Opinie o Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej w Pawłówek

3.1/5
Na podstawie 38 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie obecnych i byłych pracowników o pracodawcy Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej o rekrutacji.

Branże: Masarnie - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej w Pawłówek

opinia

Chyba ktoś opłacił te pozytywne komentarze, kilka nieprawdopodobnie podobnych wypowiedzi jednego dnia. Niesamowite. Niestety rzeczywistość w firmie jest inna. System premiowy nie istnieje. Podejście do pracownika olewające.

@Maks

W naszej firmie każdy dział ma przypisanego swojego przełożonego, więc w razie problemów zawsze można zwrócić się bezpośrednio do niego. Jeśli problem dotyczy spraw międzydziałowych lub wymaga wsparcia z innego obszaru, oczywiście istnieje możliwość kontaktu z odpowiednimi osobami z innych działów.

Janusz

Widzieliście że szukają sprzedawców? Deklarowane zarobki to 4200 zł. Ktoś wie czy to kwota netto bo w ogłoszeniu nie ma żadnej informacji. Wolałbym wiedzieć zanim wyślę CV.

Jurek

to i tak ladnie ze rok temu mieli okolice aktualnej minimalnej. wiadomo jak do teraz sie z ta kasa podciągnęli? Mam nadzieję ze nie wyrównali tylko

Łuki Nowy wpis

A na tej produkcji zdarza wam się robić nadgodziny? Ja jakoś niechętnie podchodzę do tego tematu a chciałem spróbować się u was zatrudnić.

Na produkcji Nowy wpis
@Łuki

Po 12 godzin robią zazwyczaj Ukraińcy, Gruzini oraz Hindusi. Natomiast jeżeli jesteś Polakiem to na produkcji jest to 8-godzinny dzień pracy, a w przypadku II grupy niepełnoprawności 7-godzin. Oczywiście jeżeli chcesz sobie dorobić to firma jest otwarta na dodatkowe godziny, ale nie ma na to jakiegoś przymusu.

Administrator Nowy wpis

Niedawno pojawiła się oferta pracy firmy Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej. Wiecie może, czy firma wznowi rekrutację na stanowisko Mechanik maszyn?

Dział HR Nowy wpis
@Administrator

Dzień dobry, Dziękujemy za wiadomość i zainteresowanie ofertą pracy w naszej firmie. Uprzejmie informujemy, że aktualnie poszukujemy Pracownika na stanowisko: Mechanik maszyn. Jeśli jest Pan/Pani zainteresowany/a, prosimy o przesłanie swojej aplikacji na adres: rekrutacja@agrico.pl Zachęcamy do przesłania CV, a w przypadku spełnienia wymagań, skontaktujemy się w celu omówienia dalszych kroków. Z poważaniem, Dział HR

Pracownicy coraz częściej oczekują od pracodawców zapewnienia benefitów pozapłacowych. Jak wygląda ten aspekt w Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Chodzi o pracę jako Pracownik Biurowy, takie ogłoszenie jest na Lento.pl 9 listopada.

@Pytanie

Czy w agriko dawali pieniądze na karpia jeśli tak to jaka kwota

@Pytanie

Pamiętam, gdy któregoś roku dali jednorazówkę z kiełbasami i innymi syfem o równowartości 50zl także jeśli coś takiego się kwalifikuje jako karpiowe to tak :)

Ziomek
@Hahahha

widze ze ktoś tu jedzenia nie potrafi uszanować i od syfów wyzywa, gratuluję. A jeśli sie nie podoba to można nie brać. Ewentualnie nie myślałeś żeby poprosić o te 5 dych do kieszeni?

@Ziomek

Jeśli jako jedzenie kwalifikuje się produkt mięsny na granicy daty ważności, jako podarunek na święta to radził bym podnieść minimalnie poprzeczkę oczekiwań bo przez takie osoby pracodawcy traktują pracowników jak (usunięte przez administratora)

Piotr

praca na produkcji- pracuje w tej firmie od kilkunastu lat, prace oceniam na dobrą ,stabilna firma , nigdy nie było opóźnień w wypłacie wynagrodzenia, panuje dobra atmosfera

@Piotr

Pracowałem tam wystarczająco długo aby wiedzieć iz tego typu komentarz w życiu nie wyszedłby spod ręki pracownika produkcji, tam pewnie wielu nie potrafi się podpisać a tu nawet mamy interpunkcje.... żenujące wstawianie sztucznych komentarzy

Gumi
@Hahahha

Żenujące to jest Pana zachowanie i obrażanie ludzi niepełnosprawnych. To, że pracują tam osoby z różnymi chorobami nie znaczy, że nie umieją się nawet podpisać. Następnym razem radzę takie uszczypliwości zostawić dla siebie.

