1. Bardzo niska wypłata 2. Praca po 10 godzin dziennie + nadgodziny bezpłatne + bezpłatne soboty 3. Czasami praca była po 14 godzin dziennie + soboty - CHORE - wszystko w ramach 8-godzinnego etatu. 4. Brak podwyżki, dodatków, rozwoju 5. Kierownicy branżowi mają kilka budów i nie ogarniają spraw i problemów na tych budowach 6. Oferują złote góry a wychodzi... (usunięte przez administratora)
To wszystko prawda. UNIBEP zmusza do pracy zdecydowanie ponad 10 godzin dziennie + soboty i inne wolne dni. To wszystko za free. Jak dobrze się "zakręcisz" to czasem uda Ci się odebrać wolny dzień lub przyjść później. Ale w UNIBEP wyrobione nadgodziny szybko ulegają przedawnieniu i dosłownie po kilku tygodniach już nikt "nie pamięta" ze pracowałaś dłużej. Uciekać od tej firmy
1. inżynier budowy bez delegacji nie zarabia nawet 4tys. netto 2. nie można. Odmowa = zwolnienie, każdy tak pracuje 3. jw. jest betonowanie i musisz zostać, jest Twoja sobota i musisz przyjść, wszystko bezpłatnie, "w cenie" 4. Odeszłam przed, nie wiem 5. Niekoniecznie, chodzi o wyzysk, lepiej zapłacić jednemu niż czterem, a jakoś to i tak będzie 6. miały być szkolenia, kursy i rozwój, nie było nic. O jakichś dofinansowaniach na rozwój kwalifikacji nawet nie wspominam
To nie są podwyżki, które daje rząd. Firma je płaci albo nie. Unibep dał takie podwyżki jednak w moim przypadku jest to mniej niż inflacja.
Święta racja. Na rozmowie zapewniają że praca tylko po 8 godzin a już pierwszego dnia każą zostać po godzinach. Praca po 12 godzin dziennie. Wyzysk i tragedia jeśli chodzi o szacunek do ludzi którego brak. Nadgodziny bezpłatne. To (usunięte przez administratora) a nie zakład pracy. Wielkie rozczarowanie.
Te 12h to jakaś ściema, zdarzają się betonowania, ale to nie jest codziennie, a nadgodziny przecież są płatne. Polecam zweryfikować wszystkie wątpliwości na rozmowie rekrutacyjnej, ewentualnie znaleźć jakieś rzetelne źródło informacji wśród znajomych którzy pracują w unibepie, aniżeli słuchać takich bzdur wyssanych z palca.
Tak za nadgodziny masz zapłaconet ryczalt 500 zł na rękę, wcześniej jak po 10 h nie wyjdziesz z pracy czyli średnio 21dni w miesiącu razy 2h = 42h. Teraz 500 zł podziel na 42 wychodzi 11,90 za godzine. Zdarzają się betonowania???, Haha "Dzień bez betonowania u Unibepie to dzień stracony...." Chlopie miałem po 240 godzin w miesiącu ktorych nie odebralem. Wystarczy spojrzeć na to, że ciagle kogoś szukają i samemu pomyśleć....
UNIBEP S.A. otrzymała drugie miejsce w złotej setce w kategorii "najlepszy pracodawca". Nagroda ta świadczy o tym, że firma jest dobrym pracodawcą. Jak pracownicy oceniają tę nagrodę? W jaki sposób UNIBEP S.A. dba o rozwój pracowników i ich docenia?
Nagrody są tylko na wyższych stanowiskach, zwykły robotnik musi na nich pracować, czasami robi się za dwóch, czasami brygadziści nie mają pojęcia o robocie, ale premia mają duże, a my???
Pracowników decenia sie w taki sposób że pracujesz po 10 godzin i nadgodziny możesz sobie odebrać....... Ale kiedy tego nikt nie wie.......
