Opinie o Am Eco Energy Sp. z o.o. w Bydgoszcz

4.9/5
Na podstawie 309 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o pracodawcy Am Eco Energy Sp. z o.o.. Znajdziesz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w Am Eco Energy Sp. z o.o. o rekrutacji.

Branże: Wykonywanie instalacji elektrycznych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Am Eco Energy Sp. z o.o. w Bydgoszcz

Karola Nowy wpis

Proponują pracę dla sprzątaczki przy klatkach schodowych i chyba prześlę CV. Na początek mogłabym liczyć na UoP na czas nieokreślony czy na okres próbny dają?

anonim Nowy wpis

Mam umowę z 30 listopada na nazwisko Antoni Labuda i do tej pory nie ma z waszej strony reakcji. Dałem dość dużą zaliczkę myślę że dowiem co się dzieje z wami(usunięte przez administratora)Czekam na informację.

anonim Nowy wpis

Ann Nowy wpis

Nie chcę Pana/Panią martwić ale myślę, że tych paneli już niestety nie założą a z odzyskaniem pieniądzy będzie ciężko. Jesteśmy w podobnej sytuacji tylko, że u nas chodzi o pompę ciepła.

Markos

Witam. Jestem chyba najstarszym "klientem" , bo od 03.11.2021 czekam na zwrot zaliczki 10.400 zł za panele, których do dziś nie mam.

Proszę spojrzeć w komentarze, firma podobno ogłosiła upadłość jest jakas kancelaria nawet podana która ściąga kasę i w jakiś śmieszny ratach klienci mają zwracane gdzie zwrot jest rozłożony na kilka lat. Mnóstwo ludzi jest w takiej sytuacji

Poszkodowana
@Ja

Układ z firmą nie doszedł do skutku, wyznaczona kancelaria nie prowadzi już tej sprawy.Tez jestem beneficjentlą tej firmy. Z tego co mi pisali zgłosili restrukturyzację.

Czym trzeba się wykazać, aby pomyślnie przejść proces rekrutacyjny w firmie Am Eco Energy Sp. z o.o.? Na co pracodawca kładzie nacisk: doświadczenie, umiejętności, wiedzę, a może osobowość? Opisz swoje doświadczenia z rozmowy kwalifikacyjnej na stanowisko Praca Szczecin Kaskada sprzątanie - brygadzistka!!!!
Sprawdź oferty pracy
Klient jak każdy inny

Ogólnie to AM Eco Energy ogłosili upadłość i pieniądze są nie do odzyskania a każdy został z długami i bez urządzeń i nic nie da się już zrobić. Tak samo jak ( sun family ) z Torunia była telewizja sądy i straszenie a prezes zgarną kilka milionów i ślad zaginął Smutna rzeczywistość w Polsce

Jan

Takie rzeczy tyko w Polsce. Czekałem na założenie pompy ciepła - firma nie wywiązała się więc poszło odstąpienie od umowy. Po 10 miesiącach dostaję pismo kancelarii prawniczej że doszło do jakiejś ugody i będę spłacany przez 8 lat po jakieś drobnej kwocie - zaliczkę która dostali ode mnie w całości. I ciekawe czy to jeszcze będzie wpływało na konto ale co mi po takiej drobnej kwocie. Właściciele zrobili interes życia - ustawieni są z kasą do końca życia, bo te pieniądze gdzieś są tylko ja nie mam zrobionej inwestycji. To tak jak by pożyczkę na 0% dostali. Parodia państwa. A gdzie są % za te 8 lat + 10 miesięcy obracania moimi pieniędzmi. Ameco Energy czy jak tam teraz się nazywają zmienią nazwę i dalej będą naciągać ludzi - taka niestety jest prawda bo niby z czego będę spłacać wierzycieli.

Klient jak każdy inny

Mogę dodać że ta firma to już jest ruina. Naciągnęli wiele ludzi jak i hurtowni i pewnie wiele innych osób. Z informacji które udało się nam uzyskać na chwilę obecną np W hurtowni - ponad 50tys długu - ponad 25tys długu - pracownicy niezapłacone mają za pracę - handlowcy też są oszukiwani Montażyści firma Wolf energy z którą współpracują (usunięte przez administratora) ludzi równie mocno i skutecznie. Sądzę że firma jest w trakcie upadłości, jeśli tak to z kapitałem spółki 5tyś zł nikt nie odzyska pieniędzy. Co do już zamontowanych osób z którymi się kontaktowaliśmy to po rozmowach ręce opadają. Jak można wcisnąć ogrzewanie elektryczne które samo urządzenie kosztuje od 3 do 4tys zł to z montażem niech będzie 7 max 8 tys ale kurcze nie 16tys w górę nawet są informacje że ponad 20tys ludzie płacili Faktury nie mają dofinansowania nie załatwione dopłaty z państwa nie dostali gwarancja na urządzeniu nie ważna bez faktury.

