Witam Sorki coś mi słownik przekręca wyrazy więc wiesz raz sorry ludzie z Urzędu Skarbowego dostali paczki nie dostali bonów ale powiem wam jeszcze jedną rzecz My nigdy nie dostaniemy paczek w tej firmie nowej pracuje tu 10 lat i nigdy w życiu żadnych Paczek nie było
Jakie paczki, bony - pracuję na US już drugie święta i nie słyszałem a tym bardziej widziałem żadnych paczek,bonów, atak w ogóle to firma do du..
tego roku o dziwo dostałem bon tzw rybkę na wigilie nie dużo bo 200zł ale zawsze cos ,widac firma dba o pracowników którzy pracują na bramie w szpitalu w Chorzowie na zjednoczenia .Pozdrowienia dla PREZESA
Proszę wyjaśnić jak to jest z tą stawką 5,50 na umowie i dlaczego nie mogę wziąć urlopu kiedy mnie pasuje,a pracuję prawie rok. Chcę jechać na wypoczynek a tu się okazuje ,że mam tylko kilka godzin urlopu. Pytam się jak to możliwe skoro nigdy o ten urlop nie było zabiegane. Nie choruję,chodzę do pracy wg grafika. Więc pytam gdzie mój urlop??
Musisz patrzeć co podpisujesz np. w karcie pracy co pisze , i nie podpisywać wniosków urlopowych in blanco . Bo np w sądzie liczy sie papier i podpis .Wiele firm ZPCh wykrzystuje że co niektórzy pracownicy chorują psychicznie i są delikatnie mówiąc "nierozgarnięci" i (usunięte przez administratora) ich jak tylko się da - na urlopie , L4 , godzinach , nadgodzinach itp. a jak się będziesz upominał o swoje to nie przedłużą z tobą umowy no i usłyszysz to nieśmiertelne " jak ci się nie podoba to się zwolnij "
Nadgodziny na zawołanie, nie ujęte w grafiku,dodatkowe prace poza umowę,a nadgodziny płacone do ręki żeby ZUS nie odprowadzać.
Podejrzewam, że 5,50 masz na umowie, bo tyle za ciebie płaci zakład (obiekt), w którym pracujesz. Reszta dopłaca PFRON. Zgodnie z prawem, nie możesz obecnie zarobić mniej, niż 3010 zł (minimalna pensja 2022) i od takiej kwoty są odprowadzane wszelkie składki. Należy ci się dodatek za pracę w nocy. Co do urlopów, za każdym razem gdy idziesz na urlop, a często, jeśli urlopu masz za dużo, jesteś wysyłana bez twojej zgody na jeden. do kilku dni. raz na jakiś czas, byś przypadkiem nie uzbierał go za dużo. Za każdym razem w grafiku masz wpisane "U", zbieraj grafiki, będziesz wiedzieć ile i kiedy ci urlopu "przyznano"
Pracuje w tam ochronie i jest wszystko dobrze kierownik jest miły ja nie mam złej opini
O co chodzi z tym zabieraniem urlopu? Kilka osób o tym wspomniało. Wzywają ludzi do pracy w trakcie jego trwania czy co?
Uuu a to nie jest nielegalne? Tak mi się wydaje no ale wgl skoro jest taka sytuacja to ktoś to zgłaszał albo wgl czy jest tu przestrzeń do rozwiązywania takich problemów? Mega słabo z perspektywy pracownika.
Nie podpisywać in blanko ,,,,,UWAGA ,,,nie płacą dodatku nocnego ,,, a urlop jest twój a nie firmy i to ty możesz tylko nim dysponować a nie kierownik .UWAGA ,,, licząc godziny urlopu nie podpisywać bo was zrobią w tej firmie jest to nagminne .
Jeśli przeszliby kontrole bez zarzutu to raczej nic aż tak złego tam u nich sie nie dzieje. Jak wszystkiego sobie upilnujesz to nie będziesz mieć problemów?
No ja niczego inblanco i tak bym nie podpisal. Ale jeśli ktoś sie na to nie zgodzi, to co wtedy? Możliwe ze przyjmą niby?
Nie można sobie samemu wziąć tyle urlopu ile chcesz i kiedy chcesz, ponieważ kierownik łata urlopem miesięczną normę godzinową, pracowników jest tylu, że praktycznie nikt nie wyrabia normy i jest ona łatana godzinami z urlopu bez zgody pracownika.