Byłam specjalistą ds kadr i płac w firmie, która jakiś czas temu miała 1 miejsce w kategorii najlepszy pracodawca i inne wyróżnienia (ściany były obwieszone dyplomami) a z dokumentów wynikało, że ponad 90% pracowało za minimum krajowe, reszta, z nadgodzinami szła pod stołem. Tydzień pracy od poniedziałku do piątku u wszystkich, a biuro otwarte w soboty. Co więcej, kiedyś pracownik przyszedł po zaświadczenie do jakiegoś kredytu, a nie było go na żadnych dokumentach. Gdy zapytałam o sytuację szefa, powiedział, że się dogadali na pracę na czarno. Pracownik twierdzi, że tylko na pierwszy miesiąc. Potem wypełniał dokumenty do zatrudnienia, podpisywał odbiór wynagrodzenia z kasy, wypisywał urlipy i zlecał by pracodawcą rozliczał za niego PIT roczny, a nie był formalnie zatrudniony czwarty rok...... Pracodawca roku.... Nie mówię, że tak jest i tutaj, ale że może być.
@Anika Świetna historia. Wstęp, rozwinięcie i zakończenie. A wszystko nie związane z tą firmą. Co chciałaś uzyskać tą opinią ?
z racji podejscia tych ludzi do kandydata nie mozna nic dobrego powiedziec o tej firmie
Nic dobrego nie powie nikt kto miał do czynienia z tą firmą. Ludzi traktują jak (usunięte przez administratora)do roboty, obiecują złote góry a potem wychodzi ze obiecane warunki pracy nie mają nic wspólnego z rzeczywostoscia. Dręczenie ludzi psychiczne na porządku dziennym. Szybciej się z tamtąd ucieka niż przychodzi. Ze prezesi się na to godzą. W końcu naiwniakow wam zabraknie do roboty
Firma kreuje się na ogólnopolską, ale mentalność Bielska zostaje we krwi. Pozdro dla tych co przyczyny zwalniania się pracowników chowają pod dywan. HR to krety.
To nie zwolnienia a wymiana kompetencji. Wyjdzie to firmie na dobre. Jest nowy prezes. Budujemy nowy zespół
Prezes może i nowy ale (usunięte przez administratora) zostaje ten sam. Układowcy, ludzie na najniższych szczeblach są nie istotnie ważne żeby kasa się zgadzała przy jak najniższych kosztach. Budujecie zespół kosztem szarych pracowników.
Pracy dużo i w odpowiednim natężeniu, ale zarobki nie powalają. Na wlasną rękę idzie wyciągnać 2x to co tutaj proponują. Na początek żeby podłapać doświadczenie spoko robota, ale potem warto myśleć o działaniu poza firmą ;)
W Unibep miałem praktyki wakacyjne na budowie w Warszawie. Jestem w trakcie studiowania kier. Budownictwo. Wiele się na praktykach nauczyłem ale najbardziej zapamiętałem rady Kierowników Robót którzy w Unibep pracują od lat. Doradzili abym się w tej firmie nie zatrudniał i nie przyjmował żadnej oferty od HR. Opowiedzieli jak tu jest naprawdę. Jestem im za to bardzo wdzięczny!
MINUSY: Żenujące podejście do pracowników. Zachowanie jakby praca w tej firmie to największy zaszczyt jaki spotkasz w życiu, dlatego powinieneś przez cały czas uważać się za głupiego, bo nie zasługujesz na miejsce pośród wybranego grona.. PLUSY: na aktualne realia budowy, rozsądniejsze godziny pracy w porównaniu do innych wiodących firm budowlanych.
Wszystkim podwykonawcą zalegają z płatnościami nawet po 3 miesiące
To w jaki sposób są traktowani kandydaci woła o pomstę do nieba. Brak szacunku, szyderstwo, traktowanie przedmiotowe. Wystarczający sygnał aby dystansować się od takich firm ! Chwalą się, że są jedną z największych firm w Polsce w branży budowlanej. Brak świadomości tego dyskredytuje cie na starcie. To jest nienormalne.
Pracował tu ktoś jako Specjalista ds. ofertowania?? I krótkie pytanie, dają tam prace od zaraz. Czyli ile dni od odpowiedzi od firmy można podjąć pracę? I jeszcze jak szukają wielu kandydatów, to wiecie, czy te osoby dostają na start taką samą kasę skoro razem zaczynają pracę, czy inną pensję?
Nie polecam tam pracy zniszczą cie psychicznie. (usunięte przez administratora) na porządku dziennym brak szacunku do pracownika a pieniądze śmieszne. Pracujesz po 10 godzin gdzie każda nadgodzina nie płatna.
Nie polecam młodym. Mentalność pracodawcy z innej epoki. Brak perspektywy rozwoju. Kolesiostwo i zamknięty układ.
