Opinie o Transparent Data Sp. z o.o. w Poznań

Poniżej zobaczysz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie Transparent Data Sp. z o.o.. Znajdziesz poniżej również opinie kandydatów do zatrudnienia w Transparent Data Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Portale internetowe

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Transparent Data Sp. z o.o. w Poznań

Kandydat Nowy wpis

Generalnie proces rekrutacji dramat. Pan który zadaje pytania i robi wszystko żeby wypaść źle. Pani nie przygotowana i odnoszę wrażenie jakby pomyliła branże gastro z IT. Pamiętam kiedy ta firma startowała i sam Arek przeprowadzał rekrutację (z innym programistą) wyglądało to zupełnie inaczej. Ale niestety wtedy się nie zdecydowałem na współpracę a teraz omijam szerokim łukiem.

ABC Nowy wpis

Bardzo szybka i sprawna rekrutacja. W zasadzie w ciągu niewiele ponad tygodnia otrzymałem informację zwrotną . Rozpoczęcie pracy też bardzo na plus, wszystko było gotowe. Na tydzień przed rozpoczęciem miałem już wszystkie informacje i plan wdrożenia. Na plus jest to, że trzeci piątek miesiąca to czas na rozwój. Normalnie w godzinach pracy można obejrzeć ciekawe webinary. Firma dba o pracownika - fajny prezent powitalny, są tez prezenty na urodziny i rocznice w firmie, bony na święta, budżet na szkolenia. Czytałem o jakimś transferze, który niby mieliśmy mieć poniżej. To chyba chodzi o to, że jest nowy CEO. Nie znam typa więc się nie wypowiem. Mi ta zmiana nic w codziennej pracy ani nie poprawiła ani nie pogorszyła. Lider zespołu to bardzo spoko człowiek, da się z nim pogadać o wszystkim.

Xx Nowy wpis

Generalnie proces rekrutacji dramat. Brak feedbacku. Pani nie przygotowana...

niewazne Nowy wpis

Proces rekrutacji to jakiś żart, przechodzę rekrutację techniczną, dostaję ofertę pracy, po przyjęciu oferty pracy i zadaniu kilku pytań mailowo tydzień czasu cisza, w końcu dostaję telefon, że jednak ta oferta pracy nie jest aktualna bo firma przechodzi jakiś transfer (jest przejmowana przez inną firmę), ale jestem zapewniany, że jak się ogarną z tym wszystkim to są zainteresowani współpracą. Po 2-3 miesiącach gdy widzę, że rekrutacja została wznowiona brak odezwu na maile, jak taki bałagan jest w firmie to odradzam.

Czy w trakcie Twojej rozmowy kwalifikacyjnej w Transparent Data Sp. z o.o. rekruter przedstawił Ci możliwą kwotę wynagrodzenia? Jakie warunki zatrudnienia oferowane są na stanowisku PHP Developer?
Magda

W data software house Transparent Data pracuję od 5 lat i pracuje mi się tam naprawdę dobrze. Jesteś samodzielny, nikt nad Tobą nie stoi. Masz zadania do wykonania i deadliny - oczywiście jak wszędzie, ale tutaj realne (nie ma czegoś takiego, że pracujesz po wieczorach czy ktoś Cię zmusza do nadgodzin). Jest przyjazna, luźna atmosfera pracy - firma jest stosunkowo mała, mniej niż 50 pracowników, więc jest kameralnie. Żadnego korpo, wyścigu szczurów czy mobingu. Klimat jak w startupach. Z innych info praktycznych: Transparent Data proponuje zarówno umowę o pracę, jak i rozliczenia na działalność b2b (co jest fajne, to to, że w tym drugim przypadku jest też bezpłatny urlop jak przy UoP). Można pracować w pełni zdalnie, hybrydowo albo w biurze (Ty wybierasz).

Paweł
@Magda

Przepraszam, ale w przypadku umowy o pracę tym argumentem działającym na korzyść tej formy zatrudnienia w aspekcie urlopów jest to, że są one płatne właśnie. Jest to uregulowane przez polskie ustawodawstwo. Zapewnia to nam litera prawa i pracodawca płaci wynagrodzenie za czas spędzony na urlopie wykorzystanym zgodnie z przepisami. Natomiast najczęściej w przypadku samozatrudnienia te urlopy są nieregulowane w żaden sposób. Można wziąć dzień wolny od pracy kiedy się chce. Oczywiście, że należy to uzgodnić ze zleceniodawcą, który jest Twoim klientem, ale nie ma on obowiązku zapłacić Ci nic więcej niż należności faktury za wykonaną usługę. Kwotę na fakturze oczywiście uzgadniasz z nim, ale w tym przypadku wszystkie urlopu są bezpłatne i raczej nie jet to fajne. Z reguły kwota wynagrodzenia na fakturze za świadczoną usługę jest satysfakcjonująca na tyle,. że łagodzi tę niedogodność, ale absolutnie nie potrafię zrozumieć Twojego zdania, że fajne jest to, że w tym przypadku tak jak w przypadku relacji B2B fajne jest to, że urlopy są bezpłątne... ja nie wiem, może lubisz, ale zazwyczaj pracownicy nie lubią, gdy nie płaci się im za urlopy w stosunku pracy opartym o Umowę o pracę ;) ...oj te komentarze w Internecie... człowiek potrafi się pogubić :) PS: oczywiście przy umowie o prace można wziąć bezpłatny urlop. Dzieje się to wtedy gdy np. już nie masz dni płatnego urlopu w puli na dany rok, wykorzystałaś także te specjalne jak okolicznościowe i na żądanie, lub gdy po prostu lubisz nie dostawać wynagrodzenia :) i dajesz wykorzystać się pracodawcy. Wtedy tak. Istnieje i jest możliwość pobrania urlopu bezpłatnego. idziesz do domu, w pracy o tym wiedza, kadrowa ma pokrycie w Twoim wniosku o urlop bezpłatny, ale nie naliczy Ci wynagrodzenia za ten czas, mimo że wszystko odbyło się zgodnie z literą prawa. :) Powodzenia i uważaj na te urlopy :)

czesc mi sie podoba, swietna lokalizacja, fajny team, zgrany

Zostaw merytoryczną opinię o Transparent Data Sp. z o.o. - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Transparent Data Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Transparent Data Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 5.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Transparent Data Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 3, z czego 3 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Transparent Data Sp. z o.o.
  • Wielka 20
    61-774 Poznań