Prośba o info. Czy w EPWA rzeczywiście rampiarze dostali po tysiąc do podstawy?
Przewodnicząca już przebiera nóżkami przed wyborami. Jak tam nasz dodatek urlopowy? Za co go zhandlowałaś tym razem? Welcome trzyma kciuki żebyś zaprzestała opieki nad ‚interesami’ pracowników.
Gdzie Ty tu widzisz rodzinny biznes? Kto komu broni wpisać się do związków? Widziałeś frekwencję wyborczą? Szukasz sensacji tam gdzie jej nie ma jak większość głośnych twarzy, które nic mądrego nie mówią
Nie dość że Czerwiński jest dyr waw to Czerwinska jest kiero pax waw, dodatkowo jej córeczka jeszcze pracuje w sekcji przygotowują jej schedę po matce Czerwinscy Industries - istna Białoruś w polskim wydaniu
Tyle, że to tylko zbieżność nazwisk jest. No chyba, że wiesz kim jest Czerwiński dla Czerwińskiej w tym przypadku, to nas oświeć :)
W tej firmie góra przymyka oczy na konflikty interesów bo kim jest jeden z krakowskich dyrektorów jak nie mężem dyrektorki od jakości i zgodności? Dla mnie to klasyka konfliktu.
Pewnie że każdy może wpisać się do związków ale chyba tylko po to żeby płacić składki jako (usunięte przez administratora) na wyjazdy zarządu związkowców w ciekawe miejsca np Jurata
Na jakie miesięczne zarobki netto może liczyć koordynator?
A jaka opinie o kierownictwie koordynacji w WAW? Ten dział powinien kojarzyć się dosyć prestiżowo. Zastanawiam się nad aplikacją i z tego co piszesz brzmi sensownie pod warunkiem jaki czas należy zarezerwować aby mieć wypłacane dodatki i za co dokładnie?
Co masz na myśli pisząc specyficzni? Bardziej idą w stronę pracownika czy dla dobra własnych interesów? Cały czas jest aktywne ogłoszenie na Młodszego Specjalistę Koordynacji Operacji-w jakiej sekcji to jest praca? Czy piszesz o kierownikach z tego działu? Czy dział jest tak duży ze ma kilka kierowników? Chce aplikować do Warszawy.
jesteś pod koordynatorem/kierownikiem zmiany - stoją po stronie swoich jak są kłopoty pomagają.. nikt tam nie gra do swojej bramki bo i w sumie po co
Co jakiś czas poszukują do WSK (Sekcja Koordynacji Operacji) zbliża się sezon dodatkowo ASP depcze WAS i LSAS po piętach - ten rok będzie ciekawy
Selfhandling FR Aviation Support Poland
Przecież WELCUM ma umowę z FR w waw, nie kalkuluje się jej zrywać.
Niedługo się to zmieni, FR odejdzie tak jak WPI stracili info stracą i ryana jeszcze jakby lufa odeszła z welcome byłoby cudnie - to że im się to nie kalkuluje mało kogo obchodzi to linie lotnicze dyktują warunki a nie handling liniom lotniczym
Dla PPL nawet lepiej jeśli FR będzie latał z WAW a nie z WMI dzięki temu mogą utrzeć nosa Modlinowi i jeszcze na tym zarobić
Zarobi także Ryr( może znaleźli nawet jakąś luke w taryfikatorze portu) . A jedynym przegranym będzie Lot bo Przez politykę będzie dopłacał do Radomia i do tego będzie miał kolejnego konkurenta w Waw
Nie tylko LOT będzie stratny bo musi rozdawać bilety po niskich cenach żeby zapełnić samoloty z Radomia kiedy mógłby wysłać na dochodowe czartery. Welcome też musi dopłacić do interesu bo nie uwierzę żeby utrzymywanie handlingu dla kilku rejsach w tygodniu się opłacało. Chyba że gigant ppl dopłaci do tego. Nie wiem jak jest ale logiki i biznesu w tym nie widzę poza polityką która jest wszechobecna.
Coś w tym jest, welcome nie ma ekspertów... nawet w lsie na WAW są eksperci którzy mają wiedzę ekspercką na temat procedur przewoźników i innych mniej znanych rzeczy i w kwestiach spornych zawsze dzielą się wiedzą a welcome nie ma nic
Czekaj, bo nie rozumiem. RYR nie lata do WAW, robi tylko czartery RYS. Piszesz że czartery też pewnie będą robić, czyli jeszcze nie robią. To gdzie to ASP w tej WAW ?
