Opinie o GfK Polonia Sp. z o. o. w Warszawa

1.8/5
Na podstawie 66 ocen.

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie GfK Polonia Sp. z o. o.. Przeczytasz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w firmie GfK Polonia Sp. z o. o. o rekrutacji.

Branże: Prowadzenie badań marketingowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o GfK Polonia Sp. z o. o. w Warszawa

Mędrzec największy

Studio Cati to nieporozumienie. Od lat sukcesywnie schodzi na psy. Tracą badania, możliwość pracy ograniczają głównie dla tzw. znajomych królika. To nie jest perspektywiczna firma, już lepiej pójść do sklepu. Kierownictwo z wyjątkiem jednego sympatycznego i inteligentnego Pana to żart. Humorki i lekceważące podejście to standard. W myśl zasady jak Ci nie pasuje to odejdź. A to wszystko za najniższą stawkę bez gwarancji pracy cały miesiąc. Jak już robić ankiety na słuchawce to na pewno nie tam. Jest dużo firm normalnie traktujących pracowników. Stąd też liczne odejścia z firmy. Ma się wrażenie że "góra" firmy w ogóle się tym nie interesuje, bo są zorientowani na inne działy. Jako były pracownik stwierdzam: Tak, postawiłem na niewłaściwego konia. Nie idźcie tą drogą, jak mawiał pewien polityk.

anonymous

Wiadomość do Pana Andrzeja Rapcewicza. Szanowny Panie, ponad dwa tygodnie temu wysłałem listem priorytetowym ankietę związaną z kupnem nowej mazdy - nie zapisałem jej numeru. Kilka dni temu dostałem ponaglenie o numerze 303458. Czy to jakaś zabawa w kotka i myszkę? Pozdrawiam, Ireneusz Winnicki

Jerzy

Każdy wie jaka jest praca w firmie a jak dostaje pracę to zaczyna się narzekanie!!!

anonymous

Właśnie, podbija pytnie Pauliny

pozytywnaneutralnanegatywna
Brałeś udział w rekrutacji na stanowisko Finance Analyst - Accountant w firmie GfK Polonia Sp. z o. o.? Podziel się swoimi wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej i opisz przebieg spotkania z rekruterem.
Grazyna

Pozytywne opinie pisza chyba sami "opiekunowie" ,w firmie brak organizacji ,koordynacji , marne zarobki i praca tylko dla " pupilkow" . Czesto twierdzi sie ze pracy nie ma ,choc zaprzyjazniona grupa ankieterow zawsze ja ma . Jak nie wejdziesz w uklad beda cie olewac ! Ciagly wyscig szczorow ! Nie polecam !

Lee
@Grazyna

Ameryki nie odkryłeś , innymi słowy w GFK jest tak jak wszędzie .

Koniczyna

Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat stanowiska zdalnego ankietera telefonicznego, czyli pracującego w domu?

GfKjestOK!

GfK to nie tylko studio CATI i ankiety telefoniczne... Sama na studiach zaczynałam od słuchawki właśnie w GfK, teraz mam już stanowisko specjalisty (kilka pięter wyżej, nie specjalisty od słuchawki). Nigdy nie spotkałam się z opóźnieniem z wypłatami. Jeżeli ktoś ma nie płacone w terminie, a jest na zleceniu to znaczy że nie doniósł w terminie rachunku i księgowość nie ma podstaw do wypłaty. Ale wtedy sam jest sobie winien, nie zwalajcie bezczelnie na firmę. Jeżeli komuś lepiej było w dusznej, starej piwnicy, gdzie okna były wielkości zeszytu i zlokalizowane pod sufitem, niż w klimatyzowanym biurze na 1 piętrze Z OKNAMI (racja, nieotwieranymi) na świat, a nie na stopy przechodniów to nie mam pytań... Jak jest duszno - wystarczy odpowiednio ustawić nawiew. Nie oczekujcie też cudów finansowych od pracy na słuchawce. To praca, gdzie nie ma prawie żadnych wymagań. Na normalnych stanowiskach atmosfera jest super, ludzie są w porządku, pieniądze też ok, są dodatki do pensji, 13tki, pakiet medyczny i multisport.

nick

ludzie tutaj tylko narzekac umieja za najglupsze powody, az zal czytac. Niedojdy zyciowe co tylko plakac umieja. Praca ok.