Zbyniu
@Hahahha

Czemu sztucznych opinii, z czym się nie zgadzacie? Mnie interesuje głównie ta stabilność fajnie że nie zwalniają bez powodu

Aplikowałeś na stanowisko Praca oferowane przez firmę Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej? Czy zostałeś zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną? Czy spotkanie odbyło się w formie online, czy w siedzibie firmy? Opisz swoje wrażenia. Jaki był rezultat rozmowy?
Natan

Widzę ze podważane sa dobre opinie. skoro tak to jaka w końcu tam u was występuje atmosfera? głównie zespół o nią dba czy jednak zakład laskawie też coś robi w tym kierunku?

Roxa

Jedni pisali w zeszłym roku o masowych odejściach i słebej kasie a niedawno że chyba nie jest tak źle bo są tu wieloletni pracownicy. To może mowa o prezesie i innych dobrze zarabiających? Czy wszyscy teraz są tu tacy zadowoleni?

opinia

@opinia

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że Pana/Pani doświadczenia z naszą firmą nie spełniły oczekiwań. Pragniemy zapewnić, że wszystkie opinie, które otrzymujemy, są autentyczne i pochodzą od naszych pracowników. Jeśli chodzi o system premiowy i podejście do pracowników, jesteśmy wdzięczni za Pana/Pani spostrzeżenie. Dokładamy wszelkich starań, aby tworzyć przyjazne i wspierające środowisko pracy. Wszelkie uwagi są dla nas bardzo cenne i pomagają nam w dalszym doskonaleniu naszych procesów i procedur.

@opinia

a mnie zastanawia co innego skoro tak w tej firmie jest podobno źle, tak pracownicy są źle traktowani i tak fatalnie zarabiają , to jak to możliwe , że firma może poszczycić się zespołem pracowników oddanych z wieloletnim stażem pracy , którzy prowadzą normalne życie-utrzymują rodziny , korzystają z urlopu itp??

Agata
@pracownik

Nie wiem na ile można takie coś nazwać poszczyceniem. Korzystanie urlopu i utrzymanie za pensje rodziny raczej powinno leżeć w standardzie każdej firmy i to nie jest jakaś rewelacja. Pytanie czy mogą na spokojnie dać wam więcej a zaluja na przykład na solidniejsze podwyżki?

Renata
@Agata

Gdzie trafiają pomysły do których przełożonych ?? (usunięte przez administratora)

Wiesio
@Renata

To ilu tu jest przełożonych tak w ogóle ze o to pytasz? Nie lubię takich niejasności wolałbym tylko pod jedna osobę podlegać

Maks

Nie odpowiadacie jasno na pytanie. jak będę mieć problem na robocie to tylko mam jednego przełożonego do pogadania czy może jeszcze do kogoś da rade podskoczyć?

@Maks

Andrzej

dobrze działający zakład produkcyjny, praca jednozmianowa, wypłata na czas, autobus pracowniczy

Zuch
@Andrzej

Z autobusu, mogą korzystać Polacy ???

@Zuch

Uprzejmie informujemy, że pracownicy pochodzący z Polski jak najbardziej mogą korzystać z transportu organizowanego przez firmę. Wszyscy pracownicy, niezależnie od narodowości mają prawo do skorzystania z tego środka transportu. Z poważaniem, Dział HR

Witam, czy w firmie panuje hałas? Jeśli tak, to jakie jest natężenie ? Można nosić stopery? Pytam, bo noszę aparaty słuchowe i nie mogę w hałasie pracować

Yhm
@Janusz

4200 to na pewno brutto co i tak jak na tą firmę kosmos, pewnie masowe odejścia ich przyparły do muru skoro proponują coś więcej niż minimalną krajową

Yhm

Opinie opiniami każdy ma inny próg tolerancji, robisz swoje to w teorii głowa spokojna ale to także kwestia zajmowanego stanowiska bo jest tam więcej rządzących niż pracujących co doprowadza często do absurdalnych sytuacji,jeśli chodzi o finanse to tak minimalna a resztę trzeba wyrwać "siłą" a gdy dostaniesz szalona podwyżkę w kwocie 100 zł to usłyszysz że to wielka tajemnica i już jesteś na szczycie listy płacowej

Władysław Jagiełło
@Yhm

Jak sytuacja w zakładzie pracy są zamówienia czy jest zastój. Zwalniają pracowników w zakładzie pracy Agrico.

Władysław Jagiełło
@Yhm

Będą w firmie agrico talony świąteczne dla pracowników czy znowu stara śpiewka że Zarząd Agrico pieniędzy nie ma.

KRÓLOWA JADWIGA
@Władysław Jagiełło

Pan to chyba strasznie tęskni za Agrico, bo jak czytam te wszystkie pańskie opinie to niby chce pan zniechęcić kandydatów a z drugiej strony od kilku lat wypytuje pan co w się w firmie dzieje. Myślę, że te pańskie ujadania bardziej mnie zmotywowały żeby złożyć podanie o zatrudnienie.