Witam. Pracuję w tej firmie od prawie 11 lat, nadal nie mam umowy na czas nieokreślony ( mam już ok. 17 umów, najkrótsze były na miesiąc ), nie dostaję pełnej płacy minimalnej ( 3 260 zł, ja od czerwca mam od 3 150 do 3 190 zł ) + nie płacą za godziny nocne ( od 21 do 7 rano, np. w listopadzie miałem 61 takich godzin x 5,65 zł co powinno dać dodatkowe 344,65 zł a ja dostałem netto 3 190 zł ), jedni zarabiają 3 500 zł i więcej, inni mniej niż ja, tłumaczą się, że ZUS zabiera, ZUS stwierdził, że potrąca tylko składki i nic więcej bo limit jest ok. 5 600 zł a zarabiam 4 300 brutto, więc nie mają za co potrącić, poza tym w wypadku przekroczenia potrąciliby mi z renty socjalnej. Czy fakt, ze pobieram rentę socjalna sprawia, ze nie dostaję pełnej kwoty płacy minimalnej? Od stycznia do maja dostawałem ponad 3 200 zł i więcej, od pół roku mam poniżej + brak za te nocki.
Szanowni Państwo Odnoszę się po raz kolejny do postów zamieszczonych na forum. W Polsce obowiązuje od 01.01.2022r. wynagrodzenie minimalne w wysokości 3.010,00zł brutto. W związku z powyższym nie ma żadnego znaczenia stawka 5,50 zł na umowie o pracę. Każdy pracownik musi otrzymać wynagrodzenie w ustalonej przez prawo wysokości i w takiej wysokości otrzymują wynagrodzenie pracownicy spółki. Bardzo proszę aby każdy pracownik, który otrzymał niższe wynagrodzenie zgłosił nieprawidłowości do PIP lub innych organów kontrolnych bądź sądów powszechnych.Łatwo udowodnić w jakiej wysokości było wynagrodzenie, gdyż wszystkie wypłaty są przekazywane na rachunki bankowe pracowników. Dodatek nocny również nie jest zależny od stawki 5,50zl na umowie. Jest wyliczany od płacy minimalnej w wysokości 3.010,00zl. Podobnie ma się sytuacja z wynagrodzeniem chorobowym, które jest wyliczane wg przepisów ustawy o ZUS. Posty są pisane zwykle przez byłych pracowników zwolnionych dyscyplinarnie bądź na własną prośbę. Jednym z nich , który szczególnie udziela się na forum jest były pracownik Pan Piotr K. pracujący kiedyś w Szpitalu w Dąbrowie Górniczej. Zawiadamiał o nieprawidłowościach Prokuratury różnego szczebla, PIP oraz inne organy, które przeprowadzały kontrole i postępowania wyjaśniające. Żadne zarzuty się nie potwierdziły. Pragnę również przypomnieć, iż internet nie jest całkowicie anonimowy, więc osoby piszące nieprawdziwe informacje szkalujące spółkę mogą zostać zidentyfikowane po adresie IP komputera. Spólka zatrudnia ponad 500 pracowników otrzymujących terminowe wypłaty, w wysokości ustalonej przez przepisy Kodeksu Pracy,przepisy ZUS i US. Jeszcze raz powtarzam i zachęcam do informowania odpowiednich organów o nieprawidłowościach , jednak przestrzegam przed bezpodstawnym szkalowaniem spółki. Życzę zdrowia,spokojnych i radosnych Świąt.
TO PROSZĘ WYJAŚNIĆ DLACZEGO NA UMOWACH NIE PISZECIE 3010 ZŁ JAK INNE FIRMY TEGO POKROJU TO ROBIĄTYLKO 5.50ZL?=PEWNIE JAKAŚ FURTKA JEST DO KOMBINOWANIA FINANSOWEGO?
Musisz chyba rozwinąć kwestie tych godzin nocnych. No bo jak mogą za nie niby nie płacić? chyba ze chodzi o osoby które ich nie robią? bo inaczej nie rozumiem
niemyty, znam osobiście kilka osób, które po niefortunnej potrzebie pójścia na l4 mieli płacone po 1/3 wypłaty za 2 tyg L4 , z miesiąca, co znacznie odbiegało od obowiązku płatności 80% od wspomnianej minimalnej krajowej... Mamy 2024 rok, w "Nowej" dalej 5.50zł/g na umowie.. To jest kwota, na której podstawie obliczacie L4, jako pracodawca, za pierwszy miesiąc pracy, za który jesteście jako zakład pracy zobowiązani płacić wynagrodzenie jak i L4 -Tym odstraszacie pracowników, od wszelkich chorób! Jest to również kwota, którą płacić chcecie swoim pracownikom za nadgodziny, jeśli nie potrafią się upomnieć o swoje. A Tym komentarzem próbujesz tego, na czym jedzie ta firma od lat, czyli jawnym zastraszaniu, czy to zwolnieniem, czy jak w tym przypadku brakiem anonimowości i sądami. Panie "zarząd", przedstaw pan się imieniem i nazwiskiem jak pan zaczynasz mówić o braku anonimowości.
