Opinie o KENO Sp. z o.o. w Gliwice

3.3/5
Na podstawie 94 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie aktualnych oraz byłych pracowników o firmie KENO Sp. z o.o.. Zobaczysz tutaj również opinie kandydatów do podjęcia pracy w KENO Sp. z o.o. o rozmowie kwalifikacyjnej.

Branże: Produkcja wyrobów metalowych, hydraulicznych i ogrzewniczych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o KENO Sp. z o.o. w Gliwice

Agnieszka

Czy warto składać CV? Chodzą słuchy o grupowych zwolnieniach. Czy to prawda?

KenoO

Bo to pewnie pisze ktoś z kadr zeby podnieść reputacje Keno. A każdy dobrze wie że wszystko ma swój koniec.

Seweryn

Chcę aplikować na Commercial Manager ds. Instalacji PV. Co oznacza "system premiowy uzależniony od wykonania zadań i/lub realizacji wskaźników KPI"?

Emiter
@Lena

Myślę że firma jest źle zarządzana. Jest dużo stanowisk które nie mają sensu. Ludzi w działach też jest za dużo taka prawda. W niektórych działach wystarcza 2-3 osoby. Firma nie zarabia na siebie od dłuższego czasu niestety. Handlowcy może i się starają ale firmy Keno za granicą nie pomagają wręcz trzeba dokładać..

TS

Ja pracuje we wsparciu i jest super - moze i premi nie bylo ale za to nic nie musimy robic bo zamowien 5 dziennie

Lena
@Instalatorow

Czy zamówień i pracy jest na tyle mało w porównaniu do zatrudnionych osób? Jedne z pracowników pisał o niewielkim wkładzie w obowiązki.

Seweryn

Kenczik
@Seweryn

Nic nie oznacza, premii nie ma od bardzo dawna i nie zapowiada się, żeby była. Nie wiem dlaczego wciąż o tym piszą

@Kenczik

To wynika z jakiś problemów finansowych firmy czy innych? Chciałem się nająć na młodszego specjalistę ds. zakupów i tam oferują bardzo wiele motywatorów...

Haerówka
@Anonim

Firma nie ma żadnych problemów finansowych! Jest świetnie, a te 20-30 osób (kto by to liczył) to zwalnialam z nudów, bo ogólnie w naszym biurze HR jest dużo osób i mało kto, ma co do roboty. Jeszcze zrobiłam to tak, by nie było zwolnień grupowych! Motywatorów mamy wiele, benefitów również i proszę nie patrzeć na to,że wszystkie ostatnio zwiększają swoją cenę, wszak firma, jest w mega kondycji, dlatego dajemy coraz mniejsze dofinansowanie do nich. Czekamy z niecierpliwością na Twoje CV !

grazia
@Haerówka

Super a "jubileusze" oznaczają jakieś dni wolne lub płatne z okazji urodzin? Tak wyczytałam w ofercie dla Commercial Manager ds. Instalacji PV...

Emiter Nowy wpis

No nie jest za ciekawie. Ale cóż no jak tyle niepotrzebnych osób jest zatrudnione. Jakoś Emiter daje radę bo nie ma miliona dyrektoow i jest lepiej zarządzany. Każdy dział tam lepiej działa. Pozdro Emiter

Lena Nowy wpis
@Emiter

Uważasz, że nie dzieje się dobrze w firmie. Myślisz, że jest to kwestia wdrożenia innej polityki funkcjonowania, czy może masz inne pomysły?

Emiter Nowy wpis
@Lena

TS

Instalatorow

Ta cala firma po woli przestaje istniec. Jak szef się nie ogarnie to padnie to szybciej niz sie kazdemu wydaje. Niech robią więcej bez sensu działów, po co stacjonarny handlowiec? Kiedyś byl mobilny i wsparcie i sprzedaż byla :) po co dwa marketingi.. po co tylu dyrektorów, po co tyle osób do wms.. pracownikow wiecej niz obrotu miesięcznego, czas chyba szukac nowej pracy bo tu się cofasz a nie rozwijasz

Lena Nowy wpis
@Instalatorow

mieciu

Mam nieciekawą sytuację prywatną a chcę się zatrudnić jako specjalista ds. szkoleń. Jest szansa że firma wesprze mnie w trudniej sytuacji życiowej?