Skoro Ryr nie lata to go nie nie ma na Waw i nie ma asp. Będą latać od końca marca to i oni będą. Certyfikaty będą i ludzie beda takze
RYR jeszcze nie lata do WAW ale będzie latać, odkąd ucięto SU B2 PS AZ i część siatki lotu min. SVO LED trochę slotów się zwolniło i FR będzie latać z WAW i do WAW, planują latać od II kwartału 2023. Czartery Buzz robił Welcome wcześniej jeszcze LS z WMI. Skoro Ryanair planuje sciągnąć tu swój selfhandling ASP swoje maszyny autobusy pracowników i wszystko to wątpię że będzie płacić Welcome za coś co będą sami w stanie już obsłużyć, tak wiem są umowy ale każdą umowę można wypowiedzieć zawiesić zerwać
Książkowy przykład jak nie powinno się przeprowadzać rekrutacji i jakich pracodawców unikać: po złożeniu CV miałam odpowiedź bardzo szybko, miła pani zaprosiła mnie na rozmowę (termin też bardzo szybko bo już na następny dzień) - tam rozmowa kwalifikacyjna grupowa... opóźniona o 1(usunięte przez administratora)a właściwie odpytywanie każdego po kolei, najpierw była prezentacja firmy... słodzenie takie że można usnąć, później rozmowy indywidualne dla wybranych (tak było powiedziane) a okazało się że "wybrani" to wszyscy na spotkaniu pierwotnie było 7 kandydatów, finalnie zostało 5 bo 2 osoby stwierdziły że nie będą tyle czekać i szanują swój czas, ja dotrwałam do końca ale później też zrezygnowałam bo pieniądze śmieszne (najniższa krajowa) prowadzą rekrutację bardzo często bo poszukują wielu pracowników, miałam wrażenie "masówki" bo nasza rekrutacja się przeciągnęła bo sala konferencyjna była zajęta a w sali byli inni kandydaci
ile zajmuje ci dojazd na lotnisko czy mam auto czy będę miała jak dojechać na 3:00 czy nie mam nic przeciwko pracy w nocy czy akceptuje fakt że nadgodziny są obowiązkowe jak sobie radzę w sytuacjach stresowych brak pytań o język angielski
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Ktoś wie dlaczego dodatki urlopowe są zabrane?
Bo mogą :) w welcome jakby mogli to zrobiliby tak żebyście jeszcze dopłacali żeby u nich móc pracować
Czartery stracone to ustawiamy się w kolejce do Ryanaira. Przynajmniej lepiej płacą
Hej, doszły mnie wieści że welcome stracił informację??? to jakby piekło zamarzło.. szok... Przecież to był fundament, ostoja... czyja to sprawka?
Zaraz będą pisać że to wina poprzedniej kierowniczki :) Ale prawda jest zgoła inna. Dlaczego? Bo tak się umówiono wyżej. Ot cała filozofia.
No skoro tyle lat się dało, zarówno przetargi za (usunięte przez administratora) jak i przetarg za (usunięte przez administratora) wygrał Welcome to raczej ktoś teraz nie dopilnował. I zawsze było tak że ktoś próbował was wygryźć ale znajomości pozwalały wygrywać. Tak czy inaczej szkoda, na lotnisku informacja kojarzyła się z welcomem
W Gdańsku prm wygrał ferier prywaciarz. Prywatna firma zawsze będzie tańsza od państwowej ponieważ nie musi utrzymywać w biurach tylu pracowników. Dlaczego ryanaira stać na wyoskie pensje dla pracowników selfhandlingu? Odpowiedź jest prosta, ponieważ nie ma rozbudowanych biur a co za tym idzie kosztów.
Znajomości się skończyły. Prześledź dokładnie kto jest kim w PPL i PGL, kto z ministerstwa obecnie zarządza tym wszystkim i jakie naciski mają podsekretarze stanu danych resortów. Złóż to do przysłowiowej kupy i wtedy nagle okaże się, że tyle lat się dało, bo były inne priorytety. Ktoś nie dopilnował ? Zgoda w 100%. Ktoś nie dopilnował żeby śledzić rozgrywki polityczne na górze. Bo to, że dalej rządzi (usunięte przez administratora) nie znaczy, że nie ma zmian.
Jestem bardzo zadowolony z dodatku inflacyjnego przelew właśnie wpadł, 2001,21 - mbank Tak się dba o pracowników
Cześć. Szukam opinii o stanowisko Pracownik Obsługi Płytowej i Pracownik Obsługi Naziemnej. Jaka jest wysokość wynagrodzenia? Czy nadgodziny opisane w ogłoszeniu są płatne 100% jeśli tak czy są obowiązkowe? Interesuje mnie również w jakich godziną są dwie zmiany, rozumiem że to jest zmiana dzienna i nocna ale chodzi mi o przedział czasowy.
Poczytaj komentarze na przestrzeni lat.Jaka kasa za nadgodziny ,;) jak to zliczenia kiedyś co kwartał teraz co pół roku.Noe dołączysz się nadgodzin???? .Ogólnie powstaje zasadne pytanie czy szanujesz swoje zdrowie i czas?
musisz nie mieć życia prywatnego, musisz mieć syndrom afrykańczyka :P , no i musisz mieć końskie zdrowie - kręgosłup.Jesli to wszystko masz , jesteś wymarzonym kandydatem jako biały (usunięte przez administratora):P.Powodzonka
Weź pod uwagę że pracujesz na zewnątrz. Deszcz mróz w lato upały. Temperatury przy płycie bardzo wysokie w bagażnika samolotów zapomnij o klimatyzacji. Praca jest typowo ciężka fizyczna.
No nie są. 5k brutto to zobaczysz może po latach pracy wraz z nadgodzinami w liczbie tak z 30-40% wartości podstawy.
To zależy od Ciebie. 5000 brutto to nie jest jakiś kosmos, firma tyle płaci, nawet 6000 i 7000 wszystko zależy od Ciebie.
7000 brutto? chyba w rublach rosyjskich stwierdzenie że "To zależy od Ciebie." sprawdza się na rozmowie rekrutacyjnej, Ci co pracowali, pracują to wiedzą że nijak to się ma do rzeczywistości
Co ty człowieku bredzisz, nie masz pojęcia o poziomach i levelach a się wymądrzasz. To jest bardzo słabe. Obserwuje was od wielu miesięcy i wiem że nie pracujecie w Welcome, nie masz pojęcia o tym co się dzieje obecnie. Prezentujesz osobę która kiedyś miała styczność z Welcome i została zwolniona pewnie dyscyplinarnie i teraz będzie się udzielać na forum w stylu och jaki ten Welcome test beznadziejny . Człowieku ogarnij się, Firma jest w innym miejscu , zupełnie, jak chcesz coś zrobić osiągnąć to daje szansę i możliwości i 7000 to nie jest jakiś kosmos, sorry ale kwestionując to to nie wiesz o czym piszesz....