Brak perspektywy na rozwój? macie w ogóle jakieś odniesienie? jeszcze niedawno chyba tu pisali, że nowy zespół ma być budowany, to nie jest jakiś krok w przód? Szukają po innych kwalifikacjach? Jakie kompetencje teraz są dla nich ważne?
żadne.....nowy zespół to znaczy prezesi i kierownicy swoich ściągają a starzy albo do zwolnienia albo siedz cicho bo inaczej zostaniesz zwolniony.....nie warto sobie (usunięte przez administratora) zawracać
Czy może ktoś podzielić się wrażeniami z pracy w firmie UNIBEP S.A.?
Hej, zależy skąd pochodzisz i jak bardzo jesteś potrzebny firmie, jaki masz stopien pokrewieństwa i układy w firmie... Albo jesteś (usunięte przez administratora) i masz plecy bądź układy albo jesteś frajerem który robi za parobka, który pracuje po 10 godzin to standard plus betonowania, soboty.... W zamian dostajesz ryczałt za godziny nadliczbowe 500 zł brutto i jesteś karmiony frazesami : jesteśmy uni wielcy, uni fajni, uni zajebisci, a w rzeczywistości unifrajerami. Poczta o procesach sądowych później, o łamaniu praw pracowniczych, o pustych frazes ach dotyczących BHP... To że firma należy do porozumienia firm BHP to wcale nie znaczy że ich przestrzega. Ścieżka kariery szybka bo łatwo zwalnia się miejsce dla ludzi niewygodnych, firma uni (usunięte przez administratora) ????
Jakie prawa są łamane? Przede wszystkim prawo do godności i szacunku. Nie szanuje się tu ludzi. Pracowników traktuje się jak (usunięte przez administratora) rzucając teksty typu jak coś się nie podoba to nikt cie tu nie trzyma. Poniżanie, odbieranie godności, wmawianie że jesteś nikim. Taki tu panuje porządek dnia codziennego. Moja sugestia omijaj ten zakład szerokim łukiem.
Pierwsze wrażenie po wejściu do firmy...... (usunięte przez administratora) tylko budynek z zewnątrz jest ładny i tyle. Po kilku miesiącach pracy nerwica, załamanie nerwowe i jeden wielki dół.
Wiecie może, czy w UNIBEP S.A. szukają chętnych na staż?
Kiedy w firmie podwyżki inflacyjne??? Wszystko w górę, zysk netto w górę a podwyżki pracownikom???
Nie wiem. Ale przy tych szalajecych cenach mogli by ludziom coś dać, podzielić się tym zyskiem netto, nikt nie mowi o jakiś bagatelnych ale chociaż parę złotych, gdzie wszystko w górę, prąd, kredyty, czynsz za mieszkanie, opał... Góra zarabia miliony podwyżki im nie straszne a dla szarego pracownika każdy grosz się liczy... Jak żyć?
A po co dni wolne? Lepiej pracować i coś zarobić, a nie wolny dzień, wtedy to nic nie zarobisz. Lepiej pracować i dostać pieniadzą i podwyżki też by się przydały w tym trudnym czasie dla ludzi bo dla firmy zgodnie z zyskami to nie trudny czas
Unibep… Rozmowa kwalifikacyjna odbyta (dział gwarancji) odpowiedź w ciągu tygodnia (tak mówili), brak odpowiedzi, więc dzwonię (po dwóch tygodniach) – Młodszy specjalista ds. rekrutacji – słyszę w słuchawce „Referencje pozytywne jutro oddzwonię z propozycją pracy”. Minęło dwa dni, nikt nie oddzwonił… więc znów dzwonię. Dwa razy odrzucone połączenie. Tak zakończyła się moja przygoda z Unibepem, a wystarczyło powiedzieć, napisać – „nie spełnił pan naszych oczekiwań”.
Pani Emilio, wytłumaczyć próbują się winni.
Płaca za granicą ponirzej minimalnej za granią plus podwujne opodatkowanie zakwaterowanie pod psem wymagania wielkie w Polsce minimalna 18.50 nie polecam
Czy ten podstarzały majster jeszcze pracuje? Ten co ciągle krzyczy, pracował w Warszawie
Cześć, Jak oceniacie prace w unibepie dla inżyniera budowy na początku na 3 miesiące próbne ?