Haerówka
@mieciu

Oczywiście ! Czekamy na Ciebie z otwartymi ramionami, takich ludzi pełnych energii potrzebuje ta firma, nie czekaj ! Nie zwlekaj, nie bądź kaleka, w Keno czeka Cię bystra kariera, jak rwąca rzeka !

ziomek

Istnieje w benefitach dla młodszego specjalisty ds. zakupów otrzymanie 13 pensji w benefitach?

Emeryturaaa...
@ziomek

Tak. Działa to tak samo jak z emeryturą. Jest 13 i 14 nawet! A jak dobrze się zakręcisz to będą Ci po prostu płacić za piękne oczy, serio nie zmyślam. Mieszkanie kupią, Dowbor je wyremontuje, Rozenek posprząta, żyć nie umierać

brak
Przebieg rekrutacji

Proste pytania,ale brak informacji zwrotnej po przeprowadzonej rozmowie.Szkoda czasu i pieniędzy na dojazd.

Pytania

Proszę coś o sobie opowiedzieć,o swoim doświadczeniu.

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Nie dostałem pracy

Sad_Kenorczyk

Dział IT już działa, także po co te pokrętne pytania ? Swoją drogą ciekawa zmiana narracji. Nagle stajemy okoniem wobec krytycznych uwag? To jest ta polityka firmy "otwartego dialogu" i podejścia "anty mobbbingowego" ? Mówić można, ale tylko dobrze ? Ciekawe.

tymek

Nadal jest aktywna oferta na specjalistę ds. sprzedaży?

Rafi

Cześć, widzialem w ogłoszeniu dla specjalisty ds. zaopatrzenia ze oferowany jest system wdrożenia na stanowisko. ocenicie go?

damian

Dużo osób jeździ z firmy na wyjazdy weekendowe jako specjalista Ds. Sprzedaży?

Becia

Cześć w ogłoszeniu dla handlowca piszą o samodzielnym pozyskiwaniu nowych klientów w danym obszarze. To oni nie dadzą żadnej bazy na start ani w niczym nie pomogą?

@Becia

Nie,. samemu musisz poszukac klientow.

@anonim

Skąd o tym wiesz? Byłeś, próbowałeś? Jest baza klientów na której możesz pracować, ale dodatkowo sam szukasz i pozyskujesz nowych klientów.

hanka

Wpadła mi w oko swego czasu oferta dla specjalista ds. szkoleń. Co się kryje pod enigmatycznym "funduszem socjalnym"?

@hanka

Firma nikogo nie szuka, nie ma ofert pracy bo nie ma kasy. Nie zatrudniamy na ten moment.

Artur

Zauważyłem w ofercie dla specjalisty ds. obsługi klienta wzmiankę o elastycznym czasie pracy. Mogę liczyć na dopasowanie grafiku do własnych preferencji?

Ola

Zastanawiam się, jak długo jeszcze będziemy trwać w takim kryzysie. Cała sytuacja wygląda dramatycznie – kredyty, brak rezerw, miesiąc w miesiąc brakuje pieniędzy. Czy naprawdę potrzebujemy kolejnych tabelek od (usunięte przez administratora), aby zrozumieć, że czas na działania minął? Mam wrażenie, że uczymy się tylko złych praktyk, zwłaszcza z działu HR, który, zamiast pomagać, pogłębia problemy. Jak można nie dostrzegać, że przy takim zarządzaniu sytuacja tylko się pogarsza? Czas na refleksję i konkretne decyzje!

Ola ma racje, jest źle zarządzana firma.. jest duzo, za duzo osob. Polowa mniej a firma będzie lepiej funkcjonować. Po co tyle działów? Niektóre można połączyć i zmniejszyć ilość niepotrzebnych pracowników. Kryzys ma branża OZE bo rynek nasycony.