„pewnie” to często używane słowo przez liderów jak i mało znaczących kierowników niższego szczebla - wiem że nic nie wiem ale „pewnie” tak jest :D tak samo jak „obserwuje was” śmiech na sali. Poziomy i levele w welcome istnieją tylko na papierze, ale dzięki utracie kontraktu na obsługę informacji lotniskowej (WPI) w Warszawie dział pasażerski nie zmaga się z niedoborem pracowników wow gratulacje z tytułu zamknięcia rekrutacji na stanowisko agenta obsługi pasażerskiej po 2 latach :D a 7000zl brutto to raptem 5000zl netto ja zarabiam o wiele więcej a większość osób które znam i pracują w welcome nie przekracza 3000zl netto zazwyczaj wypłata wacha się poniżej 2000 2000-3000zl netto Jesteś propagandowym (usunięte przez administratora)zza biurka dział promocji znowu w natarciu
3500 można zarobić bez problemów co nie znaczy że te pieniądze rekompensują ciężką fizycznie i zmianową pracę. Do tego na każdą linię musisz znać inne procedury. Te same pieniądze można zarobić w innym miejscu pracując bez stresu, lżej, poniedziałku do piątku i bez ciągle psującego się sprzętu.
3500 to norma w większości firmach przy takiej inflacji pracodawcy często sami z siebie dają lepsze wynagrodzenie bo też walczą o pracowników
Bosszze 3500 .Ludzie to praktycznie minimalną krajową hehe.Podziwiam ludzi nadal tam pracujących .Ja tak sobie liczę teraz , to musiałbym na paliwo na dojazdy wydać dużo zł miesięcznie.Światek piątek, 3 rano litości... Kregosłup siada , wymuszona pozycja na kolanach i dźwiganie, po odliczeniu kosztów jak i amortyzacji np auta na dojazdy za 1500 zł miesięcznie haha .A gdzie zdrowie, a gdzie czas, a gdzie poświęcenie życia rodzinnego i towarzyskiego.Naprawdę trzeba być desperatem.albo liczyć na strzały z dziury, ale już od dawna wiadomo że jest Lipton bo bida .
Pojawiła się oferta pracy na Kierowca Autobusu w firmie WELCOME Airport Services Sp. z o.o.. Warto aplikować?
Można się pokusić o stwierdzenie że ilość postów na pewnym portalu społecznościowym traktującym o pracy jest wprost proporcjonalna do fatalnej atmosfery w tej firmie. Posty jakże wspaniałe, jak ktoś nie zna firmy od kuchni mógłby sobie pomyśleć, że to kraina mlekiem i miodem płynąca. Mleko się rozlało, miód niestety gorzki. Firma powinna brać udział w konkursie na mydlenie oczu marketingiem sieciowym, niestety niewiele ma to wspólnego z rzeczywistością w tej firmie. Nie polecam nikomu, kto chciałby zacząć swoją przygodę z lotniskiem. Jest mnóstwo innych podmiotów, ale w obecnej sytuacji handlingi należy omijać szerokim łukiem.
Agent obsługi pasażera... Jakie wynagrodzenie brutto? Oraz rodzaj umowy?
spoko, ogólnie praca jest ciekawa i fajna, ale ze względu na fatalne zarządzanie kierownika sekcji są ogromne braki kadrowe i przez to większość agentów pracuje grubo ponad etat aby uzupełnić luki w grafiku nadgodziny niby nie są obowiązkowe ale tak naprawdę zawsze je dostaniesz bo coś się opóźni, to trzeba zostać ktoś nie przyjdzie trzeba zostać, Liderzy też bardzo aktywnie namawiają do nadgodzin a jeśli się nie zgodzić to po pewnym czasie ze względu na zmniejszoną dyspozycyjność (tak, welcome dyspozycyjność to praca świątek piątek i niedziela od świtu do nocy) staniesz się mniej sumiennym pracownikiem i delikatnie mówiąc "podziękują Ci za współpracę" Kierowniczka sekcji też ma swoje dziwne zasady, można poczytać tutaj opinie na jej temat przynajmniej te które nie zostały jeszcze usunięte.
Niby prawda, ale nie do końca. 3.800 zł plus miesięcznie 15% premii czyli na dzień dobry 4.370 zł plus bony sodexho za posiłek 12 zł dziennie, nadgodziny rozliczane w systemie 6 miesięcznym. Liczba rejsów rośnie, zatem kasa za nadgodziny wpadnie w sierpniu, w środku sezonu.
nie kazda sekcja dostaje bony a 15% premii dostaja tylko (usunięte przez administratora) liderow i kierowniczek liczba operacji lotniczych nijak ma sie do wyplaty nadgodzin, nadgodziny robicie tylko dlatego ze nie ma ludzi do pracy i w ten sposob latacie luki grafikowe przestan opowiadac glupoty
Nikt na start nie dostaje 3800, chyba, że się wykłóci. Rekruter życie na rozmowie o pracę mówią 3800, a umowa do podpisania (po szkoleniach wstepnych, badaniach itd.) na 3400 i nie ma możliwości negocjacji.