Realny

Nie polecam!!!! Tyle w temacie !

potencjalny klient

Co do zasady jestem przeciwnikiem marketingu bezpośredniego w konfiguracje b2c w każdym wydaniu. Jest to moja subiektywna opinia i nie jest ona powodem dla którego wystawiam firmie gfk 'niedostateczny'. Powodem jest fakt, że konsultant od GfK najpierw przedstawia się jako pracownik PKO BP, dopiero po chwili przyznaje się że reprezentuje firmę GfK a to wszystko po to żeby przeprowadzić ze mną ankietę w piątek po 20. Bogu ducha winny człowiek za psie pieniądze dzwoni do ludzi w piątek po 20 i już w pierwszym zdaniu ich okłamuje zapewne bo takie dostał zalecenia. Gdyby można było wystawić zero to nawet bym nie mrugnął.

Teresa

Jak dla mnie to ta firma bez żadnej organizacji.O braku zajęć na drugiej zmianie informują 2 godz przed rozpoczeciem pracy,zamiast juz z rana,badz wczesniejszego dnia i tj calkowita porazka!!!.Ustnie sie podaje grafik to nawet nie potrafia rozczytac co notujai trzeba samemu dzwonic telefonicznie .Siedza tylko i baki zbijaja w gfk polonia na ul ludna w warszawie.Nie polecam nikomu!!!poza tym marne pieniadze.Szkoda na nich czasu.

trttr

kurcze no mi to się wydaje że jednak zawsze mimo wszystko musi być jakiś powód przecież do zwolnienia

ewelina

a jest teraz rekrutacja na ankietera telefonicznego? duzo w ogole maja tam stanowisk komputerowych?

Ankieter

Już przy drugim dniu szkolenia szanowni przełożeni przez 40 minut mieli coś lepszego do roboty niż po mnie zejść. Sami ankieterzy są OK, ale za to przełożeni nasi kochani - obowiązki wykonują z łaski, są sztucznie mili do czasu gdy wypruwasz sobie flaki, jednak gdy zdarzy Ci się potkniecie to monitorują Cie bardzo dokładnie i z nieukrywaną satysfakcją wypomną. Oczywiście to jest normalne, tylko, że są przy tym bezczelni. Zarobki (12/h w dzień powszedni, 14/h w weekend przy czym praca nie zawsze w weekend jest), jeżeli ktoś chce pracować rano to od razu mówie, że może sobie poradzić, zawsze jest jakaś wymówka... praca wiec jest na ogół od 15 do 21, czyli tak naprawdę dzień jest zmarnowany. Rozumiem specyfikę pracy, ale nieuczciwie mówią, że można pracować rano (owszem można, ale jest 2 razy mniej miejsc), umowa jest na zlecenie, zlecenie raczej jest (2/3 razy w miesiącu nie ma pracy w dzień powszedni + świeta). Podsumowując - idźcie do konkurencji albo do Maka, bo przełożeni są do tego na czym siedzą cały dzień.

emgie

@paoa a jako Data Quality and Statistics Junior Specialist dobrze płacą? nie musisz podawać konkretnej kwoty, wystarczy określenie ;) zastanawiam się czy w przyszłości nie szukać pracy w GFK.

nie polecam

Robiłam badania. To było 2 lata temu, teraz ta firma zeszła na psy, kłamią w żywe oczy.

Ankieter

Fatalnie! Nie płacą w terminie ,nie rozliczją badań które robilam .czekam na rozliczenia już ponad 4 miesiące. Niegrzeczne panie w dziale ternowej realizacji strasznie wazne zapominaja,że to dzięki ankieterom pracują tu gdzie pracują-wszystkim odradzam

