aktualizowanie steony firmy pod względem cen i ilości na stanie. Gdy znajdziesz chwilę aby popracować z klientem i odpowiedzieć na jego zapytania dostajesz zgłuchę od prezesa, że firma córka która produkuje lampy (usunięte przez administratora)ma problemy z zakupami i masz rzucić wszystko i im pomagać! Nie ważne, że to nie wlicza się do Twoich obowiązków, nie ważne, że (usunięte przez administratora) nie odróżnia bezpiecznika od układu scalonego, dostajesz listę do kupienia z dostawą w ciągu 3tygodni razem z komponentami robionymi na specjalne zamówienie! Czas produkcji tego komponentu to np 15 tygodni? Dostajesz dyspozycje aby szukać zamiennika na komponent robiony specjalnie pod ten projekt i pretensje dlaczego jest taki długi termin dostawy! (usunięte przez administratora)co jakiś czas przeprowadza w Maritexie kontrole czystości na biurkach, według jego standardów poza myszką i klawiaturą nie powinieneś mieć nic więcej! W dziale księgowości przyczepił się, że segregatory z dokumentami stoją krzywo! Przykre jest to, że prezez Maritexu mu na to wszystko pozwala :( (usunięte przez administratora) Ale wracając do Maritexu - nowy pracownik dostaje na dzień dobry niesprzedajny produkt, w niektórych działach jest (usunięte przez administratora) a gdy potrzebuje pomocy innych działów to każdy go olewa! Od razu po przyjściu przechodzisz szkolenie w każdym dziale co jest dobre, ale w dziale sprzedaży internetowej siedzisz ponad tydzień klepiąc zamówienia, wysyłki i odpowiedzi :( Z dobrych rzeczy jest chociażby to, że firma oferuje elastyczne godziny pracy; tzn zaczynasz pomiędzy 7:00-9:00 i kończysz adekwatnie po 8 godzinach. Niestety zarząd zawiesił pracę zdalną, która i tak musiał być zakończona dziennym raportem z wykonanych prac tego dnia. To nie jest firma dla osób z doświadczenie w tej dziedzinie i z pomysłami.

JAA
@KKK

Raporty po każdym dniu z "wykonywanych prac" na zdalnym? Heheheheheh... Co to jest praca, czy (usunięte przez administratora) koncentracyjny? Pracowałem tam i niektóre wspomnienia mam trochę gorzkie. Niektórzy mają tam dość dobrze - obiektywnie nie wiedzieć czemu, ale na pewno nie ze względu na swoje wysokie kompetencje i osiągnięcia, czy inne wyjątkowe umiejętności. Los innych, cokolwiek by nie zrobili, może być naprawdę marny i też nie wiadomo do końca dlaczego (?). Kryteria i system oceny pracownika był znany tylko osobie, która ocenia. System ten był nieco (usunięte przez administratora)neurotyczny i trochę bezwzględny. Po prostu - "nie spełnia się oczekiwań". Trochę dziwiły bardzo mnie umiarkowane, stabilne oczekiwania w stosunku do jednych osób, których produkty wykazywały bardzo wysoki potencjał do sprzedaży i rozwoju, a hiper wysokie oczekiwania w stosunku do tych, którzy zajmują się "niesprzedajnym" od wielu, wielu, wielu lat produktem. Tak wygląda ta maritexowa sprawiedliwość. Tak czy inaczej, chociaż poczucia humoru i dystansu nie mają wcale (podobnie zresztą jak większość ich pracowników), to pracowitości, zacięcia, talentu i rządzy sukcesu nie można im odmówić, biznesowo to działa, firma się rozwija i generuje zyski. Ta firma jeszcze wiele osiągnie ! Proszę nie kasować mojej opinii, gdyż jak to sami napisaliście - sugeruje ona "możliwe ulepszenia". Pozdrawiam

Sygma
@KKK

Fajnie oddaje atmosferę panującą w firmie..poczułam się przez chwilę jakbym wciąż tam pracowała.

Erek
@Sygma

Swoją drogą, ciekawe ile jeszcze osób po kolei zatrudnią, aby rozkręcić bardzo perspektywiczną i rozwojową działkę - LCD ? A może ta bardzo utalentowana osoba, która na dzień dzisiejszy jest tam wpisana (chyba 10 raz już) powinna W KOŃCU przeprowadzić z sukcesem tę ambitną operację ? (oczywiście tym razem ponosząc za to PEŁNĄ odpowiedzialność służbową - to się jakby rozumie samo przez się). Skutkiem takiego posunięcia byłyby jak to wpisano w komentarzu firmy - "możliwe ulepszenia". Firma jest świetna - rodzinna, extra... i stałaby się jeszcze lepsza. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam.

Magazynier
Przebieg rekrutacji

Krótka i rzeczowa rozmowa

Pytania

doświadczenie zawodowe, uprawnienia na wózki widłowe, prawo jazdy

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
No Name

Starsznie nie polecam pracy w tej firmie, kierownictwo jak i całe szefostwo nie interesuje się nowymi pracownikami, nie uczą ich ani nie mówią co i jak mają robić, a jak już dochodzi do błędów popełnianych przez nowego pracownika to jest wiele halo, arefa i opernicz za coś czego do nie nauczono, po prostu żenada. Jeżeli chce się coś załatwić to zazwyczaj graniczy z cudem, bo główna polityka tej firmy to spychanie obowiązków, każdy na każdego "ja nic nie wiem pytaj tej i tej osoby" po prostu szkoda słów. Pracownicy z wieloletnim stażem myślą że mogą wszysyko i że wszystko im wolno. Komunikacja między pracownikami pozostawia wiele do życzenia i na pewno muszą to poprawić, już dzieci w przedszkolu lepiej się komunikują między sobą. Ocena firmy to: (usunięte przez administratora) muł i szlam. Czasem przebija sama siebie i momenatki dokonuje odwiertu Nie polecam

kaja
@No Name

Opinia przesadzona, zależy do jakiego działu się trafi i na jakiego kierownika. Zarząd bardzo życzliwie podchodzi do takich sytuacji i rozumie, że nowi pracownicy popełniają błędy, a są kierownicy którzy stają murem za swoim teamem i nie pozwolą ich skrzywdzić. Są kierownicy którzy chętnie dzielą się wiedzą i służą pomocą a nawet naginają przyjęte reguły i wytyczne zarządu aby pomuc pracownikom

Hej
@kaja

Pomóc bo pomocy..a skąd Ty skąd to wiesz..kto tam coś dla kogoś nagina i pomaga.. he he. Dokładnie jak opisane afera i opiernicz..Zgadzam się z przedmówcą.

PH

Polecam pracę w dziale sprzedaży

@PH

Ja również! Przeszłam tam szkolenie, podczas którego ekipa z działu poświęciła mi bardzo dużo czasu, energii i zaangażowania. Bardzo pomogli, dziękuję!

Nissa

Polecam pracę w firmie. Pracowałam krótko (około 5 miesięcy) z uwagi na wyjazd z Polski. Początki pracy były super i gdyby nie inne plany życiowe to chętnie bym tam nadal pracowała. Dobre warunki pracy.

Nissa

Myślę, że możesz wysłać CV do nich. Zatrudniają też ludzi świeżo po studiach, zwłaszcza technicznych, ale nie jest to konieczny warunek. Ja byłam po ekonomii :-).

PH
@Nissa

Polecam pracę w dziale sprzedaży

PYTANIE

Czy firma "MARITEX" LESZEK ŁOSIN SPÓŁKA JAWNA udziela pożyczek pracowniczych? Na jakie dodatkowe wsparcie może liczyć pracownik?

K
@PYTANIE

Niestety nie. Jak spytałam się czy są takie extrasy to usłyszałam od kadrowej, że mam spróbować w banku :(

Pyt
@PYTANIE

Firma bdb dba o pracowników.

Kate

Bez sensu tu cokolwiek pisać skoro (usunięte przez administratora)ma wykupiony abonament i kasuje opinie które Mu nienpasują! (usunięte przez administratora) zarządu!

Nobu

Firma stabilna, długo na rynku. Pracuję w magazynie od wielu lat i polecam pracę innym.

Best

Pracuję w Maritex ponad 5 lat i jak dla mnie fajna i rozwojowa praca.

Siem

Czy planowany jest nabór do działu sprzedaży??

Cewka

Z okazji dnia kierownika, najserdeczniejsze zyczenia dla zlotego kierownika magazynu. Szczescia, zdrowia, pomyslnosci, 100 lat pracy na pokladzie Maritexu.

Ascz

Bardzo dobrze się pracuje w magazynie. Bardzo polecam

x
@Ascz

Ja również chwalę sobie pracę w magazynie. Super zgrany zespół ze wspaniałym kierownikiem i zastępcą.

Elon

Pracuję w Maritex od 3miesięcy i łączę zadania sprzedażowe i kontaktem z dostawcami firmy. Praca fajna, rozwojowa, pieniądze też Ok.

Alek

Czy planowany jest nabór na kierowcę?

Kto

Polecam pracę w dziale sprzedaży.

Rez

Praca na magazynie super....złoty kierownik.

Klo

Czy planowane są rekrutacje do magazynu?

Kamila

Firma naprawde godna polecenia! Inwestuje w pracownikow z inicjatywa, z nowymi pomyslami i nie boi sie wprowadzac zmian do aktualnych struktur i zmieniac je. Chcialabym aby wszystkie firmy byly tak otwarte na zmiany.

Zostaw merytoryczną opinię o Maritex - Gdynia

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Maritex?

Zobacz opinie na temat firmy Maritex tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 42.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Maritex?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 32, z czego 22 to opinie pozytywne, 3 to opinie negatywne, a 7 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Maritex?

Kandydaci do pracy w Maritex napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Ranking Użytkownicy