Nie pier.ol agenturo na usługach piotrusia czy też czerwinskiego. Najpierw zmienili system rozliczania z kwartalnego na polroczny zeby tylko nadgodzin nie wypłacać. Liczy się to co gora przedstawi zarządowi a na chwilę obecną wychodzi ze spółka jest na duży plus bo wszyscy robią za pański ..UJ. Te nadgodziny co niby w środku sezonu wpadną to tak na prawdę przepadną i nikt o nich nie wpsomni nawet bo ludzie się o prace boją. Zróbcie wreszcie z tym porządek i postawcie się tym tupeciarzom. Prezes który wcześniej ledwo miesiąc rampowym był oraz dyrektor waw co to zawodowke ledwo skończył i słowa po angielsku nie potrafi powiedzieć.. Wystarczy ze staniecie murem wszyscy i zobaczycie jak im paly zmięknął (zwłaszcza temu obszczymurowi czerwinskiemu)
Prezes rampowym był dłużej niż Ty pracujesz w tej firmie. Miesiąc ? Masz słabe źródła informacji. Zmienili system rozliczania ? Cóż, to się nazywa wolny rynek. Załóż firmę, zobaczymy czy będziesz liczył pieniądze czy liczył na dobro pracowników ;) Masz do wyboru jeszcze kilka innych handlingów, skoro Ci się tutaj nie podoba :)
Najlepiej jest ujadać jeszcze jak się nie pracuje lub się pracowanie skończyło. Nie pasuje to niech idą przecież nikt nikogo tutaj na siłę nie trzyma. To po co ujadać? Siedzą i ujadają, zamiast wyjść i nie zawracać głowy. Fakt Nie zawsze odejście jest z winy pracownika a to boli mocno i gdzieś trzeba wylać emocje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pozakładajcie swoje firmy a my zobaczymy jak wam pójdzie :)
Posłuchaj jakby poprzednik Czerwińskiego był taki jak on zapewne od początku byłoby inaczej znacznie lepiej. Natomiast zawsze możesz iść popłakać do BYŁEJ VICEDYREKTOR DYKTATORKI I ZASTRASZACZKI. ona na pewno Twoje smutki wysłucha
Z pewnością pisząca te komentarze wróżka. W końcu wykonała zadanie skutecznie i teraz będzie nagroda. Prawda boli pozbywają się wszystkich wartościowych pracowników zastępując ich związkowcami. Ludzie tu znają się nie od dziś i znają prawdę i nie dadzą się ogłupić.
Prymitywny styl pisania naszej byłej "koleżanki" Kasi widać z daleka. Możesz pisać co Ci twój zleceniodawca nakazał, ale my znamy prawdę i wiemy do czego jesteś zdolna. Wstyd!!! Ty nie masz ani moralności ani wstydu.
Na start 3400 brutto + 15% premii(jeśli przebywasz na zwolnieniu lekarskim to proporcjonalne do dni premia jest obniżana) umowa zlecenie lub umowa o pracę :) stawka jest jaka jest, ale trzeba zwrócić uwagę na to, że zazwyczaj osoby aplikujące nie mają żadnego doświadczenia w pracy na lotnisku.
Śmiechłem.To ja jako były wasz pracownik napiszę, że sam obecnie daje wynagrodzenie osobie bez doświadczenia przy banalnej pracy z wolnymi weekendami 4 brutto.A wy się chwalicie tym , że na lotnisku międzynarodowym przy obsłudze samolotów-bądź co bądź odpowiedzialnej pracy , przy pracujących weekendach, przy zmianach od 4 rano 3400 brutto :) Mistrzowie marketingu czy samozaorania.Minimalna krajowa to 3010 ;)brutto
Zupełnie nie rozumiem dlaczego strzegą tak tej tajemnicy jakie są zarobki i dlaczego w ogłoszeniach wpisują znacznie wyższe stawki niż oferują Bo co? Bo jak wpiszą prawdę to nikt nawet nie kiwnie palcem żeby aplikować? Dla mnie to totalny brak szacunku dla kandydata i jego czasu wolnego bo jeśli w ogłoszeniu pisze wygórowane 3800 a gdy przyjdziesz na rozmowę powiedzą ci 3400 bo tyle faktycznie oferują to pokazuje stosunek firmy jeśli chodzi o wynagrodzenia pracowników Pracowałem tam i mojego czasu wolnego również nie szanowali, co więcej prawie nie miałem czasu wolnego bo niby zawsze byłem potrzebny na szczęście w porę się obudziłem i znalazłem sobie pracodawcę który nie nagina tak przepisów nie wykorzystuje pracowników w taki sposób po prostu się z nimi liczy a nie policza
Bo Polacy nie chcą już w tym (usunięte przez administratora) pracować :]
Albo zlecenie albo umowa o prace, na zleceniu masz 23 zl na h ma byc podwyżka na 25 ale niewiadomo kiedy
Pracownicy WPI nie dajcie się, oni doskonale wiedzą że resztka która została w sekcji nie zmieni pracy i wiedzą że szantaż dyscyplinarki tu zadziała - zobaczcie co macie w umowach przeczytajcie pracujecie pracowaliście w info a nie w paxach! to nie Wasza wina że firma swoimi durnymi decyzjami straciła tak ważny kontrakt
Firma straciła przetarg, bo pani kierownik będąc już myslami w innej firmie tego nie dopilnowała i działała na jej szkodę.... poprzedni kierownicy współpracowali z działem handlowym żeby info utrzymać....ale skąd Wy to macie wiedzieć jak wierzycie tylko w "Pietaszkowe historie",,,jej są potrzebne Wasze przepustki o czym się niebawem przekonacie......bo ludzie się nie zmieniają .ps.resztka działu(z bardzo małym stażem) odchodzi, ponad połowa działu ze stażem potrafiąca ocenić sytuację zostaje z własnej woli....
