Na minus duża rotacja kadrowa. Jestem rodzicem aktuwanej grupy 6 latkow. We wrześniu zmiana Pań wszystkich z grupy. Z czego tylko jedna Pani Ewelina jest nauczycielem naprawdę na poziomie i z ogromną wiedzą i zaangażowaniem prowadzi grupe. Druga Pani nie ma pojęcia co robi. Poza tym połowa kadry bez odpowiedniej kwalifikacji, jak Pani z maluchów i kilka innych Pań. Renoma była ale kilka lat temu. Z tego go wiem to pensje równają się z przedszkolami państwowymi, więc nie dziwmy się, że ludzie odchodzą. Ogrom zajęć nie zamąci oczu rodzicom.
Jako przedszkolanka zarobię w prywatnej placówce więcej niż w państwowej? To byłaby moja pierwsza praca i ciekawa jest jak płaca za godzinę czy stawki nie są powalające?
Polecam przedszkole na Sikorskiego. Kreatywna kadra, mile Panie, zawsze uśmiechnięte i pomocne
W tym momencie Przedszkole jest przepełnione!!!! Sa dwie placówki Czarodziejskiej z czego w tej chwili jedna z nich jest zamknięta, do jakiego czasu ciężko powiedzieć najważniejsza informacja jest taka że WSZYSTKIE dzieci z tych dwóch placówek są w jednym budynku to będzie z 150 dzieciaczków które są upchane w sale które przy 20-30 jest już "pełno".. Czas aby się ktoś tym zainteresował!!
Oczywiście polecam
Moje dziecko uczęszcza do grupy najstarszej ( Sikorskiego) i przygotowuje się do szkoły. Polecam z całego serca, dzieci już w tym momencie przygotowane do szkoły. Zaangażowanie wychowawcy widać gołym okiem.
Przedszkole spełnia swoją rolę za równo pod względem nauki jak opieki i wychowania dzieci. Moje dziecko uczęszcza do placówki z grota III gr jestem bardzo zadowolona. Widać serce i zaangażowanie Pani. Dla dzieci jest autorytetem i przyjacielem. Najważniejsze ze dzieci są szczęśliwe i nie chcą wracać do domu. Polecam z czystym sercem!
Czy obecnie poszukuja pracowników? Jakie mają wymagania?
Mam wrażenie, że nie każdy ma chęci do pracy gdyż przedszkole ma bardzo dobre opinie na Facebooku. Najłatwiej narzekać ale za to nikt nie będzie płacił!!
Jeżeli chodzi o zatrudnienie, zdecydowanie odradzam. Osoba która prowadzi to przedszkole ma w głębokim poważaniu kodeks pracy, a co gorsza nie uważa że urlop na żądanie (który zgłaszany jest przed dzień) przysługiwał pracownikowi ponieważ cytuje: Nie ma czegoś takiego. Co do samego przedszkola, przepełnione sale gdzie na 30 dzieci jest jedna "przedszkolanka" ponieważ pomoce zajmują się utrzymaniem czystości w kuchni na salach czy też gotowaniem posiłków po prostu parodia. Zajęcia są przeprowadzane wedle widzi mi się, pewne nauczycielki nie przykładają uwagi do programu, a co gorsza nie organizują wycieczek, wyjść po za placówkę w celu rozwoju dzieci. A jak próbujemy dowiedzieć się czegoś na temat dziecka nie potrafią odpowiedzieć na pytanie jakie postępy zrobiło dziecko, czy w czym ma braki. Potrafią jedynie zgłaszać o tym że dziecko sprawiało problemy... albo miało gorszy dzień. ODRADZAM ZARÓWNO SZUKAJĄCYM PRACY JAK I RODZICOM!
Bardzo fajne przedszkole, Panie przedszkolanki z powołania, zdrowe i smaczne posiłki. Jestem bardzo zadowolona z tego przedszkola :)