Tak dawno nikt nie pisał czy tak dobrze się pracuje?
Byłem na rozmowie w placówce w lublinie na stanowisko serwisanta urządzen medycznych. co mnie zdziwiło to gdy pani z hr zapytała mnie ile chce zarabiać to odparłem 2000 zł a ona zapytała mnie czy brutto?? Oni myslą że będe zapie... za 1600 zł na miesiąc. dodam że mam doświadczenie w zawodzie i skończyłem studia inżynierskie. nie dość że i tak mało powiedziałem to się k... nie podoba. naprawde nie polecam.....
A najśmiesznie jest to że pan tz. rybka bierze 5 kafli co miesiąc za urzywanie własnego samochodu do celów służbowych....
Oj Adaś nie narzekaj. Na kimś muszą oszczędzać, żeby rybce zapłacić bajońską kasę, przypominam że bierze jeszcze z orfi i od makaroniarzy. 2 miesięcznie to jakaś masakra dla serwisanta.
hahaaahaaaaa, człowieku... 2 tysie na tym stanowisku to jakiś żart. HR zażartowała sobie z Ciebie ośle!:)
Ludzie co tam w kormłeju słychać?
Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Na tym mi w sumie zalezy najbardziej. Dzięki za odpowiedź
Drogi Prezesie, Dyrektorze HR czy ktokolwiek inny. My byli pracownicy firmy nie zgadzamy się z usuwaniem negatywnych komentarzy na Goworku. Wiem że pewnie wypiliście abonament i sami moderujecie stronę więc domyślam się że znowu nie staczy pieniędzy na danie 100 zł pracownikom na święta. Z drugiej strony fajna manipulacja z Waszej strony. Pracownicy odeszli. nowi nie chcą przychodzić bo czytają opinie tutaj, więc co tam kupmy i usuńmy.
To najprawdziwsza prawda, że pieniędzy na święta dla pracowników nie ma; za to są pieniądze na wyjazdowe imprezy integracyjne dla kierownictwa przynajmniej 2x w roku. Nie masz prawa oczekiwać niczego od firmy, bo zawsze jest gadka o trudnej sytuacji finansowej, w drugą stronę to działa zupełnie inaczej - firma ma święte prawo oczekiwać od pracownika wszystkiego i to bez słowa sprzeciwu. W ofertach pracy chwalą się możliwością skorzystania z różnych benefitow socjalnych- owszem jeśli pracownik sam je sobie opłaci. Jak dotąd wszyscy którzy odeszli z firmy nie narzekają, znaczy że jednak można traktować pracownika po ludzku i z adekwatną do zakresu obowiazkow pensją...
Widzę, że frustratów pokroju czytelników typu stron plotkarskich i tutaj wiatr przywiał ;-)
Widzę że sporo osób zgadza się z moją wcześniejszą wypowiedzią odnośnie obłudy w firmie Cormay. Myślę że należy w przypadku tej firmy zwrócić uwagę na kilka istotnych faktów. Wg tego co można o nich się doczytać zaczynali w 1985 roku jako "Przedsiębiorstwo Zagraniczne Cormay" czyli za czasów głębokiego PRL-u. Z tego co mi wiadomo to za PRL-u firmę prywatną było bardzo ciężko założyć i nie mogła ona zatrudniać więcej niż ileś osób, ale pod koniec lat 70-tych zezwolono na zakładanie w Polsce oddziałów zagranicznych firm, które nie miały już tych ograniczeń (wielkość zatrudnienia i obroty). Wyglądało to tak, że członkowie rodzin mieszkający za granicą rejestrowali tam firmę i otwierała ona swój oddział w Polsce. Faktycznie była ona prowadzone przez polskiego biznesmana. Dodatkowo takie firmy polonijne były nadzorowane przez jakąś tam instytucje. W każdym razie ta instytucja jak i ludzie prowadzący tego rodzaju firmy polonijne byli mocno powiązani z SB. Tacy biznesmani dodatkowo mieli paszporty na stałe (wtedy paszport było cudem uzyskać a po powrocie z kraju trzeba było go oddać - nie jak dzisiaj). Generalnie za granice nie można było ponoć wtedy wyjechać bez podpisania zobowiązania do współpracy z SB. A tutaj taki Pan Tuora sobie otwiera z tego co by wynikało firmę polonijną (gdzie to SB-ecja prowadziła wtedy takie firmy). Tak więc tenże założyciel firmy to: a) albo był SB-ekiem i był mocno powiązany z aparatem PRL-owskim b) albo miał taką charyzmę która wywołała tak ogromne wrażenie na SB-ekach że on jako chyba nawet jeden jedyny nie musiał podpisywać zobowiązania do współpracy SB :) Co musieli robic wszyscy pozostali. Tak więc ten wasz tuora to musi być cholernie charyzmatyczna osobowość :)
Ta opinia jest:
Bardzo trafna ocena firmy, (usunięte przez administratora) Mam jednak wrażenie, że zamiast wspierania rozwoju firmy i pracowników największym jej osiągnięciem jest jak dotąd rozwijanie firmowego fejsbuka. O(usunięte przez administratora) Ogólnie strata czasu, bo Cormay nie ma nic interesującego do zaoferowania pracownikom. (usunięte przez administratora) rzucanie na głęboką wodę ludzi niedoświadczonych i niekompetentnych, prowizorka na każdym kroku... To wszystko pod dużą presją czasu i przy wypłacie przypominającej bardziej datek dla ubogich niż pensję, która pozwala żyć na jakimkolwiek poziomie.