Opowiadasz takie brednie że aż szkoda czytać czy polemizować z Twoją "macierewiczowską teorią spiskową". Połowa działu potrafi ocenić sytuację i zostaje ? Człowieku, ty masz problemy ze wzrokiem czy jednak z głową ? Jakbyś chociaż odrobinę się postarał, zamiast rzucać śmieszne "argumenty" i "fakty" to byś wiedział o co chodziło w przetargu. Firma miała stracić przetarg, a za niedługo zobaczysz dlaczego. Dowiesz się też, dlaczego obecny zwycięzca startował do przetargu. Wystarczy jedynie - jest to w granicach Twoich możliwości - śledzić obecną sytuację kadrową ale na poziomie nieco wyższym niż kierownik sekcji. W PGLu właśnie zaczyna się zamiatanie, co niedługo będzie miało swoje przełożenie na EPWA. A jeżeli faktycznie masz informacje, jakoby ktoś działał na szkodę spółki - w świetle prawa karalne - to szoruj szybciutko do prokuratury! Już już ! jeszcze przed świętami. Pamiętaj, że zatajenie wiedzy o działaniu na szkodę spółki jest równorzędnym działaniem na jej szkodę. Polecam lekturę KK i KSH. Do zobaczenia w robocie.
Jak widać uwielbiamy mówić o tym co było, i porównywać kto co zrobił do poprzedników. Wiedziałeś o tym ? Widziałeś te kwity? Zgłosiłes gdzie trzeba ?
Cóż za święte oburzenie. Kto miał to zobaczyć to zobaczył i zrobił co zrobił. Nie Twoje zmartwienie robaczku. Naiwny bo młody czy (usunięte przez administratora) Piotruś tak się zachłysną, że aż stracił poczucie rzeczywistości, nie bądź następny
Poczucie rzeczywistości to straciłeś Ty, jeżeli uważasz, że problemu nie ma. Żyj dalej w swoim cudownym wirtualnym świecie, w którym nie masz nic do powiedzenia. Miłego jego końca :) A czy nie moje zmartwienie to się niedługo okaże. Poczekaj na pewną "zmianę warty" i do usłyszenia/zobaczenia ;)
Śmieszni ludzie tu rządzą - od najniższego do najwyższego szczebla. Czwarty garnitur menadżerów. Traktują pracowników jakby nie słyszeli że (usunięte przez administratora) zniesiono w 19 wieku. Zmuszanie do pracy z dnia na dzień w zupełnie innym obszarze niż ten do którego pracownik aplikował. Zastraszanie. Kolesiiostwo level gmina Pipidówek. Żenujące zagrywki jak w piaskownicy. Firma do omijania szerokim łukiem.
czyli nie ma różnicy między piotrusiem ze związków który został prezesem a nowym prezesem, jeśli chodzi o sytuację dla pracowników w firmie?
Ciężko o to pytać ludzi, którzy narzekają bez znaczenia na to co się dzieje - takim się przeciez nigdy nie dogodzi.
Nie wiem, czy przypadkiem nie jest gorzej. Firma próbuje czarować cudownymi planami, na przyszły rok i mami obietnicami, a jak przychodzi co do czego, traktuje ludzi z bezwzględną pogardą. Pewnie dlatego tak ciagle, w każdym miejscu, reklamują program rekomendacji. Bo ludzie stąd uciekają mając do czynienia z takimi praktykami ludzi zarządzających i widząc jakie tu są dziwne układy.
Żałosna próba łapanki w hotelu to najlepsza komedia wystawiana w tym roku.
Pracownicy Wpi weźcie się w końcu do roboty, tyle lat obijania w końcu czas przerwac. Ah i co robiła wczoraj na terminalu osoba która siedzi na l4 od roku? Nikt tego nie kontroluje?
Pracownicy Transcomu radzę się wziąć do roboty od 1 stycznia. Ciekawe czy pan z Lot-u i pan scyzoryk podołają jako koordynatorzy. Śmiem wątpić, pierwszy powinien dostać dyscyplinarkę za swój stosunek do pracy (i on jeszcze śmie wymagać by mu firma poszła na ręke), zaś drugi jako pierwszy ogier Piaseczna powinien poszukać pracy jako doradca ds łóżkowych.
Różne cyrki były w tej firmie, ale takich to jeszcze nigdy. Z racji likwidacji stanowisk informacji Firma powinna dać ludziom wolną rękę. Kto chce zostać proszę bardzo kto odchodzi droga wolna. Natomiast oddelegowanie na siłę do innego działu pracownika na okresie wypowiedzenia wbrew jego woli to dopiero absurd. Człowiek nie może się obronić straszą dyscyplinarką. Robią wszystko co mogą by uprzykrzyć ludziom życie. I jeszcze bajki opowiadają ze nikt nie chce przejść właśnie większość nas idzie w tym ja pomimo wieku. Po co takie akcje? Nie można po ludzku ? Tak to jest jak nie można pogodzić się z przegraną. Ja na szczęście miałam dwa tygodnie wypowiedzenia, inni tego szczęścia nie mieli szkoda mi ich naprawdę. Myślą może by utrudnić życie nowej firmie prawda jest taka utrudnią lecz ludziom zero poszanowania i ludzkiego podejścia naprawdę, zachowanie firmy godne pożałowania.