@Ankieter

Teraz moge odpisac na ten post. Zostalam nie dawno zwolniona...sama nie wiem dlaczego...zwolniona za ,, porozumieniem stron.,,.zastanawiam sie czy nie skontkatowac się z kims ,,wyzej,, i poinformowac jak traktuja ankieterow. Ale to nie ma sensu chyba....supervisorzy moga robic co chca..podobno szkodzilam firmie...jakos przez ponad rok nie szkodzilam..Wiadomo ze ankieterzy wymieniaja sie numerami telefonow do innych instutow nie jest to zadna tajemnica. Jak zaczelam prace w firmie..sutucja była normalna ,potem wpowadzono wyscig szczurow.na niektorych projektach,na większoci projektow..np przy projekcie gdzie pracuje 5-8 osob 1 najlepsza osoba ma 2 zl brutto dodane do godziny pracy a najgorsza lub 2 najgorsze ma odjete..to powoduje ze np ten kto mial pecha i mimo ze zrobic 16 ankiet bzwbk moze pracowac za okolo 7 zl netto na godzine. Niektore projekty są ok i z sensem...ale ogolnie to jak mnie potraktowala firma zwalniajac mnie ,za to ze dalam komus telefon do innej firmy gdzie nie ma wyscigu szczurow..taka byla odpowiedz ...ze szkodze firmie...Ludzie ktorzy pracuja jako ankieterzy telefoniczni w gfk wolą isc do innej firmy jeśli te maja projekty. dodatowo okna w biurowcy sie nie otwieraja a klimatyzacja dziala słabo..w starej siedzibie mozna je było chociaz otworzyc i byly wiatraki...ale to akurat nie jest wina superwizorow...Ogolnie jednak firma płacila na czas lub nawet przed 10 tym ,system tez nie psuje się i dobrze nalicza czas.

@Ankieter

Mar

To jakieś dziady, a nie renomowana agencja badawcza. Z tego co widać jaka płaca takich mają pracowników, nie mylić z - jacy pracownicy taka płaca, bo to zupełnie co innego w tyn przypadku. Dzwonino od nich do mnie. Jak z jednym pytaniem o opinię czegoś nie zgadzam się, zadają mi drugie - A gdyby już pan to miał. Myślę sobie, co za idiota to układał, przecież to drugie pytanie, zaprzecza odpowiedzi poprzedniemu. Nie mogę mieć pretensji do tych co wywiad przeprowadzają i widać,że strasznie się męczą takim klepaniem bez sensu, tylko do tych co to formułują. Mnie też już to zaczynało denerwowac, bo ta rozmowa trwała za długo, a pytania były przewrotne, aby zmylić człowieka.

monta

Jeżeli pracowaleś w podobnej branży, albo zajmowaleś siępodobnymi rzeczami to można próbować, jeżeli nie to zapomnij. Ja w jednej firmie pracowalam przez kilka lat ankieterka. W tym czasie byłam też studentką.Po skończeniu szkoły, poszlam do tej firmy osobiście, to powiedzieli,że nie mają naboru na konkrente stanowisko. Na stronie internetowej pisali,że poszukują osob na dwa wolne miejsca. Gdy o to zapytalam, powiedzieli,że to nieaktualne. Jedynie akiety mogę klepać. Wyszłam bez słowa nawet.

bydle

No jeżeli tam pracuje wiecej takich jełopów jak ten który mi dzisiaj i przedwczoraj próbował robić badanie i udawał tajemniczego klienta to gratuluję. Klient o lewiźnie i zachowaniu ankietera został poinformowany - uświadomiony został, że pieniądze na badania poszły w błoto

ankieter

A dla mnie firma GFK Polonia to dno. Wspólpracuję (a raczej już nie wspólpracuję tylko czekam już kilkanaście miesięcy na swoje pieniądze) z koordynatoren -firma Delta Research z Poznania-GFK dobrze wie że Delta nie płaci ankieterom za ich badania i mimo licznych zgłoszeń do GFK o tej sytuacji ciągną wspólpracę-dla nich jak widać nie liczy się ankieter a żeby badanie było zrobione. Jak ono jest robione nie ważne, byleby zrobionę na sztukę i kolejne-ja pracowałem w Delta Research i powiem tak-gdybym był klientem i widział jakość wykonania badania nigdy bym się do takiej firmy nie zgłosił-Delta sama namawia ankieterów na odwalanie popeliny i lewizny badania w ogóle nie są rzetelne, wyniki nie są prawdziwe, trzeba robić tak żeby nikt się nie przyczepił-tylko po co klient wydaje kasę na robienie badań skoro wynik jest wielkim przekrętem?! Nie wiem z kim jeszcze wspólpracuje GFK ale dla mnie firma ta skoro wie i przymyka oko na coś takiego co dzieje się w Delta Research i pozostawia w tej sprawie brak reakcji jest takim samym dnem jak firma Delta Research. I tyle w temacie...

Zostaw merytoryczną opinię o GfK Polonia Sp. z o. o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w GfK Polonia Sp. z o. o.?

Zobacz opinie na temat firmy GfK Polonia Sp. z o. o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 14.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w GfK Polonia Sp. z o. o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 12, z czego 0 to opinie pozytywne, 9 to opinie negatywne, a 3 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

GfK Polonia Sp. z o. o.
  • Ludna 2