Zastanawiam się, kiedy prezes przejrzy na oczy i zobaczy, że Pani Magda jest odpowiednią osobą na kierownicze stanowisko. Kompetentna, posiadająca ogromną wiedzę, czego nie można powiedzieć o obecnej kierowniczce. Ludzie tam są fajni, tylko Pani Gosia psuje tę atmosferę. Dopóki będzie na stanowisku, w firmie nie będzie dobrze.
W nawiązaniu do wczorajszego wpisu.(Który oczywiście został usunięty)Firma funkcjonuje, ale przy takim kierownictwu na szwalni to różnie może być.
A nie lepszym sposobem by było porozmawiać w mniejszym gronie, żebyś przedstawiała swoje postulaty ? Może to dobry krok do tego żebyś miała lepsze warunki pracy. Pracuje w jednej z Wrocławskich firm i dzięki rozmowie pracownika z kierownikiem czy kierowniczką dużo lepiej poprawia możliwości pracy. Na prawdę polecam. Spokojna rozmowa nic nie kosztuje, a jedynie poprawia.
A skąd wiesz czy ta osoba nie porozmawiała już z kierownictwem ? Po coś jest ta strona. Również mam wiele więcej sytuacji negatywnych niż pozytywnych zawsze kończyło się tylko na rozmowie a im więcej mówiło się co jest źle to bardziej dostawałaś po (usunięte przez administratora)
A co konkretnie macie do zarzucenia kierownictwu? Fajnie jakby padły tutaj jakieś konkrety, które przybliżą sytuację osobom zainteresowanym pracą.
Napewno faworyzacja pracowników, złośliwość, fałszywość i co najważniejsze brak wiedzy. Na ogół z problemami chodzimy do Pani Madzi.
No jak zwykle chodzi o konkretną osobę, panie zajmijcie się sobą i zarabiaj cię a nie czepiacie się, chcecie zmieńcie się. Ciekawe czy dacie radę ....
Parę miesięcy temu pojawiło się zapytanie o potencjalne podwyżki, do którego nikt już się nie odniósł. Czy na przełomie nowego roku będą jakiekolwiek możliwe? Może jest już coś zapowiedziane? ;)
Szukają pracownika biurowego, ja szukam pracy, by wspomóc męża. Doświadczenie mam, pasuje do profilu i wiecie co? Zero reakcji ???? widocznie mogą wybierać jak w ulęgałkach, skoro olali moją aplikację. Więc może nie jest tam aż tak źle, skoro walą drzwiami i oknami ????
Pojawia się sugestia co do tego, że szefostwu może nie zależeć na dobrej atmosferze w pracy. A wy sami jak teraz o nią dbacie?
Śmiech! Pusty... Najwyraźniej mają tak mało chętnych do pracy, że próbowano mnie prawie do niej "zmusić".
Czy jestem zainteresowany pracą, "bo panowie przychodzą tylko po pieczątkę na skierowaniu". A pani kadrowa się dziwi, bo wszak oferuje całe 2100 zł brutto... ;-)
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę, ale nie przyjąłem
Co to znaczy ze wesoło i dużo się dzieje? Wyczuwam lekki sarkazm. Chyba ze się mylę i jest dobra atmosfera
Ktoś Wam tu jest w stanie zaradzić z tym zamieszaniem, zamętem i niesprawiedliwością, cokolwiek to w praktyce znaczy?
Właśnie się dziwię, ze nikt nie reaguje. Czy szefostwu nie zależy na dobrej atmosferze w pracy?
Kluczowe pytanie brzmi czy szły w ogóle jakieś zgłoszenia. Czasami nie wszystko wyłapiesz a jak ci ludzie wprost nie narzekają to wygląda jakby warunki były dla nich ok. Ciekawe czy z szefem na luzie można pogadac?
A to musza u was wprost mówić? U mnie było tak ze HR zrobiło skrzynke na anonimowe zgłoszenia. Co prawda nikt tam niczego chyba nawet nie wrzucił ale zawsze to jakiś krok do rozmów
A moze lepiej odzywac sie w zakladzie jednak? bo tu to nie wiadomo czy ktos czyta faktycznie a chyba sluchaja troche pracownikow czy nic sciana?
Zauważyłem ze ktoś o jakiś luksusach związanych z urlopem coś pisał ale nie znam jeszcze konkretów. ogólnie o wolne problemów nie robią jeśli musisz na już wziąć? a L4?
Teraz to sie wystraszylam serio kierownictwo od tak umowy może nie przedłużyć, często tak jest? Szukam czegoś stabilnego nie ukrywam a moja poprzednia firma to samo zrobiła przed przejściem na uop na czas nieokreslony
Wy to luksusy chyba macie skoro o urlopach piszesz? Ja tam na zleceniu robię to urlop mam jak przestanę pracować.
Witam a ja chialam(em) Zapytać kiedy zadbacie o pracowników w lecie i w zimie.w lecie nie mają czym oddychać a w zimie siedzą w kurtkach polarach swetrach.jak prezesowi nie wstyd nie tylko kasa się liczy panie prezesie a ludzie którzy robią na Pana za śmieszne pieniądze.a nawet o komfort nie potraficie pracownika zadbać.WSTYD.