Uciekać z tej firmy jak najdalej! (usunięte przez administratora)z kadr (ta z kikutem zamiast rączki) jest wredna, rzadzi sie bardziej niż sam prezes! Ona decyduje kto bedzie przyjety a kto nie a nie kierownicy! Wykorzystuja pracownikow, oszukuja na urlopach, każą podpisywać urlopy jeszcze przed podpisaniem umowy! Kpina, zart, szok, niedowierzanie
I nie jesteś w stanie znaleźć żadnego pozytywu zatrudnienia, serio, coś jednak musi być, umowy stabilne na chwilę obecną, taka na czas nieograniczony to nie problem? Sam myślałem, czy nie pojawić się u was w sprawie pracy.
Ta firma słynie już dobrych kilka lat z tego że rombie na urlopach i na godzinach nocnych .
Ale jak to urlopy znikają bo nie rozumiem. To podstawowe prawo jest, przecież od razu ktoś by się tym zainteresował. A wypłaty się zgadzają co do grosza?
Witam wszystkich dziś dzwoniłem do pipu.bo.jestem okradzany z nocek byłem z tym wcześniej u kadrowej ona nie wie czemu więc zostało zgłoszone ɓawic się z nimi nie będę poczekam fo końca umowy i żegnam się z nimi
„ona nie wie czemu” jesteś okradany z nocek? Czyli zostało to przyznane czy jak? może sie nie zrozumieliście po prostu bo to jakaś dziwna akcja jest według mnie
Może warto to zgłosić do PIP jak ni pomaga gadka do szefa. Po kontroli zaczną płacić. Próbowałaś coś z tym zrobić?
Ciekawe ze dopiero teraz chcecie to zgłaszać ze niby za nocki nie płacą. co wcześniej was powstrzymywało?
Te komentarze to chyba z księżyca. Jakieś 5,5 na godzinę z dwa lata temu czy podpisywanie kart urlopowych in blanco. Wy poważni jesteście żeby podpisywać cokolwiek in blanco? Czemu firma nie ma inspekcji pracy u siebie skoro tak ją opisujecie z samej najgorszej strony?
Pisano tutaj o niewypłacaniu dodatku za pracę w nocy, a na stronie internetowej firmy są słowa o terminowych wypłatach, czy refundacji opłat za leki i sprzęt rehabilitacyjny. W ogłoszeniu na pracownika ochrony. Tylko kto ma rację, i po co firma miałaby pisać o rzeczach, których później się na oczy nie zobaczy? Tak samo, co do stawek. Padały tu tak absurdalne kwoty, że nie wiem, czy brać takie info na serio.
Gdyby faktycznie powinni zniknąć to na pewno już nie mieliby żadnych ludzi u siebie bo nie opłacałoby sie im robić a jednak sa. w takiego przez te 2 miesiące może sie stać ze masz takie zdanie?
czesc pracuje w firmie od grudnia i zawsze mam regularna wypłatę i nie mam zastrzeżeń pomimo co do stawki 5,50 na godz. i dodatku nocnego. Firma Nova chyba jest z kosmosu wyjęta.
Możliwe bo tak jest Nova + Kontrakt w tych dwóch firmach takie właśnie są stawki na umowach
Robią wałek z godzinami . Zarabiasz 5,50 na godzinę!!!! Dodatek nocny masz tylko na pasku ale nie jest wypłacany!!!! Podpisujesz karty urlopowe inblanco i urlop ci wypisują kiedy im pasuje... !!!!
Narzekacie. A dalej pracujecie mnie oszukiwali to odeszłem po 6 miesiącach ,teraz pracuje w,, EZT ,, i jest wszystko w porządku.
Obie firmy nie płacą za godziny nocne Kontrakt + Nova dwie pożal się Boże najwyższy czas z NOVEJ uciekać krętactwo na najwyższym poziomie.