Pracuję w Unibepie od 8 lat. Dostałem się na stanowisko kier. robót po zwykłej rozmowie kwalifikacyjnej bez znajomości i koniugacji. Awansowałem na zastępcę kier. bud potem kier. bud. Jestem zadowolony z pracy. Trafiają się fajne premie obiektowe. Pracuję w środowisku normalnych ludzi. Nie zamierzam zmieniać pracy.
A ja pracowałem w tej firmie od 16 sierpnia 2007 do 26 czerwca 2020 (ostatni dzień roku szkolnego = pierwszy dzień wakacji 2020), kiedy to ten wspaniały, uczciwy - bo z Kodeksem Etycznym pracodawca "ręcami" Pana Kierownika Biura Audytu i Kontroli Wewnętrznej, po blisko 13-latach, w mojej subiektywnej opinii - solidnej pracy, wbił mi nóź w plecy jak .... ktoś kiedyś 17 IX ... Z Unibep jestem od lipca 2020 roku w sądzie pracy i procesy te potrwają jeszcze, w mojej, ponownie subiektywnej opinii, jeszcze długie lata. A dla wszystkich niezadowolonych z zachowania pracodawcy sygnalistów - dobra rada "wujka SFK": nigdy się nie poddawaj w sprawach gdzie naruszają Twoją godność i wartości na jakie się powołują!!! Zainteresowanych kontaktem ze mną i zorganizowaniem porządnego związku zawodowego w Unibep S.A., który ukróci zachowania pracodawcy godzące w godność pracowników zapraszam w dniu 26 października 2021r. na godzinę 10.00, przed salę rozpraw w Sądzie Okręgowym w Białymstoku - ul. M. Skłodowskiej-Curie 1, Sądzie Pracy, gdzie zapadnie pierwszy z prawomocnych wyroków w moim sporze z Unibep S.A. O kolejnych terminach i sygnaturach takich spraw będę Was informował na dedykowanej Unibep stronie www, którą właśnie przygotowuję zarówno jako akcjonariusz jak i były pracownik Unibep S.A., który chce dla tej spółki jak najlepszego prosperity. SFK
a kiedy strona tworzona przez Pana będzie działać i jaki jest adres...? Może być pomocna przy podejmowaniu ostatecznej decyzji o zatrudnieniu u tego pracodawcy
Pierwszy prawomocny wyrok z pisemnym uzasadnieniem Sądu, w którym UNIBEP został przez Sąd Pracy ukarany za naruszenie przepisów prawa już mam. Udostępnię jego treść każdemu, kto chce poznać treść tego wyroku i uzasadnienia - wystarczy napisać: Skoro sąd twierdzi, że Unibep łamie prawo w moim przypadku (pracownik z 13-letnim stażem), to sami oceńcie jak traktuje ta firma osoby z krótkim stażem pracy i nie oczekujcie, że zostaniecie potraktowani inaczej.. Pracuję nad złożeniem skargi kasacyjnej do Sądu Najwyższego aby ukaranie Unibep w tym pierwszym procesie nie skończyło się tylko odszkodowaniem dla mnie w pieniądzu ale i przywróceniem mnie do pracy abym w przyszłości mógł pomagać pracownikom. W lutym 2022 rusza drugi proces z mojego powództwa przeciwko Unibep w sądzie pracy, który merytorycznie dotyczy zjawisk jakie są opisywane w Waszych opiniach na tej stronie. I będzie jeszcze co najmniej jeden - w sądzie cywilnym. Na stronie www, którą udostępnię będą wszystkie prawomocne wyroki. Potrzeba tu czasu z uwagi na w/w działania.
Ponad miesiąc temu prosiłem o udostępnienie wyroku i ............... nic. Może SFK weź co zasądzone i nie wracaj do firmy, bo coś mi się wydaje, że nic dobrego nie zrobisz.
jakoś mi nie wychodzi aplikacja. Duza firma ale wyjątkowo nieciekawi dział osób rekrutujących.
Czy na stanowiska kierownika robót, kierownika budowy itp. przysługuje samochód? Jeśli tak to jaka flota? Gdzie dokładnie w Gdańsku Piecki-Migowo ma powstać nowy obiekt na 290 mieszkań?
kto kontroluję tą firmę przy budowie płotu dla żubrów?