A jaki jest twój staż pracy w Welcome, że masz AŻ 2 tygodnie wypowiedzenia?
"Różne (usunięte przez administratora) były w tej firmie, ale takich to jeszcze nigdy." Już się domyślasz?
Co nie zmienia faktu, że nawet jeżeli ów jegomość pracował tam 2 dni robocze to sedno problemu zostało dobrze opisane. Więc nie ma się co przyczepiać do stażu pracy, a warto by było zastanowić się jak to jest z tą firmą na prawdę. Bo "odkąd sięgam pamięcią zawsze było coś nie tak", a sposób i ludzie nią zarządzający pozostawiają wiele do życzenia. Wszyscy na górce z nadania politycznego, partyjnego lub kumoterskiego. A nikt pojęcia o handlingu nie miał wcześniej ucząc się na żywym organizmie - warto chyba takie nauki zaczynać od stanowisk bez których firma nie może istnieć. Ale to już inna opowieść na inne czasy. A zarządzający wraz ze swoją świtą "doradców" powinni się zastanowić do której bramki grają. Bo jak chcecie do swojej, to szybciutko na swoje przejdźcie a nie róbcie sobie prywatnych folwarków. Jak ktoś z was wierzył, że wygra przetarg na Info, to jednak powinien zmienić albo "barwy klubowe" albo swoją karierę. Rozegrani jak dzieci na poziomie nie wymagającym interwencji nikogo powyżej standardowego układu gabinetu politycznego jednego ministerstwa... ŻENADA ! Tak, Ciebie się to też tyczy, drogi panie sam-wiesz-kto. A po drodze zabierz swoje lizipupki.
Mylisz się, welcome jest firmą na tyle fałszywą że naprawdę nie trzeba pracować tam X lat żeby zrozumieć o co chodzi, pracowników ze stażem XX lat jest jak na lekarstwo, jak ktoś 5 lat wytrzyma to szacun. Welcome z każdym dniem zaskakuje bardziej, im bardziej ta firma jest przeżarta przez układy układziki tym większy nonsens słyszę który się dzieje. Wystarczy być normalnym człowiekiem/pracownikiem i oczekiwać od pracodawcy normalnego ludzkiego podejścia a nie kombinowania, szacunek dla przedmówcy ze ma 2 tygodnie wypowiedzenia, ja bym jeszcze na L4 poszedł żeby sobie psychiki nie psuć.
Bardzo słuszne uwagi, firma pokazuje swoją bardzo złą twarz i kompletny brak szacunku do pracowników.
To ja odpowiem :) mniejszy niż wszyscy, którzy przechodzą do nowej firmy,,,,90 % zdrajców to pracownicy, którzy nie przepracowali w firmie nawet roku....nie zagalopujcie się z L4 i UZ na styczen.....bo Wasza zakłamana kierowniczka tego nie lubi....@już by pracownik moze się pochwalisz jak pożegnała sie z Toba poprzednia firma?
a jakbyś miał firmę....i Twoi pracownicy wzięli L4 i poszli na spotkanie do konkurencji....co robisz?...rozumiem ,że palisz głupa i udajesz ,ze nic sie nie dzieje?
A może by tak uspokoić emocje? W końcu przetarg odbył się ponad naszymi głowami, nikt z nas nie miał na niego wpływu. Skoro ma codzień dobrze nam się razem pracuje i dobrze się dogadujemy w pracy oraz sobie pomagamy jak trzeba, to skąd nagle tutaj tyle złośliwości? Chyba wszyscy już wyszliśmy z przedszkola? I po co obrażać albo straszyć tych którzy nadal po prostu chcą pracować w Informacji? Nie każdy ma ochotę przekwalifikować się na bagażowego. Czy ci ludzie cyrograf z Welcome podpisali? Dajmy im pracować tam gdzie lubią. Każdy też może przecież zostać w Info. Tamtej firmie też potrzeba doświadczonych ludzi. To są wyłącznie indywidualne drcyzje. Nikt nie miał wpływu na to że to będzie pod innym szyldem, dla innej firmy ale to w zasadzie drugorzędne. Bądźmy wszyscy dorośli i zachowajmy sympatię wzajemną wypracowaną przez lata lub choćby miesiące. Zamiast robić gnój można zachować się przyzwoicie.
Prawda jest ze welcome zawsze traktował info jak piąte kolo u wozu.. Nagle jak przegrali przetarg to zaczeli interesować się ludźmi? Zjawili się na spotkaniu które zaporoponowala nowa firma? Nie sadze. Chyba kasa która przeleciała im koło nosa. A wy dalej w to wierzycie.. Nie chcecie odejść z firmy ok, ale nie szykanujcie ludzi którzy chcieli zobaczyć co ma do zaoferowania konkurencja.. Moze wyjda na tym lepiej niż wy ladujac w innych dzialach
Trochę dziwnie się odpisuje komuś kto posłużył się moim nickiem (bo to wygląda jakbym rozmawiała sama ze sobą), ale i tak w pełni się z Tobą zgadzam. Myślę że trzeba tak samo uszanować decyzję tych którzy czują się bezpiecznie w Welcome i chcą tu zostać, a mają wątpliwości co do nowej firmy, jak i tych co chcą się przenieść żeby nadal być w Informacji. Każdy w sprawie swojej przyszłości zawodowej sam decyduje i nikt nie ma prawa tego oceniać. Szanujmy się nawzajem tak jak chcemy żeby nad szanowano.