Firma ,tragiczna żerują na niepełnosprawnych,,,,,,gdzie jest płacone za godziny nocne pracuje tu 7 miesięcy i co miesiąc jestem w rogi ,firma krętaczy
To jaka stawka teraz jest skoro było 5,50 w zeszłym roku? Że też nikt nie pomyślał, żeby się do służb pracy zgłosić. Czy zgłaszaliscie?
Gdyby było tu tak tragicznie to od lat by nie działali więc nie przesadzajcie. Czym zachęcają teraz nowych ze dalej chętnie przychodzą przy takim narzekaniu na wszystko?
Prawo polskie jest tak dziurawe, że rzeczy, które tu wypisują mogą być jak najbardziej zgodnę z prawdą, potwierdzam to po otrzymaniu wypłaty gdzie nie uwzględniono praktycznie dodatku nocnego. Dlaczego ludzie nadal tu pracują? Bo z czegoś trzeba się utrzymywać, praca sama w sobie jest dobra i odpowiednia dla chorych ludzi, tylko firma jest krzakiem. Pracowałem wcześniej w innej firmie ochroniarskiej i tam była ciągła praca pod wpływem stresu (z moimi schorzeniami jest to nieodpowiednia praca), tutaj to jest lajt.
Nowa to to samo co Kontrakt , za nocki nie płacą a za dniówki nad liczbowe trzeba śię prośić miesiącami .
No ale za to może stawka podstawowa jest taka że mozesz se odpusić to proszenie się miesiącami. 30 pln na rękę godzina i człowiek macha ręką na nocki?
Nie Polecam zatrudnienia się w firmie Nowa na Teatralnej w Sosnowcu. Nie chodzi tu jako o firmę bo niewiele miałam z nią do czynienia ale osobę [ kierownika ] która miała mnie zatrudniać i współpracę z nią p. RAFAŁA. Pań Rafał umówił się że mną na spotkanie, miałam do tego czasu skompletować dokumenty o niekaralności, o tym że jestem właścicielka swojego konta, wypełnić dokumenty mi przekazane i przynieść świadectwa. Wywiązałam się i przyszłam punktualnie na spotkanie, po czym dowiaduje się że Pan Rafał nie ma pojęcia co tutaj robię i po co przyszłam. Pokazałam Panu Rafałowi karteczkę z datą i godziną spotkaniaa on mówi mi że nie pamięta sytuacji bysmy byli umowieni i z tego co się orientuje miałam spotkać się z kimś innym. Przypomniałam mu sytuację z naszego spotkania i on stwierdził że pójdę na inny obiekt i zadzwonił do owego pana który miał się podobno że mną skontaktować ale tego nie zrobił. Miałam zostać zatrudniona od 20.05 w recepcji budynku przy ul. Teatralnej w Sosnowcu więc lekarz nie przedłużał mi L4 ale Pan Rafał stwierdził że dopiero na kolejną rozmowę pójdę w przyszłym tygodniu do innej siedziby. Więc powiedziałam mu że zostanę w tym momencie na lodzie bo bez L4 i bez pracy którą miałam zacząć od 20.05.2024 więc powiedział że mnie nie zatrudni bo już na początku jestem zbyt rozszczeniowa i kazał mi oddać wszystkie dokumenty które mi przekazano z kadr. Ja w tym momencie zostałam na lodzie bo do specjalisty mam wizytę umówiona dopiero na czerwiec, poniosłam koszt zaświadczeń potrzebnych do pracy, ofert w pobliżu miejsca zamieszkania brak a że mam koordynację świadczeń na chorego syna z UK zostanę również bez świadczeń jak nie znajdę pracy jak najszybciej. Nie polecam, widocznie Pan Rafał nie lubi kiedy ktoś też ma coś do powiedzenia a nie siedzi cicho jak mysz pod miotłą.
(usunięte przez administratora) na urlopach , na nadgodzinach , a o dodatku nocnym to można pomarzyć takie z nich krętacze.Skończe chorować i uciekam z tego BAJZLU.
A co się nie zgadza? W sensie kasa jest źle liczona za nocki? Kurcze bo ja właśnie często brałam nocki aby dorobić ale jak płacą za nie normalnie a nie extra to bym jednak odpuściła.
W tej firmie nie opłaca śię robić nocek ani nadgodzin ,,,,i trzeba sobie liczyć urlopowe dniówki ,,,nie podpisywać in blanko , bo urlopy znikają.
