Opinie o Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o. w Warszawa

2.3/5

Branże: Pozostałe firmy

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o. w Warszawa

H

"KAMPUS" w Wawrze - taką oto informację możemy znaleźć na stronie głównej tego biznesu. Odradzam szkołę w Wawrze każdemu kto chce, aby jego dziecko wyniosło coś dobrego z tej szkoły. Kwestie nauczania pozostawiam każdemu do własnej analizy- kto ma lub miał tam dziecko wie doskonale jak to wygląda . Od początku istnienia placowka nie doczekała się prawdziwej sali gimnastycznej a stary i dziurawy balon dawno powinien zostać zamknięty i niedopuszczony do użytku.Zajecia wf w okresie zimowym są notorycznie odwoływane z uwagi na brak lub ciągłe awarie ogrzewania. Rozbudowa szkoły - od lat ta sama śpiewka .Dyrekcja i p.Prezes podczas uroczystości szkolnych i dni otwartych zapewnia o rozbudowie szkoły odsyłając rodziców do urzędu miasta celem zapoznania się z projektem.3 lata mijają, projekt traci ważność a szkola nadal taka sama. Rotacja nauczycieli to problem trwający od lat. Brak psychologa,pedagoga o nauczycielu wspomagającym nie wspomnę. Brak sekretariatu-w korytarzu głównym miejsce wydzielone dla sekretarki ,a Pani Prezes nazywa to Kampusem - żenada. Nikt nie zwraca uwagi na złe zachowania uczniów,na brak szacunku do nauczyciela i do personelu sprzątającego. To trwa latami tu nic się nie zmieniło i nie zmienia. Za wszystko trzeba płacić.

kandydat - kl.3
@H

Wiecie już w końcu co z tą rozbudową? Ten budynek szkoły i "hala" (tunel szklarniowy) jak na szkołę z czesnym za prawie 3000 miesięcznie to trochę dużo...

Nauczycielka

Nie mogę przejść obojętnie obok wpisów dotyczących tego, jaka to zła i okropna jest Prezes Zarządu TE Vizja. Dlaczego? Dlatego, że tak nie jest. Większość ludzi, którzy tu negatywnie się o niej wypowiadają nie mieli przyjemności jej poznać. Druga ich część to Ci, którzy w stosunku do Pracodawcy nie zachowywali się fair. A gdy Pracodawca zwrócił uwagę - ot, postanowił się zemścić. Prezes Zarządu TE Vizja to osoba, która dba o uczniów, ich komfort i bezpieczeństwo, inwestuje w szkołę - nie tylko w budynek, ale też w szkolenia dla nauczycieli. Jest osobą, która prowadzi cztery szkoły, z czego jedną w Gdańsku. Naprawdę całe zło tego świata nie pochodzi od niej. To, że nie zawsze ma czas dla każdego wynika z faktu, że TE Vizja intensywnie się rozwija. Ale jeśli jako pracownik masz jakiś problem, coś się dzieje źle - zawsze możesz przyjść. Chcesz wziąć udział w szkoleniu? Przyjdź, porozmawiaj o tym, uzasadnij. Pracuję w tej szkole od trzech lat i nie mogę złego słowa powiedzieć. Tak - pracujemy osiem godzin dziennie. Jak każdy normalny człowiek na etacie, bo nie jest to szkoła publiczna. Ale za to mamy zupełnie inny komfort pracy i inne możliwości rozwoju. Kwestia chęci, zaangażowania i pomysłu na siebie.