Odpowiedz Sygnaliście i załóż darmowe konto Compliance Officera
Skorzystaj z usługi GoWhistle i porozmawiaj z autorem wpisu. Dowiedz się więcej o usłudze GoWhistle tutaj.
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Zostań Sygnalistą w UNIBEP S.A. - Bielsk Podlaski
Firma nie ma zarejestrowanego Compliance Officera. GoWork oraz GoWhistle nie zobaczą treści Twojego zgłoszenia! Dzięki nam będziesz miał gwarancję, że firma otrzyma Twoją informację o chęci zgłoszenia sygnału.
POTWIERDŹ EMAIL
Dziękujemy za zgłoszenie nieprawidłowości w UNIBEP S.A.
Zgłoszenie sygnału wymaga weryfikacji. Prosimy o zapoznanie się z treścią przesłanej wiadomości na Twój adres e-mail i potwierdzenie. Po poprawnej weryfikacji poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Nie otrzymałem e-maila, wyślij ponownieZarejestruj Compliance Officera
i odpowiedz bezpłatnie sygnaliście
POTWIERDŹ EMAIL
Aby zarejestrować darmowe konto Compliance Officera, musisz jeszcze potwierdzić adres e-mail.
Wysłaliśmy wiadomość z linkiem aktywacyjnym na podany przez Ciebie adres. Po naciśnięciu w niego, poinformujemy Cię o kolejnych krokach.
Skontaktuj się z nami
Pracodawco, skorzystaj z naszych usług
Dzięki nam, Twój sygnał dotrze do Pracodawcy!
Etap 1 - Zgłaszasz nieprawidłowość w firmie
Etap 3 - Pracodawca udziela odpowiedzi
- sygnalista informuje, czy problem został rozwiązany
- dostajesz możliwość upublicznienia sygnału
- dostajesz możliwość podziękowania pracodawcy
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Na podany adres e-mail wysłaliśmy wiadomość z prośbą o potwierdzenie subskrypcji (RODO)
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Chcesz być na bieżąco z odpowiedziami?
Zapisz się na powiadomienia o nowej opinii już teraz
Psst! To jeszcze nie koniec!
Potwierdź swoją subskrypcję!
Odbierz maila
Potwierdź subskrybcję
Kliknij w link potwierdzający subskrypcję w mailu i bądź na bieżąco!
Dziękujemy za wypełnienie formularza zarobków.
Znajdź firmę
Zapisz się na powiadomienie o nowej opinii już teraz!
Zapisz się na powiadomienie już teraz
Otrzymuj powiadomienia na temat firmy
Jak się pracuje w UNIBEP S.A.?
Zobacz opinie na temat firmy UNIBEP S.A. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 20.
Jakie są opinie pracowników o pracy w UNIBEP S.A.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 12, z czego 2 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 5 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
- 3 Maja 19
17-100 Bielsk Podlaski - NIP: 5430200365 KRS: 0000231271
(real users)
- GoWork.pl 3 103 758
- LinkedIn.com 2 913 894
- Pracuj.pl 2 743 308
- OLX.pl 2 427 246
Realizacja projektów budowlanych - Bielsk Podlaski i okolice
- Modern House Sp. z o.o.
- Usługi Budowlano-Elektryczne B.K.Oświecińscy Krzysztof Oświeciński
- Kas-Bud Usługi Remontowo-Budowlane Bogusław Ponichtera
- Aliant Building Company Karczewski Marcin & Stanisławiuk Kamil sp.j.
- Mich-Bud Michał Góralczuk
- Miel-Bud Krzysztof Ofman
- KMB System Krystian Modzelewski
- UNIBEP S.A.
- Builder Mirosław Topczewski
- Usługi Remontowo-Budowlane Andrzej Antoniuk
Obowiązek informacyjny przedsiębiorcy
Szanowny Przedsiębiorco!
Poniżej znajdują się informacje na temat przetwarzania Twoich danych osobowych przez GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o.
- 1. Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?
- Administratorem Twoich danych osobowych jest GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Wirażowa 124 A, 02-145 Warszawa.
- 2. Jak skontaktować się z wyznaczonym w GoWork.pl Inspektorem Ochrony Danych?