Nie piszesz przy tym bezpośrednio ze nie opłaca sie ogólnie pracować tylko tak jakby robić wszystkiego ponad stan. To jak ktoś lubi sie slizgac to dobrze będzie mu sie pracowało?
To ze tragedia to już czytałem. Powiedzcie lepiej jak pilnować tych całych nocek i urlopów. Przecież nie uciekną?
Cześć jak u was teraz sprawa podwyżek wygląda? nie wszędzie chcą je dawać ale musze tu chociaż w tym zakresie będzie lepiej
Ktoś nawet slusznie zauważył ze ludzie tak narzekają a dalej pracują. mimo wszystko warto ale wprost nie pisze nikt dlaczego?
Piszą na swej stronie tak: oferujemy umowę o pracę, terminowe wypłaty, pracę w stabilnej firmie, refundację opłat za leki i sprzęt rehabilitacyjny. Z ostatnich słów dla mnie jasno wynika, że pracownik ochrony ma mieć orzeczenie o niepełnosprawności. Poza tym nie ma tam nic o wymaganiu wpisu na listę kwalifikowanych pracowników, więc i praca z bronią nie wchodzi w grę. W takim razie co ochraniacie i jakie są stawki? To po prostu siedzenie na obiektach?
Pisze w sprawie tej wypowiedzi powiem tak nie patrzą na nic innego biorą takie obiekty gdzie tylko siedzą ja pracowałam w tej firmie i (usunięte przez administratora)po roku zabierają urlop
Wina jest po stronie koordynatorów i ludzi (usunięte przez administratora) urlopy a praca jest w stresie nie polecam
Zwalniają tych co mają zwykłe grupy ,,,,,oni potrzebują ze stopniem znacznym a umiarkowane specjalne ,reszta na bruk.
Witam jestem nowym praacownikiem firmy ,,NOWA w czesniej pracowalem w SET-HUD UMOWA SIE SKONCZYLA PRZESZEDLEM DO NOWEJ NA TYM SAMYM STANOWISKU CO WCZESNIEJ PRACOWALEM,, R.C.K.KATOWICE ,,PRACUJE DOPIERO DWA NIECALE MIESIACE i mam kierownika p. KUNICKIEGO ,no nie stety mam wielkie rozczarowanie mym kierownikiem gdyz zrobil mi WIELKIE SWINSTWO JAKIM SIE NIE SPODZIEWALEM A WROBIL MNIE W NIE SPRAWDZONY GNOJ WMAWIAJAC WSZYSTKIM ZE JESTEM DONOSICIELEM I KAPUSIEM donosze na kolegow w pracy do kier. administracyjnego budynku gdzie pracuje falszywie mnie oskarzajac NAWET NIE SPRAWDZIWSZY CZY TO PRAWDA i CZYN KTOREGO SIE NAWET NIEDOPUSCILEM WEDLOG MNIE JEST KIER. KUNICKI CHAMEM I GBUREM BEDE ZADAL NAPRAWIENIA TEGO BLEDU KTOREGO SIE DOPUSCIL KIER. KUNICKIEGO JAST WALSZYWYM I NIEUCZCIWYM KIEROWNIKIEM NASZYM SZKODZI TYLKO FIRMIE JA SOBIE RADE DAM PRAWDOBODOBNIE PRACOWAL ( ALE NIEJESTEM PEWIEN W POLICJI I DLATEGO MA CHARAKTER ESBECKI ) SKLUCIC PRACOWNIKOW I NIECH SIE ZRA MIEDZY SOBA JESTEM POSZKODOWANY PRZEZ KIER, KUNICKIEGO BEDE RELACJONWAC NA BIEZONCO TE SPRAWIE .POZDRAWIAM Darek
Witam do DARKA ,, witam pracowalem na RCEKU -KATOWICE tam jest praca super owszem trzeba robic obowiazkowe obchody sam obiekt jest super bardzo mi sie tam dobrze pracowalo a pracowalem ogolem na receku 11-C MIESIECY TAK JAK KTOS NAPISAL ZE PRACA ZEBY BYLA SUPER TO W 90 % ZALEZY OD KOORDYNATOROW muj BYLY KOORDYNATOR KIER, Kunicki to kawal drania udaje milego a za toba kopie dolki i wrabia ludzi w (usunięte przez administratora) tak jak mnie opisalem nawet mi nic miemowiac ,.. wiec firma mi nie przedluzyla umowy .narazie pracuje w radzionkowie inna firma ,,AKTUS-TOMBOR praca narazie jest ,OK,, blisko mam do pracy pozdrawiam .
