No też uważam że najniższa krajowa to raczej spora przesada. Ile tak szczerze płacą? Nawet jak podstawa to najniższa to pewnie wtedy jakieś premie macie
Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto pracuje lub pracował w biurze w dziale logistyki? Jaka atmosfera pracy, na jaką pensję można liczyć? Czy faktycznie jest tak jak piszą co niektórzy, tzn. najnizsza krajowa? Byłoby to conajmniej dziwne, gdyz firmy w okolicy płacą netto 4000-4500...
Atmosfera jest typowo rodzinna więc jak w rodzinie wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu .Co do płacy to tak jest faktycznie że w Polaniku dobre zarobki były kilkadziesiąt lat temu.Obecnie najniższa krajowa + premia 20% po okresie próbnym lecz bywało że i ta premia była zabierana na rzecz rozwoju firmy i utrzymania(usunięte przez administratora)
Ile jest etapów w procesie rekrutacji w Polanik Sp. z o.o.? Jak długo trzeba czekać na ostateczną decyzję?
Zazwyczaj jest tylko jedna rozmowa a czeka się zależnie od zapotrzebowania na dane stanowisko więc różnie bywa .
Dla prezesa firmy Polanik najważniejsze są inwestycje. Zarobki pracowników z 10-cio 12-sto letnim stażem pracy wahają się między 3200 zł a 3600 zł. Na początek zazwyczaj najniższa krajowa. Kiedyś do tego dochodziła jeszcze roczna premia od zysków około 1500 - 2000 zł. Niestety od kilku lat rocznej premii już nie ma gdyż prezes inwestuje w nowe hale magazynowe.
Czy nowo zatrudnione osoby w Polanik Sp. z o.o. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Tak 1szą dostajesz umowę na 3miesiące tzw. okres próbny po tym czasie różnie na 3lata chyba obecnie umowa.
Słyszałem, że firma szuka ogrodnika i tutaj mam pytanie czy w kompetencjach i obowiązkach firmowego ogrodnika jest prywatny ogród właściciela czy tylko firmowy ?
Tak szuka ogrodnika a co to ma za znaczenie czy to jest ogród prywatny czy firmowy jeśli właściciel zatrudniający jest ten sam.Pytanie szukające dziury w całym skup się na tym byś był codziennie trzeźwy w pracy a nie w jakim ogrodzie będziesz pracował.
Znajomy pracował w pewnej masarni i ganiali go do każdego z szefów, że na firmie to najmniej robił- był ganiany do wszystkiego jako pracownik gospodarczy, więc dobrze, że ktoś pyta, bo byznesmeny to myślą, że wszystkie rozumy pozjadały i wszystko co pomyślą to tak musi być
Na jaką stawkę lub pensje może liczyć ktoś samodzielny z 10 letnim doświadczeniem ??
Czy w Polanik Sp. z o.o. zatrudniani są obcokrajowcy?
Był jeden lecz gdy zapoznał się z realiami firmy nie opłacało mu się pracować za pieniądze które otrzymują rodacy w firmie Polanik. Przyzwoite zarobki w firmie Polanik to jest mit który jest rozpowszechniany o piotrkowskich pracodawcach .
Czyli co rok macie tak mała podwyżkę ?
Czy pracownicy Polanik Sp. z o.o. chętnie uczestniczą w różnych formach integracji?
Myślę że chętniej by uczestniczyli jeśli pracownikom nie powtarzane było od kilkunastu lat że najważniejsze inwestycję a podwyżki dla pracowników to tak co ~2lata 1zł-2zł max do stawki godz. To nie wiem czy ktoś by miał ochotę na zabawę z taką perspektywą,inflacją więcej przez ten okres nam zżera z wypłaty.
A tak ogólnie to przyjęcia są czy tylko jak ktoś przechodzi na emeryturę :)?
Czy firma się rozwija ? Podobno nowy dział miał powstać / czy nowa hala? Firma rekrutuje na nowe stanowiska? I czy na produkcji można liczyć na początku coś wiecej niz najniższa krajowa? Ktos z pracowników mógłby sie odnieść .
Pracowałem jakiś czas temu mojm zdaniem atmosfera i ludzie ok ale wynagrodzenie dla wykwalifikowanej kadry np. spawaczy to porażka.
Zastanawiam się czy w obecnej sytuacji firma w ogóle jest zainteresowana nowymi pracownikami?
Robią przygotowania do zwolnień. Koniec umowy i nie ma przedłużenia. Praca na magazyn który już jest pełny.
@pracownik a są jakieś podchwytliwe pytania na rozmowie ?
Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie Polanik Sp. z o.o.?
Pytania jak na każdej rozmowie kwalifikacyjnej ważne by być szczerym konkretnym a będzie ok.
Jak to jest że prezes firmy polanik na zebraniach z pracownikami twierdzi i z dumą ogłasza że on juz wszystko w życiu ma i że do końca życia jemu już nie zabraknie a firmę utrzymuje tylko z myślą o pracownikach, więc dlaczego tak trudno jest doprosic się w tej firmie o jakakolwiek podwyżkę a od pracowników ciągle wymaga się na zebraniach zwiększenia produktywności i każe im się patrzeć w lustro po godzinach pracy i robić rachunek sumienia czy aby na pewno wykonują swoja pracę sumiennie, rzetelnie i bez wyrzutów sumienia ????????????. Czyżby jadnak za słowami prezesa "wszystko mam i nic już w życiu nie potrzebuje" kryło się jakiś podstęp? Może to Pan panie Prezesie powinien spojrzeć czasem w lustro i zrobić rzetelny rachunek sumienia i przemyśleć czy pracownicy w pańskiej firmie mają godne wynagrodzenia. Bo wszystkie szanujące się firmy co najmniej raz w roku dają podwyżki swoim pracownikom.
Jak można poważnie traktować człowieka, który co innego mówi , a co innego robi ? Jak usłyszałem, w wywiadzie radiowym, że Mediateka ( ten nowoczesny budynek za 40 baniek, postawiony pośród ruin ) to szczyt szczytów dla miasta, najpotrzebniejsza rzecz do rozwoju i szczęścia , plus same ohy i ahy, to prędko poszedłem po rozum do głowy. Jest naprawdę duży wybór roboty za ciut lepszą kasę i niech firma straci trochę fachowców to zacznie ich doceniać. Kiedyś może wrócę, ale najpierw pokażę swój pasek z wynagrodzeniem, bo zdaje się, że prezesowi ciężko uwierzyć , że ktoś może tyle zarabiać jako pracownik fizyczny.
Witam. Czy w polaniku pracują również kobiety? Chodzi mi o produkcję. Z góry dzięki za info.
Wynagrodzenie, porażka. Może pracownicy ze stażem powyżej 10-ciu lat zarabiają godziwie. Ale to pracownicy którzy pamiętają czasy kiedy zarządzał firmą ojciec terażniejszego prezesa czyli Wiesław Szczepanik. Ten człowiek traktował pracowników naprawdę z szacunkiem.
kiedyś zarządzana Firma przez Pana W. Szczepanika była firmą przyjazną pracownikom a teraz liczy się tylko biznes sprawy pracownicze schodzą na dalszy plan. Panie Darku otrząśnij się Pan
Pracuje i nie narzekam .Zarząd bardzo ok .Co do płac to zależy od wiedzy i doświadczenia ale generalnie każdy młody pracownik przez 3 miesiące pracuje bez premii i stawki niskie dopiero po kilku latach mozna liczyć na godziwą płace .
Jak się pracuje w Polanik Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Polanik Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 4.