Rodzic ucznia TE Vizja
@Nauczycielka

Szanowna Pani Nauczycielko, z całym szacunkiem, ale funkcja Prezesa Zarządu to nie jest wyłącznie funkcja reprezentacyjna. Nikt nie oczekuje, że pani Prezes będzie miłą osobą, która ma dla wszystkich czas. Jej zadaniem jest podejmowanie właściwych decyzji. Podkreślę WŁAŚCIWYCH, ponieważ z mojego doświadczenia ze szkołą TE Vizja wynika, że ostatnie, o co pani Prezes dba, to uczniowie, ich komfort i bezpieczeństwo. W szkole na Mokotowie brakuje podstawowego wyposażenia, nie ma sali gimnastycznej, boiska, placu zabaw, dzieci na lekcjach informatyki od początku roku grają w gry komputerowe, bo sieć nie działa, rodzice kupują dodatkowo wyprawkę szkolną nie tylko dla swojego dziecka, ale i na wyposażenie klasy, szkoła stoi otworem i każdy może do niej wejść, co więcej w tym samym budynku uczą się teraz studenci, którzy przed szkołą popalają papierosy. To jest kompletny brak odpowiedzialności pani Prezes. Za takie decyzje powinno się odebrać tej firmie prawo do prowadzenia tych wszystkich czterech szkół. Proszę nie wmawiać ludziom, że to nie pani Prezes odpowiada za brak organizacji, systemu nauczania i oceniania, czy kulturę organizacyjną. Wszystko, co ta szkoła ma do zaoferowania to kolorowe ściany, konkursy dla uczniów i eventy dla rodziców - marketing w najczystszej postaci. W szkole panuje atmosfera spisku - wszystkie ważne informacje są zatajane przed rodzicami do momentu aż się nie zadzieją - w czerwcu przed wakacjami zostaliśmy poinformowani o zmianie lokalizacji szkoły, o której kadra wiedziała od co najmniej pół roku, zaś o studentach w tym samym budynku poinformowano nas z piątku na poniedziałek. Kłamstwo i obłuda. A dodając do tego skandaliczne ceny mundurku szkolnego (115 zł za koszulkę Polo) oraz nakładanie marży na opłatę za Librusa (wbrew regulaminowi Librusa z resztą) to już (usunięte przez administratora) Może i nauczyciele chodzą na szkolenia - tego nie wiem - ale widzę, jak niewielkie jest zaangażowanie nauczycieli w nauczanie dzieci w tej szkole. Wiele musi się zmienić poczynając od Zarządu w osobie pani Prezes, aby ta szkoła była warta tyle, ile o sobie pisze w internecie.

Nauczyciel

Czemu każdy nauczyciel musi siedzieć w pracy od 8 do 16 mimo tego, że ma 2 godziny tylko w danym dniu? Każda normalna szkoła pozwala wyjść nauczycielowi ze szkoły.

ro
@Nauczyciel

A jak wpisane jest na umowie? Jeśli za to siedzenie w szkole jest płacone, to chyba nie ma o co szumu robić? A dlaczego tak? Bo jak któregoś nauczyciela nie będzie to nauczyciel mający okienko może być wysłany na zastępstwo.

Kinga

Szanowni Państwo, Pan Dyrektor jest najlepszym Dyrektorem jakiego znam. Pracuje w firmie ok 3 lat. Naprawdę proszę powstrzymać swoje uszczypliwe komentarze, nie wiadomo z czego wynikające. Jesteśmy i będziemy jedna z najlepszych szkół w Warszawie i czy to się Państwu podoba, czy nie robimy wszystko co w naszej mocy, aby się rozwijać z najlepsza kadra i przygotowaniem. Może zamiast oceniać innych, proszę zastanowić się bardziej nad sobą. Polecam Towarzystwo Edukacyjne Vizja z całego serca! Jako społeczeństwo Polskie powinnismy się jednoczyć, a nie wbijać szpilki w plecy, bądź co bądź proszę pamiętać zło rzucone raz wraca ze zdwojona siła !

Rodzic
@Pracuję nadal i chcę tu być

w jakim konkretnie kierunku? Nagrywania filmów na tik toku? Szkoła nie ma żadnych sukcesów w poważnych konkursach przedmiotowych, ani sportowych. Jaki jest więc ten kierunek?

2137 Nowy wpis

Ooo, widzę, że odkąd tu zaglądałam przybyło laurek od "pracowników". Przypomnę zatem po latach cierpienia w tym zakładzie pracy, że jest to miejsce nastawione na gnębienie ludzi, wyciskanie z nich ostatniej kropli krwi, pozbawiania ich zdrowia fizycznego i psychicznego oraz na łamanie prawa pracy. Nie wiem, czy prezes O nadal tam panuje jak udzielny książę, ale to bez znaczenia. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zrobi karierę w Vizji na byciu żmiją. Nie polecam, 0/10.