Ehh
@anonim

Skoro tyle ludzi tutaj twierdzi, że w firmie jest za dużo osób i tak was to boli, to czemu sami nie odejdziecie? Pewnie wy tu jesteście tymi wyjątkowymi i najbardziej kompetentnymi i bez was firma upadnie?

NieKpij
@Ehh

Ty poważnie oczekujesz od kogoś, że będzie się zwalniał, bo zatrudniliscie swego czasu pełno niby specjalistów od niczego, którzy nie dodali żadnej wartości, a zwalniacie teraz na potęgę innych ? Typowy HR Keno.

Tymek

W firmie na stanowisku Regionalny Przedstawiciel Handlowy jest przyznawany awans za dobre wyniki?

Kondzio

W jakim sensie walczą o przetrwanie? W ogłoszeniu dla handlowca piszą wprost ze dają atrakcyjne wynagrodzenie wzbogacone o system premiowy więc chyba nie o kasę chodzi

XD
@Kondzio

Tak chodzi o kasę, firma daje kase na prawo i lewo ale nie pracownikom. Zwolnią cię po miesiącu. Ta firma upada. Zamknie się do roku czasu na 100%. Ponad to branża PV to (usunięte przez administratora) ktore zaraz plajtnie.

Wojtek
@XD

Wydaje mi się, że siejesz niepotrzebną dezinformację i tworzysz plotki. Każdy wie, że to firma handlowa - i jej kondycja uzależniona jest od sprzedaży. W 2023 r było gorzej niż w latach poprzednich ale to nie znaczy, że firma znajduje się na skraju bankructwa. Firma ma zapasy finansowe z lat poprzednich a jej obrót w 2023 ( prawie 1 mld!) to też nie byle co. Jestem zdania, że do roku czasu firma wróci do ekstra kondycji (usunięte przez administratora)

Uciekaj
@Wojtek

(usunięte przez administratora)firma jest w fatalnej kondycji taka prawda. To czemu są zwolnienia co chwile? Kadra sama mowi że są redukcje bo nie ma kasy. Na nic nie ma kasy. Na premie, na podwyżki. Wiceprezes wiedział kiedy uciec z tego bagna. Firma handlowa. Okej.. jak ma ciągle straty, zero zysków;) ponad to, ta branża upada, ludzie nie chcą tego, a rynek się nasycił. Pracuję w tym bagnie, ale mam nadzieję na znalezienie czegoś lepszego, niż ta atmosfera która aktualnie panuje jak i marne zarobki.

Wojtek
@Uciekaj

Absolutnie się nie zgadzam. Spójrz na jawne sprawozdania finansowe spółki za ostatnie 4 lata. Porównaj zysk, i rzekome ciągle straty i wtedy pisz komentarz bo siejesz ferment i plotki.

Uciekaj jak najdalej
@Wojtek

Wiem ile firma na długów, jak i Kensol i Welders ;) nikt glupi nie jest. O zagranicy nie wspomne. Nie moja to sprawa. Życzę firmie jak najlepiej jednak to co się dzieje nie zachęca do pracy. Atmosfera beznadziejna.. zarobki też nie są rewelacyjne. Premii nie ma od dawna. Zwolnienia są - stabilności zatrudnienia brak wiec mam czekać aż Pani K i Pani A przyjdą mnie zwolnić za nic? Kiedyś Keno było super, ale teraz.. osobiście nie polecam nikomu.

Monika

Rzuciła mi się w oczy oferta dla specjalisty ds. sprzedaży stacjonarnej i ciekawi mnie onboarding. Czy faktycznie gwarantują system wdrożenia na stanowisko?

Taaaa
@Monika

System jest taki że przyjdziesz i jak się sama nie dowiesz to nikt cie nie przeszkoli jak nalezy

Rysiek

Czy firma daje jakieś zniżki na firmowe produkty?

Agnieszka

Czy warto składać CV? Chodzą słuchy o grupowych zwolnieniach. Czy to prawda?

szeregowy
@Agnieszka

Warto, w firmie są potrzebne wartościowe osoby.