Czy to prawda, że Małgorzata, największy opierdalacz info przechodzi do kadr?
Są kapciuszki jest wygrany przetarg, wy się martwcie o siebie
I znowu pudło
Nie pomyślałeś Marcinku że może pracownicy nie chcą pracować w firmie w której kadra menedżerska ich zastrasza a awansowane są osoby z namaszczenia związków zawodowych. Prywatna firma rozlicza za prace i kompetencje bez układów.
Czy welcome rekrutuje ponownie byłych pracowników, których sami wyszkolili? Czy jeśli zakończyli z kimś współpracę to po temacie? Pytam z ciekawości, bo jestem ciekawa polityki firmy w tej kwestii
Firmie zupełnie nie zależy na wyszkolonych pracownikach.To temat rzeka i ciągnie się od kilku lat. Od lat jest zasada-jakoś to będzie, kolejny dzień udało się. Na przestrzeni kilku lat załoga zmieniała się kilkukrotnie, przemiał pracowników okrutny.Stali pracownicy to na palcach liczyć, znajomi króliczka zazwyczaj.
Nie jest to do końca prawda. Trochę nie z tej strony problem zacząłeś analizować. Firmie zależy na wyszkolonych pracownikach. Bardzo. Natomiast firma nie płaci takich pieniędzy, żeby wyszkolony pracownik chciał tutaj wrócić. Kwestie pensji dla pracowników nie są ustalane u pana prezesa, ani u vice. Aby pensje podwyższyć musi zebrać się całe zgromadzenie właścicieli spółki. Niestety, ponieważ są to leśne dziadki PPLu, którym kompletnie nie zależy na jednostce, a jedynie na słupkach statystyk i właściwej wypłacie dywidendy, problem zarobków w tej firmie pozostanie z nami na długo. Strach pomyśleć jakie "kombinacje alpejskie" jest w stanie wymyślić dyrektor HR, aby nadal na wszystkich portalach firma była oazą dobrobytu, a w rzeczywistości jest bagnem, z którym każdy się boi cokolwiek zrobić. Ale najważniejszy jest ten tak zwany Pi Ar, prawda ? Nie ważne co w środku, ważne jak jest pokazane w mediach dookoła.
W PPLu zmieniła się cała góra. Większość decydentów zaczynając od prezesa nie ma pojęcia o naszej branży i problemach. Liczy się tylko PR i budowa portu w Radomiu. Zmiana w naszym zarządzie zapewne też jest podyktowana focusem PPL na porcik Warszawa-Radom. Kto widział ostatnie prognozy IATA i jest branży to wie że przez najbliższe lata to będzie skarbonka bez dna. Kto do tego dołoży? Ty i ja z naszych pensji.
Nie zgodzę się z jednym.Nie , firmie zupełnie nie zależy i nigdy nie zależało na doświadczonych pracownikach.Po pierwsze nie płacili, po drugie sami zwalniali biorąc w zamian ludzi z ulicy ale za to za znacznie mniejsza stawkę.I jakoś to będzie , wizytówka firmy.
Co tak o tej sortowni? Na płycie to dopiero jest kicha. Rano jest pięć brygad na 13 odlotów. Sort to pikuś. Przyjdź na płytę.
Tak, jest taka możliwość. :) Byli pracownicy do nas powracają, zazwyczaj na stawkę jaką wypracowali przy poprzednim zatrudnieniu.
No jak to gdzie? Do was, do Welcome Airport Services na stanowisko agenta obsługi pasażerskiej to nawet nie odpowiedzieliście, na szczęście konkurencja nie śpi i pracuję obecnie w LS dostałem nawet lepsze warunki płacowe. Szkoda że tak podchodzicie do starych pracowników z doświadczeniem, rotacje w branży są ogromne.
Pytanie tyczyło się portalu przez który Pan aplikował :) w każdym razie oczywiście życzymy powodzenia w LS i dużo spokoju, na pewno się przyda.
A o to chodziło to trzeba było tak od razu :) aplikowałem przez formularz własny ze strony kariera welcome, ostatnio odnośnik waszego ogłoszenia na agenta obsługi pasażerskiej w Warszawie z pracuj przekierowywał do formularza rekrutacyjnego pracownik sortowni. Dziękuje za życzenia. A ja życzę żeby znalazła pani dużo kandydatów którzy nie zrezygnują po miesiącu i żeby w końcu można było zamknąć rekrutację gdy ilość pracowników będzie już zadowalająca i żeby nie brakowało pracowników, i żeby rekruterzy w końcu odpoczęli i też dużo spokoju na pewno się przyda.