Nauczyciel Nowy wpis
@2137

W 100% się zgadzam!!! Nigdy więcej pracy w miejscu tak niskich lotów, w toksycznym środowisku. Wszystko potwierdzam, ludzi traktują jak przedmioty, wykorzystując do zatykania dziur w systemie i prowadzenia bezpłatnych zajęć dodatkowych, wyścig szczurów wśród „wyjadaczy”. Tragedia. Nie polecam, szanujmy się Nauczyciele i Nauczycielki!

Magda

Moja córka uwielbia swoją szkołę. Dzięki indywidualnemu podejściu czuje się bardziej zmotywowana do nauki i rozwija swoje pasje

Rodzic_Okopowa Nowy wpis
@Magda

mam nadzieję, że to prawda. U nas nie było żadnego "indywidualnego" podejścia. Prośby rodzica o pomoc były lekceważone. Dzieci w 7 i 8 klasie masowo brały korepetycje, żeby nadrobić materiał do E8. A i tak pozostały z brakami z innych przedmiotów.

Dorota

Będzie obszernie, ale na faktach. Zdecydowanie nie rekomenduję tej szkoły rodzicom. Jeśli ktoś by chciał dowody poniższej opinii w tym korespondencję ze szkołą, zdjęcia i filmy zaniedbań, proszę o kontakt - etap wyboru szkoły jest bardzo ważny, my nie chcieliśmy wybierać szkoły żeby zaraz ją zmieniać, więc warto przed tym przestrzec innych. Do szkoły córka chodziła półtora roku, pierwszego roku byliśmy bardzo zadowoleni, dopóki dopóty szkoła podstawowa była samodzielną placówką w budynku przy ulicy Gładkiej. Wówczas prowadzona przez Dyrektor Szkoły, która dbała o bardzo dobrą, rodzinną atmosferę. Panie z sekretariatu miały swoje miejsce pracy w głównym holu, zawsze dostępne dla rodziców i dzieci (naprawdę wspierające dzieciaki w każdego rodzaju rozterkach), a przede wszystkim trzymające pieczę nad osobami wchodzącymi do budynku. Pani Dyrektor miała szklany gabinet również blisko wejścia, zawsze widoczna i z uśmiechem goszczącą rodziców ze swoimi zapytaniami i blisko uczniów szkoły. Mimo że budynek był dzielony ze szkołą Thames, odrębna infrastruktura i wypracowane metody dzielenia boiska i stołówki były skuteczne i bezpieczne. Wszystko się zmieniło, gdy podjęto decyzję zmiany budynku i przeniesienia placówki na 1 Sierpnia 8A: 1. Zarząd spółki TE Vizja zakomunikowal zmianę budynku rodzicom ale i całemu personelowi dn. 14. czerwca 2024r. tydzień przed zakończeniem roku szkolnego z informacją że już nowy rok szkolny rozpocznie się w nowej lokalizacji. Budynek zakupiono w grudniu 2023r, prace architektoniczne rozpoczęto w lutym 2024r. Dla przykładu inne szkoły prywatne w podobnej sytuacji wysłały informacje do rodziców 6 miesięcy przed planowaną zmianą, oferując spotkanie informacyjne oraz otwartość na rozmowy z rodzicami odnośnie przeniesienia do innych lokalizacji jeśli było to dla rodziców korzystniejsze. My jako rodzice poprosiliśmy o spotkanie informacyjne, które wstępnie zarząd zadeklarował, ale które finalnie się nie odbyło. 