Asia
@Klient jak każdy inny

Zostałam właśnie tak (usunięte przez administratora) dostałam piec warty maksymalnie 4 tys a zapłaciłam za niego ponad 16 tys. Rachunki miały być o300 zł większe tylko niż obecnie . Miałam rachunki ok 350 zł więc liczyłam na 600-700 a pierwszy rachunek dostałam na 3209 zł . Potem było już tylko gorzej. Dzwonilam do pani (usunięte przez administratora) Która wciasnela umowę to powiedziała że nie można już zerwać umowy więc jesteśmy z kredytem na 10 lat i wielkimi długami za prąd .

Ela

Jeszcze raz pytam dlaczego usuwane są negatywne opinie na temat nieszczęsnych firm z Bydgoszczy i Torunia. Pan Łukasz Michalski to (usunięte przez administratora) telefonów nie odbiera jak również pan Aleksander Kowalski. To (usunięte przez administratora) żerują na ludzkich naiwnościach i czekają na wpłacanie zaliczek i kontakt się urywa.

Ela

Pan Aleksander Kowalski z firmy AM Eco Energy sp. o.o. w Bydgoszczy to kłamca i (usunięte przez administratora) Ludzie nie zawierajcie żadnych umów na wykonanie pompy ciepła z firmą z Bydgoszczy jak i Torunia bo to (usunięte przez administratora) i kłamcy naciągają tylko na pieniądze.

Nie ważne

Uważajcie na tą firmę bo to są (usunięte przez administratora) naciągacze, a jeszcze teraz podjęli współpracę z kolejna firma i złodziejami ( Bez skrupułów AM Eco Energy oraz Wolf energy ) (usunięte przez administratora) krętactwo liczą tylko na zaliczki i odcinają się. Telefony perfidnie odrzucają a jak dzwoni się z innego nr to nagle albo tracą zasięg albo niby bateria albo nie wiadomo co wymyślają

Ela

Proszę o wystawienie faktury na kwotę 45.924 zł na sprzedaż i montaż instalacji pompy ciepła, którą to wykonała firma Wolf Sam Energy OZE Sp. z o.o. ul. Sieradzka 3, 87-100 Toruń. Żądam zwrotu 15.000 zaliczki, którą wpłaciliśmy do rąk własnych dla pani Kulczyk, która zawierała z nami umowę w dniu 31.05.2022r.

Cała prawda

U mnie po 8 miesiącach szarpania sprawa rozwiązała się ze oddali pieniądze do banku a ja dostałem zwrot wszystkich pieniędzy które wpłaciłem. Miałem zakup na raty. Bardzo dziękuję za interwencję z banku. Firma nie godna żadnego polecenia, kłamią na każdym kroku żeby tylko zyskać na czasie. Nigdy więcej nie dawajcie zaliczki żadnej firmie. Zakładając panele z inną firmą miałem tak że dostałem cały sprzęt- wpłaciłem połowę kwoty, zamontowali i odpalili całość wpłaciłem resztę. Nigdy więcej żadnej zaliczki przed. Dzwoniła do mnie jakaś firma która przejęła inwestycje Ameco Energy że mogą mi zamontować pompę ciepła, ale ja po tych całych perturbacjach mam na razie dość. Kosztowało mnie masę nerwów i nie tylko, tak więc przestrzegam przed podpisywaniem jakichkolwiek umów z tą firmą, zwłaszcza że ta firma co do mnie dzwonili powiedziała że mają chyba zamrożone kona, albo zmienią nazwę albo jeszcze coś innego i dalej będą kombinować.

Ela 24.04.2023

Ludzie omijajcie z daleka tą firmę to (usunięte przez administratora) tylko bardzo są mili przy pobieraniu zaliczki i na tym się kończy ich rola. Telefonów od kilku dni ode mnie nie odbierają bo znają już mój nr telefonu i wiedzą kto dzwoni, poprosi mają ludzi za nic. Doprowadzają do nerwic i innych chorób jak mojego męża.

Andrzej

Firma nie wiarygodna, banda złodziei, (usunięte przez administratora) kombinatorzy. Kto się w końcu za nich zabierze. Ja wystąpię na drogę sądową.

Andrzej 24.04.23 .

Opinia o firmie jest negatywna.To jest banda złodzieju.Pobrali zaliczkę na montaż pompy.Z umowy nie wywiązali si i nie rozliczyli się z zaliczki.Prowadzone rozmowy telefoniczne polegały na łganiu.Już zdecydowałem,że wystąpię na drogę sądową.W jakim żyjemy kraju,że żadne instytucje nie mogą sobie poradzić ze (usunięte przez administratora)

aga

Witam, czytajac komentarze patrze ze nie za dobra ma firma opinie, a te pozytywne to nie wiem czy to pisza osoby podstawione itd. Dlatego pytam osob ktore miały osobiscie doczynienia z ta firma i ich usługa zakładania pompy z dofinansowania??? czy polecacie ta firme??? czy lepeij sobie ich darowac i szukac innej???

