Opinie o Bliska (PKN Orlen) w Płock

1.8/5
Na podstawie 628 ocen.

Marka ORLEN wyceniana jest na 4,4 mld zł. PKN ORLEN SA jest jedynym polskim przedsiębiorstwem notowanym na liście 500 największych firm świata magazynu "Fortune". Spółka zajmuje się przerobem ropy naftowej na benzyny bezołowiowe, olej napędowy, olej opałowy (główne produkty) oraz paliwo lotnicze, tworzywa sztuczne i wyroby petrochemiczne. Jest wielokrotnym liderem: przerobu ropy w całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej, posiadającym rafinerie zlokalizowane w Polsce, Czechach i na Litwie; produkcji petrochemikaliów, które stanowią podstawowy surowiec dla licznej grupy firm chemicznych; rynku detalicznej sprzedaży paliw w Polsce, dzięki sieci ponad 1750 stacji paliwowych. ORLEN jest również właścicielem spółki wydobywczej w Kanadzie (Orlen Upstream Canada Ltd.) i jednym z kluczowych właścicieli koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce. Obecnie inwestując w energetykę buduje we Włocławku i Płocku elektrociepłownie parowo-gazowe.

Branże: Energia, paliwo, media - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o PKN Orlen w Płock

POK

Jestem zwykłym POKIEM. Moje zarobki na renke to dziesięć tysięcy z groszem. Spoko robota.

@POK

10 tysięcy tych zabawkowych z monopoly ?

POK
@.

Nie głąbie. 10 tysięcy za dobrą i rzetelną pracę.

@POK

Buhahaha głąb to właśnie ty jesteś. Po 10 lat prowadzenia wiem że choćbyś wyrobił plany na 150% nie zarobisz 10 tysięcy a co dopiero pok.za te wpisy powinni was ścigać po IP. Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby takie rzeczy pisać. Chyba łapówki.

@POK

I sięgnij po słownik ortograficzny. Sądząc po wpisie zapomniałeś obciąć zero przy kwocie

Prow
@POK

Wojtuś, znów wciągnąłeś o jedną kreskę za dużo? xd

Bardzo słabe zarobki,dużo nauki, na chwilę obecną zastanawiam się czy nie lepiej na kasie w Biedronce nie pracować. Za te pieniądze mają zbyt duże wymagania. A te podwyżki 150 zł brutto hahahaha.

@Marek

Bardzo dobre zarobki, mało nauki, na chwilę obecną nie zastanawiam się czy iść do Biedronki.Za te pieniądze mają zbyt małe wymagania. A te podwyżki 150 brutto to jest naprawdę dużo. Dziękuję, że mogę pracować na stacji.

Z
@Marek

Za 150 brutto kupisz sobie wodę mineralną na tydzień do pracy

john.Utoti23

Niedawno otworzyłem konto na Orlenie, łatwiej jest handlować na demo, ale kiedy handlujesz prawdziwymi pieniędzmi, czujesz zimny pot gdzieś))))... Obracałem 750 CU, co jest całkiem niezłą sumą w dzisiejszych czasach! Lubię tę firmę za łatwość obsługi i wygodę. Dobra okazja, aby zarobić dobre pieniądze, a alternatywa jest dość poważna.

marlen

Przez długi czas żyłam w nie najlepszych warunkach i przywykłam do ciągłego ograniczania się, ale jestem zmęczona. Doradzono mi, żebym zainwestował w Orlen.

Kasjer
Przebieg rekrutacji

Jakieś 15 minut rozmowy i zaproszenie na dzień próbny

Pytania

Nie pamiętam, ale ogólnie czym się zajmowałem wcześniej co robię teraz.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
jakov

Chcę tylko powiedzieć Orlenowi!

Zwykły pracownik

Zwykły pracownik najniższy rangą. 2 lata stażu. Jestem kasjerem czyscicielem podłogi oraz nalewam do bakow. 160 godzin w miesiącu regulaminowo i grafikowo bez żadnych dodatków i nadgodzin. Wysokokwalifikowane szkolenia co kilka miesięcy. Pensja comiesieczna wynosi u mnie 3.900 netto. Jest dobrze. Nie żałuję, że się tu zatrudniłem.

@Zwykły pracownik

I to jest tak jak powinno być a nie jakieś minimum. Za mniej niż Ty nie powinno się pracować na stacji. Wiem, że to kolejna propaganda ale takich warunków płacowych życzę wszystkim na początku 2022 roku.