2. Nauczyciele nie wiedzieli po komunikacji na czym stoją, czy będą mieli miejsce pracy i jak się zmieni organizacja szkoły przy zmianie lokalizacji. Spotkanie wyjaśniające dla całej kadry i personelu dopiero się odbyło kilka dni po komunikacji, narażając personel na ogromny dyskomfort z uwagi na ogromną ilość zapytań spływających od rodziców. 3. Nie otrzymaliśmy planów i etapów realizacji remontu, mimo że prosiliśmy o to kilkakrotnie. Zarząd informował że o nic się nie powinniśmy martwić, wszystko sie uda zrealizować w czasie. Więc dla zobrazowania, jeszcze w dzień rozpoczęcia roku szkolnego o 7 rano jak jechałam z córką na rehabilitację tuż obok szkoły wymieniane były okna w budynku. Oczywiście, otwarto szkołę, jednak brakowało wielu rzeczy: internetu, sprzętu dla nauczycieli, tablic multimedialnych (kable wystawały ze ściany), systemu kart i wejść do budynku, ławek w szatniach, stołówki dla dzieci i boiska/obszaru rekreacyjnego dla dzieci którego nie ma po dziś dzień, więcej szczegółów na ten temat poniżej. Przy rozpoczęciu roku szkolnego oddano dolne piętra a w górnych się odbywał remont. 4. W dzień rozpoczęcia roku szkolnego pojawiła się Pani Prezes Zarządu Spolki wraz z nową Dyrektor Kampusu. Nie traktujmy tego jako spotkania informacyjnego, przyszliśmy z dziećmi naszymi na rozpoczęcie roku do nowej placówki i chcieliśmy wesprzeć nasze dzieci i celebrować z nimi ten ważny dzień. Nie był to moment na pytania. Natomiast Pani Prezes wykorzystała ten ceremonialny moment dla dzieci aby powiedzieć „wszystkim niedowiarkom udowodniliśmy że się udało”, jednak już bez informacji jaki jest dalszy plan i jaki czas realizacji poszczególnych etapów. O to kilkakrotnie prosiliśmy jako rodzice, również bez odpowiedzi.5. Większość z powyższych braków nie została zrealizowana we wrześniu. Dn. 4.10 otrzymaliśmy komunikację od sekretariatu szkoły iż od 7.10 otwiera się w tym samym budynku uczelnia do której będą chodzić studenci. Informacja jaką uzyskaliśmy w piśmie informacyjnym oraz na rozpoczęciu roku szkolnego to że budynek będzie na potrzeby szkoły podstawowej oraz liceum, celowo omijając kwestie uczelni, a szczególnie to, że będą lepsze warunki dla uczniów. No cóż warunki się znacząco pogorszyły. Rodzice 75. uczniów zbiorczo wysłali pismo sprzeciwiając się decyzji otwierania studiów w tym samym budynku co uczniowie, bez odrębnej infrastruktury - mimo że Zarząd miał czas odpowiednio zaplanować i zagospodarować przestrzeń, a przede wszystkim odpowiednio zakomunikować rodzicom. Poproszono o spotkanie z Zarządem, na które Zarząd się nie odniosł i nie zorganizował. CD w komentrzu

