Opinie o EWL S.A. w Warszawa

1.8/5
Na podstawie 10 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o pracodawcy EWL S.A.. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do pracy w firmie EWL S.A. o rekrutacji.

Branże: Doradcy biznesowi

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o EWL S.A. w Warszawa

Pracowałam w tej firmie ponad rok na stanowisku biurowym. Na początku wszystko było w porządku, ale po pewnym czasie straciłam motywację, ponieważ przez ten czas nie otrzymałam podwyżki. Kiedy umowa się skończyła, dali mi do podpisania taką samą umowę, jak poprzednią, tylko zmienili daty. Na mój argument o braku podwyżki dostałam odpowiedź, że pewne kwestie muszą być zatwierdzone i trzeba poczekać. Czekałam 2 miesiące, aż zmieniłam pracę. Wydaje się, że w EWL obietnice są częste, ale niewiele się zmienia. W ostatnich kilku tygodniach mojej pracy zrezygnowała połowa oddziału, a ja również podjęłam taką decyzję. Dopiero wtedy dostałam propozycję podwyżki, ale nie przekonało mnie to do zmiany zdania. Na zakończenie chciałabym dodać, że firma po prostu nie docenia swoich pracowników.

I need job sir
@.

Im working legally. If finish my visa i go back my country. Im a driver. I have experience in Kuwait 17 years. I have B.C1 driving license sir .i won't work in ur company. Im suitable candidate in ur company sir

Koo

Pracowałem w biurze EWL S.A. Atmosfera nie jest zdrowa. Kierownictwo wyciska z ciebie wszystko co się da. Jest mega widoczny podział na „ulubionych pracownikow” ta „nie wygodnych” Zarobki są niskie, obowiązków od groma. Odpowiadasz za wszystko, pracujesz zawsze, zarabiasz grosze. Jak chcesz dostać wypalenie zawodowe to łatwo go dostaniesz. Jak trafisz na rekrutacje do regionu Łódzkiego, musisz wiedzieć, za pół roku z 12 koordynatorów pozostało 5.

były koo
@Koo

Zgadzam się. Podział na "ulubieńców" jest widoczny, zrzucają na ciebie wszystko, a jeśli prosisz o swoje to dostajesz tylko "obiecanki". Jesteś wygodny jak rozkręcisz im klienta, a później jak jesteś już nie potrzebny to nie szanują ciebie. Jak najdalej od tej firmy, jeśli chcesz zachować zdrowie psychiczne.

Pomponik Nowy wpis

Praca w EWL ma swoje wyzwania. Brak kultury feedbacku i ograniczone możliwości rozwoju zawodowego to obszary, które wymagają poprawy. Struktura firmy przypomina zestaw małych agencji pracujących pod wspólnym parasolem, co prowadzi do braku spójnej strategii długofalowej. Zarządzanie w firmie wymaga udoskonalenia – na stanowiskach managerskich zdarza się zatrudniać osoby, które nie mają odpowiednich umiejętności zarządzania zespołami oraz kultury osobistej, co negatywnie wpływa na atmosferę pracy. Agresywne zachowania są niestety tolerowane.

Kandydatka

Miałam rozmowę w grudniu, do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Dobrze by było dostać chociaż jakąkolwiek informację zwrotną.

@Kandydatka

Dzień dobry, bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Prosimy o maila na adres hrbp@ewl.com.pl z nazwą stanowiska na które Pani aplikowała i skontaktujemy się z Panią z przekazaniem informacji o aktualnym etapie rekrutacji.

Jjjj Nowy wpis
@Kandydatka

Akurat mam podobną sytuację, aplikowałam na stanowisko, byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, obiecali że dostanę jakiejkolwiek informacje w ciągu tygodnia i dalej nic Pisałam na maila do P. Yulii Melnyk, rekruterka z którą miałam kontakt i nadal nic, żadnej odpowiedzi Brak poważnego traktowania kandydata!

Trefl Pracownik Nowy wpis

Załatwianie spraw formalnych leży totalnie. Ukraińcy którzy nie potrafią porozumiewać się po polsku. Brak wiedzy na temat polskiego prawa, na załatwienie statusu studenta czekałem miesiąc po oddaniu dokumentów, niezgodność w wypłatach. Podsumowując agencja która leci w jajo z pracownikami, nie warto marnować czasu na kontakt i współpracę z EWL.

