Dawno nie widziałem nowych opinii na temat firmy Kopex. Jak wyglada sprawa wynagrodzeń ?
Dzięki wspaniałym osobom zarządzającym tą firmą i księgowości ukrywającej faktyczny stan finansowy, firma poszła się (usunięte przez administratora)
Pisałem o zabrzański ej firmie, która wchodziła w skład grupy Kopex.
@0192, postaraj się w swoich opiniach nie obrażać osób trzecich. Nie wnosi to do wątku nic dobrego a jedynie może sprawić przykrość innym użytkownikom forum. Czy powiesz nam jak wygląda obecnie kwestia benefitów pozapłacowych w firmie? Czy takowe są dostępne dla pracowników? Jeśli tak, to w jakiej formie? Czekamy na Twoją opinię.
Z benefitów to dodatek za "wczasy pod gruszą" chyba 600 zł i 200 zł bony świąteczne. NIC POZA TYM.
Witam wiec jakie są zarobki w tym kopercie. Tak jestem przodkowcem mam kombajniste kombajnow chodnikowych przrzodowego sanitariusza i inne na jakie zarobki można liczyc
Wtwdy mogłeś liczyć na najniższą krajową i nic poza ty. Kopexu już nie ma. Tak mieli ambitne plany, że nie patrzyli na koszty. A każdy nowy zatrudniony dyrektor patrzył tylko na swój interes. Zadłużyli firmę na 1.5 mld i firma poszła się.....
Tomasz Domagala zadzwon504644550.Ten co ci.666 powiadomciewlasciciela.
Tu jest tak za je biscie ze nawet iza sie zwolniła co w biurze robi. Kasują komentarze a karolcia chce zeby zamiast pisac jak jest w firmie to zeby pisac jak by scie chcieli zeby bylo. Karolcia pozdrawiam w wagine
Na portalach dla bezrobotnych są rekrutacje do serwisu ale jakoś nikt się nie kwapi by przyjść. Ale taka fajna praca na cztery zmiany 4,10,16,22 a w miedzy czasie jeszcze telefon "przyjdz predzej, przyjdz pozniej", wysłuchiwanie pretensji ludzików z kopalń, notoryczna walka z niepełnosprawnymi umysłowo pracownikami ochrony na bramach kopalń którzy ledwo ukonczyli 7 klase podst. a chcą być wazniejsi od dyrektora ( nie wspominając o babkach w łazniach ktore uwazaja sie co najmniej za królowe życia ), ubieranie zagrzybiałych gumowców i podartych,poklejonych ubrań roboczych które łaskawie wynajmują do zjazdu firmy z łaźni . Wyjezdzając poza zakład jest się od tej chwili jest sie zdanym wyłącznie na siebie, wszystkie wymienione przygody są super a jeszcze do tego dochodzi ciekawa praca i nikt nie chce tego robić za 2000 zł na ręke, trudno uwierzyć, młodzieży chyba sie w (usunięte przez administratora) poprzewracało.
Czy ktoś wypowie się na temat aktualnej sytuacji w firmie? @Chudy, czy to potwierdzona informacja? Nie mogłam znaleźć informacji na ten temat w Internecie. Czy jesteś obecnie pracownikiem firmy?
Ćeść, ja być pracownik w tej firmie od wiele lat. Ja przyjechac z Ameryka polnocna.Bardzo mi się tu podobać, bo zamiast wyplata ja dostawać co miesiac dwie foki oraz 5 kilo ziarna. Ja umieć dużo, pilnie oraz uczyć się nowych rzeczy. Umieć odrabiać drewno na dzidy oraz robić piekne szałasy. Ja myśleć tu ściągnąć moja żona i dzieci. Polska to piękny kraj, pozdrawiam
Ta firma upadła na własne życzenie, dzieki ogromnej rozrzutności i miernej kadrze tzw zarządzającej a głównie służyła jako przechowalnia leśnych dziadków którzy nic sobą nie reprezentowali i nic nie umieli.Klepanie się po plecach.Jakos nie słychać o nich nigdzie.Natomiast brawa dla tych co znaleźli nie jednokrotnie lepsza prace a o to nie trudno było.Zaorac a klucz wyrzucić.
A jak w dalbisie jak się pracuje? jakie zarobki ? jaka atmosfera? Warto aplikować?
tak generalnie to można polecić...nic nie trzeba umieć, wystarczy,że ktoś z wysoko postawionych górniczej bratwy Ciebie poleci i kaska leci jak złoto, niech inni się uczą.Jak jeszcze zleciales z krzesla w kompani, kw, czy innego górniczego krulestwa;) to tym bardziej bedziesz porządanym.nie ma to tamto. dlatego nie staraj sie byc ambitny.musisz tylko byc za pan brat z odpowiednimi ludzmi a nie zginiesz.wspaniala ta przechowalnia spadkow, odpadkow etc.goraco polecam. a dla tych co chca pracowac a nie maja pomyslu na zycie (usunięte przez administratora) famur wita.
Zupełnie niezrozumiałe jest to wróżenie!!!
Koniec firmy. Teraz Famur S.A. i (usunięte przez administratora) z permanentna inwigilacja.
Podpowiedzcie czy firma rekrutuje aktualnie?
Raczej nie prowadzi rekrutacji, a wydaje mi się, że jeszcze z chęcią pozbyła by się pozostałych. Poza tym nie pchaj się do tej firmy z bożej łaski, gzie o pracownika nigdy nie dbano. Zawsze mogłeś tam usłyszeć od idiotów na wyższych stołkach, że jak ci się nie podoba, to za bramą na twoje miejsce czeka dwudziestu. Oni potrafili zadbać o swoje płace. Po 40 latach uczciwej pracy mam prawie najniższą krajową. Jak mogę chwalić takich ludzi? Kiedyś do pracy w tym zakładzie kierowano za karę z wyroków sądowych i jakimś dziwnym trafem ten system zarządzania zachował się aż do zeszłego roku, kiedy to ci świetnie wyszkoleni "dyrektorzy z bożej łaski" - niektórzy z tytułami doktorskimi nawet puścili ten zakład z torbami.
Trwa rekrutacja ;ślusarzy,spawaczy,suwnicowych,przez moment byłem nawet chętny,lecz po przeczytaniu tych opinii?
Na jaki kontrakt mozna liczyc jako gornik szybowy w niemczech lub francji
Po zwolnieniu z Kopexu poszedlem do GM. Tu znowu zwolnienia. Ale po 6 miesiacach prcy w Oplu dostane wieksza odprawke niz po 10 latach pracy w KM. I jeszcze od razu po robocie pod brama stoja i werbują do NGK- nie jest to robbota marzeń ale 3000 na reke dają, a tyle to ja w KM nigdy na oczy nie widziałem :). Dziękuję Kopexowi, gdyby mnie nie zwolnili to dalej tkwilbym w maraźmie
Drodzy koledzy, z uwagi na to że przełożeni wyżej srają niż d..e mają i nie stac ich nawet na życzenia w imieniu zakładu to : Niychej Dzieciontko szczyńściym Wos darzy Zdrowie do tymu co tako marzy A familijom pszonie na zowdy Siył fest dołoży jako tyż prowdy. a przede wszystkim zmiany pracodawcy na takiego który docenia i szanuje pracownika i nie daje 200 zł świątecznej jałmużny za dobrą pracę przez cały rok. życzy fizyczny.
Nikomu z kierownictwa nie życzę nic dobrego. Doborowe towarzystwo dbało wyłącznie o swoje interesy i nadal ci co pozostali tak dbają, a pracowników mają wyłącznie za tanią siłę roboczą. Przypomnijcie sobie hasła: na twoje miejsce za bramą czeka dwudziestu innych. Bardzo dobrze że FAMUR czy też CDA wziął się za tą "kadrę" z bożej łaski, bo co drugi z nich obwoływał się dyrektorem. Jeszcze pozostało do rozpędzenia parę osób z handlowego, a może już to zrobiono ?
A nieroby,(usunięte przez administratora)i ludzie z brakiem kompetencji dalej są zatrudnieni, to się już chyba nie zmieni, takie nasze piekiełko (rzygać się chce). Ja to bym wyp... całą kadrę i zatrudnił nowych, byłby koniec z układami i kręceniem lodów.
Czy nie można coś zrobić żeby zmienić sytuację o której piszecie? Miałem zamiar aplikować i zastanawiam się o co chodzi?
pewnie wiecie o kogo chodzi !
były kierownik narzędziowni dalej tam siedzi i nic nie robi?
Zgadzam sie pracuje w tym zakładzie ponad 20 lat i jeszcze nigdy tak zle nie było jak w ostatnim roku i ta zapaść trwa dalej jeden człowiek zdominowal cała kadrę kierownicza która sie poddała bez walki a jego działanie ida w bardzo zlym kierunku z jednej strony obcina sie godziny a z drugiej strony blokuje sie zakupy narzędzi do produkcji tak jest w calej obróbce mechanicznej zmienia sie kierowników dodaje sie nowych a i tak jesden pa Dyrektor rządzi tak jak chce nie rozumie tego jak dl\\\\\\\\ługo to jeszcze bedzie trwało bo naprawde ruina jest blisko. To nie są zadne oszczedności to są pozory i ratowanie własnych tyłków , moze już czas żeby właściciel sie tym wszystkim zainteresował