@Dorota

5. Większość z powyższych braków nie została zrealizowana we wrześniu. Dn. 4.10 otrzymaliśmy komunikację od sekretariatu szkoły iż od 7.10 otwiera się w tym samym budynku uczelnia do której będą chodzić studenci. Informacja jaką uzyskaliśmy w piśmie informacyjnym oraz na rozpoczęciu roku szkolnego to że budynek będzie na potrzeby szkoły podstawowej oraz liceum, celowo omijając kwestie uczelni, a szczególnie to, że będą lepsze warunki dla uczniów. No cóż warunki się znacząco pogorszyły. Rodzice 75. uczniów zbiorczo wysłali pismo sprzeciwiając się decyzji otwierania studiów w tym samym budynku co uczniowie, bez odrębnej infrastruktury - mimo że Zarząd miał czas odpowiednio zaplanować i zagospodarować przestrzeń, a przede wszystkim odpowiednio zakomunikować rodzicom. Poproszono o spotanie z Zarządem, na które Zarząd się nie odniosł i nie zorganizował. 6. Studia się rozpoczęły, część rzeczy brakujących została zrealizowana, gdyż zgłosiliśmy sprawę do Kuratorium Oświaty, Urządu Dzielnicy i Rzecznika Praw Dziecka. Czy jest bezpiecznie i na korzyść dla dzieci? Wg mnie nie. Już po miesiącu wspólnej przestrzeni student nagrał telefonem występ dzieciaków, nauczyciele poprosili o skasowanie i usunął film - natomiast ta sytuacja już świadczy o wykroczeniu. Rodzicom przygotowano karty wejściowe do budunku, a studentom nie - więc ochrona jak leci wszystkich wpuszcza i nikogo nie sprawdza. Nie mówiąc już o absurdach typu - palarnia 20m od wejścia do budynku gdzie palą studenci (w planach gospodarczych palarnia się też będzie znajdowała na terenie rekreacyjnym dla dzieci), reklamy napojów niedozwolonych dla dzieci (Bombilla, Redbull przy wejściu do budynku), i wiele innych. Zaangażowaliśmy również prawnika, aby pomógł w mediacji z Zarządem organizując wspólne spotkanie, gdzie moglibyśmy poruszyć kwestie bezpieczeństwa i wypracować rozwiązanie zadowalające dwie strony. Zarząd się na spotkanie nie zgodził, a jedynie usłyszeliśmy, że "praca w ciszy, akceptacja działań [Vizji], i wzajemnie zaufanie" jest konieczne do rozwiązania tej sytuacji oraz jeśli ktoś obcy przychodzi do budynku to tylko z winy rodziców, którzy posiadają karty. O czym to świadczy? Zostawiam to do Waszej oceny. Wg mnie Zarząd jest nastawiony na maksymalizację zysków, nawet kosztem naszych dzieci, a jak wiemy Szkoły powinny być instytucjami szczególnie zabezpieczonymi przez osoby które naprawdę mają do tego serce. 7. Dzieci od pół roku nie wychodzą na dwór z uwagi na brak przestrzeni rekreacyjnej. Moja córka miała 3 spacery przez cały semestr, co już ma wpływ na jej odporność i niedobór wit. D (mimo standardowej suplementacji). Przestrzeń rekreacyjną obiecano oddać do końca roku. W styczniu na dniach otwartych poinformowano, że już prace budowlane ruszają, a komuś innemu przekazano że w lutym będzie odbiór. Żaden termin się nie sprawdził. Dopiero po licznych pytaniach rodziców wystawiono wizualizację i mapę z planem budowy. Na nim wyraźnie widać przestrzeń nieuregulowaną prawnie, z ksiąg wieczystych wynika, że jest to mienie wojskowe. Księgi wieczyste: WA1M/00134333/5, WA1M/00201750/5, WA1M/00164466/5. Realnie nie wiadomo kiedy zostanie ta kwestia uregulowana, aby teren rekreacyjny powstał. 8. Stołówka została oddana na piętrze studentów. Aby się tam dostać dzieci "opuszczają teren szkoły" i muszą być pod ciągłą opieką nauczycieli. Uczone są na różnego rodzaju apelach, że są na tym piętrze gośćmi (a nie że jest to ich stołówka, za której użytkowanie rodzice płacą niemałe pieniądze). Profesorowie już wykazują niezadowolenie z korzystania z przestrzeni wspólnej, co jest głośno i wyraźnie komunikowane uczniom. Jednocześnie jest tam kantyna i sklepik z której studenci korzystają (z produktami nieodpowiednimi dla dzieci). 9. W dniu egzaminów cambridge dla studentów (gdzie zjeżdżała się znacznie większa liczba studentów niż w standardowe dni), dzieci dostały zakaz poruszania się po przestrzeniach budynku, po których się standardowo poruszali na przerwach, a wręcz zachęcane było pozostawianie w salach. Przypominam, że mówię o maluchach, które po 45min lekcji nie mają jak wyjść na dwór ani się wyszumieć i co powodowało co raz większe problemy z koncentracją i uwagą na zajęciach lekcyjnych. 10. Warto zajrzeć na gowork, poza opinią rodziców widać, jak czuje się personel. Znajdują się tam też uwagi rodziców i widać, że spółka podjęła działania wykupywania opinii osób - krótkie lakoniczne odpowiedzi o tym jak super jest w szkole. Dodatkowo moje opinie, wynikające z moich doświadczeń teraz z nową szkołą: 11. moja córka przy rekrutacji do nowej szkoły ma braki programowe. w drugiej klasie już jest mnożenie i dzielenie, nasze dzieci jeszcze tego nie miały. Potwierdza to opinie innych rodziców o dość niskim poziomie nauki odzwierciedlonych w niższych wynikach od średniej warszawskiej. Córka przyszła z wynikiem ponad normę przy pierwszych wynikach GWO (gdzie chodziła również do placówki prywatnej do przedszkola i zerówki)

@Dorota

12. również uważam jak poprzednicy, że szkoła nie radzi sobie z agresją i przemocą. Dzieci nie raz nie są pilnowani przez nauczycieli w trakcie przerw i konflikty wyjątkowo eskalują. 13. tablica 12 wartości która wg mnie powinna być kodeksem ucznia, ale i całego personelu Vizji, naprawdę nie jest respektowana i dzieci nie są uczone na własnych przykładach kiedy przekraczają granice. Nie mówiąc o tym, że jest to ewidentnie chwyt marketingowy, skoro sam zarząd się nie przyczynia ani do uczciwości, życzliwości, sprawiedliwości, odpowiedzialności i szacunku. 14. szkoła nastawiona na marketing i zdobywanie nowego klienta, a nie utrzymanie istniejącego klienta. Zdając sobie sprawę, że zmiany w ciągu roku nie są proste z uwagi na obłozenie innych placówek jak i zakładają margines odejść w swoim biznes planie. Wielokrotnie usłyszałam że "nikt nas tu na siłę nie trzyma i możemy odejść jak się nam nie podoba" 15. w ciągu 2 lat czesne podniosło się dwukrotnie, oprócz zwiększania swoich wydatków - ceny za mundurki są prawie 3-krotnie większe niż w innych szkołach prywatnych, a zdecydowanie gorsze gatunkowo. Proszę uwierzyć, że jest tego wszystkiego więcej, więc w razie pytań, śmiało się kontaktujcie. Vizja od lat przyjmuje strategię (po rozmowach z rodzicami z dłuższym doświadczeniem) ignorowania próśb o rozmowy i spotkania z rodzicami, nie licząc się ze zdaniem istniejących klientów, a nasila się to z roku na rok. Żeby nie być ponownie zaskoczonym przez kolejny czas i z uwagi o bezpieczeństwo mojego dziecka przeniosłam je do innej szkoły.

Rodzic_Okopowa Nowy wpis
@Dorota

Bardzo dziękuję, że poświęciła Pani czas na tak długą opinię. U nas było podobnie- Pani Prezes potrafiła podejmować decyzje "z dnia na dzień", nawet te dotyczące indywidualnego dziecka. I nie było żadnej ścieżki odwołania. Ta szkoła nie gwarantuje spokoju ducha. Płacisz i płaczesz, że krzywdzisz własne dziecko. A potem, w nowej szkole, musisz poświęcić czas i/lub pieniądze na nadrabianie braków. Nam nawet budynek już się źle kojarzy.

Błażej

Mało tutaj wpisów od pracowników. A z racji, że w założeniu jest to wątek o pracodawcy, to może ktoś z nauczycieli opowie, jak się tu pracuje? Jakie zarobki i czy jest jakiś pakiet benefitów?

Pracownik-LO-Okopowa
@Błażej

Pracuje się dobrze. Umowa na kodeks pracy w ramach 40-godzinnego tygodnia pracy (cały etat), 8 godzin dziennie, pensum w zależności od ustaleń ponad 20 godzin tygodniowo. Pensja na czas. Klasy są mniejsze jak w szkołach państwowych, w każdej sali projektor. Każdy nauczyciel otrzymuje komputer do pracy. Jest wyznaczona przestrzeń dla nauczycieli i wykładowców do pracy własnej poza zajęciami dydaktycznymi. Dodatkowe benefity: dodatkowy urlop niż wynikający z kp, karta benefit, dostęp bezpłatny do kursów podnoszących kompetencje cyfrowe, możliwość negocjowania zniżki na studia realizowane na AEH.