Piszesz że pieniądze śmieszne że brakuje zadbania o komfort pracy i latem i zimą. Ale czy ktoś z was pogadał osobiście z prezesem o tym lub o podwyżkach? Bo nie wiem ile tam zarabiacie.
Jakie oczernianie? Przecież to jest prawda. Nieliczni twierdzą, że jest inaczej. Wiem co mówią pracownicy w firmie. Może w końcu ktoś zareaguje.
A czego miało dotyczyć to oczernianie? Bo ja już tego niestety nie widzę a też chciałabym wiedzieć bo chciałabym przyjąć się tutaj do pracy. Nie wiem czy brać do siebie te negatywne komentarze bo wątpię żeby gdziekolwiek tak źle traktowano pracowników jak niektórzy tutaj piszą
Popieram twoje słowa w 100% odkąd pracuje to jest najlepsza kadra na tym dziale. Poprzednio było zdecydowanie dużo gorzej...
Obstawiam, że skoro się pojawiają i nagle znikają po rozpoczęciu konwersacji, są bezpodstawne. Bo gdyby były prawdą to zostały by, ale jak "ktoś" (administracja) je usuwa to znak, że są to opinie wyssane z palca.
Mnie zastanawia co Tobie się nie podoba w tym jak kierownik aktualny zarządza działem... Sama pracowałam i nie widzę żadnych przeciwskazań do tego żeby była złym kierownikiem a dodatkowo Ci powiem że przynajmniej jest sprawiedliwie... Więc najpierw zasięgnij opinii innych niż oceniać IMIENNIE osoby w Internecie ...
O jakich sprawiedliwościach mowa jak w notatniku wszystkie meble są wydawane równo a w rzeczywistości ktoś nie wyrabia najniższej a inny wyrobił 5,5 tyś, skąd taka różnica. Wypadało by sprawdzić w systemie a nie w notatniku kto jakie meble dostaje.
Omijajcie szerokim łukiem tą firmę :) Chyba że chcecie żeby kierownik traktował was jak (usunięte przez administratora) tylko i wyłącznie dobrze traktują wybrane osoby. To jest normalne że kierownik mówi do kobiety gdy nie chce jej przedłużyć umowę „niewiem co ze sobą zrobisz Ale możesz już stąd iść „ A gdy przychodzi na drugi dzień to mówi „koniecznie myślałem że Cię nie będzie byłem tego pewny ,co tu robisz ?” Normalnie śmiech na sali i tyle Ale gdy coś potrzebuje to by Ci do (usunięte przez administratora) wszedł ???? Konkretnego powodu nawet nie mogą powiedzieć dlaczego nie przedłuża umowy tylko wymyślają że a była wcześniej na Twoim miejscu pracownica to jak odchodziła to nie powiedziała dziękuję ???????? a co tamta osoba miała wspólnego ???? no tak za (usunięte przez administratora) z pracy miała powiedzieć dziękuję i po rączkach całować ???? nie chce przedłużyć umowę Ale wszyscy mówią że nie mają zastrzeżeń do jej pracy to do czego mają ? do tego żeby kogoś z rodziny ratować ? Poszłam na kilka miesięcy na urlop bezpłatny po czym dostałam skierowanie na badania a następnego dnia do mnie dzwonią że jednak nie mogę wrócić ???? szkoda że pracowita, sumienna osoba musiała ucierpieć a (usunięte przez administratora) i wyslugiwacze innymi dalej chodzą po firmie i udają największe gwiazdy skąd Prezes wziął tych ludzi na „kierowników „ Ale tu pasowałaby konkretna selekcja ???? No sory Ale jeśli chcecie iść do (usunięte przez administratora)to zapraszam do Meble Bugajski. ????
Po pierwsze twój tekst jest bardzo nieskładny i źle się to czyta, popraw się z języka polskiego. Po drugie pracuje już trochę lat w tej firmie i wiem, że jak się chce pracować i robi się to rzetelnie to i wynagrodzenie jest rzetelne. Jaka praca taka płaca. Po trzecie to akurat kierownik jest bardzo dobry i dla ludzi i zna się na tym co robi. Po czwarte to jak Ci nie chcą przedłużyć umowy, a Ci się skończyła to nawet powodu Ci nie muszą podawać i tyle. Stwierdzają że jednak nie byłaś taka pracowita i sumienna jak Ci się wydaje. Umowa się kończy i nara. Po piąte nie pal za sobą mostów bo Sącz jest zbyt małym miastem, żeby potem się wstydzić i unikać kogoś wzrokiem. Po szóste skoro w tej firmie jest tak źle to się ciesz, że już tam nie musisz pracować. Po siódme wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Dziękuję, dobranoc!
Skoro podpisałam się imieniem to oznacza że nie będę się wstydzić komuś popatrzeć w oczy wręcz przeciwnie chętnie wypowiem się więcej na temat tej firmy haha Hmm to jesteś jedyną osobą która jest zadowolona z wynagrodzenia. Naucz się czytać ze zrozumieniem to nie będzie problemu z J.Polskim Miłego dnia
Chcecie poznać pracę (usunięte przez administratora)i nie sprawiedliwą za marne grosze zapraszamy do firmy Bugajski.
Pracowałam tu i tam przez kilkanaście lat. U Bugajskiego jest mi najlepiej, nie nosze po 50 kilo ładunku w Biedronce, ciepło i na głowe nic nie pada. Jak ci sie nie podoba to jesteś dorosły i pujć w błoto na mróz na budowe. Żenada .
Nadal firma przyjmuje osoby bez doświadczenia, do przyuczenia na stolarzy? Syn byłby chętny się załapać, jeśli byłaby taka możliwość:) Nie wiecie, czy nie potrzebują akurat dodatkowych rąk do pracy? Myślał też o stanowisku operatora, tu ma doświadczenie, ale widze, że tez była mozliwosc do przyuczenia. Gdzie lepiej celować? Warunki podobne? W starszej ofercie zarobki były na tym samym poziomie, teraz tez tak jest?
na tapicera nie warto bardzo ciężka praca sama skóra a zarobi tyle co sprzątaczka czyli minimalną krajową !!!
Nie porównuj moich zarobków do sprzątaczki. Zarabiam znacznie więcej, trzeba tylko mieć chęć do pracy ...
tak chęci może by i były ale nie za takie głodowe stawki ! im wam szef mniej płaci tym szybciej robicie i o to mu właśnie chodzi tyle roboty zrobione za parę groszy i się śmieje z was naiwnych !
Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w Meble Bugajski na stanowisko Tapicer?
czy masz na tyle siły żeby zarobić na siebie i resztę nierobów w tym biura ... życze powodzenia ...
@Pojemnik mam pytanie czy pracowałeś kiedyś w jakimkolwiek biurze? Czy wiesz co oni tam robią tak naprawdę? Czy zastanawiałeś się skąd na każdym z działów bierze się zlecenie i dlaczego w ogóle pracownik produkcji ma co robić? Albo co się później dzieje z wyprodukowanym towarem i jak to się dzieje, że na koncie jest wypłata? Magia, tak? Zamień się z nimi i wtedy oceniaj. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. W każdej profesji znajdziesz nierobów, jak i sumiennych pracowników, miejsce pracy nie ma znaczenia.
Cześć, weszłam poczytać o firmie i rzuciło mi się w oczy, że jeszcze jakiś czas temu ktoś pisał o minimalnej krajowej. Teraz nadal taka stawka tylko czy mogę na coś więcej liczyć?
Najlepiej jest zasięgnąć informacji w źródle, bo tutaj zacznie się temat, jedni mówią tak a drudzy mówią inaczej. Ja szukając pracy dzwoniłem do kadr i powiedziano mi wszystko co potrzeba.
Po jakim czasie można dostać umowę na stałe w Meble Bugajski?
jak zmienisz się z człowieka w ROBOTA albo (usunięte przez administratora)Roboczego to masz jak w Banku umowę na stałe/ powodzenia życzę /
Jakie jest podejście kierownictwa do pracowników w Meble Bugajski?
a jakie ma być ? zmuszają do bardzo ciężkiej pracy za najniższą krajową a jeszcze prezes przyprowadził Jesike żeby pilnowała (usunięte przez administratora) i tak to wygląda ....
Żadne ,,,,, masz być robolem i masz się cieszyć ochłapami. Na dodatek żebyś nie sapał dostajesz wygórowane z miesiąca na miesiąc coraz to wyższe wymagania do akordu. Już dziś stwierdzenie "robisz za miskę ryżu" powinno być wywieszone przed zakładem Bugajski
Nie wiem czy pracujesz w tej firmie Bugajski co mam na myśli ale jeśli tak to jesteś w błędzie może ktoś zapłacił Ci za ten wpis. Firma godna polecenia i jedyna która zatrudni pracownika na normalnych warónkach pracy. Mam porównanie i doświadczenie w Sączu
Jak masz lepszą pracę za dwie miski ryżu to co tu jeszcze robisz. Jakbyś zarabiał słabo to dawno byś tu nie pracował. Kłamstwo pogania kłamstwo. Wole u Bugajskiego za 3000 niż rowy kopać zimą za 4000.
kierownik dba tylko o swoich " koleżków" napycha im kieszenie dając łatwe meble reszta robi za (usunięte przez administratora) dziwne że prezes nic tym nie robi
Ja tam pracowałem i to był istny koszmar krawcowa złe zeszyla ja opiłem i cały mebel do rozebrania cały dzień mi to.zajelo wypłaty cienkie raz wypłatę 20 dostałem.meble porażka Szkoda słów niekupil bym od nich nic bo meble się rozlecą moment dobrze ze tam.juz nierobie wszyscy idą na akord jak by to był wyścig krokodyli lub żółwi chcecie idźcie tam tyrać jak melepety
Jak się pracuje w Meble Bugajski?
Zobacz opinie na temat firmy Meble Bugajski tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Meble Bugajski?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 15, z czego 2 to opinie pozytywne, 8 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Meble Bugajski?
Kandydaci do pracy w Meble Bugajski napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.