Cormay to firma moich marzeń!
Zgodze sie z Sylwiam, ale troche za duze slowa, bo sprawa jest w toku i sie kloca, wiec jeszcze nie mozna tak tego nazwac. Co do atmosfery w firmie, to niestety slabiutko.
starty i prognozy strat. jak szukacie pracy w spolce na gieldzie, to dobrze sprawdzic jakie maja wyniki, bo to sie odbija na tym co sie dzieje w srodku. a potem zdziwienie.
Skoro firma ma ciagle straty za nowego prezesa to i atmosfera nie moze byc dobra, to chyba logiczne. nie ma wynikow, nie ma kasy, ale praca super, taaaa
Byłam jakiś czas temu na rozmowie w Cormayu, po tym jak zobaczyłam jak prezes Płocica zachowuje się względem podległych mu pracowników, powiem jedno - HAŃBA! Ludziom należy się szacunek, a nie uwagi na poziomie szamba.
Hańba to była za tarurów jak potrafili drzeć się na pracownika z powodu błachostki. Z Płocicą pracuję od sierpnia i złego słowa nie powiem na nowy zarząd. Nikt nikogo nie poniża, nie krzyczy, nie wierzcie w te brednie.
To przypomnij sobie lepiej akcję z Płocicą i tą sekretarką... Tuora okey - był ostry, ale nigdy nie poniżał i uczciwie rozliczał. Tyle.
Ciagle sie czyta o jakis problemach w firmie, nie wyglada to za dobrze, opinie na forum slabe... raczej nic nie przemawia za.
Kase moze dostaniecie, ale jak dlugo jeszcze to nie wiem. Chyba ze jestescie w zarzadzie, tam dostaniecie tyle, ze nie udzwigniecie.
Zaczyna się robić normalniej. Co nie zmienia faktu, że opinie są prawdziwe, bo normalnie nie było. A czy się zrobi...? To się okaże.
Mój komentarz dotyczył wpisów Marcina i Adama - 2015-04-03, które ewidentnie mają na celu przedstawienie w złym świetle obecnego zarządu, a wybielenie poprzedniego - zagrywki z forum giełdowego przeniosły się na gowork. W kwestii pozostałych opinii o pracy w firmie jak najbardziej się zgadzam, taki stan rzeczy jest jednak w dużej mierze "zasługą" TT. Opinie na forach giełdowych niech oceniają znawcy tematu, gowork czytają jednak ludzie zainteresowani pracą. Nie znam w cormayu osoby, która mogłaby napisać coś takiego: "no ale jak ktos sie interesuje tym co sie dzieje teraz w spolce od strony zarzadzania to nie powinno go to dziwic. No i warto spojrzec na kurs ich akcji, zarzad chyba dazy do zera ;/ " i takiego: "po tym jak zobaczyłam jak prezes Płocica zachowuje się względem podległych mu pracowników, powiem jedno - HAŃBA! Ludziom należy się szacunek, a nie uwagi na poziomie szamba."
widzę, że i tutaj pojawiła się ekipa TT od czarnego piaru, prawda jest taka że w firmie w końcu zaczyna się robić normalniej
Boże, fatalne te opinie, naprawde... no ale jak ktos sie interesuje tym co sie dzieje teraz w spolce od strony zarzadzania to nie powinno go to dziwic. No i warto spojrzec na kurs ich akcji, zarzad chyba dazy do zera ;/
Prezes zarządu ma rocznie 1 melon, wiceprezes pół melona, a pozostali 3 nowi 700 tysięcy. Przecież to skandal i komedia... w kontekście bardzo niskich płac pozostałych pracowników... dramat!!!!! Czeszą firme, a my na niższych szczeblach mamy totalną lipe
Dramatyczny spadek sprzedaży spowodowany debilnymi decyzjami zarządu spowodował, że prowizje dla nas handlowców spadły strasznie. tym samym praca w cormayu jest kompletnie nieopłacalna, a dodatkowo atmosfera w tym momencie jest strasznie ciezkawa. fajna byla to firma, ale teraz dawne atuty poszly w niepamec
Jak się pracuje w Przedsiębiorstwo Zagraniczne CORMAY?
Zobacz opinie na temat firmy Przedsiębiorstwo Zagraniczne CORMAY tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 12.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Przedsiębiorstwo Zagraniczne CORMAY?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 0 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Przedsiębiorstwo Zagraniczne CORMAY?
Kandydaci do pracy w Przedsiębiorstwo Zagraniczne CORMAY napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.