Baba
@Zwykły pracownik

I zapomniałeś dodać, ze jesteś też prowadzacym.

lira

Wcześniej nie słyszałem nic o inwestowaniu online. Długo się nad tym zastanawiałam i bałam się. Teraz osiągam stały zysk i nie boję się dalej inwestować. Wszystko to z Orlenem

marta

Moja rodzina zawsze miała mało pieniędzy. Ale mój ojciec usłyszał o nowej możliwości zarabiania - inwestowaniu! I to już drugi rok, kiedy ja również inwestuję swoje pieniądze. Teraz pracuję na nowej platformie od Orlenu!

Jakub

Chciałabym podzielić się z Państwem moją opinią. Mam na imię Jakub. Jestem inwestorem Lotos od trzech miesięcy i jest to jedna z moich pierwszych naprawdę dobrych decyzji w życiu!

Prawdziwa PSP

Duża konkurencja panuje o walkę o stacje między PSP. Ostatnio na konkursie średnio na jedną stację było czterech chętnych do obsługi. Ostra rywalizacja i konkurencja. Trudno teraz żeby dostać swoją stację.

@Prawdziwa PSP

Szanowna pani. Z tego co wiem u pokow też nie lepiej. Na jedno miejsce średnio 10 chętnych. Ta praca jest bardzo prestiżowa.

Prawdziwa PSP
@Pok stażowy

Tak praca prestiżowa i fajna. Mi udało się wywalczyć stację z czego jestem bardzo dumna. Wielu ma chrapkę na prowadzenie stacji. Wysokie zarobki, grafiki dostosowane do potrzeb indywidualnych pracownika. Można sobie wybierać zmianę dzienną jak i nocną. Można brać też dodatkowe płatne nadgodziny dzięki temu stawka jest wyższa. Stałe umowy gwarantowane urlopy. Wspaniała praca.

@Prawdziwa PSP

Tak to prawda. Sam się zastanawiam czy nie zostać PSP bo to dobre pieniądze i rozwój.

@Prawdziwa PSP

Po pierwsze będę bardzo wdzięczny jak zmienicie swoje nicki. Po drugie od kiedy są gwarantowane urlopy, w swojej okolicy mam około 8 stacji Orlen, a znajomych na innych stacjach trochę więcej i prawie wszystkie zmagają się z problemami kadrowymi każdy z nas marzy chociażby o 5 daniach wolnego bo prawdziwy 14 dniowy urlop to jak szóstka w totolotka. Nadgodziny są owszem bo wciąż BRAKUJE ludzi do pracy za te pieniądze. Jeżeli karzą wam pisać te piękne komentarze że praca na stacji to kraina mlekiem i miodem płynąca to może zapytajcie pracowników którzy już pracują, ja osobiście jestem nawet gotów mną debatę w tym temacie, chętnie zalacze zdjęcia ilości palet które przyjeżdżają na stację i jeśli chcecie mogę dołączyć nagrania na jakich obrotach musimy pracować ciekawe czy znajdziecie na nich chwilę żeby można było sobie zrobić 20 minut przerwy na śniadanie

Pracownica PSP
@Pok stażowy

Ja prowadzę 11 stacji i wyrabiam się ze wszystkimi obowiązkami. Na pracowników nie narzekam, bo mam pod dostatkiem. Dużo ludzi jest chętnych. Wielu chciałoby pracować na umowę zlecenie. Ludzie sami się zapisują chętnie na nadgodziny ze względu że są szczęśliwi z powodu pracy. Z radością dziękują za pracę.

@Pracownica PSP

Naprawdę 11 stacji? Padłem z wrażenia przed głupotą jaką prezentujecie bo tu cytat " ludzi mam pod dostatkiem i jeszcze sami zapisują się na nadgodziny" skoro masz tylu pracowników to po co jeszcze nadgodziny a jedenaście stacji razy średnio nawet 10 etatów to masz 111 pracowników to chyba już nawet związek zawodowy mogą u ciebie stworzyć

Pracownica PSP
@Pok stażowy

Wychodzi 22 max 30 osób do obsługi stacji wystarczą dwie osoby i tu wychodzi twoja niekompetencja. Skąd ty wziąłeś ponad 111 ludzi? U mnie jest tak zgrana ekipa, że każdy pracownik chętnie pracuje za najniższą i jest wdzięczny, że ma pracę. Praca to daje szczęście, a nie pieniądze.

Wiesz?
@Pracownica PSP

A czy Ty wiesz, że pisząc takie brednie jeszcze pogarszasz wizerunek firmy a nie poprawiasz? Pozdrawiam

@Pracownica PSP

Ale beka ????. Jasno piszesz, że nie masz bladego pojęcia o etatyzacji stacji. W wolnym czasie podejdź do biura z umowami o prowadzenie stacji, może Ci wytłumaczą o co chodzi.