Na RCEKU pracują niepełnosprawni czy kwalifikowani?
Czy to prawda ze mozna w firmie nowa zrobic kwalifikacje na kwalifikowanego pracownika .Czy firma Nowa pokrywa koszty kurusu i załatwia badania dla wszystkich pracownikow z grupa inwalidzka.
Owszem firma pokrywa koszty związane z kursem jeżeli jesteś pracownikiem ale nie załatwia kursu i badań lecz kieruje na badania i kurs.Tego się nie da załatwić.
Dziękuję za informację .Czy jest możliwość zrobienia kursu i skierowania na badania jeżeli mam umiarkowany stopien
W Polsce to jedno wielkie nieporozumienie, wyzysk, w kodeksie pracy jest napisane że niepełnosprawny może pracować tylko 7 gdzin dziennie, lub do 8 godzin najdłużej, ale już jak pracuje na stanowisku Ochrony - Portiera to może pracować 12 godzin dziennie do 24 godzin, uzasadnienie, bo praca Portiera nie jest tak stresująca , jak na innych stanowiskach, (usunięte przez administratora)są stanowska obiekty do pilnowania gdzie też jest dużo pracy, obslugi klientów itp, etc, to jest WYZYSK żeby ludzie w XXI wieku pracowali po 12, 16 godzin, fakt mają potem dni wolne, ale i tak odbije się to na państwa zdrowiu zapewniam, a w Niemczech, można tylko zatrudniać niepelnosprawnych do 10 godzin, przy pilnowaniu na Portierni i koniec, po 10 h idziesz do domu i zmienie ciebie zmiennik, ale tu jest Polska, co do firmy NOWA , wszędzie jest tak samo, zatrudniają na 12, 16 godzin - na niektórych obiektach, bo Prawo Poskie-kodeks pracy im na to pozwala, natomiast dziwi mnie to że FIRMA staje do przetargów i obejmuje obiekty do OCHRONY gdzie miejsca pracy Portiernie uwłaczają ludzkiej godności, często są to obiekty bez bieżącej wody, toalety, bez podstawowych spełnionych kryteriów sanitarnych . Takie reczy to tylko w tak c(usunięte przez administratora)państwie jak POLSKA, w Niemczech, Danii, Holandii i na Zachodzie EU - oile pracujesz LEGALNIE takie rzeczy są nie do pomyślenia, w POLSCE epoka PRL-u nadal mocno się trzyma . pozdr
Witam pisze do AGNIESZK masz racje dobrze zrobilas ze nie przystapilas do tej firmy ,,NOWA ,, nie jest wiarygodna az dziw bierze to wlasnie na R.C.E.K-KATOWICE jest tam taki kierownik Kunicki udaje milego i super goscia a wychodzi na to ze ukrywa sie pod nim wilczyca i to podstepna .. a pracownicy co donosili i mieszali w donoszeniu ,. Z MOJEJ OBSERWACJI WYSNOLEM ZE Z 10 -c PRACOWNIKOW TYLKO 4-ch jest dobrych a reszta sie wogole nie nadaje nie bede pisal szczegolow a ci dalej tam pracuja .musze przyznac ze jest mi bardzo przykro ze mnie ten kier. Kunicki wrobil i to po chamsku ..ale juz mam propozycje pracy w innych firmach .pozdrawiam Darek Bytom ( slask ) Poland 2.10.2023
Nowa Sosnowiec teatralna atmosfera Jedna z najgorszych firma kogucik umowa stawka 5,50 zmuszanie do podpisana oświadczeń na jedną dziesiątą etatu nie podpiszesz nie pracujesz jest też kierownik Rafał W jeden z najgorszych ludzi jakich poznałem mydli oczy opowiada bajki jak to jest fajnie w firmie a jsk przyjdzie co do czego to się nie znamy ważne że jemu się zgadza w portfelu chcesz podwyżkę zaraz Cię zwolnią powód się znajdzie firma najgorsza na rynku.
Proponuję inną firmę poszukać tam tolerują tylko z grupą specialną ,jesli takiej nie masz to pani w kadrach ta z uszkodzoną rączka pyta czy nie możesz załatwic takiej grupy -" dla dobra firmy" Dlatego już tam NIE PRACUJĘ
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH - Sosnowiec
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH?
Zobacz opinie na temat firmy PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 28.
Jakie są opinie pracowników o pracy w PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 25, z czego 5 to opinie pozytywne, 17 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- Teatralna 9 lok. 416
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |