Pracowałam tu niecałe dwa lata - pierwszy rok był super, drugi od początku niósł za sobą problemy. Zacznę od początku. W pracy nikt nie ma umowy o pracę oprócz sekretarki - wszyscy są zatrudniani na śmieciówkach. Brak możliwości rozwoju - program i metody nauczania są przestarzałe i nie pokrywają się z tym, co dzieci przerabiają w szkołach, brak możliwości wzięcia wolnego, nacisk na wyrobienie godzin, brak szkoleń, które były obiecywane - a właściwie było jedno, na którym szefowa nam przedstawiała, jak uczyć dzieci przez zabawę... Osobiście zgłaszałam problemy zdrowotne szefostwu od grudnia, w marcu złożyłam wypowiedzenie związane ze stanem zdrowotnym i zmianą sytuacji życiowej - każde moje zgłoszenie na temat stanu zdrowia i zasłabnięć/ataków paniki na lekcji było zamiatane pod dywan słowami "jeszcze X czasu, dasz sobie radę". Po złożeniu wypowiedzenia wyszła prawdziwa twarz szefostwa - próbują mnie zniszczyć w oczach byłych współpracowników i zakładam, że nie tylko. Skoro było niby "tyle skarg" i już na półkoloniach i w wakacje nie pasowała im moja praca, to dlaczego nadal byłam zatrudniona od października? Dlaczego dostałam podwyżkę i więcej godzin? Dlaczego nikt nie przyszedł do mnie na kontrolę, co się dzieje na lekcjach, chociaż podobno szefostwo ma osobę za to odpowiedzialną? Tyle pytań, tak mało odpowiedzi. Na początku uwielbiałam tę pracę, w grudniu "iskierka" zgasła po tym, jak zakończyłam studia. Mimo to szefostwo chciało mnie przetrzymać w pracy do końca roku szkolnego, mówiąc mi, że "jestem im to winna" po tym, jak sami zdecydowali się mnie zatrudnić bez doświadczenia i wykształcenia, bo jak usłyszałam "na rozmowie rekrutacyjnej lepiej radziłaś sobie z językiem niż niektóre z tych osób co przyszły po licencjacie"... Po kolejnym zgłoszeniu problemu zdrowotnego (już na wypowiedzeniu) nie otrzymałam żadnych informacji od szefostwa czy sekretariatu na temat tego, czy ktoś przejmuje moje grupy, czy lekcje są odwołane, czy mam dalej przychodzić do pracy - cisza. Okazało się, że w magiczny sposób zastępstwo się znalazło. Na pożegnanie przeczytałam informację na grupie "życzymy powodzenia w karierze na tiktoku", co niesamowicie mnie zażenowanało - dlaczego to zostało wspomniane? Moja działalność nie jest powodem mojej rezygnacji, tylko stan zdrowotny. Szefostwo ogląda moje filmiki na tiktoku i zgaduję, że im się to podobało, skoro zatrudnili mnie do nagrywania filmików z native speakerami w Rybniku oraz do prowadzenia social mediów szkoły. Odechciało mi się je prowadzić po tym, jak czułam ciągły oddech szefa na karku i było "nie tak, inaczej to zrób" oraz, oczywiście, zamiast zlecać mi posty, sam je dodawał na Facebooka, co niszczyło jakąkolwiek spójność (mówię teraz o Rybniku). W Wodzisławiu skończyłam nagrywać materiały, bo bałam się opinii rodziców - były 2 czy 3 skargi, że "Pani używa telefonu na lekcji" no to już skończyłam. Nie wiem co jeszcze napisać, ale bardzo się zawiodłam, bo praca obiecywała mi rozwój - okazało się, że przez 2 lata stałam w miejscu.
Większych bzdur w życiu nie słyszałem. Współpracowałem z Pascalem przez 5/6 lat. Zawsze byłem bardzo zadowolony. Podejrzewam, że to komentarz konkurencji. Nikt z moich kolegów i koleżanek, z którymi przez 5 lat miałem kontakt, nie narzekał na warunki pracy w Pascalu.
Napiszę krótko . W Pascalu pracowałam kilka lat, wspominam to jako bardzo dobry czas. Szefowa jest wspaniała. Zarówno prywatnie jak i w pracy. Nie miałam nigdy żadnych problemów czy nieprzyjemności. Praca pozwoliła mi się rozwijać, pomogła mi uczyć i nauczyła nowych metod. Mogłam się rozwijać. Całą ekipą w Pascalu jest przesympatyczna. Atmosfera bardzo dobra. Cieszę się, że mogłam mieć takie doświadczenie. Polecam serdecznie
Również pracowałam w Pascalu ponad dwa lata i nie jestem wstanie powiedzieć złego słowa na pracodawcę czy na miejsce pracy. Wspominam te dwa lata bardzo pozytywnie. Uważam że, to była przygoda, którą będę miło wspominać na długie lata. Jako osoba młoda, nie sądziłam że, otrzymam pracę jako lektor. Jestem wdzięczna Pani Izie, że mi zaufała i dała mi szansę żeby się sprawdzić w nowej roli. Pani Iza zawsze służyła pomocą, gdy była potrzebna. Ze wszystkim szło się dogadać. Jeśli był jakiś problem, to można było liczyć na rozwiązanie go. Miałam pod swoim skrzydłem mnóstwo uczniów przez okres dwóch lat, praca dawała satysfakcję i czułam, że się rozwijam w nowym kierunku. Godziny pracy są stałe, w godzinach popołudniowych i wieczornych. Specjalne książki dla lektorów, w których były rozpisane lekcje i jak je prowadzić, jeśli ktoś nie miał pomysłu. Uważam że, program zajęć - Little Pascal, sprawdzał się doskonale. Uczniowie uczyli się poprzez zabawę i na lekcjach nigdy nie było nudno. Do moich obowiązków należało: przygotowanie się do zajęć (przygotowanie materiałów, uzupełnianie dziennika, przygotowanie sali), współpraca z uczniami i ich rodzicami, uzupełnianie miesięcznych (i semestralnych) raportów na temat pracy uczniów, dbanie o uczniów i dopilnowanie aby ich wiedza się zwiększała z lekcji na lekcje:) Osobiście, polecam wszystkim osobom, którzy chcieliby się sprawdzić w roli lektora. Nabrałam cennego doświadczenia, praca z dziećmi wiele mnie nauczyła i przyniosła ze sobą dużo, nowych, pozytywnych lekcji na przyszłość. Współpraca się skończyła, ze względu na zmianę mojego miejsca zamieszkania… Gdybym została na miejscu, na pewno bym wróciła do Pascala:)) Polecam serdecznie miejsce pracy i pracodawcę!:)
Bardzo polecam pracę w szkole Językowej Pascal. Właścicielka jest niezwykle miłą, empatyczną i pomocną osobą. Rozpoczynając pracę, z racji natłoku obowiązków i problemów osobistych, przeżyłam mały kryzys i złożyłam wypowiedzenie, jednak pani Iza bardzo mi wówczas pomogła i namówiła do pozostania. Jestem jej za to bardzo wdzięczna, ponieważ dzięki temu miałam możliwość pracy w najwspanialszej szkole językowej. Rozwinęłam się jako nauczyciel i przeżyłam najwspanialszą zawodową przygodę. Pani Iza to najlepszy pracodawca, jakiego miałam. Szkoła zapewnia bardzo dużo materiałów pomocnych zarówno podczas pracy z dziećmi jak i młodzieżą. Lektor może korzystać z wielu podręczników oraz przewodników. Swoboda prowadzenia zajęć pozwala na dostosowanie metod oraz tempa pracy do potrzeb uczniów. Dzięki temu każdy lektor może również rozwijać swoją kreatywność oraz pomysłowość. Praca w Pascalu bardzo rozwinęła mój nauczycielski warsztat oraz dodała mi pewności siebie. Atmosfera panująca wśród wszystkich pracowników była niesamowita - mimo iż widzieliśmy się na parę chwil każdy służył pomocą. Na przerwach zawsze było radośnie ;) Jestem niezmiernie wdzięczna Pani Izie za zaufanie jakim mnie obdarzyła. Polecam pracę w szkole językowej Pascal Connect wszystkim, którzy marzą o pracy lektora.
W Pascal Connect pracowałam 9 lat jako lektor języka angielskiego. Zdobyłam ogromne doświadczenie mając możliwość pracy z grupami w różnym wieku i na każdym poziomie zaawansowania. Szkoła zapewnia wszelkie pomoce: podręczniki, dodatkowe materiały oraz ciekawe gry, a także dostęp do sprzętu biurowego, co niewątpliwie ułatwiło pracę. Zestawy nauczycielskie były zawsze w bardzo dobrym stanie, a podręczniki uaktualniane i dobrze dobrane, tak aby słuchacze mogli pracować z podręcznikami odpowiednimi dla ich poziomu i celu nauki. Pani Iza zawsze była dostępna dla nas lektorów, doradzała i można było z nią porozmawiać. Dobra współpraca z @Pracodawca to jeden z powodów, dla którego pracowałam tam tak długo. Dzięki pracy w Pascal Connect miałam również możliwość uczenia się innego języka obcego. Mam wiele bardzo pozytywnych wspomnień związanych z tym miejscem i tymi ludźmi. Panowała tam dobra atmosfera zarówno wśród pracowników jak i z @Pracodawca. Wiem, że lata pracy w tej szkole wniosły bardzo dużo w moje życie. Wielu poznanych ludzi, współpraca z native speakerami z różnych stron świata, wymiana doświadczeń, a także swoboda prowadzenia zajęć to tylko niektóre plusy pracy w tym miejscu.
Chciałabym wyrazić swoją pozytywną opinię na temat pracy jako nauczycielka języka angielskiego. Pracowałam w tej szkole niecały rok zanim wyprowadziłam się z powodów osobistych z okolicy. Moje doświadczenie z tym pracodawcą było bardzo satysfakcjonujące i inspirujące. Wynagrodzenie zawsze wypłacane było na czas, co stanowiło ogromne wsparcie i budowało poczucie bezpieczeństwa. Praca odbywała się w przyjaznej, wspierającej atmosferze, gdzie wszyscy byli życzliwi i otwarci na współpracę. Wszystkie potrzebne materiały były łatwo dostępne, co pozwalało na efektywne przygotowanie zajęć i realizację programów nauczania. Dyrektorka - Pani Izabela zawsze dbała o swój zespół, wspierając nas w codziennych wyzwaniach i zachęcając do rozwoju zawodowego. Atmosfera była nie tylko profesjonalna, ale również pełna wzajemnego zrozumienia i szacunku, co sprawiało, że praca była przyjemnością. Z pełnym przekonaniem polecam tego pracodawcę każdemu, kto szuka stabilnej, dobrze zorganizowanej pracy w przyjaznym środowisku. Miałam również możliwość uczenia się hiszpańskiego co było dodatkowym plusem!
Miałam przyjemność pracować w Pascalu przez 5 lat i bardzo pozytywnie wspominam ten czas. Właścicielka - Pani Iza jest bardzo pomocna, zawsze mogłam liczyć na jej pomoc i poradę. Jako lektorzy mieliśmy dostęp do wszelkich materiałów i pomocy naukowych niezbędnych do prowadzenia zajęć na różnym poziomie zaawansowania. Między współpracownikami panowała wspaniała atmosfera, można było liczyć na wzajemną pomoc. Cieszę się, że przez cały okres studiów mogłam pracować w Pascalu i zdobywać doświadczenie w pracy na stanowisku nauczyciela języka angielskiego. Z całego serca polecam Pascal Connect.
Ja bardzo miło wspominam pracę w Pascalu. Bardzo ucieszyłam się, że ktoś mi dał szansę i mogłam zdobyć doświadczenie w nauczaniu dzieci. Ilość dzieci w grupach była idealna (max 10 jeśli dobrze pamiętam). Zapewnione są wszystkie materiały, zabawki i książki dlatego nikt się nie musi martwić, że jest dodatkowo odpowiedzialny za ich organizację. Fakt, jest określona ilość godzin kursu w roku szkolnym i ciężko o to żeby ciągle wybierać dni wolne, ale jeśli zdarzy się nagły wypadek, to zwykle inni lektorzy są w stanie cię zastąpić. Jako że, jest to zwykle umowa na zlecenie, to zrozumiałym jest, że nie da się wybrać wolnego kiedy tylko się chce, jak gdyby to była praca full time. Myślę, że jest to praca zwłaszcza przychylna studentom oraz osobom z elastycznym grafikiem. Inni lektorzy są również bardzo mili i panuje zabawna atmosfera. Nie mam żadnych negatywnych uwag co do pracy w Pascalu i na pewno polecam spróbować.
Pracowałam w Pascalu jako lektor języka angielskiego. Wspominam to jako wspaniały czas. Bardzo wiele się nauczyłam, rozwinęłam się jako nauczyciel i zdobyłam doświadczenie tak potrzebne w pracy w szkole. Najlepsze lata. Zawsze będę je dobrze wspominać.
W Pascalu pracowałam rok, szefowa bardzo miła, pomocna, zawsze można było porozmawiać zapytać o coś, dogadać się. Współpracownicy super, miła atmosfera, również bardzo pomocni.
Najlepsza pracodawca jakiego miałem. Dodatkowa praca w super atmosferze.