@Pracownica PSP

Ty mi piszesz i niekompetencji napisałaś wyraźnie że prowadzisz 11 stacji więc przy twoim rachunku wychodzi 2.5 osoby na stację to jak te stacje funkcjonują i skoro tak pracownicy cieszą się z najniższej krajowej to resztę kasy bierzesz dla siebie, a później po takich wypowiedziach jak twoja inni pracownicy właśnie uważają że są oszukiwani a inni uczciwi PSP są oskarżani. Gdybyście tam na górze chociaż trochę ruszyli głową to ani POKi ani PSP nie odchodzili by ze stacji. Jednak wy wolicie propagandę jak za (usunięte przez administratora)

maria

Co z akcjami Orlenu? Śledzę nas na platformie spółki i zarabiam.

katia

Zarabiam z Orlenom

kiko

W co wierzysz? Wierzę w inwestowanie! Nie znalazłem jeszcze nic lepszego niż inwestowanie w Orlen. Wiele osób może napisać, że boi się inwestować gdzieś w sieci. Ale nie inwestujesz w internet, inwestujesz w swoją przyszłość!

Anastasya

Dobry wieczór, przyjaciele! Trzy tygodnie temu zacząłem otrzymywać moje pierwsze dywidendy po zainwestowaniu w Orlen. To działa, radzę wszystkim spróbować!!!

Nazar

Jestem prywatnym właścicielem mieszkania, to jest szum!!! Moja inwestycja w Orlen pomogła mi, Tobie też może pomóc w spełnieniu marzeń!

Witam. To wszystko co tu piszą to prawda. Robota Fajna dla osób zaczynających przygodę z pracą żeby zdobyć nowe doświadczenie np w pracy Z klientem i to by było na tyle plusów. Ja pracowałam 2 lata pod marką orlen do obowiązków należy prawie wszystko co można czyli obsługa klienta w między czasie mycie kibla robienie kanapek dolewanie mleka do ekspresu i wyrzucanie fusow inwentaryzacja swojej półki praca ciągle na nogach przerwy w lecie to może raz 15 min Max A jesienią odrobinę lżej bo się usiadło 2 x po 15 min. (To był duży sklep i tylko 2 osoby na zmienie) Mnie osobiście zmęczyło gadanie do klienta przez 12 godzin jednego i tego samego praca w nocy nie należała też do łatwych oraz ciągle pretensje ze strony kierownictwa i niestety przykro iść do pracy gdy cała rodzina siedzi przy wigilijnym stole lub w sylwestra gdzie większość się bawi. Wynagrodzenie nieadekwatne do obowiązków między 2400-2600 wliczając już premie w roku 2021.

Mistrz

W większości lipnych sklepów sieciowych kierownik ma 5000 netto na rękę + premie , umowa o pracę i 8h pracy a Orlen się szczyci podwyżkami średnia stacja 5600 brutto gdzie odejmiemy 18% podatek dochodowy, 1500 ZUS i zostaje kasjerskie jedno wielkie (usunięte przez administratora) Zbierzcie się w końcu do tv macie gorący temat najpierw aferę w wyborczej i fałszywa odpowiedź że nasza wina teraz propaganda Ekstra podwyżek w rzeczywistości ponad połowę tego co obiecali musisz sobie wyrobić premia. A gnębienie jak było tak będzie.

@Mistrz

Mam to samo. Narobili szumu ,uwierzyłem i przyznam że iskra nadziei była. A tu jak zwykle niespodzianka. 390 zł więcej brutto. A ZUS zaraz wzrośnie , składki, ceny wszędzie rosną masakrycznie. Czas się poddać i spróbować szczęścia gdzie indziej.

Ewi
@Mistrz

Tak. Piszcie jak jest bo spamują desperaci

Cześć.
@Mistrz

Zapomniałeś dodać że jeszcze 600-800zł. na biuro rozliczeniowe miesięcznie.

Jaro
@Mistrz

Kłamstwo. Śledzę rynek pracy. Nie ma pracy gdzie na dzień dobry można zarobić około 3500zl. To co oferuje PKN za wkład pracy i czas poświęcony to bardzo dużo.

@Jaro

Orlen oferuje na dzień dobry 3500 na rękę? Za taką kwotę jakie ma oczekiwania? Jeśli to co obowiązuje w kodeksie pracy (godziny, urlop, kodeksowa odpowiedzialną za udowodnione straty z winy psp itp) to można porównywać. Jeśli to co jest ( brak urlopu, praca 24h/doba, odpowiedzialność za kradzieże i przeterminowane, brak gwarantowanego minimum kasy na etaty pracowników, kosmiczne plany nakazane z góry, mandaty wymyślone W formie noty księgowej a nie faktury itp, za wszystko odpowiadasz a rządzą Ci co nie odpowiadają) to co tu porównywać? Propaganda nie jest prawdą a Jaro nie jest autorytetem tylko propagandysta na etacie PKN Orlen.

Już niedługo byly - już były

Dawaj dalej Jaro. Dalej opowiadaj jak się bawicie na bielanskiej. Nie masz nic mądrego do powiedzenia cieniasie.

Były

Orlen Najgorsza firma . Nie płacą za weekendy za nocki ani za święta dodatkowych pieniędzy . Nie polecam . Jeszcze wszystkie komentarze wymyślone żeby omamić ludzi . Nie Polecam ...... omijać szerokim łukiem

Szczęśliwa pracownica

W imieniu pracowników dziękuję firmie, za to że mamy godną pracę zarobki i możliwość awansu. Jesteśmy zawsze uśmiechnięci i szczęśliwi z tego że tworzymy ważną społeczność firmy która nas docenia.

@Szczęśliwa pracownica

Nowa wersja magnetofonu w szafie? A gdzie " lubu, dubu niech żyje nam prezes naszego klubu"? Minimalne wynagrodzenie i brak awansu to fakty. Na stacji PKN Orlen nie ma stanowisk by awansować- awanse tworzą PSP a nie orlen. Orlen ma stanowiska sv, pok oraz psp i tyle oraz kuchnia. Nie można awansować z pok na psp, trzeba zmienić pracę z etatu na własną działalność. Nauczcie się wreszcie (usunięte przez administratora)z bielanskiej!!!

Realnie
@Szczęśliwa pracownica

sarkazm mile widziany

Doświadczona z długim stażem
@Już niedługo byly - już były

Ja awansowałam na menadżerkę a byłam zwykłą polewaczka benzyny przy jednym dystrybutorze. Myłam też kibelki mocno zabrudzone. Po dwóch latach mam pod sobą 8 stacji, a wszyscy pracownicy robaczki zawsze mi się kłaniają. Jako Pani Menadżerka mam wiele pracy logistycznej i umysłowej, ale dzięki mnie niektórzy mają fajną robotę na stacji. Ja gdybym była zwykłą pracownicą dziękowałabym za tak dobrą pensję minimalną. Dwa lata temu to była jałmużna. Obowiązków pracownik nie ma za wiele i może spokojnie je ogarnąć i spokojnie odpocząć i zrobić sobie przerwę kiedy chce.

@Doświadczona z długim stażem

Żaden megaer nie ma pod sobą 8 stacji tylko 25 i więcej . Pzdr.

@Doświadczona z długim stażem

"byłam zwykłą polewaczka benzyny przy jednym dystrybutorze." Ale się blaznisz. Ty kompletnie nie ogarniasz tematu na który się wypowiadasz. Chcesz się dowartosciowac ale nie udaje Ci się. Mam beke z takich wypowiedzi. Wyciągnij słomę z butów i zacznij produkcję pieczarek.

Już niedługo byly - już były

Ogarnij, że już nie pracuje na stacji . Ty nie ogarniasz tematu tylko chcesz się lansowac a nie masz podstawowej wiedzy o funkcjonowaniu stacji. Zauważyłem, że lubisz pisać o dominacji i podleglosci oraz piszesz ciągle o klekaniu. Pomylilas forum.

Już niedługo byly -...
@Już niedługo byly - już były

Bardzo żałuje, że opuściłem stację, ale mam teraz też ciekawą pracę. Mój tyłeczek jest ostro hartowany jak stal przez potężne knagi co mi odpowiada. Stacja to jednak marzenie tak nisko upadłem. Tam byłem szanowany.

@Już niedługo byly -...

Podszywanie się pod mój Nick nie zmieni tego kim jesteś. Jeśli chcesz zepsuć sobie humor popatrz w lustro. Ponownie jeszcze raz - pomyliłeś forum, tu są ludzie inteligentni, nie pasujesz tu.

Już niedługo byly - już były

Dawaj dalej Jaro. Dalej opowiadaj jak się bawicie na bielanskiej. Nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Doktordobrarada

Uwielbiam pracować w weekendy i święta kiedy przychodzą podpici mężczyźni i wyzywają mnie od najgorszych. Kocham swoją pracę na stacji. Pierwszy zgłaszam się na ochotnika na nocki i wszystkie święta.

@Doktordobrarada

Bardzo żałuję, że odszedłem. Chciałbym wrócić, ale niestety na moje miejsce jest kilkadziesiąt osób. To marzenie pracować na stacji i ogromny sukces.

Zostaw merytoryczną opinię o PKN Orlen - Płock

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w PKN Orlen?

Zobacz opinie na temat firmy PKN Orlen tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 902.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w PKN Orlen?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 824, z czego 227 to opinie pozytywne, 294 to opinie negatywne, a 303 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy PKN Orlen?

Kandydaci do pracy w PKN Orlen napisali 7 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

PKN Orlen
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)