Opinie o Bliska (PKN Orlen) w Płock

1.8/5
Na podstawie 628 ocen.

Marka ORLEN wyceniana jest na 4,4 mld zł. PKN ORLEN SA jest jedynym polskim przedsiębiorstwem notowanym na liście 500 największych firm świata magazynu "Fortune". Spółka zajmuje się przerobem ropy naftowej na benzyny bezołowiowe, olej napędowy, olej opałowy (główne produkty) oraz paliwo lotnicze, tworzywa sztuczne i wyroby petrochemiczne. Jest wielokrotnym liderem: przerobu ropy w całym regionie Europy Środkowo-Wschodniej, posiadającym rafinerie zlokalizowane w Polsce, Czechach i na Litwie; produkcji petrochemikaliów, które stanowią podstawowy surowiec dla licznej grupy firm chemicznych; rynku detalicznej sprzedaży paliw w Polsce, dzięki sieci ponad 1750 stacji paliwowych. ORLEN jest również właścicielem spółki wydobywczej w Kanadzie (Orlen Upstream Canada Ltd.) i jednym z kluczowych właścicieli koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce. Obecnie inwestując w energetykę buduje we Włocławku i Płocku elektrociepłownie parowo-gazowe.

Branże: Energia, paliwo, media - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o PKN Orlen w Płock

Dostawca butli

Dostawca butli gazowych na trzy stacje. Praca max 5 godzin dziennie. Zarobki 7 tysięcy netto miesięcznie.

Andrew

Nie mógłbym się bardziej zgodzić z komentarzem poniżej. Mam również doświadczenie w inwestowaniu w Lotos. Osobiście korzystam z Lotos od ponad miesiąca, zarabiam od prawie roku i nigdy nie miałem żadnych problemów, oprócz mnie inwestują tu moi przyjaciele i znajomi.

PSP

Jestem PSP i przejąłem 3 stacje. Potrzebowałem ludzi do pracy więc wywiesiłem ogloszenie. Nie minęło pół godziny a zjawiło się pod stacją około stu osób z CV chętnych do pracy. Miałem trudny wybór, bo zgłosiło się wielu ludzi wykształconych i doświadczonych. Nie wiem skąd wy macie problemy z pracownikami. U mnie biją się o pracę.

@PSP

Zalecam zmienić dilera. Nie ma w Polsce PSP prowadzących 3 stacje. A chętni zdarzają się w małych miejscowościach gdzie nie ma pracy. Słaba propaganda na poziomie podstawowki.

@Psp

Co ty bredzisz? U mnie ludzie się zgłaszają i chcą pracować nawet za mniej niż minimalna.Aaa skoro lubisz wahać czyjeś dupcie to gratuluję.Trzeba mieć nieźle sfiltrowana głowę XD

@PSP

Podajcie się są PSP w pojęcia nie macie o prowadzenia stacji. NIE MA chętnych nikt nie jest głupi za te pieniądze. Na prowadzących stacje nie ma chętnych a co dopiero kasjerów . Nawet z menagerami już macie problem nie ma chętnych a dalej udajecie że jest ok. Zrujnujecie tą firmę.

Szczęściarz z ciebie

@@

Lubię wsadzać nosa w niedotarte tyłeczki.

Przyszły doktor

Mam tytuł inżyniera i robię doktorat. Od czasów kiedy studiowałem dorabiałem na stacji. Po otrzymaniu kilku ofert pracy stwierdziłem że zostaje na stałe bo polubiłem tą pracę. Lubię kontakty z ludźmi i nowe wyzwania a stacja to gwarantuje. Dużo jest szkoleń można się rozwijać. Stabilna pensja minimalna, umowa na papierze oraz prawo do płatnych urlopów jest naprawdę fajnym bonusem i udogodnieniem. Można też korzystać z toalety nie pytając o zgodę kierownika. Jest ciepło i nie pada na głowę mamy też fajne zmiany dzienne i nocne. Mamy też prawo do płatnej przerwy co jest fajnym bonusem.

@Przyszły doktor

Ja zamierzam wracać na kolanach i prosić o powrót do pracy. Mam pomysł jak umilić życie klientom. Będę przebrany za automat. Za złotówkę przez minutę otwiera się klapa i można przez minutę ładować mi do dzioba. Jak ktoś wpłaci dyszke otwiera się klapa gdzie wystawiony jest mój wygolony tyłeczek i można mnie ładować.

