Paskudna atmosfera i sztuczni, dwulicowi ludzie z kijem
Rozmowa o pracę była bardzo chaotyczna, atmosfera w biurze była bardzo spięta i już na starcie wiedziałam że nie będę chciała tam pracować. Mimo wszystko brak odzewu po rozmowie kwalifikacyjnej mimo zapewniania kandydata o przekazaniu końcowej decyzji. Nie polecam
To prawda ze zarobki są konkurencyjne ?
Wyzysk młodszych pracowników. Firma ma bardzo bezwzględny model dla młodszych prawników. Awans jest praktycznie niemożliwy, a podwyżki rzędu 500/1000 zł rocznie. Niestety, można tu jedynie nabrać doświadczenia i szukać rozwoju już w kolejnym miejscu. Dodatkowo wyścig szczurów i pogarda ze strony starszych prawników jest bardzo odczuwalna.
W mieście Warszawa były ciekawe oferty pracy na HR Manager. Co powiecie o zarobkach w firmie DWF Poland Jamka Sp. k.?
Proces rekrutacyjny w dwf: 1 etap, miesiąc oczekiwania na odpowiedź. Po miesiącu zaproszenie do drugiego etapu. 2 etap, 3 tygodnie oczekiwania na feedback. Po 3 tygodniach, milion zapytań i telefonów o dziwnych porach czy jestem dostępna na final stage of interview. 3 etap, final interview. Po tygodniu zapytanie o feedback i odpowiedz, że czego ty w ogóle chcesz, mamy jeszcze innych kandydatów w procesie. Siedz i czekaj, aż za kolejny miesiąc zdecydujemy. Nie wspominając o naburmuszonej pani z UK podczas final stage, której nie chciało się nawet rozmawiać. A w odpowiedzi na mail o przyjęciu przeze mnie innej oferty, odpowiedź w stylu: spoko, dzięki, pocałuj mnie w d… Czy tak powinien wyglądać proces rekrutacyjny w profesjonalnej firmie prawniczej w 21 wieku? No chyba nie bardzo.
Niestety ale o kancelarii wiele dobrego powiedzieć nie można. Nie spełnia ona w najniższym stopniu warunków rynkowych. Słabe zarobki zarówno dla prawników jak i reszty pracowników. Przestarzały sprzęt i informatyka. Rozwiązania, które od lat działają w innych kancelariach tutaj nawet nie są w etapie wprowadzania do codziennej pracy. Poza tym większość ludzi pracuje na jednym wielkim open space, co jest bardzo niekomfortowe. Nie wiem jak prawnik prowadzący rozmowy z klientami może siedzieć z 20 innych osób? Nie ma się w ogóle poczucia, że firma dba o pracownika.
Pracuję tu już kilka lat i jestem szczerze zaskoczona komentarzami. Atmosfera jest super, ludzie otwarci na współpracę i pomocni. Nie zamieniłabym tej kancelarii na żadną inną!
W trakcie samej pracy też macie jakieś problemy z dogadywaniem sie? Widzę ze niektórzy po rozmowie feedbacku nie dostawali a liczę na jasne warunki bez żadnych wątpliwości
Zgadzam się z opinią że proces rekrutacyjny jest bardzo chaotyczny, dodatkowo rozwleczony w czasie. Wymówki typu czyjaś nieobecność lub wakacje przez cały proces. Po całym tym czasie oczywiście standardowo zero odpowiedzi.
Może z tymi zespołami to faktycznie jest tak ze wszystko zależy od tego jak człowiek jednak sie dogada… jak sa duże? Zastanawiam się po prostu nad tym czy sa elastyczni i czy nie można przejść do innego jeśli ktoś sie nie wpasuje
Nie zgadzam się z tym komentarzem o atmosferze! Pracuje tutaj rok i czuje się zaatakowana!! Jak siedzisz i nic się nie odzewiesz do nikogo, to wiadomo że atmosfera jest zła, trzeba wyjść i odezwać się do innych. Wszyscy witamy nowych z otwartymi ramionami
Paskudna atmosfera i sztuczni, dwulicowi ludzie z kijem
Polecam. Przyjemna atmosfera, dobre zarobki, możliwość rozwoju.
Jak wygląda rekrutacja w kancelarii? Są jakies testy lub kazusy?
chciałam zapytać jaka jest atmosfera w pracy i ile godzin faktycznie się pracuje? Ok 8 czy raczej 12?
drzwi obrotowe - to najlepiej charakteryzuje to miejsce
@prawnik a oczekują doswiadczenia?
@prawnik a jakie zarobki macie ?
Zarabiasz tyle, ile jesteś wart, zależnie od tego, co wnosisz do firmy. Czytaj - jak w każdej kancelarii sieciowej. Zarobki konkurencyjne, co widać choćby po tym, że kancelaria ściąga wielu prawników z rynku
miejsce bardzo ok, ludzie w porządku
Międzynarodowa firma prawnicza K&L Gates po 9 latach opuściła Polskę. Jej biuro w Warszawie i personel przejęła wywodząca się z Wielkiej Brytanii prawnicza firma DWF.
Jak się pracuje w DWF Poland Jamka Sp. k.?
Zobacz opinie na temat firmy DWF Poland Jamka Sp. k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 11.
Jakie są opinie pracowników o pracy w DWF Poland Jamka Sp. k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 3 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!