Jurek

Radzio

A tu każdy tak w ogóle ma swojego przełożonego z którym może o wszystkim pogadać czy raczej sa tacy co olewają temat i nie ma sensu sie produkować? Ciekawe w jakich obszarach będzie najlepiej i gdzie sa w miare wyrozumiali

Inga

Cześć, tak dla jasności to co teraz konkretnie składa się na te cale benefity, o których ktoś wspomniał i czy dorzucają z czasem coś nowszego? Po prostu zauważyłam to stwierdzenie o braku premii i zastanawiam się co jeszcze dają tu na motywacje

Barbara
@Inga

Osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności mają krótszy czas pracy, dodatkową przerwa w pracy, dodatkowy urlop wypoczynkowy oraz dofinansowanie do leków.

Przerwa w pracy 20 minut

@Pracownik

Zgodnie z Kodeksem pracy osobom niepełnosprawnym przysługuje dodatkowa 15-minutowa przerwa co daje 30 minut przerwy w ciągu 7-8 godz.pracy.

Lili
@Barbara

Czyli wobec osób z niepełnosprawnością przytaczacie tylko to co jest prawnie zapewnione a firma sama z siebie z własnej inicjatywy niczego więcej nikomu nie daje? Trochę lat sa na rynku więc spodziewałam sie ze chętniej dbają o pracownika. naprawdę niczego nie ma w planach?

@zadowolona

Napiszę krótko i na temat,pracuję w tej firmie kilka lat i zamierzam pracować tutaj aż do emerytury :)

Jola

Wszystko w porządku, jestem zadowolona z pracy.

Barbara

Atmosfera w pracy bardzo fajna,wypłaty zawsze na czas,dodatkowe pieniądze na święta ,benefity dla osób z grupą inwalidzką,zakładowy autobus czego chcieć więcej ????

Agnieszka

Pracuje już kilka lat , praca w porządku, jak w każdej firmie bywają lepsze i gorsze dni ,ale generalnie zawsze można się porozumieć z przełożonym , wynagrodzenie zawsze na czas, systemy premiowy ok, czas pracy również ok

qwerty

Widzę na stronie oferty biznesowe a żadnych informacji o pracy nie ma, to nie przyjmują na nowy rok ? Zależy mi na pracy na magazynie. I jaki macie strój roboczy, jest on opłacany przez pracodawcę czy może trzeba załatwiać na własną rękę ?

Brygadzista
@qwerty

Strój roboczy jest zapewniamy przez firmę .

To jest (usunięte przez administratora) ! Krzyczą na ludzi bo chyba myślą ze takim zachowaniem zmotywują ich do pracy . Naprawdę zero uszanowania pracownika. A najgorsze traktowanie pracownika jest na pakowni agrico.

Byly Pracownik
@Opinia

Pakownia najgorsza jak coś komuś się zgłasza o nieprawidłowościach to brygadzista ma zlewke z pracawonika. Brak szacunku do pracownika czy z grupą czy bez grupy

Pracownik działu HR
@Byly Pracownik

Osoby nadzorujące działem pakowania produktów muszą egzekwować wykonywanie powierzonych obowiązków, oczywiście musi się to odbywać z poszanowaniem praw Pracownika W naszym zakładzie przestrzegamy głównie przepisów związanych z zatrudnieniem osób niepełnosprawnych i oferujemy im dodatkowy pakiet świadczeń

Tydzień temu wpadła oferta dla mechanika i ja nadal biję się z myślami czy w to iść, czy szukać innej roboty. W obowiązkach wymienili "jedynie" naprawę i konserwacje maszyn i urządzeń przetwórstwa mięsnego, żadnych innych zadań nie ma mechanik pracując w dziale technicznym tu u was? Wolę dopytać, bo w poprzednim zakładzie miałem takie obowiązki, że szkoda gadać :P Jakbyście mi mogli jeszcze podpowiedzieć co firma ma na myśli pisząc o wysokich zarobkach byłoby ekstra

Pracownik działu kadr
@anonim

zakres obowiązków osób zatrudnionych w dziale technicznym jest tak określony, by każdy pracownik mógł go zrealizować w ramach czasu swojej pracy - praca na pewno nie jest stresująca z powodu mnogości powierzonych zadań

Janusz

Dla mnie nie zrozumiale jest to ,że taka osoba jak synalek Jakub ma decydujący głos w zarządzaniu firmą. Nie rozumiem jak ,ze danego słowa czy ustaleń można się wycofać nawet chwilę po . I trwać w przekonaniu ,że dana sytuacja nie miała miejsca . To niepojęte jak w przypadku tego pana dane słowo się zdeawulowało. Żałosne

Zostaw merytoryczną opinię o Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej - Pawłówek

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej?

Zobacz opinie na temat firmy Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 29.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 18, z czego 9 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Wielkopolskie Zakłady Mięsne Agrico Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej
    62-800 Pawłówek