@Już niedługo byly - już były

Zastanawia mnie dlaczego administrator nie usuwa takich zwyrodnialych seksualnie postów? Czy takie posty odpowiadają orlenowi? Krytyka i opinie to rozumiem ale seksualne zwyrodnialstwo?

Realnie
@Przyszły doktor

Gratuluję poczucia humoru, doskonale wprowadzasz kabaretowy nastrój .

@Przyszły doktor

Wasze posty przerażają .... Naprawdę wasz poziom inteligencji jest taki jak w postach ? To dlatego tyle zmian na tym poziomie...

Psp

Wam już nawet leczenie nie pomoże.wasz poziom jest poniżający dla ludzi pracujących w firmie. Przynosicie wstyd na tym forum siejąc kłamstwa wspaniałych warunków a sposób budowania waszych zdan zastanawia mnie czy wgl skończyliście podstawówkę czy nepotyzm jest tak szeroki że wzięli was prosto z pola w trakcie wykopek?

@Psp

Masz rację. Orlen najpierw konstruktywnie się bronił. Jak prawda o pracy na stacji jednak wygrywala to zmienili strategię. Teraz sieją propagandę rodem z ZSRR i Korei Północnej oraz spamuja o "inwestycjach kapitalowych". By pracownikom ochydzic forum zamieszczają zboczone wpisy z nikami osób piszących konstruktywnie. Nie zmieni to faktu, że ich działania nie wpłyną na zadowolenie jeszcze pracujących psp, pok oraz sv. Od tej propagandy nie wzrośnie ilość chętnych do pracy, kłamstwo ma krociutkie kacze nóżki.

@Już niedługo byly - już były

Prawda jest taka że zazdroszczę tym co pracują na stacji benzynowej. Sam bym chciał tam pracować jako pomywaczka sedesów z wygoloną pupcią i przebrany za stewardessę. Oczywiście swój tyłeczek oddawalbym do zabawy klientom.

@Już niedługo byly - już były

Nie ma "stacji benzynowych", są "stacje paliw" bo się sprzedaję nie tylko benzyny a także olej napędowy oraz lpg.

Bonus toaleta rewelacja

@@

Zazdroszczę bo sam kopię dołeczki i robię w nie kupkę. Toaleta to cywilizacja i nawet nie wiem jak się tym posługiwać.

Kasjer
Przebieg rekrutacji

Jakieś 15 minut rozmowy i zaproszenie na dzień próbny

Pytania

Nie pamiętam, ale ogólnie czym się zajmowałem wcześniej co robię teraz.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
Bezrobotny

Chciałbym pracować na stacji jako zwykły pomywacz podłogi. Składałem setki CV ale okazało się że nie ma miejsc. Mogę pracować za mniej niż minimalna. Wielu PSP mówiło że przychodzą tłumy chętnych i takich jak ja są tysiące. Pracować tam to przywilej.

@Bezrobotny

Dokładnie tak. Wielu chętnych aż się za głowę złapałem ile ludzi stało w kolejce z CV.

@PSP

A później sie obudziłem ze snu. Kto wam każe te bzdury pisać ??? Masakra. (usunięte przez administratora)

Wierny aż do śmierci

Orlen to najlepszy i najmądrzejszy wybór mojego życia. Pracuję już trzydzieści lat jako stacjarz i nigdy nie przyszło mi do głowy zmienić pracę mimo że miałem inne lepsze płatne oferty. Jestem wierny Orlenowi i będę wierny aż do śmierci i dziękuję tej firmie za pracę

Boze
@Wierny aż do śmierci

Boże widzisz a nie grzmisz. Komentarze chyba pisza 7 latki

Pok stażowy

Obecnie moim jedynym zadaniem jest przygotowywanie hot dogow dla klientów. Praca bardzo łatwa. Z kolegami i koleżankami z pracy czasem nie mamy co robić z nudów i gramy sobie w gry. Jest bardzo fajnie bo nam płacą bardzo dobrą i stabilną minimalna pensję. Szefostwo bardzo miłe i tolerancyjne. Ogromna gama szkoleń, które nie są przymusowe. Bardzo są przydatne w życiu. Praca marzeń zero stresu i nie zmeczycie się. Polecam.

