A co aktualnie słychać w firmie? Czy zmieniło się na lepsze i dlatego przestaliście tu zaglądać?
Właścicielowi tej "firmy" należy się najgorsza opinia na Forum całego Trójmiasta! To nie wiarygodne, że tacy pracodawcy są wciąż bezkarni!!! Kobiety pracują tam w warunkach koszmarnych, w brudzie, smrodzie i chłodzie. Socjal - ZERO. Nie ma nic: papieru toaletowego, ręczników, mydła, żadnych środków czystości. W toaletach jak w szalecie miejskim bez babci klozetowej!!! fuuuu. Pracownice twierdzą, że jeśli pracują osiem godzin bez wytchnienia, a często i więcej, nikt nie ma ochoty zostawać jeszcze pół godziny, by sprzątać. Racja, zwłaszcza, że nie uświadczysz szczotki, czy mopa. Wszystko we własnym zakresie, chyba dlatego sprzątaczka zwolniła się i nikogo to nie dziwi. Zapewniam, niech nikt nie ocenia kobiet tam pracujących, bo pracują naprawdę bardzo ciężko, 8 czy 10 godzin przykute do maszyn. Dosłownie! ponieważ szef ma oko na osoby, które rozmawiają lub zbyt często wychodzą do toalety. Dzisiaj już nikt, komu zależy na zatrudnieniu, nie dyskutuje, bo szef (nota'bene: cham i tyran pierwszej wody) gotów wyrzuć na zbity pysk! Wynagrodzenie dostają różnie, nigdy w terminie, bywa że na raty. I kto dziś zatrudniający ponad 30 osób wypłaca wynagrodzenie do ręki?!! Ale to już sprawa do Urzędu Skarbowego.Oczywiście jasne jest, że szału w wynagrodzeniu nie ma! Wielki szacunek dla pani Hani, która wykonuje pracę czterech osób: majstra, brygadzisty, szykowaczki i szefa produkcji, oraz tarczy ochronnej. Pracownicy, chyba, ze jesteś pupilem szefa, nie maja prawa głosu, ani w ogóle żadnej dyskusji. Ciekawą, sprawą jest pani Asia, księgowa, która ,bywa, że ma więcej do powiedzenia niż sam szef. Jednym słowem : MASAKRA. Szef i sposób zarządzania - do PIPu. Ale WIELKI SZACUNEK dla wszystkich pracujących tam kobiet.
Idealnych firm nie ma. Może trzeba pracować i poprawiać jeśli coś nie działa jak powinno?
Sorry, ale to pracownicy mają naprawiać kierownictwo, żeby się normalnie pracowało, czy kierownictwo powinno się palnąć i obudzić??? To nie są lata 90.!!! Zresztą, polecam się zatrudnić i spróbować cos w tym miejscu zmienić- pozostaje życzyć powodzenia i bogatego męża, który po tym sfinansuje pani prywatnego terapeutę...
@grzdyl, co masz na myśli? Pracujesz obecnie w PHP "KUBUŚ"? Twój komentarz jest bardzo ogólny, czy mógłbyś podać jakieś konkrety? Ogólnie od jakiegoś czasu nikt nie wypowiadał się na tym forum. Jak oceniacie obecnie pracę w tej firmie? Czy coś się zmieniło od ostatnich komentarzy?
Nie, nie pracuję tam już od kilku dobrych lat- ale mam kontakt z osobami, które pracują (bądź pracowały po moim odejściu), no i niesmak pozostał i dalej się utrzymuje. Jaki konkrety chcesz znać?
Idealnych firm nie ma. Wszędzie zdarzają się okresy lepsze i gorsze.
Niestety w negatywnych opiniach o PHP "KUBUŚ" jest dużo prawdy. Za nic nie zechcę wrócić do tego zakładu pracy. Mobbing był, do tego "dziwne" zachowanie zarówno pracodawcy jak i Pani kierowniczki zdecydowanie zniechęcało do pracy. Za usiłowanie stworzenia przyjaznęj atmosfery pomiędzy pracownikami można było nieźle oberwać. Nikomu nie polecam szukania tu zatrudnienia, no chyba, że ma się nóż na gardle...
Jedna wielka poraszka nadgodziny i nadgodziny bo inaczej akordu nie wyrobisz a przy wypłacie marne pieniądze nawet w czasie przerwy na papierosa niema szans zakaz pracują tam ulubienice co na swoje wyjdą i są zadowolone ale mała grupka reszta to śmieci
A najlepsze to jest w ogóle to że się zastanawiałem na wplikowaniem na mechanika do tej firmy,a żona mi pokazała oferte sprzedaży szwalni w Redzie i wszystko się zgadza- i teleofn, i opis, wszystko; to po co rekrutują jak chcą sprzedawać? jak oni tych ludzi traktują? i jeszcze napisane, że wynajme szwalnie z załogą... no to jest jakaś przesada! zero zaufania do takich ludzi, nigdy w życiu...
ABSOLUTNA BZDURA ,PRACUJE SIĘ NORMALNIE JAK WSZĘDZIE. I TAK JAK WSZĘDZIE LUDZIE SĄ BARDZO RÓŻNI .
Ludzie mogą być różni, ale kierownictwo nie powinno być RÓŻNE, powinno być dobre i szanować ludzi, którzy tam pracują, anie pomiatać wszystkimi, bo są od nich zależni. Te wszystkie opinie, które są negatywne, są w pełni zasłużone! A praca w tym zakładzie zdecydowanie nie jest NORMALNA- praca to nie są tylko codziennie wykonywane czynności, to są też 1) relacje między kierownictwem a pracownikami, to są 2)warunki, w których się pracuje i 3) na jakich podstawie się pracuje i to przede wszystkim w tych trzech punktach opisywany zakład pracy nie daje sobie rady W OGÓLE.
szukam pani do pracy stanowisko szwaczka adres mail rollo350@wp.pl Praca u mnie to jak pobyt w sanatorium.
Generalnie, to pracownicy wciąż tam czekają na licową wypłatę... a jest WRZESIEŃ
pracy biurowej w tym miejscu nie polecam... tam się zmieniają osoby co parę miesięcy, ciekawe DLACZEGO
żenująco małe szanse na spokojną, godną pracę pod taką "kadrą" kierowniczą... małe szanse na cokolwiek, na rozwój- zerowe
KTO WYPISUJE TAKIE BZDURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIECH MA CYWILNĄ ODWAGĘ I SIĘ PODPISZE IMIENIEM I NAZWISKIEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JAK TRAKTUJECIE LUDZI, TAKIE MACIE OPINIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Totalna masakra- te pozytywna opinie jedna to pisala na bank pani asia... nikomu nie polecam- nie idzcie tu do pracy, bo to jest MASAKRA
Zgadzam się . Panuje tam mobbing , wyplata w ratach i z łaską jedne zarabiają dużo a inne grosze zależy od brygadzistek.
pracuję tam już 5 lat i jest super, wszystko w terminie jest płacone,jest ok.
Byłam na próbie, przepracowałam miesiąc i otrzymałam 600 zł i to z łaski, ogólnie nerwówka i małe szanse na umowę.
Pracowalam tam,panuje tam totalny chaos i mobbing,wyplata a raczej jalmuzna wyplacana w ratach.