@szeregowy

Dziękuję:) czyli pogłoski o zwolnieniach to nieprawda? Nie ma powodu do obaw?

szeregowy
@Agnieszka

Generalnie struktura w ostatnim roku się rozrosła a nie przełożyło się to na obroty. Można powiedzieć, że jest to lekka korekta. Nie ma powodów do demonizowania tematu. Osoby pracowite, zaangażowane są w dalszym ciągu bezpieczne i zadowolone.

@szeregowy

Czuję, że włożyłam kij w mrowisko, nie taki był mój zamiar. W aktualnej firmie zwolnienia, które mają miejsce, spowodowane jak wspominasz "lekką korektą" (ale wynikające z działania z firmy) są traktowane jako porażka przedsiębiorstwa. Chyba już wiem wszystko, co chciałam wiedzieć. Dziękuję.

@szeregowy

Panie @szeregowy widzę, że Pan zdecydowanie szeregowy. Struktura się rozrosła,owszem, o dublujące się stanowiska, kierowników kierowników,wsparcie wsparcia sprzedaży i Bóg wie ilu "specjalistów" i to takich, dzięki którym obroty się nie zwiększyły. Proszę dodać do tego budowę potężnej siedziby dla tych wszystkich "specjalistów" i "struktury", brak premii od długiego czasu i nie, to nie są "lekkie korekty".

Zwolnienia się dopiero zaczną, to początek tej niekończącej się przygody. Tak to jest dyrektor ma dyrektora.. Prezes nie ma pojęcia jak bardzo jest kiepsko. 50% pracowników nie ma w tej firmie najmniejszego sensu. Panowie brygadziści z jednego końca magazynu na drugi, śmiechu nie ma końca, kierownicy nie robią toralnie nic ważne że na koncie siw zgadza. Ale może kiedyś będzie lepiej kto wie.

Daria

Racja. Jest wiele osób które nie robi nic. Większość symuluje PRACĘ a potem efekty mizerne.

@Daria

W każdym dziale, od HR,przez logistykę, po głównie sprzedaż, której brak, jest zdecydowanie za dużo ludzi. Każdy ma osobne zadanie w tych działach,bo jak to, by mieć więcej niż jeden obowiązek. Zwalniane są osoby, które są gdzieś na końcu tej struktury,gdzie to te osoby biurowe powinny zapewniać pracę. Z tym,że ich nikt nie rozlicza. Ciastko,kawka,pogaduchy,ale spróbuj coś załatwić pilnego od ręki, to wszystko przeleci,przez każdy dział, nim znajdzie się kompetentna osoba.

Domi
@Struktura

Oczywiście że w każdym dziale jest za dużo osób, logostyka? bardzo dużo osób patrząc na to, ze roboty nie ma, reklamacje to samo osób więcej niż roboty, marketing czy IT to już wcale, ludzi się tam mnoży a roboty jak nie było tak nie będzie, dział handlowy niby jest ale nie istnieje tak samo jak sprzedaż w tej firmie.. techniczny, zaopatrzenie, skrzynki, niektóre działy można połączyć w jedno i zmniejszyć ilość bezsensownych miejsc.. może warto pozwalniac tych, którzy nic nie robią, zostawić tylko potrzebne osoby, ktore dobrze wpłyną na firme.

Struktura

Dwóch brygadzistów na zmianie, przy jednoczesnie kilku "team leaderach" i raptem kilkunastu osób na zmianie, też raczej potrzebne nie są, biorąc pod uwagę ich zaangażowanie. Komuś po prostu dobrze peron odjechał, przy obsadzaniu taka ilością "specjalistów" na niemal każdego działu tej firmy.

Struktura

Tak się kończy obsadzanie dobrze działającej firmy szeregiem "specjalistów" o marnej jakości z zewnątrz,a usuwanie osób, które, ja dobrze znają/ły. Nie od dziś wiadomo,że w Keno lepiej zatrudnić nowego,niż awansować czy przenieść kogoś,kto się na czymś zna. Takich kwiatków jest dużo,dużo więcej, ale cytując klasyka "po co o tym mówić,to niedobra jest".