Zawiedziona
@Pracownik-LO-Okopowa

Poza tym, że tak nie jest.

Błażej
@Zawiedziona

Okej, czyli zdania są podzielone. A opowiesz coś więcej? W sensie co konkretnie z wymienionych rzeczy nie jest prawdą, a przynajmniej według twoich doświadczeń.

brak
Przebieg rekrutacji

krótko i konkretnie

Pytania

Takie na które z chęcią odpowiedziałam

• Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
jagoda

Liceum Te Vizja jest świetnym wyborem. Moja córka nigdy wcześniej nie miała takiego zapału do nauki

Iza

Moja córka czuje się tu bardzo dobrze, nauczyciele mają świetne podejście, a program nauczania jest nowoczesny i angażujący

Alex

Świetni nauczyciele, dobre podejście do uczniów i nowoczesne metody nauczania

Laura

Od kiedy syn chodzi do tej szkoły, w końcu wraca do domu zadowolony i z chęcią siada do nauki. To ogromna zmiana na plus

Alicja

Syn zaczął rozwijać swoje zainteresowania dzięki fantastycznym dodatkowym zajęciom organizowanym przez szkołę. Jesteśmy pod wrażeniem

Aśka

Moja córka jest zachwycona podejściem nauczycieli – mają dużo cierpliwości i wiedzą, jak zmotywować uczniów. Cieszę się, że trafiliśmy na tę szkołę

Andzelika

Kiedy edukacja staje się farsą Czy kiedykolwiek przyszło Ci do głowy, że instytucja która powinna promować wiedzę, rzetelność i etykę mogłaby stać się symbolem cynizmu i braku poszanowania dla podstawowych zasad współżycia społecznego? Niestety vizja daje się być smutnym przykładem takiego miejsca. Puste godziny za pełne czesne Zajęcia, które niemal nigdy nie trwają tyle ile obiecano. Pieniądze pobierane w pełnym wymiarze mimo rażącego braku jakości usług to już nie tylko brak profesjonalizmu to bezpośredni brak szacunku dla czasu i portfela swoich klientów. Milczenie dyrekcji i represje wobec dociekliwych. Próba wyjaśnienia tych (usunięte przez administratora) często kończy się agresją. Dyrekcja unika odpowiedzi na pytania a ci którzy domagają się sprawiedliwości zostają wykluczeni przez grono nauczycielskie, które zdaje się wybierać wygodę ponad odpowiedzialność. Jeśli vizja ma ambicje być szanowaną instytucją edukacyjną niech zacznie od radykalnych zmian. Dopóki tak się nie stanie będzie pozostawał smutnym przykładem tego jak nie powinna wyglądać edukacja.

@Andzelika

Vizja nie jest instytucją edukacyjną, jest firmą, która taką instytucję udaje. I nawet jeśli poszczególni nauczyciele są uczciwymi ludźmi i im zależy na uczniach, atmosfera wytwarzana odgórnie jest zupełnie inna. A jeśli jesteś rodzicem, który chce zmian, to odbije się to na Twoim dziecku. Masz płacić i siedzieć cicho.

Amator konkretu
@Andzelika

A czy za tymi sloganami kryją się jakieś konkrety?

Magdalena

Liceum TE Vizja w najnowszym rankingu jest na 87 miejscu w Warszawie. Gorzej niż okoliczne licea państwowe. :( Jakkolwiek nie próbowano by tego zakrzyczeć, ta placówka jest po prostu słaba.

XD
@Amator konkretu

Wystarczy poczytać o opinie o tej firmie (bo nie szkole) na tym forum albo porozmawiać z rodzicami. Serio, turlam się ze śmiechu jak widzę, że ludzie zapisują dzieci do tej szkoły. Nie bądźcie idiotami, jak ja.