Gosia
@aga

Odradzam! Niech Pani trzyma się od nich z dala. (usunięte przez administratora) biorą zaliczki i nic nie robią a jak robią to nie zgadza się z tym co miało być. Proszę szukać innej firmy.

Poszkodowana
@aga

Dokładnie odradzam tez.pieknie mówią przy podpisywaniu umowy a potem szukaj wiatru w polu.do tej pory czekam na zwrot pieniędzy od marca 2022.(usunięte przez administratora)

Zaczęliśmy szkolenie w listopadzie było ok podobało się ludzia co byli w tej samej grupie co ja lecz nie tak to miało wyglądać miał być samochód miała być karta paliwowa a tak naprawdę nie było nic a co najważniejsze zero umowy z firmy strony oni twierdzili ze z nami się dogadali a tak naprawdę nic nie mówili było kilka osob a tak naprawdę każdemu mówili co innego na rozmowę nie miałem pisac ale cóż zrobili z nas (usunięte przez administratora) którzy za darmo jeslili przepraszam żaden z prezesów powiedział komuś że chceili podsarawe zapłacić gdzie jest totalna bzdura i nie dajcie się (usunięte przez administratora) robiliśmy umowy nikt z nas nie wie czy oni kasy do sobie nie wzięli Bo nikt z nas nie ma kontakt z ludźmi co mieliśmy z nimi umowy (usunięte przez administratora)

Maaata
@anonim

A wynagrodzenie ? Wypłacają

Franciszek

Również polecam !!!

Tomasz D
@Franciszek

Finalnie montaż ukończony, podpinam się z poleceniem!

Romek
@Franciszek

U mnie też ok !

Helena

Montaz zakończony, nie było problemu żeby panowie wykonali prace w weekend co bardzo ułatwiło mi uniknięcie wzięcia kolejnego urlopu. Polecam.

Misiek

Chyba sami pisza sobie te komentarze pań Marcin jak wyliczyl instalacje to nawet na pół sezonu nie wystarcza po drugie w w wycenię są droższe materiały a montuja tańsze i tak ludzi (usunięte przez administratora)

Kasia

Pan mnie rozśmiesza i zarazem załamuje, jak można być tak perfidnym człowiekiem. (usunięte przez administratora). Bierzecie pieniądze i cisza. Paneli nie mam od grudnia. Żarty z ludzi sobie robicie. Wstyd. Mam nadzieję,że was spotka to samo. Ze ktoś was (usunięte przez administratora) Bez skrupułów. Wybieram się na policję, biorę się za wasze (usunięte przez administratora)

zfrustrowany

Pańska opinia pomaga naciągać kolejne osoby......

Tomasz

Panie Ryszardzie bardzo trafna opinia! Również z czystym sumieniem wraz z małżonka możemy polecić współpracę z AM Eco !

Gosia

Polecam!

Michał

Dzisiaj energetyka wymieniła licznik, wszytko ok :)

Nikoś

Polecam !

Danuta

rachunki za prąd faktycznie mniejsze, opłaca się polecam!

Niezadowolona

Nie 24/24 bo firma pracuje do 16.00 a pani nie kompetentna i nic nie wie, nie potrafi udzielić konkretnych odpowiedzi.

Klient

Nie

Krystian

To dlaczego po twojej opinii musiał zrezygnować z pracy dla tej niby firmy ??????????????????

Xyz
@Kasia

Witam, czy cos w Pani sprawie posunęło się do przodu? Odzyskała Pani pieniądze lub może po roku założyli panele??

Anna Nowak

Już swoją opinię napisałam, ale z czystej ciekawości. Czy Pan A.K i M.M nadal mają problem z terminowym wypłaceniem wynagrodzenia? W ogóle jakim cudem ta pseudofirma nadal istnieje...nie spodziewałabym się, a widzę, że negatywnych opinii przybywa.

Anna Nowak

Oczywiście, że takie sytuacje miały miejsca. Nie był to problem jednorazowy. Nie mam pojęcia jak jest w tej chwili, bo na szczęście to zamknięty rozdział mojego życia.

Ja tylko czekam kiedy się do mnie odezwie nawet telefonu nie odbierają masakra to jakaś a mamy jeszcze parę kwestii do omówienia u czekam

Zostaw merytoryczną opinię o Am Eco Energy Sp. z o.o. - Bydgoszcz

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Am Eco Energy Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Am Eco Energy Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 18.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Am Eco Energy Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 16, z czego 3 to opinie pozytywne, 11 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Am Eco Energy Sp. z o.o.
  • Bydgoskich Przemysłowców 6