- Przestrzeganie zasad ochrony danych w GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. nadzoruje wyznaczony Inspektor Ochrony Danych, z którym możesz skontaktować się poprzez adres e-mail: iod@gowork.pl
- 3. W jakim celu oraz w oparciu o jaką podstawę prawną przetwarzamy Twoje dane osobowe? Jak długo przechowujemy Twoje dane?
- W zakresie swojej działalności zajmujemy się pozyskiwaniem informacji na temat sytuacji panującej w przedsiębiorstwach. Umożliwiamy Użytkownikom Serwisu zapoznanie się z opinią oraz dokonanie oceny przedsiębiorcy, w szczególności jego wiarygodności i rzetelności jako pracodawcy lub partnera biznesowego.
Kategorie osób | Cel przetwarzania | Podstawa prawna | Retencja danych |
---|---|---|---|
Osoby fizyczne prowadzące własną działalność gospodarczą | Utworzenie i udostępnienie profili przedsiębiorców w serwisie GoWork.pl, w celu umożliwienia zapoznania się z opinią oraz dokonania oceny przedsiębiorców. | art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora - prowadzenie portalu internetowego umożliwiającego jego użytkownikom wyrażanie opinii o przedsiębiorcach) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes osób trzecich - możliwość zdobycia przez przedsiębiorców opinii na swój temat przydatnych do podnoszenia jakości warunków pracy oraz polepszania wizerunku) art. 6 ust. 1 lit. f) RODO (prawnie uzasadniony interes administratora lub osób trzecich – ustalanie, dochodzenie roszczeń, obrona przed roszczeniami związanymi z prowadzoną działalnością gospodarczą) | Dane będą przetwarzane do momentu wniesienia skutecznego sprzeciwu, z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją osoby, której dane dotyczą, a następnie, po wniesieniu sprzeciwu dane będą archiwizowane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń. Po wskazanym wyżej okresie dane osobowe będą usuwane lub anonimizowane. |
- 1. Komu przekazujemy Twoje dane osobowe?
- Odbiorcami Twoich danych osobowych będą podmioty świadczące usługi na rzecz GoWork.pl Serwis Pracy Sp. z o. o. (w szczególności usługi takie, jak obsługa systemów informatycznych) oraz GoWork.pl Andrzej Kosieradzki, a także podmioty upoważnione do odbioru danych na podstawie przepisów prawa.
- 2. Jakie jest źródło pochodzenia Twoich danych?
- Twoje dane pozyskaliśmy ze źródeł publicznie dostępnych, takich jak: Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej (CEIDG), inne publiczne rejestry, strony internetowe.
- 3. Jaki jest zakres danych osobowych, które przetwarzamy?
- Przetwarzamy Twoje dane osobowe w zakresie obejmującym: dane teleadresowe (takie jak: imię, nazwisko, nazwa firmy, adres siedziby firmy), dane kontaktowe (takie jak: adres email, numer telefonu).
- 4. Jakie przysługują Ci prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych?
- Zapewniamy realizację Twoich uprawnień wskazanych poniżej. Możesz realizować swoje prawa przez zgłoszenie żądania na adres e-mail: iod@gowork.pl
Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych | Masz prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli przetwarzamy Twoje dane w oparciu o nasz prawnie uzasadniony interes. Jeżeli Twój sprzeciw okaże się zasadny i nie będziemy mieli innej podstawy prawnej do przetwarzania Twoich danych osobowych, usuniemy Twoje dane, wobec wykorzystania których wniosłeś sprzeciw. |
Prawo do usunięcia danych | Masz prawo do żądania usunięcia wszystkich lub niektórych danych osobowych, jeżeli:
Prawo do ograniczenia przetwarzania | Masz prawo do żądania ograniczenia wykorzystania Twoich danych osobowych, gdy:
Prawo dostępu do danych | Masz prawo uzyskać od nas potwierdzenie, czy przetwarzamy Twoje dane osobowe, w związku z tym masz prawo:
Prawo do sprostowania danych | Masz prawo do sprostowania i uzupełnienia podanych przez siebie danych osobowych. Masz prawo żądać od nas sprostowania nieprawidłowych danych oraz uzupełnienia niekompletnych. |
Zgłaszania skarg | Jeżeli uważasz, że Twoje prawo do ochrony danych osobowych lub inne prawa przyznane Ci na mocy RODO zostały naruszone, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (www.uodo.gov.pl). |