@Paulo95, rozumiem, że firma Moto-Profil preferuje zatrudnianie osób, które szukają pracy na krótki okres czasu? Czy inni pracownicy przeważnie też pracują w takich krótkich okresach jak Ty? Jak ocenisz atmosferę panującą w tym miejscu pracy? Osoby, które poznałeś w tej firmie były pomocne i godne zaufania? Przedstaw, jak to wyglądało.
Jak komuś rozchodzą się drogi z dobrą pracą to później żałuje i narzeka?
Czy możesz rozwinąć swoje zdanie? Firma ma świetna opinię jako pracodawca?
Nie polecam ! Wyzysk !
Rekrutację oceniam bardzo dobrze. Szybki kontakt telefoniczny po złożeniu CV przez portal zewnętrzny, rozmowa wstępna przez telefon odnośnie posiadanego doświadczenia i oczekiwań. Rozmowe na miejscu odbyłem z Panią z HR, gdyż potencjalnego przełożonemu wypadła ważna sprawa związana z jakąś awarią, za co zostałem przeproszony. Rozmowę polegała na omówieniu swojego doświadczenia, pani rekruterka aktywnie słuchała i dopytywała w co ważniejszych momentach. Omówiliśmy CV, a następnie obowiązki w ogłoszeniu o pracę i próbowaliśmy wzajemnie określić, czy to się wzajemnie pokrywa. Ustaliśmy słabe i mocne strony, przedstawiłem swoje oczekiwania, poinformowano mnie, że wszystko wygląda OK, ale jeżeli trafi się osoba z większym doświadczeniem w pewnych aspektach to wybiorą właśnie ją. Obiecano mi kontakt do końca tygodnia, bo rekrutacja była już na etapie końcowym. Dostałem maila zwrotnego 2 dni później z informacją, że znaleziono kogoś innego. Poproszono też o zgodę na przyszłe rekrutacje, odpowiadające moim umiejętnością. Zgody udzieliłem.
Small talk, wprowadzenie, poczęstunek napojem i część właściwa: - przebieg kariery - umiejętności miękkie - umówienie znanych środowisk pracy (systemów, narzędzi) - pytania o doświadczenie w pracy z zespołem - przedstawienie struktury firmy - omówienie oczekiwań pracodawcy - motywacja do zmiany pracy - omówienie obowiązków na stanowisku - omówienie oczekiwań pracownika
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Jak się pracuje w Moto-Profil Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Moto-Profil Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 156.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Moto-Profil Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 134, z czego 9 to opinie pozytywne, 61 to opinie negatywne, a 64 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy Moto-Profil Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w Moto-Profil Sp. z o.o. napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.