Opinie o Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A. w Toruń

Na podstawie 4 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych oraz obecnych pracowników o pracodawcy Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A.. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do pracy w Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A. o rekrutacji.

Branże: Przemysł spożywczy - produkcja słodyczy i przekąsek

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A. w Toruń

Figaro Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 2 dni.

Zatrudniając się tutaj skakałam z radości. Moje CV lądowało w tej firmie wielokrotnie, lecz wtedy nie zastanawiałam się dlaczego cały czas na stronach internetowych wisi rekrutacja na stanowisko sprzedawcy. To był mój największy błąd. Po kilku miesiącach pracy jak tytan nasze drogi na szczęście się rozeszły. Firma w czasie mojej kadencji zatrudniała na niepełny etat czyli 7/8 etatu, wykorzystując do tego kruczki prawne, żeby zapłacić pracownikowi jak najmniej. Oczywiście PRACOWNICE (to ważne) zazwyczaj wyrabiały ponad 220h w miesiącu na spokojnie bo co chwilę brakowało rąk do pracy. Co chwilę zmiany w grafiku, godzin przybywało, a kiedy nie mogłaś wziąć za kogoś innego zmiany to kierownictwo próbowało zrobić co może grając na Twoich emocjach, żebyś przyszła do pracy. Taki ogrom godzin pracy fizycznej w obsłudze klienta nie działa na korzyść pracowników i odbija się później na efektach pracy. Z mojej rekrutacji nie pracuje już nikt z tego co wiem, ze mną przyszło kilka osób. To bardzo hermetyczne środowisko w którym musisz "przetrwać". Również usłyszałam przytyki od góry na temat swojego wyglądu- np. problem o uczesanie włosów, brak makijażu czy wystylizowanych paznokci. Jeśli firma by mi za to płaciła i dała mi czas na korzystanie z takich luksusów ja chętnie bym skorzystała :). Nie uważam siebie za zaniedbaną osobę, wręcz przeciwnie. Słysząc takie słowa po kilkudniowym maratonie pracy 12h to nic przyjemnego. Czy to firma, która docenia ciężką pracę pracownika? Moim zdaniem absolutnie nie. Cała otoczka działalności jest przepiękna, owiniętą śliczną wstążką, jednak jak zajrzysz do środka to już nie jest tak uroczo. W momencie popełnienia najmniejszego błędu podczas pracy, same szefostwo wyciagało takie działa wobec Ciebie, że jedyne co Cię po tej konfrontacji czekało to płacz na zapleczu. Bardzo ciężko się z nimi współpracowało. Co wyciągnęłam pozytywnego? Bardzo miłe doświadczenia przy pracy z klientami, którzy byli w większości przecudowni! No i nauczyłam się bardzo szybko jeść, bo sklep nie moze być zamknięty zgodnie ze standardami przerwy obowiązującej podczas 8/10/12h pracy, jeśli nie ma Cię kto zastąpić na przerwie. Czy jest to marka kobieca, która wspiera kobiety? Nie do końca, bo zatrudnia kobiety i to wszystko co ma wspólnego z kobiecym wsparciem.

Aneta Nowy wpis

Moje doświadczenie pracy w tej firmie na stanowisku ekspedientki było bardzo pozytywne. Firma dba o komfort i dobre warunki pracy. Atmosfera w zespole była przyjazna i sprzyjała współpracy, co zdecydowanie ułatwiało codzienne obowiązki. Codzienna praca na stanowisku ekspedientki była przyjemna i zróżnicowana – od obsługi klientów, przez dbanie o porządek w sklepie, aż po zarządzanie towarem. Mieliśmy zapewnione odpowiednie szkolenie wstępne. Nie mam żadnych uwag odnośnie zarządzania przez kierowniczkę sklepów i samych właścicieli. Z powodu przeprowadzki musiałam niestety z niej zrezygnować, ale będę ją wspominać z ogromnym sentymentem.

Sokrates Nowy wpis

Stawka godzinowa to 26zł/h brutto, wypłaty mniejsze o 200-300zł, nie ma po co pisać do PIP bo mają tam znajomości.

@Pracodawca Nowy wpis
@Sokrates

Chcielibyśmy wyjaśnić, że stawki godzinowe w naszej firmie są zgodne z zapisami w umowach zawieranych z pracownikami. Stawka tzw. najniższa krajowa obowiązuje wyłącznie w okresie próbnym, kiedy nowy pracownik uczy się, szkoli i nie jest w pełni samodzielny. Wszelkie kwestie związane z wynagrodzeniem są jasno określone i omawiane przed rozpoczęciem współpracy. Wypłaty są realizowane terminowo i zgodnie z obowiązującymi przepisami. W okresach wzmożonej pracy przyznajemy naszym pracownikom znaczne premie. Odnosząc się do sugestii dotyczących PIP, chcemy podkreślić, że nasze działania są w pełni transparentne i zgodne z przepisami prawa pracy. Ostatnia kontrola Państwowej Inspekcji Pracy, która została u nas przeprowadzona, zakończyła się bez żadnych uwag czy zastrzeżeń. Jest to dla nas potwierdzenie, że nasze działania są zgodne z obowiązującymi normami i standardami. Nie posiadamy żadnych „znajomości”, które mogłyby wpływać na działalność organów nadzorczych. Pozdrawiam i życzę sukcesów na nowej ścieżce zawodowej - Iga Sarzyńska - Komorowska

Galimatias

Firma stosuje niebywały poziom (usunięte przez administratora) Pracownicy są oceniani i szykanowani np. za brak makijażu, są obrażani. Nie polecam. Praca na nadgodzinach nie jest w żaden sposób wynagradzana. Pracownicy muszą być dyspozycyjni na każde zawołanie. Same zarobki w tej firmie są kpina, bo nawet poniżej najniższej krajowej.

Brałeś udział w rekrutacji do Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A.. Jakie warunki Ci zaproponowano? Czy na rozmowie kwalifikacyjnej panowała przyjazna atmosfera? Czy coś Cię zaskoczyło?

Cześć, Mam pytanie dotyczące specyfiki współpracy w firmie. Czy można pracować na 75% etatu? Czy rozmowa rekrutacyjna jest kilkuetapowa? Czy w firmie jest szansa na premie? Wyraz wdzięczności.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A. - Toruń

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A.?

Zobacz opinie na temat firmy Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 1 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Is-Mk Iga Sarzyńska-Komorowska Maciej Komorowski S.K.A.
  • Szeroka 17
    87-100 Toruń