Bartłomiej Nowy wpis
@Trefl Pracownik

Możesz poruszyć szerzej wątek niezgodności wypłat? To jest kwestia terminów, czy czegoś innego?

Koo

były koo
@Koo

Firma EWL S.A. prowadziła rekrutację na stanowisko Spawacz/Monter/Ślusarz. Czy brałeś w niej udział? Możesz opowiedzieć innym o tym, jak było. Czy przebieg rozmowy odpowiadał Twoim potrzebom? Podziel się swoją opinią z innymi.
klarysa

Dla magazyniera bez doświadczenia oferowali zakwaterowanie. Jest to pewnik bo mój partner jest zainteresowany?

Zamierzam rozpocząć pracę z EWL. Proszę o opinie nt. wypłaty wynagrodzeń (termin, itp.). Czy firma jest wypłacalna?

pablo

Dla operatora maszyn oferowali komfortowe warunki pracy. Faktycznie nie ma nieprzyjemnych zapachów i poziom hałasu jest zgodny z normami?

As.

Witam, To moja pierwsza opinia na temat jakiejkolwiek agencji .(Oferta pracy do magazynu z karmą dla zwierząt w miejscowości Schkeuditz ) Jeśli chodzi o rekrutacja w Polsce, dostałem tel ,ze mam być w poniedziałek , mało czasu było do wyjazdu więc zapytałem czy mogę być później etc. Dostałem odpowiedź,że może już nie być pracy. Więc na złamanie karku ogarnąłem wszystko i byłem w danym dniu i godzinie . Po dotarciu na miejsce nikt nie raczył mnie odebrać ,nawet zapytać czy już dotarłem etc ) Po kontakcie z mojej strony z koordynatorem w DE udało mi się dostać do mieszkania . Przez dwa dni dostawałem SMS ???? ,że praca chyba zacznie się jutro. I tak przez parę dni więc postanowiłem zjechać do kraju bo nie po to pojechałem by siedzieć na mieszkaniu.Nie ukrywam oferta w ogłoszeniu mega dobra ale to na tym się skończyło. NIE POLECAM .

Rafał świętokrzyskie

Mnie pracująca tam Ukrainka zrekrutowała do firmy Urk w Holandii. Po przyjeździe na miejsce zielonym Busem nikt w tej agencji nie wiedział że tam mam pracować . Szok !!! (Telefonu nie odbierała )Byłem w komisariacie znajdującym się tam (dosłownie za rogiem powiedzieli że nie mogą mnie pomóc - muszę złożyć doniesie w Polsce) Zapomniałem o sprawie aż do wczorajszego tygodnia . Znowu rekrutacja . Pobranie danych (ale jakoś dziwnie bo bez PESEL / BSN . Tylko adres . ) Najlepsze jest to że jedyny dokument przed wyjazdem jaki dostałem do podpisania to umowa o świadczenie usług . Nie było żadnej umowy kierującej nic. Nie dostałem żadnego telefonu do koordynatora na miejscu czy hausingu . Tylko adres i termin przyjazdu .Też jakoś dziwny na wtorek (szybko ogarnąłem lokalizację ) Tak to samo miejsce / pogrzebałem w dokumentach i cyk mam zgłoszenie z policji o incydencie w NL . Odradzam wam pracę .Odradzam kontakt z kobietami o wschodnich akcentach / imionach Darujcie sobie bo to jakaś szajka . (Bilet w dwie strony 1200 ) i znowu próbowała mnie wrobić !

Jacek

Ta agencja pracy tak nam załatwiła pracę w Niemczech że od prawie roku nie otrzymaliśmy wynagrodzenia a oni nie poczuwają się do winy.To ludzie bez honoru dla nich liczy się tylko forsa.Dlatego odradzam wszystkim tą agencje pracy

Rafał Kielce
@Jacek

Mnie pracująca tam Ukrainka zrekrutowała do firmy Urk w Holandii. Po przyjeździe na miejsce Busem nikt w tej agencji nie wiedział że tam mam pracować . Szok !!! Byłem w komisariacie znajdującym się tam (dosłownie za rogiem powiedzieli że nie mogą mnie pomóc - muszę złożyć doniesie w Polsce) Zapomniałem o sprawie aż do wczorajszego tygodnia . Znowu rekrutacja . Pobranie danych (ale jakoś dziwnie bo bez PESEL / BSN . Tylko adres . Najlepsze jest to że jedyny dokument przed wyjazdem jaki dostałem do podpisania to umowa o świadczenie usług . Nie było żadnej umowy kierującej nic. (szybko ogarnąłem lokalizację ) Tak to samo miejsce / pogrzebałem w dokumentach i cyk mam zgłoszenie o incydencie z NL Odradzam wam pracę .Odradzam kontakt z kobietami o wschodnich akcentach / imionach

Wojciech

Myślę o pracy jako operator linii produkcyjnej. Jak kształtują się zmiany bo pisali w ofercie że pracuje się na 3?

Frantic

Firma krzak, zdecydowanie nie polecam! Aplikujesz do działu handlowego, przechodzisz 2 etapy rekrutacji, zapraszają Cię na 3 a potem dzie dzień wcześniej otrzymujesz informację, że wybrali jednak osobę z wewnątrz organizacji. Poważna firma w życiu by tak nie zrobiła!!

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GaGa

Intrygi, (usunięte przez administratora) brak szacunku do pracownika to chleb powszedni. Zorganizują śniadania w biurze i myśla że w firmie nagle zacznie dziać się dobrze. (usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
GuGu

Założenia, idee, wartości firmy wyglądają dobrze. Sporo pasywno-agresywnych vibe’ów u szefów i w teamach, które niby powinny współpracować. Olewanie wiadomości, faworyzowanie, pomijanie – serio, menadżerka nie ogarnia zarządzania zespołem na odległość. Brak planu na dłuższą metę, co chwila zmieniają zasady gry i cele. Może czas ogarnąć szkolenia dla menadżerów i w końcu zadbać o normalną kulturę pracy?

dobrusia

Widzę ze Administration Specialist według ogłoszenia pracuje hybrydowo. Na ile to stabilne? nie będzie nagle tak ze poloza nacisk na 100% biuro?

Praca w niemczech okolice lipska, sortownia butelek. Przyjazd na miejsce, podpisanie polskiej śmieciówki (umowa zlecenia) z ukraincami! Zakwaterowanie tragiczne, kilku osobowe pokoje i kilku pokojowe mieszkania. Grzyb, smród, (usunięte przez administratora) W skrócie zakwaterowanie to tragedia. Praca? Accord. Biegasz bez tchu, dziewczyny muszą bardzo szybko sortować butelki w skrzynkach a panowie muszą układać je na paletach, linia jedzie bardzo szybko że przez cały ten czas nie dasz rady stanąć nawet na chwile żeby złapać oddech. Podsumowanie: Polska śmieciówka podpisana z ukraincami, zakwaterowanie w tragicznym stanie, kuchnia i łazienka dzielona w kilka osób. Praca tragedia. Nie polecam nikomu

Jou
@Pracownik

Az tak źle? Wybieram się tam na wózek widłowy

zgredek

Recruitment Assistant z tego co widzę w ogłoszeniu ma pracę zdalna. jak przy tym wygląda kontakt z przełożonym i zespołem? nie ma żadnych problemów?

kaśka

Ostatnio pojawiło się ogłoszenie dla kierownik produkcji. Firma umożliwia udział w szkoleniach i rozwój zawodowy?

ананімны

Я не рэкамендую гэта для сартавання каробак у Германіі, таму што месца адстойнае і далёка ад крамы.

Estera

Jaka stawka może teraz przypadać rekruterowi 360 jeśli w ogłoszeniu piszą ze trzeba mieć minimum lata doświadczenia?

Zostaw merytoryczną opinię o EWL S.A. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w EWL S.A.?

Zobacz opinie na temat firmy EWL S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 33.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w EWL S.A.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 23, z czego 4 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy