Nie warto się tam starać i coś potrafić ponieważ pieniądze za tym nie idą.. Brembiarze zarabiają najwiecęj bo pracują na akord i wykonują tylko jeden detal. 90% brembiarzy (usunięte przez administratora) i minimalną odpowiedzialność za kilka narzedzi. Zero korekt, ustawiania. Reszta operatorów wykonuje różne bardziej i mniej skomplikowane zadania z zmieniającym się wyróżnikiem. Wiele większa odpowiedzialność i mniejsze pieniądze.. Włodarze tej firmy z takim podejściem daleko nie zajada
Stosowany (usunięte przez administratora) na niektórych pracownikach,Tak jak poniżej inteligentni co ustawiają zarabiają mniej niż ci co klepią sztuki cały czas.
Czyli lepiej być klepaczem niż inteligentem bo się więcej zarobi. A duże te różnice? Nie prowadzi do konfliktów bo inteligentny też może być wyrywny jak się zorientuje że robi za niższą stawke.
Ja doświadczenie akurat mam ale zastanawiam się czy u was okresu próbnego jakiegoś nie ma. można go nawet szybko przeskoczyć i podpisać umowę o pracę na stałe jak najszybciej?
No pięknie a wyjaśnisz w czym rzecz z tym byciem wieśniakiem? :D nie ogarniam waszego slangu a po prostu chce dobrze płatna robotę
Firma ogólnie ok. Jednak zarobki czasem nie adekwatne do umiejętności.. Są pracownicy którzy klepią te same sztuki od wieków i dalej nierozumieją i niepotrafią poprawić błędu i o ironio zarabiają średnio 1tys więcej od kumatych ,którzy po otrzymaniu przewodnika uzyskują poprawna 1 sztukę bez pomocy technologow. Pracodawca powinien uwzględnić to przy wynagrodzeniu bądź zrobić rotacje do wyjaśnienia kto co potrafi. W innym przypadku najlepsi odejdą a pozostali zawalą robotą technologow którzy też sobie pójdą. Z doświadczenia wiem iż w pewnym momęcie gdy przegapi się ten moment to firma może b. szybko stracić rentowność. Brak odpowiednich prostych procedur oraz wykwalifikowanej kadry powoduje produkcje dużą ilość braków co skutkuje utratą kontrachentów i negatywnej opini w branży. Lepiej zawsze wspierać kumatych bo tych jest mniej niż ludzi którzy mają palce i rozróżniają kolor czerwony i zielony.
W ostatnich 2/3 miesiącach tyle ofert pracy dla operatorów się pojawiało, że nabrałem trochę podejrzeń:P Dacie znać, co jest grane ze stanowiskiem? Czy po prostu chodzi o rozwój, a nie o rotację? Niby ktoś wspomniał, że się rozwijają, ale wolę się upewnić. Jak w tym roku wygląda wynagrodzenie? Były jakieś podwyżki? To prawda, że ponoć można dostać premię aż do 30%? Od czego jest uzależniona? Pozdro:)
Obecnie brakuje kilku osób do zapełnienia wolnych stanowisk. Największym plusem jest ekipa która jest niesamowicie pomocna. Wiadomo znajdą się i takie perełki którym wydaje się że WSZYSTKO MOGĄ i to dzięki znajomosciom, aż czasem ręka swędzi :D Najwieksza bolączką dla starszych doświadczonych pracowników jest fakt, iż przyjmują ludzi bez jakiegokolwiek pojęcia którym po miesiącach pracy nadal trzeba pomagać na każdym kroku a zarabiają niewiele mniej... tak czy tak pozytywanie za atmosferę.
Ja osobiście jestem pracownikiem tej firmy. pracowałem w kilku innych firmach w tej branży i myślę ze byłoby super gdyby wszędzie było tak jak tutaj
Nadchodzą święta i stąd pytanie Czy były wypłacane w tej firmie jakieś benefit na święta czy może jakieś talony jeśli tak to jak to wygląda
Firma się rozwija ,nowa lokalizacja w nowoczesnym budynku..Ogólnie godna polecenia dla osób planujących przyszłość w tej branży ,gdyż istnieje możliwość_zależna od predyspozycji i chęci nauczenia się czegoś więcej niżeli wciskanie zielonego guzika. Atmosfera wporządku ,organizacyjnie nie jest to korporacja więc proceduru są wdrażane na bieżąco . Zarobki jak w ofercie tz. zasadnicza + premia do 30%…
Słuchajcie czy ze dwa lata temu zarabiało się na CNC 3,5 tys? chce się upewnić, bo tutaj widnieje taka właśnie oferta dla operatora z data od tego okresu i zastanawiam się jak tutaj w ogóle sytuacja z podwyżkami może wyglądać. zwłaszcza jakich teraz przy nowym roku można się spodziewać? Czy ktoś wie?
21 na godzinę plus 15 procent premii
Jest oferta na frezera za 3700 netto, czy to realne zarobki ?
Na jakie benefity można liczyć w firmie Union Parts CNC Sp. z o.o.?
Więc tak...benefity zero firma..pardom Kołchoz..robi wala tak aby liczba pracowników zatrudnionych dla danego podmiotu nie przekraczała 50 osób.bo wtedy musi być Zakładowy fundusz świadczeń socjalnych.czyli dofinansowania do wczasów itp . oczywiście pracownikowjest więcej ale już zatrudnieni na inne podmioty naturalnie pozakładane domyślcie się na kogo..płaca dramat..I te śmieszne premie....jak się nie upomnisz to takiego wała dostaniesz..wszystko po cichu..I nieraz ale musisz się przypominać co chwilkę i nie licz nagły skok gotówki Góra 50groszy no hyba że z ucha strzelasz...a teraz ponoć to już tylko na premiach...żeby nadgodzinki za wysoko nie naliczali..zrozum utrzymanie floty samochodów naturalnie firmowych kosztuje a benzyna czy ropka firmowa w cenie bmki i fiaciki swoje spalom. ..ciekawe czy coś się zmieniło...
Tak
O kurde, chyba tylko ja o to składałem, z niewiedzą że nie otrzymam nic, ale pracuje teraz w dużej firmie, gdzie też to nie istnieje. ( Dofinansowanie do urlopu) , ale, aż tak nie dociekałem bo miałem dalsze perspektywy. Życzę powodzenia, na nowym obiekcie, warunki szatniowo socjalne na pewno są lepsze. Ja lubiłem swoją pracę, przeszkadzał mi system 3 zmianowy.
Nowy pracownik dostaje na start więcej od starego zasłużonego pracownika. Dlaczego tak się dzieje? Wniosek jest prosty - trudno znaleźć im pracownika. Dlaczego, skoro to tak prężnie rozwijająca się firma? Starsi pracownicy nie dostają podwyżek, powód zawsze się jakiś znajdzie i zarabiają czasem nawet i 1k-1,5k zł na czysto mniej od nowych pracowników. Wysokie normy, zawsze robisz za mało, nieważne czy robisz dobrze czy źle. Mało, mało, mało. Normy takie, że jak chcesz robić dokładnie nie wyrobisz się, więc praca w nerwach i stresie. Wśród pracowników dużo sympatyków wywiadu. Jeśli chcesz mieć spokojną pracę jako operator, mieć do dyspozycji dobrą, sprawną i dokładną maszynę, rozwijać się w spokoju ucząc się nowych rzeczy - to nie praca dla ciebie. W biurach siedzą ludzie którzy zamknięci w 4 ścianach śmieją się i szydzą z pracowników, a najbardziej nosacz. Duża rotacja, firma istnieje dość długo, a praktycznie brak pracowników(nie licząc biurowych) ze stażem dłuższym niż >5lat. Dlaczego? Najśmieszniejszy jest brak krzeseł przy maszynach, musisz stać cały czas nawet jak maszyny pracują, inaczej jakieś pisklę może zaćwierkać do gniazda garbatego bociana z byle powodu.
W firmie w której pracuje również nie ma krzeseł przy maszynach, to chyba naturalne, ze należy pilnować pracy maszyn.
@Operator Mielec Sami wypracowaliście sobie taki świat gdzie Janusz leci w ciula z wami i zabrania(xD) krzeseł pod maszynami! Kto to widział, jakie to poszanowanie dla pracownika! Co musisz pilnować, jak masz wszystko ustawione? A może to, to, że przez tak wysokie normy, nikt nie wymienia narzędzi i jedzie na starych i zużytych, przez co rzeczywiście coś może (usunięte przez administratora) Dzięki bogu pracuje już w normalnej firmie a nie tych kołchozie, z normalnymi ludźmi, gdzie mam normalnie krzesło i nie mam żadnych norm. O ale widzę, że słowo "maszyna" ująłeś w liczbie mnogiej, a ciśnij sobie nawet na 5 maszynach, byleby Janusz Ci zapłacił te 3 na rękę. Nie widzicie że jesteście robieni w h*ja robiąc sami na paru stanowiskach za jedną stawkę?
Proponuję krótki kurs z języka polskiego.
Nowy rok nowe perspektywy szkoda tylko że dalej jest 18 zł na godzinę a najniższa poszła w górę hahahahahahaha
Podobno pracując w firmie Union Parts CNC Sp. z o.o. można liczyć na zarobki 5900 . Czy to prawda? Przy jakiej umowie one obowiązują?
Ja będziesz pracował po 12 godzin i zaliczysz wszystkie soboty i nie masz skończone 26lat to może nawet brutto tyle nie będzie ????
18 zł na godzinę to sobie policz + premia
Ta spora rotacja pracowników jest czymś spowodowana? Czy zarabiają na tyle, że już nie muszą pracować?
Jest w porządku !
Wzięliście udział w procesie rekrutacji na stanowisko Frezer w Union Parts CNC Sp. z o.o.? Jak wyglądało spotkanie z przedstawicielem marki? Na co powinny zwrócić uwagę osoby, które rozważają złożenie swojej aplikacji? Podzielcie się informacjami!
Selekcja oczywiście jest, natomiast zakład przyjmuje pracowników bez doświadczenia ze względu na deficyt pracowników, który jest wszechobecny, natomiast to, że jest szansa na zatrudnienie bez doświadczenia i możliwość nauki to nie świadczy źle o zakładzie pracy.
najnizsza, wysokie normy, szefostwo brak słów
Jak wygląda praca w firmie Union Parts CNC Sp. z o.o.? Czy można liczyć na premię?
Około 20-25%.
Firma cały czas szuka nowych operatorów coraz więcej nowych maszyn miła atmosfera
Firma buduje nowy zakład dużo roboty wyglada to dobrze
Jest ok. Firma się rozwija.
Jak się pracuje w Union Parts CNC Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Union Parts CNC Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Union Parts CNC Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 4 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!