Pracownica PSP
@Pok stażowy

Dokładnie tak praca fajna. Nie ma dużo obowiązków.

@Pok stażowy

Czy wy naprawdę macie już tak wyprane głowy. Sami piszecie te bzdury że chcę, lubię pracować za najniższą krajową że jest po 6 osób na zmianie, a później jeśli zdarzy się cud ktoś chce przyjść do pracy na stcje Orlen i trafia na smutną rzeczywistość dwie osoby na zmianie i to od wszystkiego ( hot dogi, podłogi, toalety, rozkładanie dostaw oto itd). Do kogo ma wtedy pretensje oczywiście do naszego PSP bo przecież czytał że na stacji to jest tyle osób na zmianie. Nawet towarzysz Gierek nie miał takiej propagandy jak wy robicie, zastanawiam się czy po takich wpisach potraficie spojrzeć w lustro zresztą chyba tak bo zwyczajnie brakuje wam kręgosłupa moralnego. Jedyne co się zgadza i cieszę się że to podkreślacie że trzeba pracować za najniższą krajową.

zdziwiony
@Pok stażowy

co ty bredzisz kasztanie?! ile Ci zapłaciliza wypisywanie tych bzdur?

zdziwiony
@zdziwiony

Mam ksywę zdziwiony ale nie dziwię się bo ostatnio obstawiałem swoje kakałko w kartach i przegrałem.Ostro byłem pieczony na ruszcie.

Jaro

Wielu się zastanawia. Zmieniasz niki a to samo piszesz. Polecam zwrócić się do psychiatry. Twoja rodzina zacznie Cię wspierać jeśli ją masz.

@Jaro

Sam nie wiem i czuję się zagubiony. Wszyscy mówią o mnie dookoła.Obgaduja mnie jak mnie zobaczą i wiem że o mnie myślą.Wszyscy o mnie myślicie co robię i kim jestem

sasha333vozniak@gmail.pl

Chciałem handlować na stronie Orlenu, ale warunki mi nie odpowiadały, ponieważ konto musi być zasilone kwotą co najmniej 3K USD, co jest dla mnie nierealne. Spodobał mi się terminal, więc postanowiłem spróbować swoich sił w czymś innym. Na przykład, handel kryptowalutami również przynosi dobre zyski, zwłaszcza że istnieje wiele narzędzi, z którymi można pracować.

ksam

Od wielu lat zajmuję się inwestycjami, a obecnie współpracuję z Orlenem.

Bogus688kowal@gmail.pl

Orlen w zeszłym roku okazał się być tylko pozytywny, nie mogę sobie przypomnieć ani jednego technicznego momentu, który by mi przeszkadzał, każdego dnia handlowałem, a serwery handlowe działały bez zarzutu. Bardzo rzetelny i stabilny broker, polecam wszystkim.

Pracownik stacji

Ale tu pełno spamerów i troli. Opowiem swoją historię i doświadczenie związane z pracą zawodową na stacji paliw. Otóż pracuję na niewielkiej stacji, która jest średnio uczęszczana przez kierowców. Na każdej zmianie jest 6 osób i bardzo dobrze sobie radzimy. Każdy ma swoje zadanie które spokojnie i bez pośpiechu wykonuje. Mamy 3 przerwy. Jeden jest od kasy, drugi odpowiedzialny za mycie podłóg i okien. Ktoś inny sam polewa benzynę do baków oraz osoba która zajmuje się przygotowaniem hot dogow dla klientów. Naprawdę nie trzeba latać i w spokoju wykonujemy swoje zadania. Wyrabiamy się i czasem się po prostu nudzimy bo pracy jest niewiele. Pensja zawsze na czas i można coś odłożyć z minimalnej. Ja trafiłem bardzo dobrze. Zapraszamy do pracy.

@Pracownik stacji

My już w śniętego Mikołaja i jego renifery nie wierzymy. Daj namiar na stację, bo właśnie szukam pracy.