Daria
@Struktura

Tu się zgadzam. Ostatni rok to usuwanie ludzi wartościowych. Stanowiska kierownicze obsadzane są z przypadku a z dyrektorow połowa do niczego się nie nadaje to i tak cud że to funkcjonuje jeszcze.

@Daria

Kierownicy z przypadku w Keno tylko tacy, nikt tam pojęcia nie ma jak być dobrym kierownikiem, może jeden/dwoch by sie znalazlo co mozna ich nazwac faktycznie kierownik, poza tym same d n o.

KenoO

Marzena

Wspominaliście w wątku o zwolnieniach i mnie to zaniepokoiło...planowałam aplikować na Commercial Manager ds. Instalacji PV. Te rotacje wynikają z niestabilności finansowej, zadłużeń firmy czy innych czynników?

Lepiej nie...
@Marzena

Firma jest bardzo zadłużona:) a to stanowisko szczerze jest bez sensu, jak większość z nich, kto je wymyśla? Nie mam pojęcia. Aplikuj. Jak popracujesz 3 miesiące to będzie dużo, na prawde. Firma na długi, stanowiska wymyslane na siłę, kasa jest ale na (usunięte przez administratora) taka prawda. Szczerze odradzam.

Zaineresowany

Czy ktoś z pracowników może podpowiedzieć jak wyglądają zarobki PH i KAM ? Byłbym zainteresowany pracą w KENO tylko nie wiem czy w ogóle zawracać sobie głowę.

Seba
@Zaineresowany

Jeśli chodzi o kwestie zarobkowe to właśnie są podpisywane aneksy podwyżkowe w całej firmie. Są one na poziomie 7/8 procent, gdzie poprzednia podwyżka była rok temu. Więc odpowiedź o kwestie oplacalności porównując do innych firm można wyrobić sobie samemu. Firma jest ewidentnie w trudnym okresie... albo przestała potrafić doceniać pracowników.

Darek
@Seba

Albo jedno i drugie? Premii jak nie było tak nie ma.

@Darek

i nie będzie bo z czego jak nie ma sprzedaży wiecej ludzi w biurach siedzą i nic nie robia a magazyn (usunięte przez administratora) a ci siedzą i nosy w telefonach po co tyle osób biurowych? nie mają co robic to do zwolnienia kiedyś bylo ich mniej i trz firma dala radę nawet lepiej niż teraz

Maryśka

Dwa lata temu wspominaliście że nie ma żadnych benefitów. Patrzyłam na ofertę dla regionalnego doradcy klienta. Tam jest mowa o np.dodatkowym urlopie, jubileuszach czy programie rekomendacji. Na co można liczyć?

Agatka

Hejka. Myślę o złożeniu dokumentów na młodszego specjalistę ds. zakupów. Tak się składa, że nie trzeba mieć doświadczenia, co mi na rękę. Opowiecie mi o pracy na tym dziale? jaka jest atmosfera i jak może wyglądać przykładowy dzień z pracy?

A taki specjalista ds. HR to na jakim stopniu w hierarchii teraz może się utrzymywać? Piszecie o słabszych podwyżkach, mnie w takim razie interesuje to jak doceniany jest sam dział rekrutacyjny, bo widzę, że jest oferta ale przypisem, że to o zastępstwo. Czy w ogóle będą szanse żeby potem dali mi inne stanowisko czy jednak nie ma sensu się zgłaszać?

Zostaw merytoryczną opinię o KENO Sp. z o.o. - Gliwice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w KENO Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy KENO Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 93.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w KENO Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 63, z czego 13 to opinie pozytywne, 29 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy KENO Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w KENO Sp. z o.o. napisali 2 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

KENO Sp. z o.o.
  • Ignacego Daszyńskiego 609
    44-151 Gliwice
  • NIP: 6312671983 REGON: 367870863
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)