Przyznam szczerze, że długo się zastanawiałem nad podjęciem decyzji w kwestii wyrażenia opinii na temat pracy w tym miejscu i robię to po raz pierwszy. Nie chowam urazy ani nie mam żalu do byłego @Pracodawcy, że postąpił w ten sposób. Zwłaszcza, że wyszło mi to zdecydowanie na dobre, iż opuściłem to miejsce, gdyż każda tam chwila była straconym czasem. Jednakże pracowałem w wielu miejscach, nie w jednej branży, na różnych stanowiskach, ale z takim przypadkiem traktowania człowieka jeszcze nigdy wcześniej się nie spotkałem. Przyniesie mi radość jeśli uchronię przed tym miejscem choć jedną osobę i oszczędzę jej trudów w znoszeniu pobytu w tym miejscu w dziale IT. Zacznę od tego, że już podczas rozmowy kwalifikacyjnej oznajmiono mnie, że jestem liderem wśród potencjalnych kandydatów na dane stanowisko. Co mnie miło zaskoczyło. Zwłaszcza kiedy po paru dniach otrzymałem również wiadomość SMS, która potwierdziła informację, że zostanę zatrudniony. Nastawiłem się psychicznie na zmianę miejsca pracy. Jednakże po paru kolejnych dniach otrzymałem telefon z informacją, że jednak nie otrzymam umowy o pracę, ponieważ niespodziewanie pojawiła się kandydatura innej osoby. Następnie znów otrzymałem informację, że oferta wciąż jest aktualna i mogę zostać zatrudniony wraz z tamtą osobą z powodu pojawienia się nagle dodatkowego etatu. Mimo ostrzeżeń najbliższego otoczenia, żebym dobrze się zastanowił nad podjęciem decyzji bo nie brzmi to jak propozycja wiarygodnego i poważnego Pracodawcy, postanowiłem spróbować. Zwłaszcza, że już się pożegnałem z poprzednim Pracodawcą i nie miałem nic do stracenia. Po rozpoczęciu pracy atmosfera okazało się, że atmosfera w zespole jest fatalna, a chwilami nie do zniesienia. Głównie z powodu jednej osoby, która każdego dnia, zazwyczaj od samego rana, spędzała czas na tzw. "makowcu" u Prezesa na obgadywaniu spraw naszego zespołu i nie tylko. Bez udziału reszty osób, które były jednym z tematów. Ponadto posiadanie Przełożonego, którego metodami zwalczania gorącej dyskusji pomiędzy dwojgiem osób, jest dosłownie walenie rękami w stół, a przydzielanie zadań typu wykonanie jakichś prostych tabelek w Excelu, było strasznie demotywujące. Zwłaszcza dla osoby, która ma jakieś ambicje, posiada wykształcenie, ma już za sobą parę lat doświadczenia w branży IT i chce się rozwijać w tym kierunku. Najgorsza była jednak fałszywa atmosfera, której wszyscy mają świadomość. Co więcej, stosowanie metod i rozwiązań godnych pożałowania. Jak chociażby to, że wystawiono ogłoszenie na portalu dotyczące poszukiwania nowych pracowników do naszego działu i jednocześnie pytając czy mamy kogoś wśród znajomych, kogo można byłoby polecić jako pracownika. Jednocześnie wmawiając mnie i koledze, że szykuje się nowy, duży projekt i potrzebujemy kogoś w tym celu do pomocy. Dodatkowo pokazując dokumenty dotyczące tego fikcyjnego projektu i zostawiając je na stole. Wszystko po to, aby tylko uśpić naszą czujność i nas zwieść przed zwolnieniem nas z dnia na dzień. Co też nastąpiło. Bez wcześniejszego uprzedzenia, rozmów, składania jakichkolwiek zastrzeżeń do naszej pracy, braku jakichkolwiek uchybień w wykonywaniu obowiązków. Po prostu do widzenia i tyle bo coś się komuś w nas nie podoba albo oczekuje czegoś innego. O czym nie raczył wcześniej porozmawiać. Jeśli ktoś ma rodzinę, zależy mu na ciągłości pracy, unikaniu ludzi, z którymi nie warto mieć jakąkolwiek styczność i przede wszystkim chce być należycie traktowany, to serdecznie odradzam podjęcie pracy w ATA Szczecin. Gdyż może zostać potraktowany w podobny albo w taki sam sposób. Z pozytywnych kwestii mogę zaznaczyć czystość w pomieszczeniach sanitarnych, ładny wystrój, nowy budynek firmy. Poza tym warto było poznać niektóre osoby z innych działów. Okazali się fajnymi ludźmi i miło ich wspominam. (usunięte przez administratora)
Firma Ata Szczecin Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na poniższe stanowiska:
- Technik serwisu urządzeń biurowych, Szczecin - Sierpień 2024
- MŁODSZY TECHNIK SERWISU, Szczecin - Lipiec 2024
- Specjalista / Specjalistka ds. IT, Szczecin - Marzec 2024
- Przedstawiciel handlowo-techniczny / Przedstawicielka handlowo-techniczna, Szczecin - Listopad 2023
Czy pracujesz w firmie Ata Szczecin Sp. z o.o. lub pracowałeś/aś? Zostaw raport z rozmowy rekrutacyjnej i powiedz jak Ci się pracuje .
Jak się pracuje w Ata Szczecin Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Ata Szczecin Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.