@XD

Podobnie o sobie myślałam, dopóki moje dziecko "uczyło się" w tej "szkole".

Iwona

Dzięki tej szkole moja córka odzyskała wiarę w swoje możliwości. Świetna kadra i nowoczesne metody nauczania

Z tego co wiem wszystko tu się zmienia. Najwięcej złych opinii tworzą Ci którzy nie są na bieżąco.

@pracownik

Świetnie, że się zmienia. Życzę powodzenia, bo to co było wcześniej, było nieuczciwe wobec uczniów.

Matka

Moje dziecko jest absolwentką SP TE Vizja. Utrzymujemy kontakt z innymi osobami z klasy. Wszyscy mają mnóstwo braków i problemy w liceum. Nie wiem skąd pozytywne oceny tej szkoły, ale ja na pewno drugi raz nie wybrałabym tej placówki.

Anna
@Matka

Pozytywne oceny są tworzone przez samą szkołe (a negatywne usuwane) tylko po to by zwabić naiwnych klientów (rodziców) i ich pieniądze. W rzeczywistości ta szkoła to żart. Szkoda tylko dzieci, które wychodzą później z niej z gorszymi wynikami niż po jakiejkolwiek innej szkole publicznej. Zmarnowany czas i pieniądze.

Anna

Ok, dziękuję za wyjaśnienie. To "zapominanie" rzeczywiście może sporo zmieniać

Matka

Niestety mam porównanie z dobrą, państwową podstawówką młodszego dziecka. Liczba inicjatyw, konkursów, w której ta szkoła bierze udział, sposób w jaki nauczyciele pokazują uczniom jak samodzielnie się uczyć, sprawia, że jeszcze bardziej żałuję, że wybrałam TE Vizja dla starszego dziecka. Strata czasu i pieniędzy.

Moje dziecko w Liceum TE Vizja znalazło swoje miejsce na ziemi

P
@Kasia

widzę, że ostatnio wzrosła liczba zdawkowych, aczkolwiek pozytywnych, komentarzy na temat edukacji w tym zespole szkół. Niestety uważam, że opinie te są dziełem trolli tej szkoły, bo ostatnio wśród rodziców jest coraz więcej dyskusji na temat ogromnych zaległości, które młodzież i dzieciaki mają w tej szkole :( Potencjalnym kandytatom i rodzicom tych kandydatów radziłbym, aby nie dawali się nabrać na te wszystkie lakoniczne, jednozdaniowe wpisy. Ta szkoła nie ma nic sensownego do zaooferowania niestety, odradzam z całego serca!

nauczyciel

Szkoła z doba opieką psychologiczną. Kadra zaangażowana i życzliwa choć wymagająca. Chce się tu pracować :-)

Agnieszka

Jestem bardzo zadowolona z wyboru Liceum TE Vizja. Córka wreszcie lubi chodzić do szkoły i z chęcią opowiada o tym, czego się nauczyła

Iza

Nieczęsto można znaleźć szkołę, która z taką troską podchodzi do uczniów. Moja córka czuje się tu bezpiecznie i akceptowana. Nauczyciele zawsze mają czas, by z nią porozmawiać, a to w dzisiejszych czasach bezcenne

Agnieszka

Nauczyciele w Liceum TE Vizja naprawdę dbają o każdego ucznia. Moja córka zawsze wraca do domu zadowolona i opowiada, że lekcje są ciekawe, a nauczyciele cierpliwi i otwarci na jej pytania.

Elwira

Syn czuje się tam naprawdę dobrze, nauczyciele są bardzo pomocni, a szkoła oferuje doskonałe wsparcie zarówno w nauce, jak i w rozwoju osobistym.

Zostaw merytoryczną opinię o Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 215.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 191, z czego 37 to opinie pozytywne, 130 to opinie negatywne, a 24 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

• Jak wygląda rekrutacja do firmy Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o.?

Kandydaci do pracy w Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o. napisali 9 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Towarzystwo Edukacyjne Vizja Sp. z o.o.
  • Pawia 55
    01-030 Warszawa