Opinie o DWF Poland Jamka Sp. k. w Warszawa

2.1/5
Na podstawie 9 ocen.

Poniżej przeczytasz opinie obecnych oraz byłych pracowników o firmie DWF Poland Jamka Sp. k.. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do podjęcia pracy w DWF Poland Jamka Sp. k. o rekrutacji.

Branże: Kancelarie prawne i doradcy prawni
Kancelarie prawne i doradcy prawni Warszawa

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o DWF Poland Jamka Sp. k. w Warszawa

ex

Paskudna atmosfera i sztuczni, dwulicowi ludzie z kijem

Anna
@ex

A ja mam inne zdanie, jak pogadasz z zepsołem, to na prawdę można poznać swietne osoby!

Anonim11

Rozmowa o pracę była bardzo chaotyczna, atmosfera w biurze była bardzo spięta i już na starcie wiedziałam że nie będę chciała tam pracować. Mimo wszystko brak odzewu po rozmowie kwalifikacyjnej mimo zapewniania kandydata o przekazaniu końcowej decyzji. Nie polecam

Mateusz

To prawda ze zarobki są konkurencyjne ?

Mariusz
@Mateusz

nie prawda, przynajmniej dla prawników zarobki nie są w połowie tak dobre jak w innych dużych kancelariach.

Eks Nowy wpis
@Mateusz

tak, co w tym przypadku znaczy, że jak chcesz zarabiać, to trzeba po prostu poszukać u konkurencji :)

Pracownik Nowy wpis

Wyzysk młodszych pracowników. Firma ma bardzo bezwzględny model dla młodszych prawników. Awans jest praktycznie niemożliwy, a podwyżki rzędu 500/1000 zł rocznie. Niestety, można tu jedynie nabrać doświadczenia i szukać rozwoju już w kolejnym miejscu. Dodatkowo wyścig szczurów i pogarda ze strony starszych prawników jest bardzo odczuwalna.

W mieście Warszawa były ciekawe oferty pracy na HR Manager. Co powiecie o zarobkach w firmie DWF Poland Jamka Sp. k.?

Nik
@Administrator

Zarobki nie są konkurencyjne ani nawet rynkowe. Szkoda czasu

Ernest Nowy wpis
@Nik

No ale też pewnie nie najniższa? Może jakieś premie macie i tym można trochę polepszyć zarobki

Nick Nowy wpis

Proces rekrutacyjny w dwf: 1 etap, miesiąc oczekiwania na odpowiedź. Po miesiącu zaproszenie do drugiego etapu. 2 etap, 3 tygodnie oczekiwania na feedback. Po 3 tygodniach, milion zapytań i telefonów o dziwnych porach czy jestem dostępna na final stage of interview. 3 etap, final interview. Po tygodniu zapytanie o feedback i odpowiedz, że czego ty w ogóle chcesz, mamy jeszcze innych kandydatów w procesie. Siedz i czekaj, aż za kolejny miesiąc zdecydujemy. Nie wspominając o naburmuszonej pani z UK podczas final stage, której nie chciało się nawet rozmawiać. A w odpowiedzi na mail o przyjęciu przeze mnie innej oferty, odpowiedź w stylu: spoko, dzięki, pocałuj mnie w d… Czy tak powinien wyglądać proces rekrutacyjny w profesjonalnej firmie prawniczej w 21 wieku? No chyba nie bardzo.

Rozmowa kwalifikacyjna to zwykle stresujące wydarzenie. Czy ta w K&L Gates Jamka Sp. k. się do takich zaliczała? A może wręcz przeciwnie? Czekamy na Twoją opinię.

Niestety ale o kancelarii wiele dobrego powiedzieć nie można. Nie spełnia ona w najniższym stopniu warunków rynkowych. Słabe zarobki zarówno dla prawników jak i reszty pracowników. Przestarzały sprzęt i informatyka. Rozwiązania, które od lat działają w innych kancelariach tutaj nawet nie są w etapie wprowadzania do codziennej pracy. Poza tym większość ludzi pracuje na jednym wielkim open space, co jest bardzo niekomfortowe. Nie wiem jak prawnik prowadzący rozmowy z klientami może siedzieć z 20 innych osób? Nie ma się w ogóle poczucia, że firma dba o pracownika.

Sprawdzone na własnej skórze

Pracuję tu już kilka lat i jestem szczerze zaskoczona komentarzami. Atmosfera jest super, ludzie otwarci na współpracę i pomocni. Nie zamieniłabym tej kancelarii na żadną inną!

Alutka

W trakcie samej pracy też macie jakieś problemy z dogadywaniem sie? Widzę ze niektórzy po rozmowie feedbacku nie dostawali a liczę na jasne warunki bez żadnych wątpliwości

Zgadzam sie

Zgadzam się z opinią że proces rekrutacyjny jest bardzo chaotyczny, dodatkowo rozwleczony w czasie. Wymówki typu czyjaś nieobecność lub wakacje przez cały proces. Po całym tym czasie oczywiście standardowo zero odpowiedzi.

Zosia

Może z tymi zespołami to faktycznie jest tak ze wszystko zależy od tego jak człowiek jednak sie dogada… jak sa duże? Zastanawiam się po prostu nad tym czy sa elastyczni i czy nie można przejść do innego jeśli ktoś sie nie wpasuje

Aria

Nie zgadzam się z tym komentarzem o atmosferze! Pracuje tutaj rok i czuje się zaatakowana!! Jak siedzisz i nic się nie odzewiesz do nikogo, to wiadomo że atmosfera jest zła, trzeba wyjść i odezwać się do innych. Wszyscy witamy nowych z otwartymi ramionami

ex

Paskudna atmosfera i sztuczni, dwulicowi ludzie z kijem

Anna
@ex

Anonim11

Marcepan

Polecam. Przyjemna atmosfera, dobre zarobki, możliwość rozwoju.

Roma

Jak wygląda rekrutacja w kancelarii? Są jakies testy lub kazusy?

Wola

chciałam zapytać jaka jest atmosfera w pracy i ile godzin faktycznie się pracuje? Ok 8 czy raczej 12?

byłem i nie tęsknię

drzwi obrotowe - to najlepiej charakteryzuje to miejsce

Wojtek

@prawnik a oczekują doswiadczenia?

Kasia

@prawnik a jakie zarobki macie ?

Prawnik
@Kasia

Zarabiasz tyle, ile jesteś wart, zależnie od tego, co wnosisz do firmy. Czytaj - jak w każdej kancelarii sieciowej. Zarobki konkurencyjne, co widać choćby po tym, że kancelaria ściąga wielu prawników z rynku

prawnik

miejsce bardzo ok, ludzie w porządku

Eryk

Międzynarodowa firma prawnicza K&L Gates po 9 latach opuściła Polskę. Jej biuro w Warszawie i personel przejęła wywodząca się z Wielkiej Brytanii prawnicza firma DWF.

Zostaw merytoryczną opinię o DWF Poland Jamka Sp. k. - Warszawa

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w DWF Poland Jamka Sp. k.?

Zobacz opinie na temat firmy DWF Poland Jamka Sp. k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w DWF Poland Jamka Sp. k.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

DWF Poland Jamka Sp. k.
  • Pl. Małachowskiego 2