Bardzo dziękuje za życzenia, mam nadzieję że szybko się zrealizują :) niestety do tej pory(szczerze nie wiem), gdzie trafiają aplikacje z formularza na stronie :( operuję na spływie CV z portali takich jak pracuj.pl czy olx, tam tak naprawdę obdzwaniam większość osób, które posługują się językiem angielskim i wyrażą zainteresowanie naszą ofertą. Zapraszamy na spotkanie kilka osób, opowiadamy o ofercie, później indywidualne rozmowy, a tym bardziej jeśli ktoś już u Nas pracował, bardzo mi przykro z powodu zaistniałej sytuacji i dziękuje za uwagę, będziemy nad tym pracować :)
Dobry żart.Wracają na stawkę jaka wypracowali Mhm 3400 brutto to szczyt marzeń haha gdzie minimalną krajową to 3010 nawet ukr nie może mniej zarobić w polszy bo prawo zabrania.Paliwo po 9 Zeta cukier po 10 a chleb po 9 zeta.Żebym jako pracownik chciał wrócić to tak uciążliwej pracy, do tak wyczerpującej fizycznie pracy jak płyta musiałbym dostać min 7000 brutto plus dodatki , płatne nadgodziny rozliczane miesięcznie a nie raz na 6 miesięcy czy raz na rok.Gwarancje grafikową 2 wolnych weekendów gdzie w piątek kończę po pierwszej zmianie , a nie tak jak było jeden weekend wolny w miesiącu gdzie zmianę kończyło się w sobotę rano po nocy a w poniedziałek szło na 4,30 rano do pracy.Bony Sodexo min 20 zł dziennie za 8 godzin za 12- 2 bon.W dziurze standardem 2 pracowników, na większych samolotach 3.Schody pcha min.4 pracowników, czyli w brygadzie min 6 ludzi.Po jedym.ciezkim.samolocie brygada robi 2 lekkie, a nie ciągiem same ciężkie, gdzie kręgosłupy siadały jak zapałki jak i inne narządy ruchu.I tak mógłbym pisać i pisać , ktoś kto pracował wiele lat wie o czym piszę.Wiec Panienko z HR najpierw ogarnij jak wygląda praca fizyczna potem pisz bzdury że ludzie niby wracają drzwiami i oknami za takie grosze.
Osoby pracujące w rekrutacji winny przepracować m.in. 1 miesiąc w każdej sekcji i na każdym stanowisku z osobna na które szukają chętnych - potem szukać kandydatów.
Siana propagandy? Proszę mnie nie rozśmieszać, to moja praca zawodowa, skupiam się na swoich obowiązkach, a jednocześnie staram się przekazywać tu sprawdzone informację. Jednocześnie w dalszym ciągu jestem w ogromnym szoku jak bardzo ludzie potrafią się tu obrażać i wylewać jad na ludzi, którzy w dużej mierze nie są winni takim, a nie innym jak Państwo nazywacie "układom", a chcą po prostu pracować i utrzymywać swoje rodziny. Więcej empatii drodzy Państwo.
W żadnej swojej wypowiedzi nie napisałam, że ludzie wracają drzwiami i oknami...Ale bywają tacy, których życie pokierowało tak, że wyrazili chęć powrotu. "Panienka" to już nieauktalne, mam męża :)
Ach wdzięcznie ten jad .czekaj w tvppis to słyszałem.Ja tam bardziej widzę merytoryczne wypowiedzi osób pracujących opisujących stan faktyczny kontra rozmywanie tematu przez pracowników biura
Patrząc na godziny postów to w imieniu pracodawcy przecież nikt by się nie odważył w godzinach pracy umieszczać prywatnych wpisów
Czemu? Czy nikomu nie należy się chwila przerwy i rozluźnienia, aby tu przeczytać ciekawostki na temat firmy,hmm?
To moze oświeć pana mówię jak jest ( chodź powinien mieć nick nie wiem jak jest ale gadam 3 po 3) jakie obecnie są premie w Ls.
Miejsce pracy dla cierpliwych. Od momentu złożenia cv do czasu rozpoczęcia pracy to jakieś 3 miechy. Szkolenia, badania, przepustka to wszystko się wlecze jakby nikomu nie zależało na szybkim zatrudnieniu pracownika. Kiedy zaczniesz już pracę na terenie lotniska to okazuje się że prawo jazdy specjalne jest potrzebne i musisz zdać egzamin z egzaminatorem z lotniska. Nie jest to przyjemne. Sama praca jest dość ciężka bo podstawiasz schody do samolotów do tego ładujesz toboły i cargo do luków. Trzeba mieć zdrowie bo w upały jest ciężko a musisz się uwijać bo zawsze na dyżurze jest za mało pracowników. Atmosfera jest napięta tylko i do bazy trzeba jechać kawał drogi na drugi koniec lotniska. Wynagrodzenie jest zbyt małe i porównywalne do płac w magazynach dlatego większość pracowników szuka innej roboty. Dostajesz talon sodexo na 12 zł za każdą zmianę ale nie kupisz za to obiadu nie ma takiej stołówki. Ogólnie kierownik i lederzy są ok. Złe wrażenie robi centrala stary budynek z pererl. Personalna która mnie przyjmowała to taka młoda dziewczyna po szkole gadała ze mną jak z kolegom dlatego tak długo czekasz na przyjęcie.
tak, dziękuję :)
I tu i tu kregosłup ci polegnie.Dlatego taka rotacja w tej pracy.ludzuectraca zdrowie a potem, a potem martw się sam .A firma zatrudnia kolejnego
Niestety prawda. w Welcome pracuje się tylko z pasji do lotniska. Poza lotniskiem na podobnych stanowiskach pensje są 100% wyższe.
Nie tylko rekrutacja ale "controlling", handlowy itp. powinny zaliczać praktyki w działach operacyjnych okresowo...
Jak się pracuje w WELCOME Airport Services Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy WELCOME Airport Services Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 298.
Jakie są opinie pracowników o pracy w WELCOME Airport Services Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 197, z czego 26 to opinie pozytywne, 89 to opinie negatywne, a 82 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy WELCOME Airport Services Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w WELCOME Airport Services Sp. z o.o. napisali 10 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.