@Pracownik stacji

Orle bo inaczej nie mogę Cię nazwać na średniej stacji jest od 11 do 13 etatów a wy połowę wykorzystujecie na jednej zmianie, z tego co piszesz to macie 24 osoby i żeby nie było nie domowien ( dzień noc, dzień noc), rachunek zrób sam. Naprawdę tak śmiesznymi tekstami pokazujecie brak wiedzy którą ma zwykły Pok i SV nie mówiąc o PSP. Może prezes w końcu zacznie wam płacić za wykonanie swojej pracy a nie za wypisywanie bzdur, chyba że teraz macie płacone od pisania głupot. Pozdrawiam kumatych

@Pok stażowy

Lepiej nie da się tego podsumować :-)

@Pracownik stacji

Praca na stacji jest moim marzeniem. Mogę robić za najniższą nawet na nadgodzinach.

Buhahaa
@Pracownik stacji

Bajka dobra. 6 osób na małej stacji. Na stop cafe 2.0 ciężko mieć załogę 12 osób a na małej masz po 5 na całą stacje.

Niezależna ankieta

Według anonimowej ankiety przeprowadzonej wśród pracowników stacji ponad 90% jest zadowolona ze swojej pracy. 98% nie chce się zwalniać i planuje rozwój w firmie Orlen. 96% jest szczęśliwa i wdzięczna że może pracować w Orlenie.

@Niezależna ankieta

A niby kto przeprowadzał taką ankietę i kiedy? Skoro takie wspaniałe wyniki w ankiecie to skąd ciągły brak pracowników na stacjach i kolejne konkursy na PSP? Liczę na merytoryczną i uczciwą odpowiedź

Niezależna ankieta
@Pok stażowy

Ankieta była przeprowadzona wśród zwykłch pracowników. Większość jest zadowolona. Konkursy na PSP są bo jest wielu chętnych.

Już niedługo byly - już były

Dawaj dalej Jaro. Dalej opowiadaj jak się bawicie na bielanskiej. Nie masz nic mądrego do powiedzenia cieniasie.

@Niezależna ankieta

Zapytałem kiedy i gdzie była przeprowadzona ta ankieta? Bo nie było takiej ankiety, a skoro jest tak wielu chętnych to czemu po wygaśnięciu konkursu na drugi dzień pojawiają się te same stacje?

Realnie

BO TO BYŁA JEDNOOSOBOWA ANKIETA

Prawdziwa PSP
@Niezależna ankieta

Dokładnie była ankieta bardzo rzeczowa. Pytania otwarte i do wyboru.

@Prawdziwa PSP

Wciąż czekam na odpowiedź gdzie była ta ankieta. Na portalu, poczcie e-mail czy w ramach ankiety SFA, bo w tej chwili mam około 17 zmian miesięcznie i jakoś nie widziałem

Gizmo
@Niezależna ankieta

Bo 90 procent personelu szuka innej pracy .żeby uciec jak najszybciej z tego Orlenu!

Doświadczona z długim stażem
@Pok stażowy

Słabo czytasz te e-maile. Poza tym były komisje które indywidualnie chodziły po stacjach. Od nowego roku będzie lepiej bo pensja minimalna rośnie. Dzięki temu będziemy więcej zarabiać.

@Doświadczona z długim stażem

Proszę cię jakie komisje już naprawdę nie wiecie jak odpowiadać tylko kłamstwo za kłamstwem no fakt teraz minimalna będzie 3010 brutto czyli netto około 2200 naprawdę szczyt marzeń to pewnie to zatrzymuje pracowników na stacjach o teraz po tej podwyżce nie będą wiedzieli co robić z pieniędzmi. Końcówka to oczywiście sarkazm

Falsz
@Doświadczona z długim stażem

Falsz.

Zwykły POK
@Pok stażowy

2200 na rękę to naprawdę spoko. Jak widać firma nas doceniła.

R
@Niezależna ankieta

Jaki rozwój ,? ,? !! Dojdziesz do poziomu psp i czas kupić sobie linkę do wyhuśtania

@Niezależna ankieta

Hehe. A Franc Maurer miał strzelać do papieża ?

PSP

Wielu tu jak widać nie ma pojencia o prowadzeniu stacji. Do tego trzeba mieć dryg. Ja prowadzę 30 stacji i naprawdę jest to fajne wyzwanie. Jestem w stanie odwiedzić wszystkie stacje w ciongu jednego dnia i wydać predyspozycje jako PSP. Praca na stacji to przyszłość dla młodych i ambitnych.

@PSP

Dobrze że nie 300 stacji. Ja prowadzę wszystkie racja jest fajnie. A tak poważnie idź do szkoły , zainwestuj w słownik.

@PSP

Widać wyznacznik rekrutacji pojęcia a nie pojencia oraz w ciągu a nie ciongu. Dodatkowo stacje są rozbite średnio co 20 km więc raczej objechanie tych stacji jest niewykonalne logistycznie żeby wyrobić się w dobę. W dużych miastach są bliżej siebie ale raczej trudno to zrobić w miejskich korkach. Naprawdę możecie poświęcić swój czas na coś pożytecznego chociaż po takich wpisach i ich poziomie trudno uwierzyć w to abyście mogli wypracować coś pożytecznego i pozytywnego dla stacji wręcz przeciwnie obawiam się przyszłości SP skoro takie osoby jak Ty mają wpływ na jej funkcjonowanie

Już niedługo byly - już były

Ja sobie zdaję sprawę że jestem (usunięte przez administratora)na usługi za najniższą pensję

Iga

Może ktoś zdradzić czy macie kasę za obsługę etoll i w jakiej wysokości?

sonia

Nie rozumiem dlaczego jeszcze nie zdecydowałeś się zainwestować w Lotos? Zarabiam pieniądze tylko z tą firmą

luda

Bez względu na to, ile razy znalazłam pracę, długo nie mogłam się przyzwyczaić do miejsca pracy, nie do pracowników, ale do szefów. Dzięki inwestycji w platformę Orlen nie czuję się już skrępowany!

Już niedługo były- już były

Żałuję że odeszlem. Chciałbym wrócić do pracy na stacji benzynowej jako pomywacz sedesów za pół stawki. Ta praca dawała mi sens życia.

Już niedługo byly - już były
@Już niedługo były- już były

Jaro pisze się "odszedlem, stacja paliw". Zalujesz, że odszedles ze stacji paliw na Bielińska? Biorąc pod uwagę twoje komentarze to wraz z twoim przejściem poziom inteligencji wzrósł na bielanskiej i tam gdzie czysciles toalety ms Jarosławie.

Prow

Poczytajcie zanim usuną mój post. Te narzucane aneksy, nigdy nie są pewni ile zarobią.... Coś wam to przypomina? (usunięte przez administratora)

Przełożony i sprawiedliwy

Ja swoim pracownikom kiedy narzekali na tak dobrą pracę powiedziałem że jak się nie podoba to wypad.Na wasze miejsca jest tysiące chętnych. I co? Pracują jak zegarki szwajcarskie.

@Przełożony i sprawiedliwy

Dokładnie popieram takie podejście.

@Przełożony i sprawiedliwy

Syndrom Sztokholmski? Na ich i twoje miejsce nie ma tysiąca chętnych. Jak tak myślisz to tyle samo wiesz jak ta co pisała, że prowadzi osiem stacji i na stację porzebuje 2,5 etatu lub perwers z malutkim członkiem Jaro. Teraz Jaro zacznie opowiadać o tym co robią na bielanskiej.

@Przełożony i sprawiedliwy

Na Bielańskiej to norma. Spróbuj takie rzeczy robić na stacji. Po dwóch dniach sam będziesz (usunięte przez administratora) za kasą

Już niedługo byly - już były

No cóż.. Dawaj Jaro. Opowiadaj jak się bawicie na bielanskiej. Nie masz nic mądrego do powiedzenia cieniasie.

Zadowolony bez doświadczenia

Pracuję już drugi tydzień. Praca lekka fajna. Nie można się nudzić. Czas szybko leci i robi się tylko 12 godzin dziennie. Na papierze mam 6000 brutto jako nowy i niedoświadczony.

Chyba czeskich koron

Bobek

Tyle ma średnio PSP brutto minus ZUS i dochodowy

@Zadowolony bez doświadczenia

Zapomniałeś o służbowym Oplu i komórce.

Zostaw merytoryczną opinię o PKN Orlen - Płock

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w PKN Orlen?

Zobacz opinie na temat firmy PKN Orlen tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 902.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w PKN Orlen?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 824, z czego 227 to opinie pozytywne, 294 to opinie negatywne, a 303 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy PKN Orlen?

Kandydaci do pracy w PKN Orlen napisali 7 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

PKN Orlen
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)