Praca w Pascalu dała mi ogrom doświadczenia, możliwości rozwoju zawodowego i współpracy, a przede wszystkim wsparcia ze strony szefostwa oraz metodyków. Dzięki hospitowanym zajęciom otrzymałam wiele porad, pomysłów i miłych słów. Wszystkie pomoce potrzebne do pracy z dziecmi takie jak książki, flashcards, maskotka naszego Pascala i cały box materiałów został mi zapewniony. W każdej chwili mogłam zwrócić się do szefowej i zawsze otrzymywałam pomoc. Cieszę się, że pomimo napiętego grafiku związanego z pisaniem magisterki zdecydowałam się na podjęcie współpracy z Pascal Connect, polecam!
Pracowałem w Pascal Connect przez 9 lat jako lektor języka angielskiego. Od pierwszego dnia w pracy spotkałem się z przyjaznym nastawieniem ze strony pani Izy jak i pozostałych współpracowników. Warunki pracy były bardzo dobre, zapewniono mi wszystkie niezbędne materiały, dostęp do sprzętu biurowego oraz podręczników i literatury fachowej, tak abym mógł się dobrze do każdych zajęć przygotować. Pani Iza dbała o jakość zajęć i każdego roku prowadziła hospitacje, tak aby zajęcia przez nas prowadzone były na jak najlepszym poziomie, co nasi kursanci bardzo doceniali. Wielokrotnie miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach dotyczących przeprowadzania egzaminów FCE oraz CAE, a dzięki współpracy z native speakerami z wielu krajów mogłem na bieżąco mieć kontakt z językiem angielskim i wymieniać się spostrzeżeniami oraz materiałami i nowymi metodami pracy. Pascal Connect był dla mnie nie tylko miejscem pracy, ale miejscem, gdzie czułem się doceniany i zawsze mogłem liczyć na pomoc ze strony pani Izy i innych lektorów. Wynagrodzenie było zawsze wypłacane na czas. Polecam Pascal Connect i życzę firmie dalszego rozwoju
Pracowałem w Pascalu 13 lat. Prowadziłem zajęcia jako lektor języka włoskiego. Spory kawał mojego życia prywatnego i zawodowego. Spory kawał doświadczenia. Niestety w tym roku z powodu natłoku obowiązków musiałem zrezygnować z pracy w Pascalu. W całym tym okresie spotkałem wielu wspaniałych ludzi, pełnych dobrej energii, pasji, którzy wielokrotnie mnie inspirowali. Niezliczona ilość spotkań, rozmów, dzielenia się doświadczeniem, wzruszeń. Praca w tym miejscu to była wspaniała przygoda. Pani Iza, właścicielka, to osoba otwarta, dyspozycyjna, dyskretna i kompetentna. Zawsze mogłem liczyć na Jej wsparcie i zrozumienie. Nigdy nie było sytuacji konfliktowych. Tak samo osoby pracujące w sekretariacie były pełne życzliwości i dyspozycyjności. Wspominam czas pracy w Pascalu i wszystkie osoby, które tam spotkałem z dużym sentymentem. Polecam każdemu pracę w takim zespole.
Praca w Pascal Connect była dla mnie wspaniałym doświadczeniem. Cały okres współpracy przebiegł bez żadnych problemów. @Pracodawca wyrozumiały, uczciwy, empatyczny a przedewszystkim bardzo zaangażowany w rozwój pracownika . Szeroki wybór materiałów i mnóstwo pomysłów na naukę poprzez zaangażowanie dzieci do zabawy i aktywnej nauki języka angielskiego. Przy czym nigdy @Pracodawca nie narzucał w jaki sposób lektor prowadzi lekcje. Wszelkie rady przekazane mi przez @Pracodawca,były zawsze bardzo pomocne i owocne w dalszej karierze. @Pracodawca empatyczny, pełen zaufania do pracownika. Pracując z @Pracodawca czułam się zawsze doceniana i wiedziałam, że zawsze mogłam liczyć na wsparcie przez rozmowe, czy to odnośnie życia prywatnego czy pracy. Panowala bardzo przyjemna atmosfera pomiędzy pracownikami, każdy był bardzo pomocny. Chciałabym również wspomnieć o metodzie autorskiej Little Pascal. Bardzo przyjemna praca z książką i dużo dobrej zabawy angażującej dzieci do nauki. Polecam, świetne miejsce do pracy i rozwoju osobistego. Podczas pracy w zespole poznałam mnóstwo ciekawych ludzi z różnych stron świata, co otworzyło mi drzwi do podróży tu i ówdzie! :)
Jak się pracuje w Pascal Connect Izabela Piątkowska?
Zobacz opinie na temat firmy Pascal Connect Izabela Piątkowska tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 15.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Pascal Connect Izabela Piątkowska?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 15, z czego 14 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!