Opinie o La Rive S.A. w Grudziądz

2.7/5
Na podstawie 69 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz obecnych pracowników o pracodawcy La Rive S.A.. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w La Rive S.A. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Sprzedaż chemii kosmetycznej

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o La Rive S.A. w Grudziądz

Seba

Jak tam na stanowisku operator lini produkcyjnej.na czym polega praca Czy ładuje sie towar na taśme .

Ayo
@Seba

Witam, też jestem zainteresowana posadą. Fajnie jak ktos opowie o tym jak wygląda ta praca, to napiszcie, jaka jest kasa? Jak ma się 4 lata doświadczenia jako operator, to ile można dostać?

W La Rive S.A. poszukiwana jest osoba na stanowisko Magazynier. Zainteresowała Cię ta oferta i złożyłeś swoje dokumenty aplikacyjne? Podziel się wrażeniami z procesu rekrutacyjnego z innymi użytkownikami.

Anonymous

Ludzie brońcie się rękami i nogami , absolutnie ostateczność żeby tam iść do pracy . Chyba najgorszy pracodawca w Grudziądzu . (usunięte przez administratora), brak szacunku dla pracownika. To się nadaje do Państwowej Inspekcji Pracy . Skandal . @Pracodawca

Konfekcjoner

Jakiś czas pracuje w @PracodawcaLa Rive jako konfekcjoner, ogólnie jest ok. Praca 2 zmianowa po 8 godzin, póki co wolne weekendy. Jedna z pań brygadzistek wulgarna, krzykliwa, mało sympatyczna. Potrafi popsuć atmosferę spojrzeniem.

@Konfekcjoner

Co do zmianowości, to w jakich godzinach są te zmiany? I czy do tego dochodzą jakieś nadgodziny? Ciekawa jestem też ile Konfekcjoner tutaj zarabia jak pracuje na pełen etat?

Konfekcjoner

Byłam na Rozmowie na stanowisko młodszy konfekcjoner. Panie z kadr bardzo miłe i rozmowa była bardzo przyjemna. Ale.... W ogłoszeniu pisało, że praca na dwie zmiany pn-pt. Na rozmowie okazało się, że za miesiąc będą juz 3 zmiany i praca w soboty(nie każda).

@Konfekcjoner

A czy ta rozmowa to był pierwszy etap procesu kwalifikacyjnego? I czy są kolejne? A jak tak, to jak one wyglądają? Po prostu ciekawa jestem czy jest zadanie rekrutacyjne w tym procesie?

Konfekcjoner

(usunięte przez administratora) kiła i mogiła. Kobiety są straszne. Potrafią z tobą rozmawiać ,a jak wyjdziesz do toalety ,to zaraz cię obgaduje do drugiej osoby. Najlepiej nic nie mówić o sobie. Układy , ukladziki. Starsze kobiety donoszą i przekazują do brygadzistki i liżą (usunięte przez administratora) kto co powiedział. Zasady BHP nie istnieją. Na oklejarkach kopie prąd. Każdy ma to w (usunięte przez administratora) ważne ,że norma jest. Jest tak mało miejsca ,że czasami chłopacy nie mogą wjechać wózkiem paleciakem , trzeba uważać na nogi ,bo można stracić palca. (Chłopakom współczuję. Są traktowani jak (usunięte przez administratora) a robią za trzech. Są na każde zawołanie jak psy. Czasami nawet bez przerwy ,bo nie mają czasu) Brygadzistka - szczególnie jedna potrafi się drżeć na Ciebie. Ostatnio był problem ,że pijemy wodę bo często wychodzimy do toalety. Kierowniczka produkcji.. straszna. Zero podejścia do pracownika, a przede wszystkim szacunku. Dzięki nam ma tą pracę a wszystko co zrobisz to źle .Najlepiej siedzieć i (usunięte przez administratora) za 3 tys. Jeden plus ,że masz stałą i pewną pracę. Tylko to mnie trzyma w tym obozie.

Magdalena

Znalazłam na ich stronie www ogłoszenie, rekrutują na Eksport Managera do obsługi klientów zagranicznych. Myślicie, że ma znaczenie, jaki kierunek studiów ktoś ma skończony? Bo w ofercie jest tylko ogólnie napisane, że potrzebują kogoś ze studiami.

Ewka

Witam dziś byłam na rozmowie Na stanowisko młodszy konfekcjoner ,mówili że się odezwą do końca tygodnia. Czy ktoś był i odrazu się dostał do pracy?

i jak, odezwali się?

Sylka
@Ewka

Cześć gdzie składałas swoje cv i list motywacyjny do siedziby la Rive czy online

Kama
@Ewka

Witam. Mi od razu dali odpowiedź

@Sylka

On line i do dziś cisza

@Kama

A do mnie się nie odezwali.I co pracuje Pani?

Nie

Pępek
@Ewka

Z tym,to długa bajka. Dzwonią kiedy chcą ,a etapów jest ze trzy. Magluja, sprawdzają referencję. Szukają ludzi idealnych tak sprawdzają pod każdym kontem jakby to była najlepsza firma na świecie. Lecą sobie z ludzi, łudzą że będzie telefon. Wolą emeila wysłać, że poinformować że lipa z przyjęciem do pracy,a zwodzą z 3 tygodnie,bo szukają (usunięte przez administratora) wie kogo i to chyba bez względu na stanowisko.

Ewa
@Pępek

No ale jak maglują i sprawdzają referencje? Możesz dać znać jakich pytań i podejścia na rekrutacji można się spodziewać bo mocno mnie zainteresowałeś tematem.

Gość
@Ewka

Witam ja się dzisiaj wysłałem cv i 2/3godziny po wysłaniu cb zadzwonili żebym przyszedł na rozmowe

Nikt

Powiem krótko. Pracownicy żyją w stresie. To że ktoś ma pieniądze nie znaczy że może wyzywać pracujących przy budowie domu. Nie mogę wymienić nazwiska.

Ciekawy

Czy ktoś może napisać realnie coś na temat młodszy konfekcjoner? Na czym polega praca, jakie zmiany , czy są nadgodziny jeśli tak to jak płatne, jaka podstawa ,czy są premie ? Jak wyglądają umowy ,czy są to umowy o pracę czy przez agencję pracy jak w innych zakładach. Dziękuję za wszystkie informacje

@Ciekawy

gdzie w ogóle widzisz taką ofertę? Bo na ich stronie są jakieś, ale nie ma na takie stanowisko.

Ciekawy
@Irena

Gdzie widzisz pytanie o ofertę pracy, pytam o konkretne stanowisko a nie o ofertę.

Nowy Pracownik
@Ciekawy

Do mnie odezwali sie na następny dzień po złożeniu CV. Sam proces rekrutacji trwał ponad dwa tygodnie. Rozmowa kwalifikacyjna, dostarczenie dokumentów typu świadectwa pracy, świadectwo ukończenia szkoły (lepiej mieć odrazu przygotowane), badania lekarskie na które czeka się kilka dni do nawet tygodnia (nie polecam ośrodka medycyny pracy na legionów, blee. Skis kiła i mogiła, lepiej próbować zrobić badania w innym miejscu. Ogólnie zakład jest spoko, jak ktos chce pracować, jest nastawiony pozytywnie i ma w sobie odrobinę pokory to się dostosuje. Polecam osobom które mają doświadczenie w pracy na linii. Są tylko dwie zmiany i czasami soboty (można odmówić pracy w weekendy, ale wydaje mi się żeby lepiej tego nie robić) Ludzie sympatyczni, ale trzeba uważać jak wszędzie. Nie bać się tylko iść pracować, przekonać się samemu czy taka praca Tobie odpowiada. PS. Ja już myślałam że nie zadzwonią, tak długo to trwało.

O co dalej

Czy ktoś dostal prace , odezwali się do kogoś?

Werka

Cześć, czy teraz szukają kogoś na młodszego konfekcjonera wyrobu? Czy ciężka praca?

Kakaowe oko

Rekrutacja trwa 3 tygodnie,dwa spotkania i rozmowy telefoniczne, gdzie musisz się przypominać mailowo,czy masz tą pracę wreszcie czy nie. I tylko zbywają i mówią, że na pewno się odezwą i nic. Co to za firma co potrzebuje referencji z poprzedniego zakładu pracy? I jeśli na poprzednim świadectwie pracy nie ma art dot dyscyplinarki,bo tak było to chyba logiczne, że każdy ma swoje powody odnośnie zmiany pracy. Ale na słowo nie wierzą,tylko musi być papier gdzie napisane jest że jesteś zajebisty,nie pobierasz chorobowego i tańczysz jak Ci zagrają. Zachowują się tak jak by szukali dyrektora czy kogoś na podobnym stanowisku.

@Kakaowe oko

A czym różniły się te rozmowy telefoniczne i dwa spotkania? Każdy etap dotyczył weryfikacji umiejętności czy jak? Jakie był te etapy?

Galeon

Dzień dobry . Można prosić o opinie pracy na magazynie i produkcji , ciężka praca ? , czy jest jakaś przerwa ? . Kiedyś kolega tam pracował , to sobie chwalił , ale to było 10 lat temu

Obiektywnie

Jeszcze kilka lat temu firma była naprawdę przyjemnym miejscem, obecnie atmosfera zdecydowanie siadła...panują inne układy. Z plusów to napewno ogromna stabilizacja, nigdy nie było przypadków jakichkolwiek opóźnień jeśli chodzi o wypłatę. Jeśli oczekujesz rozwoju, to zależy gdzie i jak trafisz, bo są zespoły, w których wiele się można nauczyć, ale też takie gdzie będzie wiało nudą... A ludzie? W przekroju całej firmy są tacy, którym można zaufać i nawet pokusic się o bliższe relacje...ale żmij też nie brakuje (a nawet są w przewadze) i należy być ostrożnym. Zarobki? Standard grudziadzki, czyli za dużo by zdechnąć z głodu, a za mało by godnie żyć. I to jest chyba ta słabsza strona tej firmy... Szefostwo? Specyficzne, ma swoje wymagania i każdy kandydat, który ubiega się o stanowisko (szczególnie w administracji) będzie odpowiednio zlustrowany... Jesteście ciekawi to próbujcie, to będzie napewno cenne doświadczenie, nawet jeśli nie otrzymacie posady.

Magdalena
@Obiektywnie

To jakie to są te wymagania kierownictwa? To mnie ciekawi

Obiektywnie
@Magdalena

Jeśli tam pracujesz, to chyba dość krótko i rzeczywiście możesz nie znać pewnych "smaczków". I nie było wspomniane o kierownictwie jako takim tylko o właścicielach, a to jest spora różnica. Myślę, że zainteresowani ewentualną karierą w La Rive powinni mieć świadomość do jakiego miejsca trafią i z kim lub czym mogą się zmierzyć. Mój wpis nie był w żaden sposób obraźliwy, ani nie przedstawiał firmy w krzywym zwierciadle, a jedynie ukazywał REALIA. Wszystkiego dobrego życzę :)

Ktoś

Ile się zarabia np.na magazynie? Jest jakiś przedział od do?

@Ktoś

A nie ma żadnych ogłoszeń na magazyn z podanymi zarobkami?

Ktoś
@Irena

Nie. Jest tylko zarobek adekwatny do doświadczenia. Nie ma podanej kwoty

Zorientowany
@Ktoś

Generalnie tyłka nie urywa, konkurencja płaci więcej. Tyle tylko, że u konkurencji praca zmianowa.

Polecam, zmiana 8 godzin i do domu. Weekendy wolne. Ludzie spoko

Wanda
@Agnieszka

A jak kwestia finansowa? :D też spoko?

@Wanda

Na produkcji to wiadomo jak wszędzie, po próbnym jest trochę lepiej. No i mają całkiem fajne dodatki np. na święta

@Wanda

Wiadomo mechanicy i ci inni techniczni to tam lepiej zarabiają

Maciek
@Agnieszka

A jak wyglada praca na operatora produkcji czyli dowożącego na linie ? Mocny zapierdziel ? Ciężko ? Bo chce tam złożyć cv

Ewelina
@Maciek

I co dowiedziałeś się już może? Złożyłeś to cv?

Iwona

Słuchajcie, nie ma teraz naboru na konfekcjonerów, ale zapytam się Was, ile się zarabia i co wejdzie w socjal ("bogaty pakiet" to mi nic nie mówi)? I czemu tu nic a nic nie piszecie? Chyba super praca i nie ma powodu nazekać :D

Felicja
@Iwona

Można wyciągnąć 2500tys razem z dodatkami

Wanda
@Felicja

Pisałaś chyba poniżej że masz rozmowę kwalifikacyjną w tej? :) Jestem ciekawa jak wyglądała rozmowa rekrutacyjna? Trzeba mieć doświadczenie czy niekoniecznie?

Kosa783

Chyba 2500zł to szału niema niewiele więcej niż najniższa krajowa

Ewelina
@Kosa783

Ale co, to twierdzisz, że za taką kasę jednak nie warto się pchać?

Jolanta
@Felicja

Na jakim stanowisku tyle się zarabia?

Ciekawska :)

Dzień dobry. Jak wygląda atmosfera jeśli chodzi o pracę w administracji?

Felicja

Cześć mam rozmowę kwalifikacyjną na kolekcjoner wyrobu czy ktoś pracował na tym stanowisku? Jak praca wygląda jest spoko?? Wiem że praca na dwie zmiany od poniedziałku do piątku ktoś wie jakie wynagrodzenie dają na początek??? Jak tak to napiszcie????będę wdzięczna aaaa no i jak z atmosferą?????

Zostaw merytoryczną opinię o La Rive S.A. - Grudziądz

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w La Rive S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy La Rive S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 25.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w La Rive S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 17, z czego 2 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 7 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy La Rive S.A.?

Kandydaci do pracy w La Rive S.A. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)